ΖΕΣΤΗ!!! Ιδέες και λύσεις;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολύ ζέστη βρε παιδιά!!! Έχει κανείς ωραίες ιδέες να βοηθήσουμε λίγο τους μαλλιαρούς φίλους μας ;

Π.Χ.

1. Το νερό του σκύλου μου είναι στο ψυγείο (αν και δεν νομίζω ότι αυτό τον δροσίζει για πάνω από 3 λεπτά, το ξέρω ότι το εκτιμά).

2. Ούτε λόγος για βόλτα μετά της 9 το πρωί και πριν βραδιάσει καλά (εκτός από βόλτα ΜΕΣΑ στη θάλασσα φυσικά).

3. Παίζουμε παιχνίδια με το λάστιχο στον κήπο (ιδιαίτερα της πιο ζεστές μέρες).

4. Το πήρα παιδική πισίνα (και τη γέμισα με νερό) αλλά την έφαγε :p
Για σας που έχετε πιο μυαλομένα ζώα είναι φοβερή ιδέα και δοκιμασμένη από πολλούς.

5. Όλη τη μέρα (όταν δουλεύω δηλαδή και δεν παίζουμε μπουγέλο) ο σκύλος είναι μέσα στο σπίτι με πολύ νερό και 2 ανεμυστήρες (είναι πιο δροσερό από τον κήπο). Φέτος σκέφτομαι σοβαρά για κληματιστικό (το όνειρό του σίγουρα!).

6. Πάμε σε μέρη που δεν επισκεφτόμασταν συχνά, μόνο και μόνο επειδή ξέρω πως φυσάει εκεί σχεδόν πάντα (έχουμε και ένα αγαπημένο μπαράκι, ψιλά στο βουνό που τον έχει σχεδόν μασκώτ!).

'Αλλες ιδέες κανείς;

Η βράζετε όλοι στην έκθεση του ΚΟΕ;;;; Θα παραμείνει για πάντα ένα
μυστήριο ο λόγος που κάνουν έκθεση ντάλα καλοκαίρι (κι ας ξεκινάει 17:00). Χάθηκαν οι υπόλοιποι μήνες (ή μήπως έχουμε πολλές εκθέσεις και δεν υπήρχε κενό παρά μόνο τώρα).:rolleyes:
Άσε που η μακρύτριχες φιλές δεν βλέπονται το καλοκαίρι (έχουν γίνει κοντότριχες! :D)

Last edited:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Να επιστήσω τη προσοχή με τα παιχνίδια με το λάστιχο για ωτίτιδες.

Παγωμένες πετσετούλες, κόμπο στην κατάψυξη.

Παγάκια για γλύψιμο.

Βρέξιμο στην κοιλίτσα και στις πατούσες που έχουν πόρους.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε παιδια ο δικος μου εχει μια μανια και πηγαινει οπου βρει ηλιο...λετε να ειναι Ποντιος..??:-s:lol::lol:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Να κανει παρεα με τη δικια μου, που μολις ψηθει απο τη μια πλευρα γυριζει ανασκελα να παρει και στην κοιλια και στο τελος γυρναμε και απο την αλλη.
Αναρωτιωμουν σημερα μολις αν το σκυλι μου ειναι βλαμενο σε σχεση με τον ηλιο.Αυτο μας ελειπε να αρχισω να την κυνηγαω με τα αντηλιακα στο χερι.Οσο για το νερο, μονο να το πινουμε.Ανεχομαστε μονο να κοβουμε βολτες σκεπασμενοι εξολοκληρου με βρεγμενη πετσετα, ενα θεαμα σαν τα αλογα των ιπποτων στις ταινιες.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στις μεγάλες ζέστες, ειδικά για όσους μένουμε σε πόλεις που η κατάσταση είναι αποπνικτική όχι μόνο λόγω καύσωνα, αλλά καυσαερίου και τσιμέντου, η μόνη λύση είναι μέσα στο σπίτι κλειδαμπαρωμένοι με κλιματιστικό. :(

Ρίξτε μια ματιά σε μια παλαιότερη συζήτηση:

Ζέστηηηη!!!!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω εχω παρατηρησει ,οτι τις πολυ ζεστες μερες,οταν βρεξω τα σκυλια,ζεσταινονται περισσοτερο,ισως γιατι εκτος της ζεστης τους δημιουργω και συνθηκες υγρασιας...
με την καυκασινα ειδικα,δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα ,που ειναι και η πιο μαλλιαρη,της αρκει ενα βρεγμενο πλακακι(ενα ομως:D:eek:) ωστε να ακουμπησει εκει την μουσουδα της και ειναι μια χαρα..εαν την βρεξω ,αρχιζει το λαχανιασμα και δεν ξερει που να σταθει -της αρεσει πολυ το νερο..με την ζεστη δεν το ανεχεται-.
ειναι απο τα πιο ανθεκτικα σκυλια στην ζεστη και το κρυο,που ειχα ποτε.σαν να ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα συμπεριφερεται..σαν μια μεση θερμοκρασια δηλαδη:)
ο γερμανικος που ειναι υπερκινητικος,κι επειδη δεν σταματαει με τιποτα να βαλει λιγο τον κωλο του κατω,υπο οποιεςδηποτε συνθηκες,ακομη και με 40 βαθμους,το μεσημερι,τον δενω πλεον,γιατι φοβαμαι μην παθει κανενα εγκεφαλικο ,λογω του οτι δεν ειναι και νειατο πλεον...
το γκριφονακι,απλα κουρευεται γουλι.
συνηθως τους αρεσει να ξαπλωνουν σε ενα σημειο με πετρες που εχει ο κηπος,οταν το βρεχω..ουτε το χωμα θελουν,ουτε το τσιμεντο,ουτε το ξυλο...πρωτα επιλεγουν τις πετρες και μετα τα πλακακια,για ξαπλα στην μεγαλη ζεστη.

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Ρε παιδια ο δικος μου εχει μια μανια και πηγαινει οπου βρει ηλιο...λετε να ειναι Ποντιος..??:-s:lol::lol:
Και ο δικός μου το κάνει αυτό... Λες να φταίει η ράτσα? :D

GeoGlx

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2008
48
0
Κ σε μας ήταν φίλος του ήλιου, μέχρι που είχε πάρει κ χρώμα!!

Αλλά ήταν κ το σήμα κατατεθέν, για το που είχε ρεύμα από αέριδες στο σπίτι :p :D

Κ όσο για το λαχάνιασμα, δεν είναι απαραίτητο το ότι σκάει. Απλά το κάνει για να προστατευτεί από τυχόν λιώσιμο. (Σαν το βεντιλατέρ του αυτοκινήτου).

Last edited:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Το σκυλι μου έχει συνηθήσει να μένει μέσα στο σπίι όσο λείπουμε για δουλειά.

Παρατήρησα λοιπόν οτι η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι ειναι 29 βαθμούς.
Έξω η θερμοκρασία είναι σίγουρα μεγαλήτερη αλλά φυσάει και νιώθεις περισσότερη δροσιά.
Τα απογεύματα λοιπόν ο μικρός αράζει στον κήπο, τεντόνεται στο γκαζόν και γενικά παίζει με πεταλουδίτσες, παρακολουθεί άλλα σκυλια, κτλ....

Απο χθές το βράδυ λοιπόν είμουν σε δίλημα....να τον αφήνω έξω την ημέρα που λείπω η να τον βάζω στο σπίτι όπως έχει μάθει;;;
Το πρωϊ μετά την βόλτα δεν έμπαινε με τίποτα σπίτι. Έβγαλα λοιπόν το καλαθάκι, το νερό, το Kong φίσκα γεμισμένο με λιχουδιές, το λουράκι με ταυτότητες πάνω (στο σπίτι δεν τα φοράμε), κλείδωσα καλά την πόρτα του κήπου και τον άφησα έξω.

Με έχει όμως φάει η αγωνία... λέτε να θελήσει να μπεί μέσα; η να βαρεθεί;; η και πιό ακραία...και άμα του πετάξουν φόλα η άμα το κλέψουν;;;;;;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Στη θέση σου δε θα το έκανα Milou... για όλους τους λόγους που ανέφερες + ότι έχει πάρα πολλή ζέστη.
Εντάξει για μια φορά δεν πιστεύω να πάθει τίποτα, αλλά καλύτερα μην τον ξαναφήσεις.
Εμείς, όταν λείπουμε όλοι, τον έχουμε στο σπίτι φυσικά (πού αλλού αφού μένουμε σε πολυκατοικία), αλλά του έχω και πορτάκι στο μπαλκόνι μήπως θελήσει να βγει.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί....όταν είμαι σπίτι δεν μπαίνει καθόλου μέσα ούτε για νερό....πάει και πίνει απο το λάστιχο :eek:
Έξω έχει μέρος που έχει σκιά όλη την μέρα.

Σκεφτόμουν οτι ίσως να είναι βάσανο να μένει μέσα στο σπίτι (1 παράθυρο ανοιχτό αφήνουμε και δεν κάνει αρκετό ρευμα) και οτι θα είναι καλύτερα έξω. Air condition δεν έχουμε, μόνο ανεμιστηράκι.

Το πρωϊ που έφυγα ήταν μεσ'την τρελή χαρά!΄

Όσο για το πορτάκι, είναι το μεγαλήτερο μου αγκάθι....μέχρι και να κάνω τρύπα στον τοίχο σκέφτηκα....:confused::rolleyes:
Εσύ Κλοε που το έχεις τοποθετήσει το πορτάκι;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπαλκονόπορτα. Θα βγάλω μια φωτογραφία να σου δείξω!
Ειδικά όταν έχει αεράκι ακούμε συνέχεια το πορτάκι κλατς κλουτς να ανοιγοκλείνει!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν ξερω ρε παιδια!!

Εγω δεν ειμαι σύμφωνη να μένει έξω..
πολλά γίνονται..

Δαφνάκι δεν θέλω να σε αγχώσω..!!!

Απλα το θεωρω επικίνδυνο να είναι έξω!!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Τα ίδια άγχη είχα πάνω κάτω κι εγώ πρόσφατα μετά τη μετακόμιση. Η Ρούμπι μου αν ήταν να μείνει μόνη την αφήναμε μέσα στο σπίτι (αφού κι εμέις σε διαμέρισμα μέναμε). Πλέον όμως είναι στον κήπο.

Σκεφτόμουν για ποιο λόγο φάγαμε τα λυσσακά μας να βρούμε σπίτι με κήπο, αν είναι το σκυλί να είναι κλεισμένο σε τέσσερις τοίχους πάλι? Βέβαια έχουμε την τύχη το σπίτι να έχει δυο αυλές, από τις οποίες η μία έχει δυο-τρία δέντρα θηρία κι είναι εντελώς σκιερή τις ζεστές ώρες της ημέρας.

Επιπλέον είναι όλη μέρα μαζί με το Μπρούνο τώρα πια (όλο σκέφτομαι ότι πρέπει να βρω χρόνο να γράψω ένα θέμα με τις εμπειρίες από τη μετακόμιση και τη νέα συμβίωση των ζωντανών :rolleyes:), δε θα ήταν κάπως να είναι το ένα κλεισμένο μέσα και το άλλο έξω? (ο Μπρούνο δεν κάνει μέσα με τίποτα). Αφήστε που τις ώρες που είμαστε σπίτι κι είναι οι πόρτες ανοιχτές γύρω γύρω αυτά έτσι κι αλλιώς έξω κάθονται, αφού μέχρι και το βράδυ που πάμε για ύπνο με το ζόρι τα μαζεύουμε, οπότε μάλλον καλά περνάνε..................

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ αυτές τις μέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή τα αφήνω μέσα με air-condition. Γενικά, κι εμείς φαγωθήκαμε να πάμε σε σπίτι με κήπο αλλά από τότε που έχασα τη σκυλίτσα που είχα έχω αναθεωρήσει. Το θεωρώ επικίνδυνο για κλοπή ή φόλα. Παρόλαυτα τα αφήνω στον κήπο όταν λείπω και την ώρα που γυρνάω πάντα έχω ένα άγχος αν θα είναι εκεί. Το βράδυ θέλουν έξω λόγω δροσιάς αλλά φοβάμαι πολύ το καλαζάαρ. Ο Λέων είναι εντελώς φλούφλης του καναπέ και γουστάρει μέσα γενικότερα, ανεξαρτήτως καιρού. Βέβαια προχτές το νύχτα μου επέβαλε να μπει στο υπνοδωμάτιο και να ανάψω και το aircondition για να ηρεμήσουμε και να κοιμηθούμε τις 4 ώρες που μας απομένανε. :oops: Υποφέρει πολύ με τη ζέστη, ενώ η μικρή είναι τόσο άνετη που κοιμάται στη χνουδωτή φωλιά της. Κάθε σκυλί έχει άλλες ανάγκες

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Τελικά, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.
Τον παρακολουθούσε και η γειτόνισσα μας που είναι κολλητά σε εμάς και έχει οπτική επαφή με τον κήπο μας. Μαλιστα μου πετάει σε μια φάση "Κάποια στιγμή δεν τον έβλεπα και τον φώναξα για να δώ που είναι. Ολο στο γκαζόν καθόταν και δεν ακούστηκε καθόλου! Περισσότερο γαυγίζει όταν είσαι εσύ εδώ!"

Αυτές τις μέρες που φυσάει πιστεύω πως είναι καλύτερα έξω.
Όταν πιάσουν οι μεγαλύτερες θερμοκρασιές και η άπνια, εκεί θα τον έχω μέσα με το ανεμηστήρακι.
Για φόλες, δεν έχει ακουστεί τίποτα στην γειτονια και 8 στα 10 σπίτια έχουν σκύλο στο κήπο.

Σήμερα του έβγαλα ένα τεράστιο κόκκαλο και ούτε που μου έδοσε σημασία απο αυτή την στιγμή και μετά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87