Ετήσιο εμβολιο

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
195
66
66
Καλησπέρα
Ξερει κανεις αν τα εμβόλια άλλαξαν σε νεα που απο οτι διαβαζω δεν ειναι πολύ ασφαλή,γενικά δεν ειμαι υπέρ των εμβολίων και ειχα ξαναρωτησει αλλα δεν φάνηκε ενδιαφερον το θεμα ωστε να παρω και αλλες αποψεις,επίσης καποια απο τα εμβολια που περιεχονται στον ετησιο ισχυουν για περισσοτερο απο εναν χρονο,γιατι ζητειται να τα κανουμε καθε χρονο;γενικα ποιες ειναι οι αποψεις σας για το θεμα;

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.207
1.257
29
αν πας στο αλλο θεμα σου και διαβασεις τις απαντησεις μου αναλυτικα, πιστευω δεν θα εχεις καμια απορια. εχω βαλει λινκς σε μελετες και εχω συμπεριλαβει και τον νομο ελλαδος, ο οποιος ΔΕΝ μας υποχρεωνει να κανουμε τα βασικα εμβολια καθε χρονο. μονο της λυσσας ειναι υποχρεωτικο, αλλα ο νομος ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι πρεπει να γινεται καθε χρονο. λεει οτι πρεπει να ακολουθουνται οι οδηγιες του κατασκευαστη. υπαρχουν εμβολια λυσσας που παρεχουν αντισωματα για 1 χρονο, και αλλα για 3 χρονια. απλως ζητας το 3χρονο και προχωρας ετσι. τωρα για ολα τα αλλα βασικα εμβολια, δεν σε υποχρεωνει ΚΑΝΕΙΣ να τα κανεις καθε χρονο. μπορεις να τα κανεις καθε 3 χρονια, ή, αναλογα την ηλικια του σκυλιου σου και το μεχρι τωρα εμβολιαστικο στατους του, και καθολου απο εδω και περα. εγω ας πουμε προσωπικα σε σκυλο ανω των 8 που εχει λαβει αρκετα μπουστερς στην ζωη του, θα σταματουσα τα εμβολια. το μονο εμβολιο που θα εκανα καθε χρονο ειναι για λεπτοσπειρωση. δυστυχως υπαρχουν μονο 6μηνα και 1χρονα εμβολια για αυτη, και ειναι μια νοσος με την οποια δεν παιζουμε.

γενικα οι κτηνιατροι (οι περισσοτεροι) παντα θα προτεινουν ετησιους εμβολιασμους. ειναι μεγαλο μερος του πως βγαζουν το ψωμι τους. πες οτι ενας εχει 300 πελατες συνολικα και ολοι ερχονται καθε χρονο για εμβολιο. πες το εμβολιο κανει 20 για τον καθενα. 6 χιλιαρικα τον χρονο δεν ειναι λιγα. αλλα αλλο το "προτεινομενο" (προς το συμφερον των κτηνιατρων), και αλλο το υποχρεωτικο, και πιο σημαντικα το ΑΝΑΓΚΑΙΟ και ΥΓΙΕΣ για τα ζωα μας.

Last edited:
  • Like
Reactions: ΡΟΥΛΗΣ

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
195
66
66
αν πας στο αλλο θεμα σου και διαβασεις τις απαντησεις μου αναλυτικα, πιστευω δεν θα εχεις καμια απορια. εχω βαλει λινκς σε μελετες και εχω συμπεριλαβει και τον νομο ελλαδος, ο οποιος ΔΕΝ μας υποχρεωνει να κανουμε τα βασικα εμβολια καθε χρονο. μονο της λυσσας ειναι υποχρεωτικο, αλλα ο νομος ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λεει οτι πρεπει να γινεται καθε χρονο. λεει οτι πρεπει να ακολουθουνται οι οδηγιες του κατασκευαστη. υπαρχουν εμβολια λυσσας που παρεχουν αντισωματα για 1 χρονο, και αλλα για 3 χρονια. απλως ζητας το 3χρονο και προχωρας ετσι. τωρα για ολα τα αλλα βασικα εμβολια, δεν σε υποχρεωνει ΚΑΝΕΙΣ να τα κανεις καθε χρονο. μπορεις να τα κανεις καθε 3 χρονια, ή, αναλογα την ηλικια του σκυλιου σου και το μεχρι τωρα εμβολιαστικο στατους του, και καθολου απο εδω και περα. εγω ας πουμε προσωπικα σε σκυλο ανω των 8 που εχει λαβει αρκετα μπουστερς στην ζωη του, θα σταματουσα τα εμβολια. το μονο εμβολιο που θα εκανα καθε χρονο ειναι για λεπτοσπειρωση. δυστυχως υπαρχουν μονο 6μηνα και 1χρονα εμβολια για αυτη, και ειναι μια νοσος με την οποια δεν παιζουμε.

γενικα οι κτηνιατροι (οι περισσοτεροι) παντα θα προτεινουν ετησιους εμβολιασμους. ειναι μεγαλο μερος του πως βγαζουν το ψωμι τους. πες οτι ενας εχει 300 πελατες συνολικα και ολοι ερχονται καθε χρονο για εμβολιο. πες το εμβολιο κανει 20 για τον καθενα. 6 χιλιαρικα τον χρονο δεν ειναι λιγα. αλλα αλλο το "προτεινομενο" (προς το συμφερον των κτηνιατρων), και αλλο το υποχρεωτικο, και πιο σημαντικα το ΑΝΑΓΚΑΙΟ και ΥΓΙΕΣ για τα ζωα μας.
Ευχαριστω για την απάντηση,εγω πολλά δεν γνωριζω σχετικα με τα εμβόλια,απλα με προβληματιζουν,ο σκυλακος μου κοντευει να μπει στα 10,καθε ρονο κανουμε εμβολιο,παρουσιασε καποια αυτοανοσα που τα κοντρολαρουμε και αυτο με προβληματισε μηπως ειναι απο τα εμβολια,διαβαζω επισης οτι υπαρχει και ενα τεστ που λεγεται titer και δειχνει τα αντισωματα του ζωου στο περσυνο εμβολιο οποτε αν εχει δεν χρειαζεται να κανει και φετος,γενικα με τα εμβολια ειμαι πολυ υποψιασμενος,.Επισης διάβασα οτι τα νεας ταχνολογιας ειναι επικίνδυνα.Τι να πω...

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.207
1.257
29
Ευχαριστω για την απάντηση,εγω πολλά δεν γνωριζω σχετικα με τα εμβόλια,απλα με προβληματιζουν,ο σκυλακος μου κοντευει να μπει στα 10,καθε ρονο κανουμε εμβολιο,παρουσιασε καποια αυτοανοσα που τα κοντρολαρουμε και αυτο με προβληματισε μηπως ειναι απο τα εμβολια,διαβαζω επισης οτι υπαρχει και ενα τεστ που λεγεται titer και δειχνει τα αντισωματα του ζωου στο περσυνο εμβολιο οποτε αν εχει δεν χρειαζεται να κανει και φετος,γενικα με τα εμβολια ειμαι πολυ υποψιασμενος,.Επισης διάβασα οτι τα νεας ταχνολογιας ειναι επικίνδυνα.Τι να πω...
δεν ειναι καθολου απιθανο ενα εμβολιο να προκαλεσει την εξαρση ενος αυτοανοσου. ετσι υποψιαζομαι πως ξεκινησε και το αυτοανοσο του δικου μου, γιατι πολυ λιγο καιρο πριν ειχε κανει εμβολιο. απο το 2023 δεν εχει κανει κανενα εμβολιο και ουτε προκειται, και ουτε με πιεζουν οι κτηνιατροι του. ισα ισα, σε ενα ζωο με αυτοανοσα συνηθως δεν κανουν εμβολια ετσι και αλλιως. οτιδηποτε τσιγκλαει το ανοσοποιητικο μπορει να χειροτερεψει το αυτοανοσο και να τρεχεις να το μαζευεις μετα. το titer test υπαρχουν και ειναι πολυ χρησιμα, αλλα οπως φανταζεσαι, ακριβα. ακριβως επειδη αν ηταν σουπερ προσιτα, ο κοσμος θα τα προτιμουσε απο τους ασκοπους εμβολιασμους. μπορεις να ζητησεις να γινει τεστ αντισωματων παντως αν θελεις. υποχρεουνται να το κανουν. σε ενα σκυλι 10 ετων με αυτοανοσα, εγω εμβολιο δεν θα εκανε ποτε των ποτων. με εξαιρεση την λεπτοσπειρωση, παντα με inactivated στελεγχη.

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.979
20.416
γενικα οι κτηνιατροι (οι περισσοτεροι) παντα θα προτεινουν ετησιους εμβολιασμους...
Δεν έχω διαβάσει ενδελεχώς όλα τα υπόλοιπα, αλλά σε αυτό, κάνεις λάθος.

• Like

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.207
1.257
29
Δεν έχω διαβάσει ενδελεχώς όλα τα υπόλοιπα, αλλά σε αυτό, κάνεις λάθος.
μιλαω για την ελλαδα παντα, νομιζω λαθος δεν κανω. μην κοιτας εμπειριες οπως της βρμοντ και αλλων εδω που εχουν καταφερει και εχουν βρει διαμαντια κτηνιατρους. μιλαμε για το συνολο. και το συνολο προτεινει, και πολλες φορες πιεζει, τους ιδιοκτητες για ετησιους εμβολιασμους.

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.340
Μέλη
20.111
Νεότερο μέλος
Xristos1988