Ευκοίλια και καρκίνος

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ioulitsa,

Δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλεις και εδώ τις μάρκες που χρησιμοποιούσες, είδη μου ανέδειξε κάποιες η ROTTIE, οι οποίες, δυστυχώς, εδώ δεν υπάρχουν.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν είναι απαραίτητο η καλή μάρκα κονσέρβας να μην πειράζει το ευαίσθητο στομάχι ενός σκύλου.
Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλες τις κονσέρβες από καλές εταιρείες σκυλοτροφών κατέληξα σε κονσέρβες γνωστού σουπερμάρκετ (όχι σαν μόνιμη τροφή, αλλά για τη γεύση). Ήταν οι μοναδικές που δεν πείραζαν το στομάχι του σκύλου μου!!!

Γιατί δεν δίνεις για ένα μήνα σκέτη ξηρή να δεις πως πάει το σκυλί σου?
Και μετά εισάγεις μία μάρκα κονσέρβας? Αν τον πειράζει η συγκεκριμένη δοκιμάζεις μία άλλη μάρκα, κτλ.
Δεν έχει σημασία τι ταιριάζει στα άλλα σκυλιά αλλά στο δικό σου.

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
λέω για την pro plan τη μπλέ με τον σολωμό. Εκτός από το οτί είναι πολύ καλή για ευαίσθητα στομάχια, λόγω του ψαριού που έχει μέσα, μυρίζει λίγο πιο έντονα από άλλες ξηρές τροφές και θα σου είναι πιο εύκολο να τη συνηθήσει το σκυλάκι σου αν παλιά έτρωγε κονσέρβα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γιατί δεν δίνεις για ένα μήνα σκέτη ξηρή να δεις πως πάει το σκυλί σου?
Αυτό θα κάνω για να δω αν είναι από τις κονσέρβες που του έδινα ή μήπως είναι κάτι άλλο.

Ioulitsa,
Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω. Δεν έχει πρόβλημα με τις γεύσεις, τρώει όλες τις κονσέρβες... Με την ξηρή που είναι λίγο σκληρή έχουμε πρόβλημα :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
1) Ακούω ότι το Μουφάκι χαίρει άκρας υγείας και στη φάρμα κυλιέται όλη μέρα στη λάσπη σα γουρούνι.:)

2) Γενικά έχω παρατηρήσει ότι αν και το Μουφ λατρεύει τις κροκέττες του, σκοτώνεται για κονσέρβα που υποτίθεται ότι την έχουμε για μεζέ όπως είπε η κτηνίατρος. Φυσικά σκοτώνεται για κανονικό φαΐ ακόμα περισσότερο το οποίο δεν πρέπει να πολυτρώει, αλλά αυτό μας δείχνει ότι μπορεί μεν το Μουφ να θέλει να φάει και τα τραπέζια (ΚΑΙ διάφορες σιχαμάρες από το δρόμο στη βόλτα του), πλην όμως τα τραπέζια και άλλα τινά δεν κάνουνε για το Μουφ. Επομένως η κονσέρβα δεν είναι απαραίτητα καλύτερη ή πιο θρεπτική. Κάτι έχω διαβάσει σε διάφορα αμερικανικά έντυπα όπου γκρινιάζουν όλοι ότι οι κονσέρβες είναι γεμάτες νερό και δεν ξέρω τι άλλο και προσωπικά η κονσέρβα εμένα μου θυμίζει δυστυχία και σκορβούτο. Ναι, το ξέρω ότι δεν είναι έτσι, αλλά δεν την πολυπάω την κονσέρβα.

Οι μόνες φορές που το Μουφ δεν ήθελε να φάει κροκέττες ήτανε είτε διότι ήταν άρρωστο είτε είχε καλομάθει στο λαπά και δεν ήθελε να πάει πίσω στις κροκέττες. Το έπιασα μια μέρα το χαμένο να ψαρεύει το λαπά ανάμεσα στις κροκέττες όταν είχε γίνει καλά και τον γύριζα σταδιακά σ' αυτές. Όταν όμως τον κόψανε οι λιόρδες, τι να κάνει? Τις προσκύνησε τις κροκέττες.:D:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ioulitsa,
Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω. Δεν έχει πρόβλημα με τις γεύσεις, τρώει όλες τις κονσέρβες... Με την ξηρή που είναι λίγο σκληρή έχουμε πρόβλημα :D
Αφού ο γιατρός σου είπε να κόψεις τις κονσέρβες, γιατί δεν τον ακούς?
Λες για το ότι ο σκύλος δεν τρωει την ξηρά τροφή, να φταίει το γεγονός ότι είναι …σκληρή και πονάνε τα δοντάκια του όταν την μασάει?

Πάψε να τον κακομαθαίνεις και ταΐζε τον ξηρά και μόνο, όπως σου είπε ο γιατρός που τον παρακολουθει. Άφηνε την τροφή στο πιάτο του 15-20 λεπτά. Αν δεν την φάει, πάρε το πιάτο και μην του δώσεις τίποτα άλλο. Στο επόμενο γεύμα το ίδιο, στο μεθεπόμενο το ίδιο. Σε κανα δυο μέρες θα τρωει και τις πέτρες. ;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ξηρά και μόνο ξηρά όλη τη ζωή; :eek:

Προς το παρόν δε σκοπεύω να του δώσω τίποτ' άλλο.
Toυλάχιστον μέχρι να λύσει τα εντερικά του, ναι, μόνο ξηρά.... εν τω μεταξύ ξεκίνα να διαβάζεις απο την αρχή την ενότητα διατροφή. μέχρι να τελειωσουν οι διάρροιες του σκύλου θα έχεις τελειώσει κι εσύ την ενότητα και μετά αποφασίζεις τι θέλεις να κάνεις (δηλ. αν θα τρώει μονο ξηρά εφ'ορου ζωής). :)

strangeliz

Active Member
10 Μαρτίου 2009
28
0
Κ. Χαλάνδρι
εμείς παντα ταίζαμε τα σκυλιά μας με ξηρά τροφή και περιστασιακά κονσέρβες...
είχαμε μία σκυλίτσα όμως με ευαίσθητο στομάχι και μας συνέστησε ο κτηνίατρος να της βάζουμε και λίγο ελεόλαδο (όχι καθημερινά) στην ξηρα τροφή της, ώστε να "λαδώνετε" το εντερό της, και να την βοηθάει. (επίσησ κανει καλό και στο τρίχωμα..ασχετο)
Δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο αλλά τότε είχε βοηθήσει την σκυλίτσα μας.
και αν θυμάμαι καλά μια με 2 φορές την εβδομάδα της έβαζε η μητέρα μου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ άκουσα πως το ελεόλαδο είναι για τη δισκοιλιότητα :confused:
Τώρα είναι μια χαρά (μη ματιάξω) με την ξηρά, μάλλον θα συνεχίσω έτσι για αρκετό διάστημα ακόμα.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ναι να συνεχίσεις την ξηρά αλλά διάβασε και τα θέματα διατροφής.. :)
Θα μάθεις πολλάααα πράγματα και θα μπορέσεις να κρίνεις τι είναι καλύτερο για τον Κούκι σου!:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ άκουσα πως το ελεόλαδο είναι για τη δισκοιλιότητα :confused:
Για τη δυσκοιλιότητα παραφινέλαιο. Όχι ελαιόλαδο στα σκυλιά. Αν πρεπει οπωσδήποτε να συμπληρώσετε έλαια στην διατροφή τους, προτιμήστε ιχθυέλαια ή σπορέλαια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87