Εχινόκοκκος???

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Με έπιασε ρε παιδιά πόνος οξύτατος στην κοιλιά (άνω κοιλία, όχι στομάχι) που με έχει διπλώσει στα δύο + πυρετός. Χθες από το μεσημέρι ήμουν στο νοσοκομείο, όπου ήθελαν να με κρατήσουν για παρακολούθηση, αλλά υπέγραψα κι έφυγα γιατί δε με παίρνει να λείψω από τη δουλειά (κλείνουμε τεύχος αυτή την εβδομάδα).
Ο χειρούργος είπε έντερο, ο παθολόγος ότι οφείλεται στη γαστρεντερίτιδα που πέρασα την τελευταία εβδομάδα μάλλον και γενικά κανείς δεν ήταν σίγουρος για τίποτε. Ο υπέρηχος δεν έδειξε τίποτε, οι αιματολογικές αυξημένη φλεγμονή (κάπως έτσι) και μια ιογενή κατάσταση και περιμένω τρεις εργάσιμες για κάτι άλλα αποτελέσματα. Τέλος πάντων δεν είναι εκεί το θέμα:

Από χθες με έχει πρήξει η μάνα μου ότι οφείλεται στα αδέσποτα που φροντίζω αυτή η κατάσταση κι άκουσε και κάτι ιστορίες για εχινόκοκκο να σου σηκώνεται η τρίχα. Συγκεκριμένα ότι μια κοπέλα φρόντιζε αδέσποτα και διεγνώσθη εχινόκοκκος στο στομάχι της και πέθανε και άλλα τέτοια...
Ο δικός μου επηρεάστηκε απ' αυτά και ανησυχεί.
Ο πατέρας μου με πήρε τηλέφωνο για να με "μαλώσει" που "πιάνω ό,τι σκυλί βρω μπροστά μου"
Τώρα η μάνα μου έχει λυσάξει να κάνω εξετάσεις για εχινόκοκκο.
Εγώ ξέρω ότι το παράσιτο αυτό ΔΕΝ μεταδίδεται από το σκύλο στον άνθρωπο. Μήπως όμως...?
Γενικά όμως, τι μπορώ να απαντήσω σε όσους θεωρούν ότι θα ψοφήσω από εχινόκοκκο ή κάποια άλλη σκυλο-ασθένεια?

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Συμπτωματικα Cloe μου, χθες που ημουν στον κτηνιατρο για το 1ο εμβολιο της Ρανιας τον ρωτησα τι μπορει να μεταδοθει απο το σκυλο στον ανθρωπο. Μου ειπε οτι γενικα ειναι σπανιο να συμβει αλλα και μου ανεφερε και τον εχινικοκκο και μου ειπε η κορη μου να πλενει τα χερια της καθε φορα αφοτου πιανει τη Ρανια. Τι να σου πω... λες να εισαι στις σπανιες περιπτωσεις;;;; Δεν κανεις καμμια εξεταση αιματος για σιγουρια;;; :? :? :? Περαστικα σου, κοπελα μου

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Σ'ευχαριστώ. Δεν έδειξαν κάτι οι αιματολογικές (γενική και κάτι άλλες που δεν καταλάβαινα). Τι άλλο? Μωρέ λες να ψοφήσω? Σήμερα πάντως καλύτερα νιώθω...
Το χειρότερό μου: Το πρήξιμο
Συγκεκριμένα, μέχρι και το αφεντικό μου, όταν με είδε να περπατάω διπλωμένη το πρωί μου λέει "Πρόσεχε ρε Λίζα μ' αυτό το κωλόσκυλο που έχεις! Τα σκυλιά είναι επικίνδυνα!"
Μα συνωμότησαν???

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Τιποτα δεν παθαινεις αμα το αντιμετωπισεις εγκαιρως :) . Για την ακριβεια, αν θυμαμαι καλα, εφοσον διεγνωστει ο εχινοκοκκος θα παρεις μια αγωγη απο το στομα και θα κανεις επαναληπτικες εξετασεις.

Αστους να λενε :lol: :lol: :lol:

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
εγω θα σου ελεγα να κανεις μια εξεταση,δεν βλαπτει ,παντως μου φαινεται απιθανο να ειναι κατι τετοιο,αλλα για να σου φυγει η ιδεα,περαστικα!συνηθως παει το μυαλο σου σε οτι φοβασαι και εχεις εννοια '

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
http://users.auth.gr/~harala/9a.EchinococcosisHydatidosis.htm

cloe διαβασε για να ηρεμησεις :lol:
μηπως εχεις λιγο παραπανω αγχος τον τελευταιο καιρο και σε συναρτηση με μια ιωση που προσφατα μπορει να περασες σου εχουν δημιουργηθει αυτα τα συμπτωματα?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ωραίο αυτό για τα ζώα των πόλεων! Σ' ευχαριστώ Λούνα μου !
(και όλες σας φυσικά)

Από άγχος δε νομίζω είναι κι ο πυρετός... Βέβαια άγχος έχω πάντα και η ενασχόληση με τα σκυλιά σε μένα μόνο θεραπεία αποτελεί!

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
μου αρεσε πολυ γιατι τα λεει αναλυτικα ο καθηγητης συν τι εξετασεις πρεπει να γινουν σε καθε περιπτωση,
βασικα σερνονται ενα καρο ιωσεις που εχουν διαφορες μορφες αλλα δεν εχουν ονομα πλεον,

προσφατα με τα ιδια συμπτωματα περασα κι εγω και τα παιδια μου ,
3 μερες κρατησε,πυρετο,εντονους πονους στη κοιλια να μην ξερουμε τι εχουμε :x

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Περαστικά σου Λιζουλα!
Εάν δεν ταΐζουμε τα σκυλιά ωμά εντόσθια (στα οποία αναπτύσσονται οι εχινοκοκκικές κύστες), πλένουμε καλά φρούτα και λαχανικά, (διότι το παράσιτο αποβάλλεται με τα κόπρανα) και φροντίζουμε για την σωστή αποπαρασιτωση του σκύλου μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Την περίπτωση σκωληκοειδίτιδας την εξετάσατε?

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Απαντάω: "Το σκυλί μου κάνει δύο φορές το χρόνο γενικό τσεκαπ, εσύ από πότε έχεις να κοιταχτείς?"

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Περαστικά σου βρε Λίζα!

Ελπίζω πάντως να μην είναι τίποτα σοβαρό, να κάνει τον κύκλο του και να εξαφανιστεί!

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
34
Salonica City
Και ο πατερας μου προσφατα κολησε εχινοκοκκο τελικά και οχι στρεπτοκοκκο οπως ειχα γραψει σε ενα topic και του ειπε ο γιατρος,οτι μπορει να ειναι απο τον σκυλο.Εγω δεν πιστευω παντως κατι τετοιο γιατι και οι εξετασεις που βγηκανε δεν ηταν ακριβεις.
Ο πατερας μου παντως ανεβασε λιγο πυρετο,εβγαλε 1 σπυρακι εσωτερικο στην μυτη και στο στομα,πηρε μια αντιβιωση και μεσα σε 2-3 ημερες ηταν οκ.
Εγω πιστευω ο καιρος φταει,γιατι και εγω σημερα ειμαι με βιχα,ενας φιλος το ιδιο και παει λεγοντας.
Να ξερεις παντως αν εχεις εστω και την παραμικρη υποψια οτι ειναι εχινοκοκκος ΤΡΕΞΕ στον γιατρο.Αν το αφησεις θα εχεις σοβαρό προβλημα μετα.Μην πανικοβαλεσαι ομως.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Chloe said:
Αλήθεια? Χωρίς τάση για εμετό διάρροια και τέτοια? Γιατί εγώ μόνο πόνο και πυρετό έχω! Τι πήρες? Εγώ μόνο ντεπονάκι.
Για πες!
οχι ουτε εμετο,ουτε διαρροια τιποτα,αλλα πονο που για 24 ωρες με ειχε καθηλωσει ξαπλα,ζαλαδα,πυρετο...
τιποτα δεν πηρα ανα 6 ωρες μονο PONSTAN σιροπι παιδικο :lol: :lol: :lol:
δεν εφαγα τιποτα μονο φρυγανιες και τσαι,εκανε τον κυκλο του και περασε.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
α....μου περασε αμεσως chloe μου μετα γιατι προσεξε:

ειχα πει στον αντρα μου να μεινει σπιτι να με βοηθησει με τα παιδια λογω του οτι δεν μπορουσα να παρω τα ποδια μου και αυτος αμεσως πηρε σακ βουαγιαζ ,κρανος,τη μηχανη και μην τον ειδατε τον Παναγη :lol:

η απαντηση: το ειχα κανονισμενο με τους φιλους μου με τις μηχανες να παμε εδω και μια βδομαδα :shock:

οπως καταλαβαινεις εγινα αμεσως καλα :lol: :lol: :lol: :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Καταλαβαίνω...
Τα κανονισμένα μεταξύ αντρών ζητήματα δεν ξεκανονίζονται λόγω επουσιωδών ιώσεων!
(μου λένε καμιά φορά όταν είμαι άρρωστη: Μωρέ ας είχες κανένα παιδί, κι ούτε από πυρετό κι ούτε από πόνο θα καταλάβαινες. Φαίνεται πως πρόκειται για μεγάλη αλήθεια)

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
ειναι μια πολυ μεγαλη αληθεια,πιστεψε με :wink:

το μονο που παρακαλαω ειναι να μην αρρωσταινω,να ειμαι γερη -δυνατη για τα παιδια και τα σκυλια :lol: :lol:
αν περιμενω απο βοηθεια καηκα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ