Εσωτερικος μανδυας Γ.Π.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Βρε παιδιά έχω προβληματιστεί πολύ σημερα με καποιο θέμα του Ροκυ και ηθελα τη γνωμη σας.
Σήμερα λοιπόν φώναξα τη κινητη μονάδα κατοικιδίων για να τον κάνουν μπανιο,και τα σχετικά.
Καθως λοιπόν τον βούρτσιζε το παιδί παρατήρησε ότι δεν υπαρχει καθόλου εσωτερικός μανδυας.Μονο το τρίχωμα που βλέπουμε εξωτερικά και μετά κατευθείαν το δερμα.
Μου είπε οτι δεν είναι φυσιολογικο αυτο για γ.π.(αν και δεν είναι καθαροαιμο),και με προβλημάτισε αφάνταστα.Μαδάει δε,υπερβολικά και υπέθεσα οτι είναι λογω εποχής.
Μπανιο δεν τον κάνω συχνά,αντε τρεις η το πολύ 4 φορες το χρονο.
Δεν ξέρω τι μπορεί να φταιει και συμβαίνει αυτο.
Θα επικοινωνήσω βέβαια και με τη κτηνίατρο μας,αλλά θα ήθελα να μου πειτε,αν γνωριζετε που μπορεί να οφείλεται..
Ειλικρινά αγχώθηκα απο την ώρα που το έμαθα...:confused:

Σας ευχαριστώ.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δεν εχω αποψη για το εσωτερικο τριχωμα που του λειπει και δεν το εχω ξανακουσει αλλα σαν φυλη μαδανε γενικα αρκετα και ειδικα μετα το μπανιο. Ισως επειδη οπως λες ειναι ημιαμος?

Δεν νομιζω ομως πως εχεις λογο να ανησυχεις μιας και δεν λειπει το εσωτερικο τριχωμα σε καποια σημεια που θα υποδηλωνε ισως καποια παθηση. Αν λειπει απο ολο το σωμα ειναι ετσι "γραμμενο" στο DNA του. ;-)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μακάρι βρε Nizinny να είναι ετσι...
Πριν λίγο μίλησα με τη γιατρο μας και μου ειπε να τον παω καποια στιγμη να τον δει.Είναι και η ωρα για τις εξετάσεις ερλιχίωσης -καλαζαρ οπότε θα δούμε κι απο κει..

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
αυτοι που στο ειπαν ειναι ειδικοι?
Καλοπροαιρετα ρωταω ,μηπως δεν εχουν τις αναλογες γνωσεις και εβγαλαν πορισμα ετσι.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
αυτοι που στο ειπαν ειναι ειδικοι?
Καλοπροαιρετα ρωταω ,μηπως δεν εχουν τις αναλογες γνωσεις και εβγαλαν πορισμα ετσι.
Τώρα τι να σου πω...groomer είναι το παιδι και προφανως επειδή είχε αναλάβει κι αλλα γ.π. να τα συγκρινε με τον δικό μου? Δε ρώτησα κι εγώ να σου είμαι ειλικρινής..

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Και εγω δεν το γνωριζω το σκυλακι σου.Αλλα υπομανδυα θα επρεπε να εχει ,αν εχει τον μανδυα του Γερμανικου.

Μηπως απλα ειναι ελαφρως αραιος απο το μαδημα και τον ξεγελασε.

Ενας κτηνιατρος ή καποιος που να γνωριζει απο την φυλη θα σε βοηθουσε πιστευω.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Τον χτενίζεις καθημερινά και παρ όλα αυτά μαδάει υπερβολικά?

Δεν νομίζω να μην έχει εσωτερικό μανδύα..μπορεί να κατάλαβε λάθος το παιδί..
Τα περισσότερα σκυλιά όχι μόνο καθαρόαιμα αλλά και τα ημίαιμα έχουν εσωτερικό μανδύα!
Μου ακούγεται πολύ περίεργο..Αλλά και έτσι να είναι δεν πιστεύω πως οφείλεται σε κάτι παθολογικό!!
Απ όσο ξέρω μόνο οι φυλές που έχουν κανονικό μαλλί δεν έχουν εσωτερικό μανδύα..Όπως ο μικρός μου δηλαδή που άμα τον αφήσω ακούρευτο θα μακραίνει μέχρι να φτάσει την Ραπουνζέλ..

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Η ελειψη εσωτερικου μανδυα σε γερμανικα ποιμενικα ειναι κριτηριο αποκλεισμου σε αγωνες και απο οσο θυμαμαι τα μακρυτριχα γ.π εχουν μονο ενα μανδυα και για αυτο θεωρουντουσαν εκτος προτυπου οποτε δεν ειναι απιθανο το παιδι που ηρθε να περιποιηθει τον σκυλακο σου να ειχε δικιο , αλλα ετσι και αλλιως εφοσον λες οτι δεν ειναι καθαροαιμος ο σκυλακος και εφοσον τοσο καιρο δεν ειχε κανα προβλημα και ειναι υγιης , γιατι να ανχωθεις?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
cathy τον χτενιζω καθημερινα και πολλές φορες και δυο την ημερα,κι ομως εξακολουθεί να μαδαει...
Σκεφτομαι να του αλλάξω τροφη,και οταν επισκεφτω τη κτηνιατρο και κάνουμε τις εξετάσεις θα δω τι θα μου πει και ανάλογα θα κινηθώ...
Είναι υπερβολικό το μάδημα που κάνει,εντάξει είναι και η εποχή του,αλλά τοσο πολύ σε καθημερινη βαση με προβληματιζει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
cathy τον χτενιζω καθημερινα και πολλές φορες και δυο την ημερα,κι ομως εξακολουθεί να μαδαει...
Σκεφτομαι να του αλλάξω τροφη,και οταν επισκεφτω τη κτηνιατρο και κάνουμε τις εξετάσεις θα δω τι θα μου πει και ανάλογα θα κινηθώ...
Είναι υπερβολικό το μάδημα που κάνει,εντάξει είναι και η εποχή του,αλλά τοσο πολύ σε καθημερινη βαση με προβληματιζει.
Εγω νομιζω πως δεν ειναι η εποχη του. Εμας αλλαξε τριχωμα στις αρχες καλοκαιριου και τωρα ειναι φυσιλογικο το μαδημα καμια σχεση με το ριτριβερ. Καθε δευτερη ημερα βουρτσα και ουτε εχουμε δει ποτε τριχες στο πατωμα σαν τα κουβαρια που φτιαχνει ο αλλος.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βιβη ο Λουκας ηρθε η η κοπελα?

Υπερβολη ειναι το δυο φορες την ημερα. τον εχεις ξετιναξει. Ασε το τριχωμα του να
επανελθει λιγο. Χτενιζε τον δυο φορες την βδομαδα. ναι μεν εχει αρκετη ζεστη ακομα και μαδαει αλλα δεν χρειαζεται νομιζω τοσο συχνο χτενισμα.

Τωρα οσον αφορα αν εχει εσωτερικο μανδυα η οχι μηπως εγινε καποιο λαθος?

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν τον ξερω. . . μαλλον θα υπαρχει και τριτο βανακι η κ αλλοι συνεργατες!
Παρολαυτα σταματησε για λιγο καιρο το χτενισμα μηπως δεις διαφορα και αν θες
και μπορεις κατεβα και στην δικια μας groomer να τον δει κ να σου πει!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν είναι κάτι τραγικό, μπορεί απλά να μην έχει εσωτερικό μανδύα.
Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να είναι παθολογικό! Εσύ δεν το είχες προσέξει τόσο καιρό?

Ούτε ο Prince έχει εσωτερικό μανδύα και το τρίχωμά του δε μακραίνει.
Λετε να έχει και να μην μπορώ να το καταλάβω? Του κάνεις χωρίστρα άνετα.