Εχει κάτι το περίεργο αυτή η συμπεριφορά;






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.682
19.923
Με ακολουθούν χωρίς λουρί σε μεγάλες βόλτες ...
Ελπίζω σε ερημικές τοποθεσίες ε; Οχι σε αστικό περιβάλλον :whistle:

Για την γέννα που είχες, κι εγώ θα επιλέξω να σκέφτομαι, ότι ήταν απλώς, ένα στιγμιαίο λάθος, που δεν ξανάγινε και δεν θα ξαναγίνει :unsure:

* Δεν ανοίγεις ένα δικό σου θέμα, να μας τους παρουσιάσεις όλους; :)
 


dogmother

Member
23 Ιουνίου 2016
9
1
38
Καλημέρα σας!

Αγαπητέ vas, το rottweiler βρέθηκε στα χέρια μου από τη φιλοζωική της περιοχής μου με στόχο τη φιλοξενία αρχικά δύο ημερών, το drahthaar μου ήταν τότε δύο ετών και δεν είχε ακόμη στειρωθεί. όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα καθώς η άμεση απομάκρυνση του rottweiler από το χώρο που ζούσε όπως έκρινε η φιλοζωική ήταν απαραίτητη. Παρότι κράτούσα τα σκυλιά όταν έλειπα από το σπίτι σε χωριστούς χώρους έγινε το καλό. Και λέω καλό γιατί από αυτή τη γέννα προέκυψαν 8 υπέροχα πλάσματα τα οποία δόθηκαν όλα (εκτός του Φοίβου μου) για υιοθεσία σε συνεργασία με τη φιλοζωική από ανθρώπους που βρήκα εγώ και μέχρι σήμερα διατηρώ επαφή μαζί τους.
Έχω τη δυνατότητα να υπάρχει μεγάλος χώρος για σκυλιά στο σπίτι μου και πολύ συχνά φιλοξενώ σκυλιά της φιλοζωικής μέχρι να βρούν το σπίτι τους.Από τότε όλα μου τα σκυλιά είναι στειρωμένα οπότε δεν θα προκύψει ξανά τέτοιο ζήτημα.
 


dogmother

Member
23 Ιουνίου 2016
9
1
38
Ελπίζω σε ερημικές τοποθεσίες ε; Οχι σε αστικό περιβάλλον :whistle:

Για την γέννα που είχες, κι εγώ θα επιλέξω να σκέφτομαι, ότι ήταν απλώς, ένα στιγμιαίο λάθος, που δεν ξανάγινε και δεν θα ξαναγίνει :unsure:

* Δεν ανοίγεις ένα δικό σου θέμα, να μας τους παρουσιάσεις όλους; :)
είμαστε εκτός αθηνών εντός αττικής, το σημείο δίνει τη δυνατότητα να έχεις χρόνο και μεγάλη απόσταση από όποιον συναντας σε μια βόλτα, είτε άνθρωπο είτε ζώο.
 


dogmother

Member
23 Ιουνίου 2016
9
1
38
Εγώ αν κρίνω από το χαμογελαστό φατσάκι, δεν το κόβω να έγινε σούπερ τυχαία. Και επίσης, έχει και τις πρώτες ύλες για άλλα ενδιαφέροντα κοκτέιλ, όπως ποιμενικός-ντρατχααρ, ποιμενικός-ροτ, αλλά και ντρατχααρ-ποιμενικός-ντρατχααρ, κ.ο.κ.

Μα δεν έχω πιει ακόμα καφέ και μάλλον γίνομαι κακιά. Καλημέρα σας.

ΥΓ: Έχει το ντρατχααρ ένστικτο φύλαξης? Έχει το ροτ dna κυνηγού?
Αγαπητή Sofia,
γίνεσαι όντως λίγο κακιά μιας και το αναφέρεις, μίλησα για το χαρακτήρα των δικών μου σκυλιών, δεν γνωρίζω τι κάνουν τα άλλα σκυλιά της ράτσας τους καθώς δεν είμαι ιδιοκτήτης τους. Το δικό μου drahthaar, φυλάει πάντα όλη την περίφραξη του οικοπέδου χωρίς να τον έχω παροτρίνει για αυτό και το rottweiler μου όταν πρωτοήρθε σε εμένα (περιγράφω το πως σε άλλη απάντηση) είχε την τάση να κηνυγάει τα πάντα, γάτες, αλεπούδες, κότες, ποντίκια και ότι έβρισκε μπροστά της.
 




dogmother

Member
23 Ιουνίου 2016
9
1
38
Κοίτα να δεις, πως το βλέπω εγώ:
Όταν τα γράφεις στις 03:48 (!!!)... ρωτάς πάντα σοβαρά...:whistle:
Ποτέ (μα ΠΟΤΕ) δεν νιώθεις ότι "don't drink and drive"!:D
Και σε εμένα συμβαίνει αυτό!;)



Κατά συνέπεια, αφού καλωσορίσω τη νέα φίλη μας και της πω: "Συγχαρητήρια για την προσέγγισή σας, αγαπητή @dogmother ! Τόχετε, σε γενικές γραμμές, με το σκύλο... μου θυμίζετε έντονα τον παππού του Cesar Millan... ή (τηρουμένων των αναλογιών), τουλάχιστον τη γιαγιά του...:)

Θα σου απαντήσω, @nas (παίρνοντας ένα ελάχιστο ρίσκο - αλλά ΜΟΝΟ με παρόμοια ρίσκα δεν έχουμε τσακωθεί ΟΛΟΙ "εδώ μέσα"!): ΔΕΝ το ζευγάρωσε... έγινε ότι δεν ελέγχθηκε ΠΛΗΡΩΣ και, άρα, έγινε ΟΤΙ ΕΚΑΤΣΕ... η γέννα αυτή, εκτιμώ ότι προέκυψε τυχαία...:p
Δεν καταλαβαίνω την ειρωνία σου, παρέθεσα απλώς την προσωπική μου άποψη εμπειρία, δεν είναι ζητούμενο να την αποδέχεσαι, μπορείς απλά να διαφωνείς χωρίς να ξεκινάς με ένταση μια επικοινωνία, είναι ανόφελο.Δεν βοηθάει ούτε εμένα, ούτε εσένα και σαφώς ούτε τους υπόλοιπους στην ανταλλαγή απόψεων.
Καλή σου μέρα!
 




genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Καλησπέρα σας,
επισκέπτομαι εδώ και αρκετό καιρό το forum παρόλα αυτά πρώτη φορά μπήκα στη διαδικασία να γίνω μέλος ώστε να συμμετέχω στη συζήτηση σας.
Έχω μια αγέλη 4 σκύλων που αποτελείται από ένα θυληκό rottweiler, ένα θυληκό γερμανικό ποιμενικό, ένα αρσενικό drahthaar και ένα αρσενικό drahthaar-rottweiler (ο απόγονος του ζευγαριού :)).
Αρχηγός της αγέλης αυτής είμαι εγώ, ακολουθεί σε σειρά ιεραρχίας το drahthaar, ο γιός του, το rottweiler και τέλος το ποιμενικό.
Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούμε οι 5 μας ως μέλη μιας αγέλης δεν χρειάστηκε ποτέ να πάρω εκπαιδευτή ούτε ποτέ είχα προβλήματα επιθετικότητας ή απειθαρχίας παρότι όλα τα σκυλιά μου έχουν πολύ έντονο εκ χαρακτήρως το στοιχείο του δυναμισμού αλλά και της φύλαξης.
Με ακολουθούν χωρίς λουρί σε μεγάλες βόλτες με έντονα ερεθίσματα, μιας και όλα έχουν dna κυνηγού, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, είναι πλήρως κοινωνικοποιημένα με ανθρώπους ζώα, μικρά παιδιά και πάντα είτε εντός σπιτιού είτε εκτός όταν συμβεί κάτι μη γνώριμο ή προβλεπόμενο με κοιτούν ζητώντας μου κατεύθυνση πριν αντιδράσουν.
Ακόμα και όταν ο μικρός διεκδίκησε έντονα τη θέση του μέσα στην αγέλη ως alfa male της γέννας του και όντας σωματικά πιο δυνατός από τους γονείς του εγώ και ο μπαμπάς του, του κάναμε ξεκάθαρα τα όρια του.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μεθόδους όπως σβέρκωμα, ξύλο, φωνές, πνίχτες , περιοριςμό κτλ.
Θεωρώ ότι ο σεβασμός και η τοποθέτηση των ορίων εμπνέεται σε ένα ζώο από την ψυχραιμία σου, την αποφασιστικότητα σου και από την πλήρως ξεκάθαρη τοποθέτηση σου εξωλεκτικά και λεκτικά απέναντι στο σκύλο για το τι επιτρέπεις και τι δεν επιτρέπεις ως αρχηγός της αγέλης. Από τον τρόπο που κατανοείς τη γλώσσα του ζώου και από την εμπιστοσύνη που του εμπνέεις. Σε σέβεται όταν σε εμπιστεύεται και αφήνεται στην καθοδήγηση σου.Όταν σε φοβάται δεν σε σέβεται. Ειδικά όταν μιλάμε για μεγαλόσωμα ζώα θα γίνει το κακό εύκολα και είναι αποκλειστική σου ευθύνη.
Επίσης θεωρώ ότι, όπως προαναφέρθηκε, είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις σωστά το σκύλο σου αλλά και να ερμηνεύεις μετέπειτα τη συμπεριφορά του. Νομίζω ότι η θεματοθέτρια έχει 3 βασικά θέματα από τα οποία προκύπτουν και τα προβλήματα της:
1) δεν διαβάζει σωστά το σκύλο της
2) δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα της με σιγουριά ποιά είναι τα όρια της και τι ακριβώς θέλει από το σκύλο
3) μην διαβάζοντας το σκύλο και μην ξέροντας πως να τον καθοδηγήσει δεν του εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά φόβο για αυτό και φεύγει μακρυά της όταν αντιλαμβάνεται ότι για κάποιο λόγο την έχει δυσαρεστήσει.
Χωρίς να είμαι ειδήμον, από την προσωπική μου εμπειρία πιστεύω πως αναγνωρίζει λανθασμένα την παιχνιδιάρικη διάθεση του κουταβιού ως επιθετική- κυριαρχική και αντί να την οριοθετεί, δηλ. να του δείξει με ποιό τρόπο επιτρέπεται να παίζουμε και με ποιόν όχι όπως θα έκανε ένα μέλος υψηλότερης βαθμίδας στην αγέλη, προσπαθεί να του επιβληθεί με τόσο λάθος τρόπο που εν καιρώ θα δημιουργήσει ένα σκύλο μπερδεμένο, χωρίς κατεύθυνση, φοβικό που θα εκφράζεται με επιθετικότητα είτε μικρής είτε μεγάλης κλίμακας.
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά για ποιό λόγο εφόσον υπάρχει αδυναμία απο μέρους της να διαχειριστεί το σκύλο , δεν καταφεύγει τώρα σε έναν εκπαιδευτή για να λύσει άμεσα τα μικρά θέματα της και στην τελική να εξερευνήσει ένα καινούργιο τρόπο επικοινωνίας με ένα ζώο, που όπως φαίνεται δεν της προκύπτει πηγαία αλλά μπορεί να της ανοίξει δρόμους με επίκτητο τρόπο αλλά θεωρεί ότι ο "άχρηστος" εκπαιδευτής τώρα, θα γίνει "χρήσιμος" όταν θα έχει ένα σκύλο στρεσαρισμένο και άρα δυστυχή.
Θεματοθέτρια λυπάμαι αν γίνομαι σκληρή δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, απλά με στεναχωρεί να βλέπω ότι ενώ υπάρχουν οι προυποθέσεις κάποια σκυλιά λόγο ιδιοκτητών δεν μεγαλώνουν ισσοροπημένα και ευτυχισμένα.
Τα σκυλιά τα έχουμε γιατί τα αγαπάμε και είμαστε οικογένεια, γιατί μαθαίνουμε από αυτά και γινόμαςτε καλύτεροι άνθρωποι, γιατί μας ανοίγουν ένα δρόμο μαγικό αρκεί να θέλουμε να μάθουμε πως θα τον διαβούμε..
Εύχομαι να πάνε όλα καλά εν τέλη και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.
Καλό βράδυ σε όλους!
Tα μισά ομολογώ δεν τα κατάλαβα, κυρίως τα συμπεράσματα.
Από εκεί και πέρα, όχι, τα σκυλιά τα έχω γιατί (1) λυπάμαι τα αδέσποτα που κινδυνεύουν, (2) μου είναι ευχάριστη παρέα, (3) είναι ευχάριστη παρέα για την υπόλοιπη οικογένεια μου.
Οικογένεια έχω, και την οικογένεια των σκυλιών την στέρησαν άλλοι. Δεν πιστεύω σε θεωρίες περί σκύλου ως μέλος οικογένειας, ούτε ανθρώπου ως μέλους αγέλης. Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά ευτυχισμένος σκύλος σε σχετικά αστική περιιοχή, συμβιβασμούς κάνουμε, κι εμείς και τα ζώα μας.
Αν είναι λοιπόν να μιλήσουμε για δυστυχία σε ζώα, δε θέλω να το συζητήσω με κάποιον που έχει ζευγαρώσει τα σκυλιά του, έρχομαι από άλλη οπτική γωνία, συγγνώμη. Φιλοξενία ενός σκύλου που καταλήγει σε γέννα άλλων 8 αδέσποτων, που στερούν 8 άλλα ζωάκια από σπίτι; :cry:
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου και να μην ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας, σε αυτό πάντως με βρίσκεις σύμφωνο.
Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά ευτυχισμένος σκύλος σε σχετικά αστική περιιοχή, συμβιβασμούς κάνουμε, κι εμείς και τα ζώα μας.
Λίγο διαφορετικά διατυπωμένο βέβαια, όχι ότι δεν είναι ευτυχισμένος ένας σκύλος ο οποίος έχει έναν σωστό ιδιοκτήτη που ασχολείται μαζί του, απλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να ζει ο σκύλος σε αστικό περιβάλλον...μιλαμε για συμβιβασμο 100%

εκεί που συμφωνώ απόλυτα, είναι σε αυτό που έγραψες
Φιλοξενία ενός σκύλου που καταλήγει σε γέννα άλλων 8 αδέσποτων, που στερούν 8 άλλα ζωάκια από σπίτι; :cry:
και να είμαστε περήφανοι κιόλας για το "καλό" που έτυχε;o_Oo_Oo_O

Παρότι κράτούσα τα σκυλιά όταν έλειπα από το σπίτι σε χωριστούς χώρους έγινε το καλό. Και λέω καλό γιατί από αυτή τη γέννα προέκυψαν 8 υπέροχα πλάσματα τα οποία δόθηκαν όλα (εκτός του Φοίβου μου) για υιοθεσία σε συνεργασία με τη φιλοζωική από ανθρώπους που βρήκα εγώ και μέχρι σήμερα διατηρώ επαφή μαζί τους.
δηλαδή τα 7 αντίστοιχα αδεσποτάκια που θα μπορούσαν να είχαν υιοθετήσει από την φιλοζωική οι άνθρωποι που πήραν τα δικα σου κουταβια, δεν είναι υπέροχα; τα δικα σου κουταβια ειναι υπεροχα, αρα "εγινε το καλο", τα άλλα αδεσποτα είναι μούλικα;;;;
καταπληκτικη λογικη και πανω απ'ολα υπεύθυνη στάση.....(n)
αληθεια, ποια φιλοζωική είναι αυτή που συμμετειχε σε ολο αυτο το σκηνικο και που συνεχιζει να σου δινει σκυλια για φιλοξενια (ασχετως που τωρα εχεις στειρωσει τα δικα σου σκυλια...);
 




dogmother

Member
23 Ιουνίου 2016
9
1
38
Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου και να μην ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας, σε αυτό πάντως με βρίσκεις σύμφωνο.

Λίγο διαφορετικά διατυπωμένο βέβαια, όχι ότι δεν είναι ευτυχισμένος ένας σκύλος ο οποίος έχει έναν σωστό ιδιοκτήτη που ασχολείται μαζί του, απλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να ζει ο σκύλος σε αστικό περιβάλλον...μιλαμε για συμβιβασμο 100%

εκεί που συμφωνώ απόλυτα, είναι σε αυτό που έγραψες

και να είμαστε περήφανοι κιόλας για το "καλό" που έτυχε;o_Oo_Oo_O


δηλαδή τα 7 αντίστοιχα αδεσποτάκια που θα μπορούσαν να είχαν υιοθετήσει από την φιλοζωική οι άνθρωποι που πήραν τα δικα σου κουταβια, δεν είναι υπέροχα; τα δικα σου κουταβια ειναι υπεροχα, αρα "εγινε το καλο", τα άλλα αδεσποτα είναι μούλικα;;;;
καταπληκτικη λογικη και πανω απ'ολα υπεύθυνη στάση.....(n)
αληθεια, ποια φιλοζωική είναι αυτή που συμμετειχε σε ολο αυτο το σκηνικο και που συνεχιζει να σου δινει σκυλια για φιλοξενια (ασχετως που τωρα εχεις στειρωσει τα δικα σου σκυλια...);
ποιός μίλησε για μούλικα; τι είναι αυτά που λες;;
όταν ένα σκυλί κινδύνευε στο χώρο που ήταν και δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια να γίνει κάτι άλλο πήρα μια απόφαση, το πήρα στο σπίτι μου για να το προστατέψω ( και τελικά το υιοθέτησα). Ήταν λάθος μου που δεν είχα ήδη στειρώσει το αρσενικό μου;;Σαφώς!! Έγινε το λάθος που περιέγραψα ως καλό γιατί έτσι βλέπω το Φοίβο μου στη ζωή μου όπως και οι υπόλοιποι που υιοθέτησαν τα αδέρφια του αλλά και τα υπόλοιπα σκυλιά που έχουν υιοθετήσει.
Δέκα χρόνια τώρα έχω φιλοξενήσει πάρα πολλά ζώα τα οποία έχουν δωθεί για υιοθεσία.Κάθε φορά που φιλοξενώ αναλαμβάνω αποκλειστικά όλα τα έξοδα του σκύλου μέχρι την υιοθεσία του.Στην πράξη όχι στη θεωρία στηρίζω την υιοθεσία, άλλωστε ποτέ δεν έχω αγοράσει ζώο στη ζωή μου ούτε και η οικογένεια μου.Πόσοι αγοράζουν ζώα στερόντας ένα σπίτι από ένα αδέσποτο;;Έκανα λάθος αρχικά και το αντιμετώπισα όσο πιο υπεύθυνα μπορούσα.
 




Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Έκανα λάθος αρχικά και το αντιμετώπισα όσο πιο υπεύθυνα μπορούσα.
Aς παραμεινουμε βρε παιδια σε αυτο.
Καλως ηρθες και φτιαξε ενα νεο θεμα να μας παρουσιασεις τα σκυλια σου.
 






dogmother

Member
23 Ιουνίου 2016
9
1
38
Aς παραμεινουμε βρε παιδια σε αυτο.
Καλως ηρθες και φτιαξε ενα νεο θεμα να μας παρουσιασεις τα σκυλια σου.
νομίζω ότι το "θέμα παρουσίασης" είναι υπερβολικό, όμως ευχαρίστως να μοιραστώ μαζί σου κάποιες φωτογραφίες απο τα μανάρια μου!
πως μπορώ να ανεβάσω μέσα στο ποστ μου φωτογραφίες; επιλέγω το εικονίδιο της φωτογραφικής και με παραπέμπει στα media αλλά δεν βρίσκω το πως ανεβάζω τη φωτογραφία..
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
νομίζω ότι το "θέμα παρουσίασης" είναι υπερβολικό, όμως ευχαρίστως να μοιραστώ μαζί σου κάποιες φωτογραφίες απο τα μανάρια μου!
πως μπορώ να ανεβάσω μέσα στο ποστ μου φωτογραφίες; επιλέγω το εικονίδιο της φωτογραφικής και με παραπέμπει στα media αλλά δεν βρίσκω το πως ανεβάζω τη φωτογραφία..
... ανέβασμα αρχείου
 


genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Εχω την αίσθηση ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει, και μάλλον δεν είμαι η μόνη. Μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.150
Μηνύματα
896.317
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc