Εσωτερική ωτίτιδα

Goofy24

Member
28 Δεκεμβρίου 2017
6
0
Μας έδωσαν έναν σκύλο πριν 9 μήνες επειδή δεν μπορούσαν οι προηγούμενοι να το προσέχουν λόγω εργασίας. Είμαστε οι τρίτοι ιδιοκτήτες. Θα πάει 5 χρόνων τον Ιούνιο του 18. Είναι μεσαίου μεγέθους και 15 κιλά. Διαγνώστηκε με εσωτερική ωτίτιδα που προφανώς προκλήθηκε (από ότι είπε ο γιατρός) από νερό του μπάνιου. Το θέμα είναι ότι δε το ξέραμε ότι το είχε όταν το πήραμε. Μη τα παρά λέω , ο γιατρός του έκανε καθαρισμό και μας έγραψε POSATEX 7 σταγόνες για 14 μέρες. Το θέμα είναι ότι δε κάθεται. Μας είχε προτείνει calmivet (και δοσολογία) για να κάθεται αλλά δε θέλω να το χαπακωνω. Κάτι που να το κάνει να κάθεται; Όχι με λιχουδιές και σιγά σιγά γιατί πρέπει να πάρει τη θεραπεία. Δεν υπάρχει χρόνος για καλοσύνη. Ευχαριστώ.

Last edited:

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Πατα τον με το ποδι στην γωνια:LOL: πλακα κανω!!! Δεν υπαρχει καποιος τροπος κ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ μην το πατε με αγριαδες κ διορθωσεις γτ δεν θα ξανακατσει ΠΟΤΕ!!! θα νομιζει οτι καθε φορα που ειναι να του το κανετε, οτι εκανε κτ κακο! Οποτε απλα το ξεχνατε! Ενας τροπος που σκεφτομαι ισως ειναι αυτος που κοβουν τα νυχια σε μερικα, ξαπλωνει κ του κρυβετε με ενα πανακι τα ματια κ με ηρεμια πετατε στο αυτι τις σταγονες. Ουτε πολυ πιεση ουτε να γινει χαμος απλα τον κρατατε.. μηνκανετε κ τα δυο αυτια μαζι αλλα με διαλειμματα.

• Like
Reactions: Eroe

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
37
Κορυδαλλός
Αν γίνεται επιθετικός , του φοράς φιμωτρο , τον πιάνεις καλά κ του βάζεις τις σταγόνες ! Αν απλά ενοχλείται τον ακινητοποιείς κ ας μην του αρέσει , κ του τις βάζεις . Διαδικασία ενός λεπτού είναι .
Κ εμένα ο δικός μου στην αρχή πονούσε πολύ κ γινόταν επιθετικός . Του εβαζα φιμωτρο , στην συνέχεια που πονούσε λιγότερο με 1-2 φωνήεντα καθόταν παναγίτσα !

Goofy24

Member
28 Δεκεμβρίου 2017
6
0
Αν γίνεται επιθετικός , του φοράς φιμωτρο , τον πιάνεις καλά κ του βάζεις τις σταγόνες ! Αν απλά ενοχλείται τον ακινητοποιείς κ ας μην του αρέσει , κ του τις βάζεις . Διαδικασία ενός λεπτού είναι .
Κ εμένα ο δικός μου στην αρχή πονούσε πολύ κ γινόταν επιθετικός . Του εβαζα φιμωτρο , στην συνέχεια που πονούσε λιγότερο με 1-2 φωνήεντα καθόταν παναγίτσα !
Έχω δοκιμάσει με φίμωτρο , απλώς δε κάθεται. Προσπαθεί να το βγάλει με οποιονδήποτε τρόπο και κλαίει.

Goofy24

Member
28 Δεκεμβρίου 2017
6
0
Γινεται επιθετικο;;;; αν οχι,αναγκαστικά με το ζορι κ μια λιχουδια μετα για το καλο....
Βασικά φοβάται , δε θέλει να του αγγίζουν τα αυτιά , και βγάζει δόντια και κάνει προειδοποιητικές δαγκωνιες στον αέρα.

Goofy24

Member
28 Δεκεμβρίου 2017
6
0
Πατα τον με το ποδι στην γωνια:LOL: πλακα κανω!!! Δεν υπαρχει καποιος τροπος κ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ μην το πατε με αγριαδες κ διορθωσεις γτ δεν θα ξανακατσει ΠΟΤΕ!!! θα νομιζει οτι καθε φορα που ειναι να του το κανετε, οτι εκανε κτ κακο! Οποτε απλα το ξεχνατε! Ενας τροπος που σκεφτομαι ισως ειναι αυτος που κοβουν τα νυχια σε μερικα, ξαπλωνει κ του κρυβετε με ενα πανακι τα ματια κ με ηρεμια πετατε στο αυτι τις σταγονες. Ουτε πολυ πιεση ουτε να γινει χαμος απλα τον κρατατε.. μηνκανετε κ τα δυο αυτια μαζι αλλα με διαλειμματα.
Μόνο στο ένα αυτί έχει. Και ακόμα το βλέπω σαν άθλο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κεφαλοκλείδωμα! Δυστυχώς η μόνη λύση!

Υ.Γ.: Νομίζω ότι όταν αντιμετωπίζεις ωτίτιδα η αγωγή γίνεται και στα δύο αυτιά!

Goofy24

Member
28 Δεκεμβρίου 2017
6
0
Κεφαλοκλείδωμα! Δυστυχώς η μόνη λύση!

Υ.Γ.: Νομίζω ότι όταν αντιμετωπίζεις ωτίτιδα η αγωγή γίνεται και στα δύο αυτιά!
Κάποιο λινκ για να μάθω το «κεφαλοκλείδωμα»; Δε ξέρω πως αλλά το άλλο του αυτί είναι πεντακάθαρο. Ελεγμένο από τον κτηνίατρο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Bρήκα κάπου αυτό - για δες αν δουλεύει:
  1. Have your dog sit in front of you
  2. Touch his ear, then give him a treat
  3. Massage the base of his ear, then give him a treat
  4. Repeat steps 2 & 3 for longer duration each time

Πάντως εγώ όταν ήθελα να κάνω "εργασίες" σε αυτιά-νύχια ανακάλυψα κατα λάθος ότι αν είναι ψόφιο το σκυλί από κούραση, είναι πιο απλά τα πράγματα: Τις πήγαινα στα βασιλικά κτήματα, μετά έπεφταν ξερές, τους έκανα κι ένα βούρτσισμα-μασάζ που τους αρέσει και μετά ξεκινούσα νυχοκόπτες, epiotic κλπ. Αν έχεις χρόνο ελεύθερο αυτές τις μέρες δοκίμασε και αυτό.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
http://www.redmondsammamishveterina...d_Cats_to_Love_Having_Theirs_Ears_Handled.pdf

Το λινκ δεν περιλάμβανει κεφαλοκλείδωμα.Θα σας χρησιμεύσει και σαν άσκηση για το μέλλον ώστε στην επόμενη ωτίτιδα(που μακαρι να μην βεβαια) να είστε πιο χαλαροί.

Ήθελα κυρίως να γράψω πως ο σκύλος (σκύλα; ) στο αβαταρ είναι θεοκούκλικος.

Last edited:
  • Like
Reactions: Goofy24 and spyv