Ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τα μυνήματα μεταφέρθηκαν από εδώ

...............................................................................................................................

Ειναι κακο να ζευγαρωνουν τα ημιαιμα?
Τα καταδικασαμε σε αποχη απο το σεξ?
Καποιος που εχει ημιαιμο και κανει γεννα και εχει να τα δωσει σε καλα σπιτια?δεν καταλαβα ποιος νομος ηθικος το απαγορευει?
Η πρεπει επειδη τα αδεσποτα τα πιο πολλα ειναι ημιαιμα δεν πρεπει να ζευγαρωνουν ουτε αυτα που εχουν σπιτια?και ντομπερμαν υπαρχουν αδεσποτα πρεπει να σταματησουν τα ζευγαρωματα?

Θα πηδηχτω απο το παραθυρο,καλα Αγγελικη εσυ δεν εχεις 2 ημιαιμα σκυλια και εισαι και πολυ ευχαριστημενη?που πονας δεν καταλαβα?

Last edited by a moderator:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Εχεις δικιο δεν εγινε τιποτα μαλλον εχω παλι λαθος οπτικη γωνια,αλλα θα παρακαλουσα το νεο μελος να μας πει καλυτερα πως του φανηκε η υποδοχη,και γενικα βρηκε τιποτα ειρωνικα σχολια η μονο εγω τα βλεπω?
Μπα αν θελει να ζευγαρωσει τον σκυλο του θα του δωσεις εσυ εντολη διαταγη να μην το κανει?
Ξερεις εσυ αν ειναι ημιαιμος?
Καποιος που εχει ημιαιμο και κανει γεννα και εχει να τα δωσει σε καλα σπιτια?δεν καταλαβα ποιος νομος ηθικος το απαγορευει?
Η πρεπει επειδη τα αδεσποτα τα πιο πολλα ειναι ημιαιμα δεν πρεπει να ζευγαρωνουν ουτε αυτα που εχουν σπιτια?και ντομπερμαν υπαρχουν αδεσποτα πρεπει να σταματησουν τα ζευγαρωματα?
Ηλια ωρες ωρες με τα ποστ σου,ειμαι στο στυλ..."σωστο........οχιιιιιιιιι λαθος!!!...σωσσσσ...λαθοςςςςςςςςςςς..!!!!!!!!!"...

ναι
ειναι κακο να ζευγαρωνουν τα ημιαιμα γιατι ολο το προβλημα το τραβανε οι φιλοζωικες...με λιγα λογια,πληρωνουν τις μ@λ@κιες τις δικες μας!τρεχουν να προλαβουν τις κουταμαρες μας και την αδιαφορια μας.

εαν δεν ειναι ημιαιμο,ειναι ρατσας και σκοπευει να γινει ενας σωστος εκτροφεας ας μας το πει και το βουλωνω πρωτος...και με το καλο!!

καποιος που εχει ημιαιμο και ζευγαρωνει και βρισκουν ολα τα κουταβια καλα σπιτια,εχει κανει μια τρυπα στο νερο...δηλαδη εχει γινει ενας εκτροφεας απο το αγνωστο,στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα...

οχι,πρεπει να ζευγαρωνουν τα ημιαιμα που εχουν σπιτια...απλα μετα τα κουταβια να αναβουν κανα κερι στον Αγιο Παντελεημονα,μπας και τα σωσει καποια φιλοζωικη...

επισης τα αδεσποτα Doberman δεν φταινε αυτα....εαν ζευγαρωσουν και βγαλουν αδεσποτα...(?)...φταιει ο μ@λ@κ@ς ο ιδιοκτητης που αποφασισε μια μερα οτι το μαυρο και το κομμενο ορθιο αυτι δεν του ταιριαζει...δεν του "κανει"...(και ενταξει το μαυρο...μα χρωμα ειναι αυτο?:D:paja1:)

επισης φταιει και ο εκτροφεας...ισως αθελα του και ισως δεν θα το μαθει ποτε.

**ενα αναγκαιο offtopic ποστ (ειναι ομως αραγε offtopic...?).

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εχεις δικιο δεν εγινε τιποτα μαλλον εχω παλι λαθος οπτικη γωνια,αλλα θα παρακαλουσα το νεο μελος να μας πει καλυτερα πως του φανηκε η υποδοχη,και γενικα βρηκε τιποτα ειρωνικα σχολια η μονο εγω τα βλεπω?
Μπα αν θελει να ζευγαρωσει τον σκυλο του θα του δωσεις εσυ εντολη διαταγη να μην το κανει?
Για όλα τα παραπανω σου απαντησε ο Teobullmastiff και για ναμην επαναλαμβανομαι θα σε παραπεμψω σε αυτο το τοπικ,
παρόλο που μου κανει εντυπωση που μετα απο τοσο καιρο στο forum κανεις τις παραπανω ερωτησεις, ειλικρινα.

Θα πηδηχτω απο το παραθυρο,καλα Αγγελικη εσυ δεν εχεις 2 ημιαιμα σκυλια και εισαι και πολυ ευχαριστημενη?που πονας δεν καταλαβα?
Μου λες δηλαδη να κοιταξω την παρτη μου και εφοσον ειμαι εγω και τα σκυλια μου καλα δεν παν να πετανε καθε μερα στο δρομο δεκαδες σκυλια ή να αδιαφορω αν υποφερουν οι σκυλες μεσα στα κλουβια των puppy mill;

Κι επειδη με ρωτας αν ειμαι πολυ ευχαριστημενη, εχω να σου πω πως ναι, με τα σκυλια μου είμαι πολυ ευχαριστημενη με την προοδο που είχουν κανει.
Ειδικα με τη Λόρα που καποιος την βαρεθηκε και την πεταξε απο ένα αυτοκινητο για να την ξεφορτωθει επειδη μαλλον η σκύλα του έκανε πολλα και του βρωμιζαν τον τόπο και μεχρι να έρθει σε μενα αλλαξε 4 σπιτια. Μου ήταν δύσκολο να την κανω να εμπιστευθει τους ανθρωπους μετα απ όλα αυτα.
Και με τον Τσαρλυ δεν έχω παραπονο, αν και όταν τον πηρα είχε κακοποιηθεί τοσο πολυ και αυτος και η μητερα του που όταν πηγαινες να τον αγγίξεις, τσιριζε.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μισο μην μου βαζεις λογια που δεν ειπα,ποιο το προβλημα σου αν υπαρχουν ανθρωποι να τα παρουν?δεν ειναι κακα τα σκυλια επειδη ειναι ημιαιμα,και υπαρχουν ανθρωποι που τα εκτιμουν,η πιστευεις οτι ο ενδιαφερομενος για καθαροαιμο αγαπαει τα σκυλια πιο πολυ?
Ποια σχεση εχουν τα ημιαιμα που λεω εγω με τα Παπι μαιλ?
Ποια σχεση εχουν τα κακοποιημενα σκυλια με τα ημιαιμα που λεω εγω?
Πιστευεις οτι οποιος ειναι αναγνωρισμενος εκτροφεας,τον κανουμε αγιο?και αυτος θελει ψαξιμο οπως ο με τα ημιαιμα.
Τεο εγω παλι βλεπω οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες καθαροαιμων εχουν προβληματα,θελεις τους γελασανε?τους τα πηρανε?αρρωστιες?εκτος προτυπου?λαθος χαρακτηρας?
δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει στοχος για μια γεννα,αν υπαρχουν σπιτια να τα δεχτουν,αρκει αυτος που το κανει να ενδιαφερεται και να αγαπαει τα σκυλια.
Πιστευω οτι σε μερικα χρονια(οχι πολλα)θα παμε σε αυτα τα ημιαιμα για να εμπλουτισουμε τα αιματα των σκυλων που σημερα σε πολλες ρατσες εχουν προβληματα,στα γουρουνια ειδη εχουν ξεκινησει,τις προαλλες ηρθαν εδω αμερικανοι επιστημονες και ρωτουσαν τους κτηνοτροφους για τον τροπο διατροφης και διαβιωσης των ημιαγριων γουρουνιων που εχουν,γιατι αυτοι με τις πολλες γνωσεις και την καλη διατροφη τα σκατωσαν,εφτασαν στο αμην δεν παει αλλο,το ιδιο συβαινει σε πολλες ρατσες σκυλων.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μισο μην μου βαζεις λογια που δεν ειπα,ποιο το προβλημα σου αν υπαρχουν ανθρωποι να τα παρουν?
.
Δεν βαζω λόγια που δεν έχεις πει.
Με ρωτάς:
Κι εγω σε ρωταω να μου διευκρινησεις τι εννοεις ρωτωντας σε
Μου λες δηλαδη να κοιταξω την παρτη μου και εφοσον ειμαι εγω και τα σκυλια μου καλα δεν παν να πετανε καθε μερα στο δρομο δεκαδες σκυλια ή να αδιαφορω αν υποφερουν οι σκυλες μεσα στα κλουβια των puppy mill;
Αν δεν εννοείς αυτό, εξηγησε μου τι εννοείς με την ερωτηση σου, γιατι εγω αυτό καταλαβα.
Εχεις ιδεα ποσα αδεσποτα κυκλοφορουν εκει έξω;
Με το να φερνεις στον κοσμο, χωρις ούτε καν να έχεις κανει τις απαραιτητες εξαιτασεις, ημιαιμα σκυλια ή σκυλια "καθαροαιαμα" άρρωστα και με προβληματα συμπεροφορας, τι ακριβως προσφερεις στην κυνοφιλια;

δεν ειναι κακα τα σκυλια επειδη ειναι ημιαιμα,και υπαρχουν ανθρωποι που τα εκτιμουν,η πιστευεις οτι ο ενδιαφερομενος για καθαροαιμο αγαπαει τα σκυλια πιο πολυ?
Ποια σχεση εχουν τα ημιαιμα που λεω εγω με τα Παπι μαιλ?
Ποια σχεση εχουν τα κακοποιημενα σκυλια με τα ημιαιμα που λεω εγω?
.
όλες αυτες οι ερωτησεις μου επιβεβαιωνουν πως δεν έχεις διαβασει αυτό που σου παρεθεσα παραπανω.

Πιστευεις οτι οποιος ειναι αναγνωρισμενος εκτροφεας,τον κανουμε αγιο?και αυτος θελει ψαξιμο οπως ο με τα ημιαιμα.
Ειπα εγω το αντιθετο;
Εννοείτε πως ψαχνουμε, βλεπουμε εκτροφεις, συγκρινουμε και μετα αποφασιζουμε. Δεν σημαινει ότι επειδη ειναι εκτροφέας και οχι BYB εχει τα καλύτερα δειγματα της φυλής.

δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει στοχος για μια γεννα,αν υπαρχουν σπιτια να τα δεχτουν,αρκει αυτος που το κανει να ενδιαφερεται και να αγαπαει τα σκυλια.
Εστω ότι αγοραζω ένα Fila Brasileiro απο petshop και παιρνει ένα και ο κολλητος μου. Απο BYB.
Τα ζευγαρώνουμε και τα πουλαμε 100 ευρω το καθενα
Τι ακριβως εχουμε προσφερει στη φυλη;

Εχω καθαροαιμο σκύλο;
Για να κανεις εκτροφη ελπιζω να έχεις.

Πιστευω οτι σε μερικα χρονια(οχι πολλα)θα παμε σε αυτα τα ημιαιμα για να εμπλουτισουμε τα αιματα των σκυλων που σημερα σε πολλες ρατσες εχουν προβληματα,στα γουρουνια ειδη εχουν ξεκινησει,τις προαλλες ηρθαν εδω αμερικανοι επιστημονες και ρωτουσαν τους κτηνοτροφους για τον τροπο διατροφης και διαβιωσης των ημιαγριων γουρουνιων που εχουν,γιατι αυτοι με τις πολλες γνωσεις και την καλη διατροφη τα σκατωσαν,εφτασαν στο αμην δεν παει αλλο,το ιδιο συβαινει σε πολλες ρατσες σκυλων.
Καπου εδω ομολογω ότι σε χάνω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Παλι μου βαζεις λογια που ακριβως εκοψες την ερωτηση?Εχω καθαροαιμο σκυλο?γιατι οομολογω οτι εσυ χανεσαι.

Και σε ξαναρωτω,που εχω πει εγω για παπι μαιλ?η εστω υποστηριξα τα παπι μαιλ?δεν εκανα καμμια αναφορα,εσυ ανεφερες τα παπι μαιλ τα οποια δεν εχουν καμια θεση στην συζητηση μας,μιλαμε για ζευγαρωμα ημιαιμων υπο προυποθεσεις αυτο υποστηριζω οχι κατι αλλο,απλα πραγματα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Παλι μου βαζεις λογια που ακριβως εκοψες την ερωτηση?Εχω καθαροαιμο σκυλο?γιατι οομολογω οτι εσυ χανεσαι.
Όταν εκανα απαντηση με παραθεση για να σου απαντησω, μου την εβγαλε στην απαντηση σου.
Γραψε λάθος.

Και σε ξαναρωτω,που εχω πει εγω για παπι μαιλ?η εστω υποστηριξα τα παπι μαιλ?δεν εκανα καμμια αναφορα,εσυ ανεφερες τα παπι μαιλ τα οποια δεν εχουν καμια θεση στην συζητηση μας,μιλαμε για ζευγαρωμα ημιαιμων υπο προυποθεσεις αυτο υποστηριζω οχι κατι αλλο,απλα πραγματα.
Τα puppy mill ειναι μερος μιας νοοτροπιας και αντιμετωπισης του κεφαλαιου "σκυλος".
Καμια ενδειξη κυνοφιλιας.
Θα θελα κι εσυ να μου απαντησεις σε αυτο:

Εστω ότι αγοραζω ένα Fila Brasileiro απο petshop και παιρνει ένα και ο κολλητος μου. Απο BYB.
Τα ζευγαρώνουμε και τα πουλαμε 100 ευρω το καθενα
Τι ακριβως εχουμε προσφερει στη φυλη;
και τι εννοείς με αυτο

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Λοιπον ενα ενα,στο πρωτο θεμα μαλλον δεν με εχεις καταλαβει θα επρεπε ομως να καταλαβεις οτι δεν ειμαι υποστηρικτης των Παπι μαιλ και θεωρω ακομα και μια τετοια ερωτηση απαξιωτικη,εγω με τα σκυλια μου εχω σχεση,σε λαθος ατομο κανεις την ερωτηση(ειμαι πολυ ρομαντικος για να υποστηριξω τετοιες μεθοδους).
Παιρνει καποιος ενα Φιλα και κανει αυτο που λες,ο καθενας κανει οτι θελει,εχω δει μπασταρδα Φιλα ομορφα και ασχημα,υγιει και αρρωστα(εκτος στανταρτ αλλα καλα σκυλια),τι θα πει τι προσφερει στην κυνοφιλια? απο ποτε κυνοφιλια ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΑΤΣΑ Η ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΙΑ?οποιος το πιστευει πλανατε οικτρα.
Εχω δει γνησια Φιλα ασχημα και αρρωστα,η ασχημια δεν υπαρχει στα στανταρτ μπορει ενα σκυλι να πληρει το στανταρτ αλλα να μην ειναι ομορφο,ισως λογω εκφρασης.
Και τελος εσυ εχεις 2 ημιαιμα ασχετα με αυτα που περασαν,και εισαι ευχαριστημενη απλα πραγματα(αλλο το περιβαλον και αλλο η ρατσα)
ελπιζω να πηρες τις απαντησεις που ηθελες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το γεγονός παραμένει ότι οι περισσότεροι που κάνουν κάτι ,όπως μιά γέννα σκύλου, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις το επόμενο που κάνουν είναι να δώσουν τα κουτάβια σε "καλά" σπίτια (στην κατακαλύτερη των περιπτώσεων) όπου "καλό" σπίτι το σπίτι που "θέλει" σκύλο
αργότερα ή το σκυλί γαυγίζει πολύ ή σκάβει στον κήπο ή παραμεγάλωσε ή τρώει πολύ και χέζει περισσότερο ή παθαίνει καμιά αρρώστια ή δραπετευει γιατί έπηξε στην βαρεμάρα και στην εγκατάλειψη κλπκλπκλπ και καταλήγει στον δρόμο όπως 500.000 αδέσποτα που μπορείς ανα πάσα στιγμή να μετρήσεις σε τούτη την χώρα με την φιλελευθερη κυνολογία

τι μας λές πάλι ρε γαμώτο? :lol:

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Αγαπητέ Omarock,

Κυνοφολία και ράτσα άχετα μεταξύ τους, τα χουμε πει πάρα πολλές φορές.

Αν όμως διασταυρωθούν 2 και καλά καθαρόαιμα μεταξύ τους (πχ 2 κόκερ αγορασμένα από πετσοπ) γίνεται το εξής:
Καταρχάς μιλάμε για γονείς αμφίβολου γενετικού background που από αυτούς θα προκύψουν εξίσου αμφίβολης ποιότητας κουτάβια. Ο ίδιος κίνδυνος παραμονεύει ακόμα κι αν διασταυρωθούν 2 σούπερ καθαρόαιμα εκτροφικά σκυλιά που όμως φέρουν ίδια ελαττώματα (εξαρτάται από τη φυλή).Τα ξέρεις όλα τα παρελκόμενα, νομίζω κάνεις κι εσύ εκτροφή αν δεν κάνω λάθος. Τα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς των κουταβιών (που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά) δε σου φαίνονται σημαντικά; Ή θεωρείς ότι δεν παίζει ρόλο η επιλογική εκτροφή για να εξαλειφθούν αυτά;

Όπως καταλαβαίνεις, τα ημίαιμα δεν έχουν κανένα ρόλο στην κουβέντα μας καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις οι απόγονοι έχουν υποστεί άλλου είδους επιλογή (από το περιβάλον) και κατά πάσα πιθανότητα μετά από κάποιες γενιές θα προκύπτουν εξαιρετικής ποιότητας σκύλοι.
Τα ψευτοκαθαρόαιμα και τα καθαρόαιμα είναι αυτά που υποφέρουν.

Και φυσικά όσο ενθαρρύνονται πράξεις που οδηγούν σε απόκλιση μιας ράτσας από τη φυλή αυξάνεται το ενδεχόμενο κάποιος μελοντικός απόγονος να βρεθεί στο δρόμο γιατί μην ξεχνάς ότι στατιστικά αυτός που θα πάρει κουτάβι από BYB θα είναι από αδαής (δε βρήκα άλλη λέξη, θέλω να πω ότι δεν θα χει γνώσεις πάνω σε θέματα σκύλων) ως χοντρομ@λ@κ@ς που είδε ένα γονιό και είπε "Α, ωραίο, κράτα μου ένα κουτάβι να το πάω στην κόρη μου για τα γενέθλιά της".

Τέλος, και συγνώμη γιατί το παραχεσα με την έκθεση ιδεών, υποστηρίζω σθεναρά ότι οι κινήσεις που κάνουμε στην Ελλάδα ειδικά (γιατί είμαστε στον πάτο της κυνοφιλίας) πρέπει να είναι τέτοιες που τα μελλοντικά αποτελέσματά τους να μας ανεβάζουν κυνοφιλικά και όχι να μας ρίχνουν κι άλλο. Κι αυτές οι κινήσεις είναι οι εξής: Αν θες σκύλο ράτσας τον παίρνεις από σοβαρό εκτροφέα, αλλιώς υιοθετείς ένα αδέσποτο (που σίγουρα θα βρεθεί κάποιο να σε ξετρελλάνει). Και προάγεις την ενημέρωση με όποιο τρόπο μπορείς.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
... στατιστικά αυτός που θα πάρει κουτάβι από BYB θα είναι από αδαής ... ως χοντρομ@λ@κ@ς που είδε ένα γονιό ....
Καλημερα Μαριλενα :)

Εκ μερους ολων οσων πηραν σκυλο από byb, που δεν είναι καθολου λιγοι σε αυτό το φορουμ, αισθανομαι εντονα την υποχρεωση να σε ευχαριστησω για τα καλα σου λογια.

Σκεψου μαλιστα πόσο αδαης χοντρομαλακας ειμαι εγω που δεν ειδα κάν τους γονεις!

Το μονο που εχω να πω προς υπερασπιση μου, και για να μην χαρακτηριστω ως το απολυτο όνειδος και πάτος της κυνολογιας/κυνοφιλιας, είναι ότι δεν προτιθεμαι να προχωρησω σε ζευγαρωμα της ψευτοκαθαροαιμης προβληματικης σκυλας μου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φίλε Ηλία.
Κάνεις δεν είπε ότι κυνοφιλία σημαίνει καθαροαιμία (αν το είπε κάποιος απλά γελάω)
Απλά υπάρχουν κάποια βήματα για την σωστή απόκτηση σκύλου που θεωρούμε σωστό να ακολουθηθούν.

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το θέμα όμως διαχωρίστηκε λόγω του σχολιασμού για το καλωσόρισμα και κατέληξε σε κάτι πολύ μεγαλύτερης σημασίας και πολύ πιο επικύνδυνο...

Αν εσύ Ηλία πηδηχτείς απ'το παράθυρο, εγώ σας αφήνω... Πάω να πέσω απ'την Ακρόπολη! :shock:

Last edited by a moderator:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Να πατε κοριτσια να πατε αλλα μην λερωστε την ακροπολη πατε καπου αλλου.
Λοιπον να μου πει τωρα μια απο εσας που υποστηριξα εγω τα πετ σοπ?με τσιγκελακια δουλευετε?
Μην μου βαζετε λογια παλι που δεν ειπα,τα ξερω ισως καλυτερα απο εσας τα στραβα των πετ σοπς,αλλα εγω μιλησα για μια γεννα ημιαιμων υπο προυποθεσεις και το αν ειναι εγκλημα κατι τετοιο?δεν μιλησα ουτε για παπι μαιλ ουτε για πετ σοπς ΠΟΥΘΕΝΑ.
Λοιπον για μενα δεν ειναι εγκλημα,παντα τηρουμενων των προυποθεσεων που ισχυουν και για εναν εκτροφεα,μονο που ο 2ος δεν εχει χαρτια και δεν ξερει τι θα του βγει εμφανισιακα τουλαχιστο,αλλα τα χαριζει σε καλα σπιτια.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Λοιπον να μου πει τωρα μια απο εσας που υποστηριξα εγω τα πετ σοπ?
Όχι, δεν θα σου πω γιατί δεν είπα πουθενά ότι υποστήριξες τα pet shops.

με τσιγκελακια δουλευετε?
Μάλιστα... Επιχειρήματα και σεβασμός στον συνομιλητή πάνω από όλα...

εγω μιλησα για μια γεννα ημιαιμων υπο προυποθεσεις και το αν ειναι εγκλημα κατι τετοιο?
Λοιπον για μενα δεν ειναι εγκλημα,παντα τηρουμενων των προυποθεσεων που ισχυουν και για εναν εκτροφεα,μονο που ο 2ος δεν εχει χαρτια και δεν ξερει τι θα του βγει εμφανισιακα τουλαχιστο,αλλα τα χαριζει σε καλα σπιτια.
Αν το κάνει άνθρωπος που δεν είναι ενημερωμένος σωστά είναι άγνοια...
Αν το κάνει άνθρωπος που το έχει μελετήσει και έχει καταλήξει ότι είναι σωστή ενέργεια... Ναι, είναι έγκλημα!
Και ακόμα μεγαλύτερο, να το προτείνεις εδώ μέσα όπου υποτίθεται ότι μπαίνουν άνθρωποι για να ενημερωθούν...

14 κουτάβια από αυτά που ανέβασα την περασμένη βδομάδα στις αγγελίες ζούνε στο δρόμο και είναι μόνο όσα πρόλαβα να εντοπίσω και να ανεβάσω τις αγγελίες τους.
Μόνο στη Σαλαμίνα αυτή τη στιγμή παλεύουν με 80 κουτάβια στο δρόμο (ή τόσα είναι αυτά που τουλάχιστον τα έχουν εντοπίσει).
100άδες σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο και σε καταφύγια όπου παλεύουν να τα προφυλάξουν από τύφο και μόρβα, ενώ άλλα τόσα χεζοκατουράνε και καταστρέφουν σπίτια εθελοντών επειδή κάποιοι αποφάσισαν να ζευγαρώσουν τα ημίαιμα σκυλιά τους.
Κάποια θα βρούνε σπίτια, κάποια από αυτά θα τα επιστρέψουν, κάποια θα ζήσουν για χρόνια σε κλουβιά σε πανσιόν και καταφύγια, κάποια θα πεθάνουν, κάποια μπορεί να επιστρέψουν και στο δρόμο.

Τι πάει να πει γέννα ημίαιμων με προϋποθέσεις?
Προϋποθέσεις για τη διαιώνιση του "σπάνιου" είδους που λέγεται ταλαίπωρος αδέσποτος σκύλος?
Μην ανησυχείς καθόλου, φροντίζουν ήδη άλλοι γι'αυτό. Δεν χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Εγώ πάλι σε αυτό το θέμα, με τον Διονύση είπα δυό κουβέντες παραπάνω, όχι με σένα Ηλία και επίσης δεν είπα πουθενά, σ' αυτό το θέμα πάλι επαναλαμβάνω, ότι υποστήριξες τα pet shops.
Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με την Ειρήνη.

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Όχι, δεν θα σου πω γιατί δεν είπα πουθενά ότι υποστήριξες τα pet shops.

Μάλιστα... Επιχειρήματα και σεβασμός στον συνομιλητή πάνω από όλα...

Αν το κάνει άνθρωπος που δεν είναι ενημερωμένος σωστά είναι άγνοια...
Αν το κάνει άνθρωπος που το έχει μελετήσει και έχει καταλήξει ότι είναι σωστή ενέργεια... Ναι, είναι έγκλημα!
Και ακόμα μεγαλύτερο, να το προτείνεις εδώ μέσα όπου υποτίθεται ότι μπαίνουν άνθρωποι για να ενημερωθούν...

14 κουτάβια από αυτά που ανέβασα την περασμένη βδομάδα στις αγγελίες ζούνε στο δρόμο και είναι μόνο όσα πρόλαβα να εντοπίσω και να ανεβάσω τις αγγελίες τους.
Μόνο στη Σαλαμίνα αυτή τη στιγμή παλεύουν με 80 κουτάβια στο δρόμο (ή τόσα είναι αυτά που τουλάχιστον τα έχουν εντοπίσει).
100άδες σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο και σε καταφύγια όπου παλεύουν να τα προφυλάξουν από τύφο και μόρβα, ενώ άλλα τόσα χεζοκατουράνε και καταστρέφουν σπίτια εθελοντών επειδή κάποιοι αποφάσισαν να ζευγαρώσουν τα ημίαιμα σκυλιά τους.
Κάποια θα βρούνε σπίτια, κάποια από αυτά θα τα επιστρέψουν, κάποια θα ζήσουν για χρόνια σε κλουβιά σε πανσιόν και καταφύγια, κάποια θα πεθάνουν, κάποια μπορεί να επιστρέψουν και στο δρόμο.

Τι πάει να πει γέννα ημίαιμων με προϋποθέσεις?
Προϋποθέσεις για τη διαιώνιση του "σπάνιου" είδους που λέγεται ταλαίπωρος αδέσποτος σκύλος?
Μην ανησυχείς καθόλου, φροντίζουν ήδη άλλοι γι'αυτό. Δεν χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια...
Συμφωνώ απόλυτα. Στο τέλος όλων των "προσπαθειών" αυτών που ζευγαρώνουν τα σκυλία τους είναι χιλιάδες αγγελίες σαν αυτή....

"Η σκυλίτσα μας γέννησε 9 πανέμορφα μικρούλια!
Εμείς τα χαρίζουμε σε όποιον πραγματικά τα αγαπάει ,
και θέλει να υιοθετήσει κάποιο.

http://img140.imageshack.us/img140/7018/46295393.jpg

http://img641.imageshack.us/img641/1236/60799282.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/7162/55104315.jpg

Όποιος ενδιαφερεται να επικοινωνήσει με προσωπικό μήνυμα. "

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον τοτε ειστε κατα ολων των γεννων καθαροαιμων και μη,γιατι μην νομιζει καποιος οτι παμε για το καλο της φυλης και μονο,τι εννοω?
Εβγαλα 14 κουταβια ολα πολυ καλα σκυλια δεν βοηθανε ουτε θα βοηθησουν στην εξελιξη της ρατσας παρακατωΟΛΑ η ρατσα ειναι αυτη που ειναι και θα βγαινουν καλα και οχι καλα δειγματα,ειναι γνωστο αλλωστε εκτροφεις που εχουν μερικα σκυλια εκτος προτυπου δεν τα δηλωνουν,οποτε ημιαιμα και αυτα?
Ο FCI βαζει σχεδον παντα στις μεγαλες εκθεσεις του και τα ημιαιμα,και ευτυχως υπαρχουν και αυτα και υπαρχουν σκυλοι με καθαρα DNA,δεν λεω να γινει σκοπος ολα με μετρο οπως και στα καθαροαιμα.

Υ.Σ.Μα καλα πιστευεις οτι οι αγγελιες για ημιαιμα ειναι περισσοτερες απο για τα καθαροαιμα?το πιστευεις αυτο?
μην κανετε κινησεις εντυπωσιασμου γιατι αν βαλω της αγγελιες καθαροαιμων θα κλειση το φορουμ απο ελειψη χωρου.
Και θα επρεπε να σεβεστε τετοιου ειδους αγγελιες,ενδιαφερονται να τα δωσουν και εβαλαν και αγγελια.

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Μαλλον τοτε ειστε κατα ολων των γεννων καθαροαιμων και μη,γιατι μην νομιζει καποιος οτι παμε για το καλο της φυλης και μονο,τι εννοω?
Εβγαλα 14 κουταβια ολα πολυ καλα σκυλια δεν βοηθανε ουτε θα βοηθησουν στην εξελιξη της ρατσας παρακατωΟΛΑ η ρατσα ειναι αυτη που ειναι και θα βγαινουν καλα και οχι καλα δειγματα,ειναι γνωστο αλλωστε εκτροφεις που εχουν μερικα σκυλια εκτος προτυπου δεν τα δηλωνουν,οποτε ημιαιμα και αυτα?
Ο FCI βαζει σχεδον παντα στις μεγαλες εκθεσεις του και τα ημιαιμα,και ευτυχως υπαρχουν και αυτα και υπαρχουν σκυλοι με καθαρα DNA,δεν λεω να γινει σκοπος ολα με μετρο οπως και στα καθαροαιμα.

Υ.Σ.Μα καλα πιστευεις οτι οι αγγελιες για ημιαιμα ειναι περισσοτερες απο για τα καθαροαιμα?το πιστευεις αυτο?
μην κανετε κινησεις εντυπωσιασμου γιατι αν βαλω της αγγελιες καθαροαιμων θα κλειση το φορουμ απο ελειψη χωρου.
Και θα επρεπε να σεβεστε τετοιου ειδους αγγελιες,ενδιαφερονται να τα δωσουν και εβαλαν και αγγελια.
Τα σκυλάκια σου που θα είναι εκτός προτύπου δεν θα τα φροντίσεις όπως και τα υπόλοιπα? Με τη λέξη φροντίδα συμπεριλαμβάνω και μελλοντική οικογένεια.