Ετήσιος Έλεγχος κ τιμές...

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα!!! Απο βδομάδα θα πάω τον μικρό μου για να κάνει ένα γενικό τσεκ απ. Επείδη είναι η πρωτη φορά πέρασα προχτές απο τον κτηνίατρο για να ρωτήσω ποιές εξετάσεις είναι καλό να κάνουμε κ πόσο κοστίζουν. Μου είπε λοιπόν οτι προτείνει:
1. Αιματολογική...25Ε
2. βιοχημικές.... 65Ε και
3. Τέστ για Λεισμανίαση....30Ε
Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω εάν θα πρέπει να ζητήσω κ κάποια άλλη εξέταση ωστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρη για την καλή υγεία τυ μικρού μου. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εαν οι τιμές για τις συγκεκριμένες εξετάσεις είναι σε φυσιολογικά όρια.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κάποιοι (καμένοι) απο μάς κάνουν και εξετάσεις για ερλιχίωση εκτός απο καλααζαρ. Είναι η δεύτερη μάστιγα.

Οσο για τις τιμές, λίγο τσιμπημένες τις βρίσκω εγώ.... δίνω συνήθως 50 (ίσως και λιγότερο) για βιοχημικές και αιματολογικές μαζί, 16 για καλααζαρ και 24 για ερλιχία στο Παστέρ.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ έδωσα για γενικές, βιοχημικές, καλαζαρ και ερλιχίωση 80€ περίπου.. Και μένα λίγο τσιμπημένες μου φαίνονται οι τιμές αλλά είναι ανάλογα τι τακτική τιμών ακολουθεί ο γιατρός..

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Οι τιμές παίζουν ανάλογα με την περιοχή. Η πρώην κτηνίατρος με ξετίναζε οικονομικά, ενώ στον τωρινό μας κτηνίατρο πληρώνω για γενικές και βιοχημικές 40€. Το ίδιο και με τα εμβόλια ... πληρώνω τα μισά λεφτα.

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
kopritis του είπα και για ερλιχίωση αλλά μου είπε οτι δέν είναι τόσο ύπουλη αρρώστια όσο το καλααζαρ κ εκδηλώνει άμμεσα συμπτώματα. Οπότε θεωρεί οτι δέν είναι αναγκαία η εξέταση. Η αλήθεια είναι οτι μου φάνηκε παράξενο για αυτό ρώτησα κ την δικία σας γνώμη!!!!!
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
kopritis του είπα και για ερλιχίωση αλλά μου είπε οτι δέν είναι τόσο ύπουλη αρρώστια όσο το καλααζαρ κ εκδηλώνει άμμεσα συμπτώματα. Οπότε θεωρεί οτι δέν είναι αναγκαία η εξέταση. Η αλήθεια είναι οτι μου φάνηκε παράξενο για αυτό ρώτησα κ την δικία σας γνώμη!!!!!
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Εντύπωση μου κάνει η απάντηση του. Η ερλιχίωση έχει πράγματι μια οξεία φάση με καποια γενικά συμπτώματα για λίγες μέρες που όμως έυκολα μπορεί κάποιος να τα προσπεράσει. Μετά ακολουθεί η υποκλινική φάση που δεν έχει συμπτώματα (και η διάγνωση γίνεται μονο με αιματολογική εξέταση) και η χρόνια φάση (με σοβαρά συμπτώματα) οπου όμως πλέον είναι πια πολύ δυσκολότερο να θερεπευτεί ο σκύλος.

Οτι νομίζεις κάνεις. Στα λέω όλα αυτά γιατι έχω σκύλο που έχει περάσει ερλιχίωση (που την "τσίμπησε" πριν έρθει στα χέρια μου, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένεις, παρά τις καλύτερες των προθέσεων για σωστή πρόληψη).

Και τέλος πάντων για 25 ευρω επιπλέον το χρόνο για μένα δεν τίθεται καν θέμα. Ετσι κι αλλιώς, μια φορά τον τρυπάνε. :)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ 120 πλήρωσα τον Σεπτέμβρη που κάναμε πλήρη αιματολογικό-βιοχημικό έλεγχο συν καλαζαρ-λεισμανίαση!
Τουλάχιστον νά΄χουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ 120 πλήρωσα τον Σεπτέμβρη που κάναμε πλήρη αιματολογικό-βιοχημικό έλεγχο συν καλαζαρ-λεισμανίαση!
Τουλάχιστον νά΄χουμε το κεφάλι μας ήσυχο!
Ούτε εσύ έκανες ερλίχια? Γιατί βρε παιδιά? Μου κάνει εντύπωση που δεν έιναι μέσα στις στάνταρ εξετάσεις, ενώ είναι τόσο κοινή αρρωστια.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
επειδη και εγω του εκανα τις κλασσικες αιματολογικες-βιοχημικες και καλαζαρ εξετασεις.

θα παρω τον κτηνιατρο να του κανουμε και ερλιχια.

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Kopritisέχεις απόλυτο δίκαιο...μία φορά τον χρόνο είναι καλύτερα όλα κ να χουμε το κεφάλι μας ήσυχο!!!!!!! Κατί ακόμα ήθελα να ρωτήσω...ο κτηνίατρος για τις εξετάσεις του καλααζαρ μου είπε οτι είναι ένα τεστάκι που θα έχωτα αποτελέσματα άμεσα αλλά απο ότι έχω διαβάσει εδώ αυτα τα τεστ δεν είναι κ τα πλέον αξιόπιστα κ οι περισσότεροι πάτε στο Παστερ για αυτου του είδυς της εξετάσεις...στηνθεσσαλονίκη όμως δεν υπάρχει παστερ...τί εναλλακτικές έχω?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Kopritisέχεις απόλυτο δίκαιο...μία φορά τον χρόνο είναι καλύτερα όλα κ να χουμε το κεφάλι μας ήσυχο!!!!!!! Κατί ακόμα ήθελα να ρωτήσω...ο κτηνίατρος για τις εξετάσεις του καλααζαρ μου είπε οτι είναι ένα τεστάκι που θα έχωτα αποτελέσματα άμεσα αλλά απο ότι έχω διαβάσει εδώ αυτα τα τεστ δεν είναι κ τα πλέον αξιόπιστα κ οι περισσότεροι πάτε στο Παστερ για αυτου του είδυς της εξετάσεις...στηνθεσσαλονίκη όμως δεν υπάρχει παστερ...τί εναλλακτικές έχω?
Περα απο το Παστερ, υπαρχουν και ιδιωτικα μικροβιολογικα εργαστηρια που δινουν ακριβη διαγνωση για καλαζαρ (μαζι με τιτλο , οπως κανει και το Παστερ)...λογικα , καποιο θα υπαρχει και στην πολη σου.

Ρωτα και στο ΑΠΘ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σε χρεώνει 30 ευρώ για να σου κάνει το γρήγορο, επιτόπου?? !!!:confused::confused: Γιατί??

Φυσικά υπάρχουν πολλά έργαστήρια που κάνουν αξιοπιστες εξετάσεις για καλααζαρ και στην Αθήνα και στη θεσσαλονίκη. Απλά ανέφερα το Παστερ για να σας πω οτι με χρέωσαν 14 ευρώ.:)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ωχ ωχ ωχ.. Για μισό.. :rolleyes:Το γρήγορο τεστ που λέτε είναι μια πλακέτα όπου βγαίνει θετικό αρνητικό?
Γιατί έτσι μου το έδειξε ο γιατρός.. Ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες εξετάσεις?
Έχετε υπόψιν σας κάποιο θέμα να διαβάσω?
Ευχαριστώ!!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Λοιπόν διαβασα τα νήματα(ευχαριστώ πολύ Rottie!) και η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα αρκετά!

Απ΄οτι είδα ο γιατρός έκανε τα snap test .
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να μάθω αν υπάρχει πιστοποιημένο εργαστήριο στην περιοχή μου?:confused:
Αν πάρω τηλ στο Παστέρ λέτε να γνωρίζουν?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Λοιπόν διαβασα τα νήματα(ευχαριστώ πολύ Rottie!) και η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα αρκετά!
Θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι τοσο πολυ ;)

Εφοσον το snap ειναι αρνητικο και το εκανες προσφατα (σιγουρα μετα το τελος της τρεχουσας ''επικινδυνης'' περιοδου) , δεν υπαρχει λογος για αμεση κινητοποιηση.Προγραμματισε απλα οι επομενες εξετασεις καλαζαρ να γινουν με τον σιγουρο -μικροβιολογικο- τροπο.Αν ρωτησεις τον κτηνιατρο σου , θα ξερει τι και πως :)

Δυστηχως αρκετοι κτηνιατροι χρεωνουν τα ιδια ειτε κανουν οι ιδιοι το snap ή στειλουν δειγμα σε εργαστηριο για τη σιγουρη εξεταση:mad:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ναι το τεστ πριν μια βδομάδα έγινε αλλά εφόσον διάβασα πως δεν είναι αξιόπιστα δεν γίνεται να ησυχάσω τώρα.. Πάει.. :rolleyes:
Η ανάλυση γίνεται σε κανονικό "ανθρώπινο" μικροβιολογικό εργαστήριο?

TRicky το ένα θέμα που διάβασα ήταν για τον σκυλάκο σου.. Και είδα ότι διαγνώστηκε σε ηλικία 10,5 μηνών σωστά? Είναι καλά τώρα?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.