Ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ δεν πιστεύω να τα πιστευει ....
συζήτηση θέλει να κάνει ο άνθρωπος....:lol:

μα με συγχωρείς τώρα....απ την στιγμή που ψάχνεις τον κατάλληλο αρσενικό (π.χ. που δεν έχει κληρονομικά προβλήματα ή που δεν έχει κάπως μεγάλο κεφάλι ) να τον "βάλεις" με την κατάλληλη θηλυκiά (που ούτε αυτή έχει κληρονομικά προβλήματα και το κεφάλι της ταιριάζει με του αρσενικού προκειμένου τα περισσότερα κουτάβια να βγούν κοντύτερα στο πρότυπο παρά μακρύτερα)
δεν βελτιώνεις την φυλή? ή έστω την διατηρείς?
να μου πείς ότι τα έχεις αμολυτά και "πάει" όποιο νά ναι με όποιο νάναι ή ότι δεν έκανες ποτέ εξετάσεις σε κανέναν σκυλί κι ότι είτε κουτσαίνει ο σκύλος είτε όχι εσύ αυτόν αγαπάς αυτόν θα ζευγαρώσεις να σου πώ "να χέσω και τα καθαρόαιμα και την εκτροφή της πίσω αυλής σου"
αλλά απ την στιγμή που ψάχνεις και παλευεις και αγωνιάς για μιά φυλή που γνωρίζεις και αγαπάς ε τότε ναι είσαι εκτροφέας καθαρόαιμων (με την καθαρότητα να εστιάζει στο ότι το αίμα είναι καθαρό κυρίως απο κληρονομικά προβλήματα και όλα τα υπόλοιπα μετά)

τι σχέση έχει λοιπόν ο "ζευγαρώνω το ότι νά ναι μου" με το σκυλάκι του γείτονα με αφορμή ότι έχει οίστρο και μα ς έχει πήξει στο αερογάμ και μετά βρίσκω καλά σπίτια για τα κουταβάκια όταν δεν ξέρεις αν το κουταβάκι θα θέλει να κυνηγάει να βόσκει αρνιά ή να δαγκώνει μανίκια και δεν ξέρεις αν θα παθαίνει συστροφές ευκολα/αν θα θέλει στρίπινγκ άν θα θέλει καλή διατροφή και υποστρώματα στο δάπεδο κλπκλπκλπ

με έναν εκτροφέα

και γιατί να μην "κράξουμε" κάποιον που κάνει γέννα ξέροντας λιγότερα απο όσα πρέπει να ξέρεις για να τηγανίσεις ένα αυγό? (είναι η κουζίνα στην πρίζα/με ποιό κουμπί ανοίγει το "μάτι"/ πως καταλαβαίνουμε ότι το αυγό δεν είναι χαλασμένο/πόση ώρα το τηγανίζουμε/θέλει λάδι καινούργιο ή μεταχειρισμένο κλπκλπκπ)

και ειδικά ημίαιμη γέννα όταν ο πληθυσμός του σκύλου μαστίζεται απο υπερπληθυσμό......

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Παιδες,γιατι εχετε συνδυασει στο μυαλο σας τη λεξη ''ημιαιμο'' με τη λεξη ''αδεσποτο'';;Ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα!Υπαρχουν και καθαροαιμα αδεσποτα.

Ειλικρινα δεν ειμαι κατα των ημιαιμων αν αυτα πανε σε σοβαρα σπιτια που θα τα προσεχουν και δεν θα τα αμολησουν στο δρομο.Αν καποιος πεταξει εξω απο το σπιτι του ενα ημιαιμο τοτε να ειστε σιγουροι πως δεν ''κολωνει'' να πεταξει και ενα καθαροαιμο.

Φιλικα,
William.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
και τι ανάγκες θα καλύψει η εκτροφή ημίαιμων;
Tι αναγκες καλυπτει η εκτροφη καθαροαιμων(που πραγματικα τα καθαροαιμα μου αρεσουν αλλα...) περα απο εκθεσεις;Ποσοι απο μας εχουν κοπαδια πια;Ποσοι απο μας θελουν εναν πραγματικο φυλακα μεσα στην πολη;Ποσοι απο μας κυνηγανε πλεον;

Κακα τα ψεματα,τον σκυλο τον θελουμε πρωτιστως για συντροφια και αυτο το κανει καλα και ενα ημιαιμο.

Υ.Γ.Και εγω καθαροαιμο θα αποκτησω αλλα μη λεμε πως δεν εχουν λογο υπαρξης τα ημιαιμα.

Φιλικα,
William.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αφού λοιπόν πετάνε καθαρόαιμα που θεωρητικά ξέρεις τι παίρνεις το έχεις πληρώσει αδρά και υπάρχει και άνθρωπος που στο εδωσε και εφόσον το έχει δηλωμένο και τσιπαρισμένο μπορεί και να σου ζητήσει "τα ρέστα" που το εγκατέλειψες πόσο μάλλον δεν θα πέταγαν ένα ημίαιμο που είναι "γουρούνι στο σακί" το πήρες σχεδόν τσάμπα και συνήθως την ύπαρξή του την γνωρίζει η μάνα του και ο ιδιώτης που την ζευγάρωσε

εκτός κι αν λέμε "καθαρόαιμα" του κ@##υ απο πέτσοπ/πάπιμιλ

τι ανάγκες καλύπτει η εκτροφή καθαρόαιμων..........άντε πάλι..........τις ανάγκες για σκύλους ελευθερους κληρονομικών νοσημάτων και προβλεπόμενης συμπεριφοράς και αναγκών προκειμένου να γίνει η συμβίωση ευκολη και απροβλημάτιστη το κατα δύναμιν

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα γιατι εγω καλυπτω αναγκες?μην κανουμε την εκτροφη κλειστο επαγγελμα,δηλαδη να μην εκτρεφουμε αλλα Ροτι στην Ελλαδα εχουμε υπερ αρκετα?
Κοκο και που ξερεις οτι το Γ.Π ειναι ποιμενικο? δεν πας για βοσκη,ουτε το Ροτι βοσκει ζωα,ουτε τα Λαμπραντορ πανε στις παπιες.
Υγεια?εκει πρεπει να πουμε οτι τα αποτελεσματα ολων των αρρωστιων που κουβαλανε σημερα τα σκυλια ειναι κατα ενα μερος ευθυνη της εκτροφης και των νεων ιδιοκτητων με το λαθος περιβαλον και τροπο που ζουνε τα σκυλια τους.
Και αληθεια πιστευει εστω και ενας οτι τα ημιαιμα θα βλαψουν την υγεια του σκυλου?οποιος πιστευει κατι τετοιο πλανατε οικτρα.
Και ουτε φταει ο καθε ενας που εκανε μια γεννα ημιαιμων και ξερει τα σκυλια του,για το προβλημε που εχουμε με τα αδεσποτα σημερα,στην Γερμανια γινονται πολλες γεννες ημιαιμων σκυλων και αδεσποτα δεν υπαρχουν.
Επειτα και Γ.Π ζευγαρωνουν μακακες,και Χασκι,και Πεκινουα κ.α.οποτε δεν ειναι το ημιαιαμο αλλα ο τροπος που το κανει καποιος αυτο,δεν σημαινει οτι εγω θα τα φροντισω επειδη ειμαι καταχωρημενως ενω ο αλλος οχι,δεν σου φιαχνει τον χαρακτηρα η αναγνωριση το εχεις στο αιμα σου αυτον.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
omarock επειδη "κολλας" επιλεκτικα σε πραγματα που εχουν αναφερθει, ούτε κι εγω ειπα ότι υπερασπιζεσαι τα pet shop.Αυτο που σου είπα είναι αυτό:

Τα puppy mill ειναι μερος μιας νοοτροπιας και αντιμετωπισης του κεφαλαιου "σκυλος".
Καμια ενδειξη κυνοφιλιας.
και συμπληρωνω, οπως ακριβως και οι BYB.

Κατι αλλο.
Αφου υπερασπιζεσαι τοσο πολυ το δικαιωμα καποιου ιδιώτη να ζευγαρωνει τα σκυλια του, στειλε μου σε παρακαλω το τηλεφωνο σου, αν βρω στα σκουπιδια για ακομα μια φορα καμια δεκαπενταρια κουταβια να στα στειλω να τα περιθαλψεις και να τους βρεις σπιτι εσυ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παιδιά δεν νομίζω οτι θα καταλήξει καπου αυτη η συζήτηση.
Σε μιά ιδανική κοινωνία που σέβεται τα ζώα θα συμφωνούσα απολυτα με τον Ηλία... η αναπαραγωγή ημιαιμων σκύλων θα ήταν πολυ χρήσιμη.
Επειδή ομως Ηλία δε ζούμε εκει αλλα σε μια ακριβώς αντιθετη, οπου κουτάβια πετιούνται καθημερινα σε σκουπίδια, αλλα κακοποιούνται, καποια ζούνε ολη τους τη ζωή σε υπόγεια και ταράτσες κλπ δεν υπάρχει λόγος κανένας απολύτως, ειτε εχει ημιαιμο είτε καθαρόαιμο, να ζευγαρώνει το σκυλο του ελαφρα τη καρδια!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ποτε ελαφρα την καρδια αλλα οχι και κρεμμαλα,νομιζω οτι ορισμενοι φοβουνται να πουνε ομως καποια πραγματα με το ονομα τους,μπας και γινει καθεστως,αλλο ανεξελγκτες γεννες και αλλο ρατσα,αλλο εκτροφη,αλλο καθαροαιμια.
Σε ταρατσες και αγροκτηματα ζουνε συνηθως καθαροαιμα.
Καλα τι λες τωρα?ποια σκουπιδια και ποια κουταβια?πιστευεις δηλαδη οτι τα καθαροαιμα με χαρτια εχουν ολα ευτυχη καταληξη?με τοσες γεννες που γινονται σε ορισμενες ρατσες?
Για μενα ειναι αλλο ο ΒΥΒ,αλλο ο καταχωρημενως,αλλο ο υπευθυνος καταχωρημενως,αλλο ο εχω εναν σκυλο ημιαιμο και γυριζει ελευθερος και πηδαει οτι βρει,και αλλο ο ιδιοκτητης ημιαιμων που κανει μια γεννα γιατι του ζητανε κουταβια επειδη εχει ομορφο και υγειες σκυλι.(γνωριζω σκυλους εδω που τους εχουν 20-30 χρονια απο παππου προς παππου).
Προυποθεσεις ειπα αλλα κανενας δεν ακουσε η διαβασε.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ποτε ελαφρα την καρδια αλλα οχι και κρεμμαλα,νομιζω οτι ορισμενοι φοβουνται να πουνε ομως καποια πραγματα με το ονομα τους,μπας και γινει καθεστως,αλλο ανεξελγκτες γεννες και αλλο ρατσα,αλλο εκτροφη,αλλο καθαροαιμια.
Σε ταρατσες και αγροκτηματα ζουνε συνηθως καθαροαιμα.
Καλα τι λες τωρα?ποια σκουπιδια και ποια κουταβια?πιστευεις δηλαδη οτι τα καθαροαιμα με χαρτια εχουν ολα ευτυχη καταληξη?με τοσες γεννες που γινονται σε ορισμενες ρατσες?
Για μενα ειναι αλλο ο ΒΥΒ,αλλο ο καταχωρημενως,αλλο ο υπευθυνος καταχωρημενως,αλλο ο εχω εναν σκυλο ημιαιμο και γυριζει ελευθερος και πηδαει οτι βρει,και αλλο ο ιδιοκτητης ημιαιμων που κανει μια γεννα γιατι του ζητανε κουταβια επειδη εχει ομορφο και υγειες σκυλι.(γνωριζω σκυλους εδω που τους εχουν 20-30 χρονια απο παππου προς παππου).
Nαι Ηλία καλως ή κακως καθαρόαιμα μεσα σε σκουπίδια σπάνια βρισκεις (ξέρουν οτι μπορουν να τα πουλήσουν κανα 200αρι). Eπισης, για εκτροφικα σκυλιά εγω στα σκουπίδια δεν εχω ακουσει ποτε . Εσυ?
Προυποθέσεις ναι, δε διαφωνω, αλλα οχι εδω, οχι τωρα.

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
.
Αν γνωρίζεις καποιον εκτροφεα που ξεφορτωθηκε τα καθαροαιμα κουταβια του πετωντας τα στα σκουπιδια ή στο δρόμο, αν δεν τον έχεις καταγγειλει, καντο τώρα.

Αυτο ειναι το αρχικο ποστ σου περι ζευγαρωματος και δεν βλεπω να αναφερεσαι σε προϋποθεσεις.
...............................................................................................................................

Ειναι κακο να ζευγαρωνουν τα ημιαιμα?
Τα καταδικασαμε σε αποχη απο το σεξ?
Καποιος που εχει ημιαιμο και κανει γεννα και εχει να τα δωσει σε καλα σπιτια?δεν καταλαβα ποιος νομος ηθικος το απαγορευει?
Η πρεπει επειδη τα αδεσποτα τα πιο πολλα ειναι ημιαιμα δεν πρεπει να ζευγαρωνουν ουτε αυτα που εχουν σπιτια?και ντομπερμαν υπαρχουν αδεσποτα πρεπει να σταματησουν τα ζευγαρωματα?

Θα πηδηχτω απο το παραθυρο,καλα Αγγελικη εσυ δεν εχεις 2 ημιαιμα σκυλια και εισαι και πολυ ευχαριστημενη?που πονας δεν καταλαβα?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
,και αλλο ο ιδιοκτητης ημιαιμων που κανει μια γεννα γιατι του ζητανε κουταβια επειδη εχει ομορφο και υγειες σκυλι.(γνωριζω σκυλους εδω που τους εχουν 20-30 χρονια απο παππου προς παππου).
Αυτο θα το δεχομουν στην περιπτωση που δεν υπηρχαν αδεσποτα στο δρόμο, σε μια ιδανική κοινωνια που θα ξερω ότι οι άνθρωποι εχουν την απαιτουμενη παιδεια που χρειαζεται για να μπορεσουν να φερουν εις περας αυτη την αναπαραγωγη. Εως τοτε όμως αντι να μιλαμε θεωρητικα για το τι θα γινοταν ιδανικα, γνωμη μου είναι, να δουμε πως μπορουμε να λύσουμε το υπαρχον προβλημα με τα αναριθμιτα ημιαιμα και πολλες φορες και "καθαροαιμα" σκυλια που βρισκονται αυτη τη στιγμη που μιλαμε στους δρόμους.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Η προϋπόθεση είναι μια: να έχουν εκλείψει πρώτα οι αδέσποτοι σκύλοι.
Όταν γίνει αυτό, ας υπάρξει και εκτροφή ημίαιμων...
Άλλωστε τους συμπαθώ πολύ, όχι μόνο επειδή έχουν περισσότερη ανάγκη για βοήθεια από τους καθαρόαιμους.

Αλλά απέχουμε πάρα πολύ από το να εκλείψουν τα αδέσποτα ώστε να το συζητάμε, δε νομίζετε?

Παιδες,γιατι εχετε συνδυασει στο μυαλο σας τη λεξη ''ημιαιμο'' με τη λεξη ''αδεσποτο'';;Ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα!Υπαρχουν και καθαροαιμα αδεσποτα.

Ειλικρινα δεν ειμαι κατα των ημιαιμων αν αυτα πανε σε σοβαρα σπιτια που θα τα προσεχουν και δεν θα τα αμολησουν στο δρομο.Αν καποιος πεταξει εξω απο το σπιτι του ενα ημιαιμο τοτε να ειστε σιγουροι πως δεν ''κολωνει'' να πεταξει και ενα καθαροαιμο.

Φιλικα,
William.
Δεν είναι τόσο διαφορετικά όσο νομίζεις...

Συνήθως 2 είδη ανθρώπων που διαθέτουν σκύλους ενδιαφέρονται αρκετά ώστε να εξασφαλίσουν ότι τα σκυλιά θα πάνε σε υπεύθυνους ανθρώπους. Οι υπεύθυνοι εκτροφείς και οι άνθρωποι που ασχολούνται υπεύθυνα με τα αδέσποτα. Είναι εκείνοι που δεν θα πούνε "αφού θέλεις σκύλο πάρτον και φύγε", αλλά θα καθήσουν να ενημερώσουν για τις ανάγκες του, θα κάνουν ερωτήσεις για να τσεκάρουν κατά πόσον μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να τον φροντίσει σωστά και δεν θα καταλήξει τελικά το ζώο στο δρόμο...

Υπάρχουν όντως και καθαρόαιμα αδέσποτα. Που προέρχονται όμως από pet shops & BYB, όχι από υπεύθυνη εκτροφή! Πολλά από αυτά βρίσκονται στο δρόμο με μη καταχωρημένα τσιπ εξωτερικού. Πολλά είναι τα "σκουπίδια" των κυνηγών. Εκτροφικά αδέσποτα δύσκολα θα βρεις... Και δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα πληρώνουν λίγο πιο ακριβά, αλλά επειδή οι εκτροφείς φροντίζουν να δίνουν σκυλιά σε ανθρώπους που δεν θα τα πετούσαν στο δρόμο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θα σας πω τι γνωριζω
Γνωριζω εκτροφεις που κατα εναν παραξενο μαγικο τροπο βγαζουν 5-6 αρσενικα και 1-2 θυληκα,παντα,τα αλλα που πανε αραγε η το ελεγχει,εναν που ρωτησα μου ειπε ολο νοημα η φυση κανει την δουλεια της
Γνωριζω εκτροφεις που ψαχνουν τα κουταβια τους εδω και χρονια και δεν βρισκουν ιχνος.
Εχω δει εκτροφεια τα οποια ηταν χειροτερα τρισχειροτερα απο σκουπιδοτενεκε.
Καποιον που εχει την ψυχη να πεταξει κουταβια στα σκουπιδια δεν ξερω αν γνωριζω(τα κανουν στα κρυφα).
Γνωριζω οτι ενας εκτροφεας πρεπει πολλες φορες να ειναι σκληρος.
Τα ασυλα στην ευρωπη ειναι γεματα με σκυλους ρατσας.
Ενα ανθρωπο δεν τον κανει μια ρατσα υπευθινο η ειναι η δεν ειναι,ιεραποστολοι δεν υπαρχουν και δεν υπηρξαν(τουλαχιστο αυτοι που λεγοταν ετσι).

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Καλημερα Μαριλενα :)

Εκ μερους ολων οσων πηραν σκυλο από byb, που δεν είναι καθολου λιγοι σε αυτό το φορουμ, αισθανομαι εντονα την υποχρεωση να σε ευχαριστησω για τα καλα σου λογια.

Σκεψου μαλιστα πόσο αδαης χοντρομαλακας ειμαι εγω που δεν ειδα κάν τους γονεις!

Το μονο που εχω να πω προς υπερασπιση μου, και για να μην χαρακτηριστω ως το απολυτο όνειδος και πάτος της κυνολογιας/κυνοφιλιας, είναι ότι δεν προτιθεμαι να προχωρησω σε ζευγαρωμα της ψευτοκαθαροαιμης προβληματικης σκυλας μου.
Σόρρυ που το επαναφέρω παρόλο που η συζήτηση προχώρησε, αλλά θες να μου πεις ότι δεν θεωρείς ότι όταν έκανες την επιλογή σου ήσουν αδαής σε σχέση με το τι είσαι τώρα; Ήξερες τόσα; Και αν ήξερες τόσα και έκανες την επιλογή σου γιατί φαντάζομαι ότι είχες τους λόγους σου, θεωρείς ότι εσύ και οι υπόλοιποι που γράφουν στο φόρουμ είστε η πλειοψηφία αυτών που παίρνουν σκύλο από BYB ή πετσοπ (αν διαβάσεις ξανά την απάντησή μου, θα δεις ότι εμπεριέχεται η λέξη "στατιστικά");

Σε πληροφορώ ότι στο παρελθόν πήρα σκύλο από πετ σοπ τον οποίο και ζευγάρωσα γιατί τόσα ήξερα τόσα έκανα, είναι δυνατόν να υποστηρίξω ότι δεν ήμουν αδαής; Φυσικά και ήμουν (για να μην πω και τίποτα άλλο, πιο χοντρό)! Επίσης ο σκυλάκος μόνο προβληματικός δεν βγήκε αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Ήταν τυχαίο και αν τότε γνώριζα όσα ξέρω τώρα δεν θα άφηνα με τίποτα την υγεία ή το χαρακτήρα του σκύλου μου στην τύχη.

Επίσης δεν δέχομαι το ότι δεν καταλαβαίνεις ποια εικόνα δίνω σε αυτούς που αποκαλώ χοντρομ@λ@κες, πραγματικά δεν το δέχομαι ότι μπορεί να νιώθεις προσβεβλημένος από αυτό! Η εικόνα που δίνω είναι κάτι τελείως διαφορετικό από οποιονδήποτε έχει γράψει ποτέ στο φόρουμ!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ηλια με κλονιζεις βαθυτατα...εχεις καταφερει να με κανεις να σκαλισω τις απαρχες της πορειας μου στον κυνολογικο κοσμο,παιδακι καπου στο δημοτικο...(πολυ θετικο αυτο).

αλλα...

ειναι δυνατον να μιλαμε εδω μεσα (νομιζω William εσυ το ειπες ξεκαθαρα αυτο),σε τι χρησιμευει το ζευγαρωμα καθαροαιμων σκυλων?

επειδη δεν θελω να κουρασω με κατεβατα και με αποσπασματα απο βιβλια κλπ...θα προσπαθησω να τα συνοψισω γραφοντας μονο...

καθε φυλη δημιουργηθηκε για καποιο συγκεκριμενο λογο,ασχετα εαν διατηρει τον αρχικο λογο δημιουργιας της εως σημερα ή οχι.

καθε φυλη εχει τα δικα της μοναδικα χαρακτηριστικα και γνωρισματα,τα οποια την οριζουν και την ανγνωριζουν ως μοναδικη!

τα ημιαιμα ειναι αποτελεσμα αγνωστης προελευσης και δημιουργιας ανθρωπων χωρις καποιο κυνολογικο σκοπο.

τα ημιαιμα εχουν στο DNA τους την λεξη "ατυχος".

ειχα ημιαιμο σκυλο.δεν κατηγορω τα ημιαιμα.

αλλα κατηγορω ολους αυτους που γραφουν εκτροφικα την λεξη "ατυχος" στο DNA αυτων των ψυχων.

**και τρεχουν -για αλλη μια φορα οι φιλοζωικες και οι απλοι ανθρωποι-,για να διαγραψουν την λεξη αυτη,απο το DNA τους.......

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
ειναι δυνατον να μιλαμε εδω μεσα (νομιζω William εσυ το ειπες ξεκαθαρα αυτο),σε τι χρησιμευει το ζευγαρωμα καθαροαιμων σκυλων?

.
Αγαπητε Teo,εγω απλα ειπα οτι οι καθαροαιμες φυλες δεν διατηρουν τον αρχικο σκοπο της δημιουργιας τους εν ετει 2010...και ειναι αληθεια αυτο ειδικα για τους κατοικους των πολεων...

Νομιζω πως και οι δυο πλευρες εχουν δικιο,η καθεμια για διαφορετικους λογους...Βεβαια,τιθεται το ερωτημα περι Ηθικης και φυσικης επιλογης ζευγαρωματος σκυλων ασχετου ρατσας...Δεν νομιζω πως μπορουμε να βγαλουμε καποιο ξεκαθαρο συμπερασμα απο αυτη τη κουβεντα...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εαν στο χειρουργικο εκτροφικο τραπεζι εχουν γινει εγκληματα,εαν υπαρχουν φυλες χωρις λογο υπαρξης,εαν καποιες φυλες εχουν μεταλλαχθει στο περασμα των ετων και πολλα ακομη ερωτηματα,μπορουμε να τα αναλυσουμε σε αλλο θεμα και δεν αμφιβαλλω οτι εχουν γινει και αυτα!

(βεβαια νομιζω και αυτο εχει ξανα συζητηθει κατα καιρους στο φορουμ).