"Εφυγε" η πολυαγαπημενη μου alithia

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
To πρωτο σου σκυλι ειναι τελικα σαν την πρωτη σου αγαπη, "πεφτεις με τα μουτρα" στη σχεση σου μαζι τους, δινεις ολο σου το ειναι και ο (απο)χωρισμος ειναι ενα αβασταχτο σοκ που σε κανει να κινησε μεταξυ πραγματικοτητας και παρανοιας.

"Εχασα" την alithia μου στις 2 του μηνος πριν 10 μερες, ο λογος, τοξικη δηλητηριαση απο υπερβολικη καταποση αντι-φλεγμονωδων...εγκλημα χωρις τιμωρια.

Στις 21 του Δεκεμβρη λοιπον την Κυριακη βγαινουμε τη βραδυνη μας βολτα ως συνηθως χωρις κανενα προβλημα, παρατηρω ωστοσω πως στην αφοδευση της εκανε λιγο διαρροια, αν και σκοταδι εφεξα λιγο με το κινητο απο περιεργεια και ειδα πως ηταν σκουρα, μαυρη.

Δεν το΄χα ξαναδει και μου εκανε εντυπωση, επειτα στο σπιτι της εβαλα φαγητο και δεν το αγγιξε καθολου, πιο ανησυχητικο και απο τη διαρροια.
Της αφησα το φαγητο στο μπωλ ολο το βραδυ, το πρωι που σηκωθηκα ηταν ολο εκει. Πρωτοφανες!! Τετοιο λαιμαργο σκυλι (ηταν 16 μηνων και ζυγιζε 37.200) και να μην φαει καθολου μια μερα, ωσπου βρισκουμε κατω απο ενα επιπλο μασημενες καρτελες mesulid και xefo-rapid!!! Μου ειχαν πεσει τα φαρμακα και δεν το ειχα καταλαβει....Το σκυλι στην αυλη ξανακανει διαρροια με αιμα!!!

Παμε λοιπον στο γιατρο τη Δευτερα, του λεω τι εφαγε και τα συμπτωματα, μου λεει γαστροραγια και ξεκιναμε μισο χαπι 3 φορες τη μερα zantac, της κανει και μια ενεσιμη zantac και παμε σπιτι. Την Τεταρτη καμια βελτιωση και μαλιστα αυτη τη φορα δεν εκανε πηγμενο/χωνεμενο αιμα αλλα και κανονικο κοκκινο.

Τηλεφωνο το γιατρο τι γινεται δεν εχουμε βελτιωση δεν τρωει καθολου, χανει αιμα, μου λεει θα περιμενουμε γιατι ειναι νωρις και οι θεραπειες αυτες αργουν πολυ. Πεμπτη Χριστουγεννα, Παρασκευη καμια βελτιωση, τον ξαναπαιρνω τηλ πουθενα ο γιατρος, παιρνω εναν αλλον, ερχεται σπιτι και μου λεει τα εξης, δεν επρεπε να παρει καθολου χαπι διοτι το στομαχι της ηταν ηδη επιβαρυμενο, μονο ενεσιμες zantac, και 2ον επρεπε να της κανει konakion που ειναι αντι-αιμορραγικο.

Ξεκιναμε λοιπον νεα θεραπεια, για 6 ημερες ενεσιμη χορηγηση απο 1 ml zantac,konakion και buscopan πρωι-βραδυ συν almora για να αναπληρωνει ηλεκτρολυτες. Το σκυλι για 2 μερες καπως συνερχεται ξεκιναει να τρωει ελαχιστα ομως τα κανει ολα εμετο, περναει δηλαδη μια εβδομαδα και το σκυλι εχει αδυνατισει αρκετα, οι εμετοι ελλατωνονται και οι διαρροιες συνεχιζονται ναι μεν αλλα με ελαχιστο αιμα, ο γιατρος λεει πως φαινεται να σταματησε η αιμορραγια και θα περιμενουμε βελτιωση.

Οι μερες ομως περνανε, βελτιωση δεν υπαρχει και ξαναχανει αιμα, επικοινωνια με Θεσ/νικη για να την παμε στην κτηνιατρικη σχολη, απαντηση, οτι της κανετε θα της κανουμε κι εδω, με κλινικη στην Αθηνα ιδια απαντηση. Περνανε οι μερες το σκυλι εντελως αδυνατισμενο, εξαντλημενο μαζι κι εγω, ανημποροι κι οι δυο να μην ξερω τι να αλλο να κανω, συνεχεις επικοινωνια με το γιατρο, "κανε κατι, κατι αλλο" απαντηση, θα περιμενουμε. Στην αλλαγη του χρονου βρηκε τη δυναμη να ερθει διπλα μου τρεκλιζοντας επειδη φοβηθηκε τις κροτιδες, κι εγω να τη χαιδευω απαρηγορητος μες τα δακρυα και να της λεω τι θα κανουμε οταν θα γινει καλα. Το βραδυ για πρωτη φορα αρχισε να βηχει σαν να φωναζει, ετρεξα διπλα της και εκανε διαρροιες και εμετους οπως ηταν ξαπλωμενη, τηλ το γιατρο "σε παρακαλω ελα απο'δω δεν αντεχω να τη βλεπω ετσι υποφερει", βρηκα το κουραγιο να του μιλησω για ευθανασια και μου το απεκλεισε, του ειπα μαλιστα να την κανω εγω την ενεση και μες τον πανικο του ειπα να φερει και μια για μενα, μου ειπε να της κανω διπλη δοση buscopan, ηρεμησε μετα απο λιγο και πηγαμε και οι δυο για υπνο, εγω μεχρι το πρωι και αυτη για παντα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι έγώ λυπάμαι πολύ..... τι να πει κανείς....

Denis, γιατί λες ότι και ο δεύτερος ήταν άσχετος; τι θα έπρεπε να γίνει; ρωτάω για να μαθαίνουμε και να είμαστε λίγο πιο υποψιασμένοι..... γιατί καμιά φορά (εγώ τουλαχιστον) διάρροιες και έμετούς τις περνάμε στο ντουκου και μέχρι να πάρουμε χαμπάρι ότι είναι σοβαρό, είναι ήδη αργά....:(:(

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Είναι πολύ άσχημο να χάνεται με τέτοιον τρόπο,κουράγιο..
Αυτο το θέμα με τους κτηνιάτρους πια είναι συνηθες φαινομενο.Ο καθένας κάνει κ από διαφορετικη διάγνωση..

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Εγραψα την περιπτωση μου περισσοτερο για ανταλλαγη των εμπειριων και προς γνωση και συμμορφωση..

Πονεσα πολυ το χαμο της και το κενο παραμενει τεραστιο, το σπιτι εχει πραγματικα αδειασει, επι ενα χρονο γυρνουσα απο τη δουλεια και κυλιομουν στο πατωμα μαζι της και το προσωπο της πραγματικα ελαμπε απο ευτυχια.

Το σκεφτηκα παααρα πολυ και η ησυχια στο σπιτι δεν παλευεται, ετσι πηρα τη μεγαλη αποφαση να αναπληρωσω το κενο με ενα αλλο ροτ και να ξαναζωντανεψει επιτελους το σπιτι.

Μετραω αντιστροφα μεχρι της 24 που θα παρω στα χερια μου ενα αρσενικο μικροσκοπικο rottaki, αυτη τη φορα απο εκτροφειο, δεν μπορουσα να ξαναπαρω θυληκο γιατι θα αναγκαζομουν να την ονομαζα alithia και θα δεν θα ηταν μου ευκολο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θα σου κάνει πολύ καλό το μικρό.
Ξέρω τον πόνο σου (και πως δεν θα φύγει ποτέ τελείως) αλλά ένα κουταβάκι θα σε "αναγκάσει" να ξαναχαμογελάσεις, θες δε θες.

Σας περιμένουμε το καλοκαίρι στους Παξούς για μπανάκια.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Θα σου κάνει πολύ καλό το μικρό.
Ξέρω τον πόνο σου (και πως δεν θα φύγει ποτέ τελείως) αλλά ένα κουταβάκι θα σε "αναγκάσει" να ξαναχαμογελάσεις, θες δε θες.

Σας περιμένουμε το καλοκαίρι στους Παξούς για μπανάκια.
Και να φανταστεις δεν εχω παει ποτε Παξους.

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Rottaki λυπάμαι πολύ για το χαμό της σκυλίτσας σου :(
Παρόλο που εγώ είχα τη μικρή μου μόνο 3 μήνες σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Μπράβο για το κουράγιο σου να πάρεις νέο κουταβάκι, είμαι σίγουρη ότι θα σε κάνει να ξεχαστείς και να χαρείς μετά από μια τέτοια απώλεια.

Κουράγιο και καλώς να δεχτείς το καινούριο σκυλάκι :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr