Ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Στο δρόμο ως επί των πλείστων καταλήγουν τα ημίαιμα, για τον απλό λόγο ότι όταν κάποιος έχει δώσει κάποια χρήματα για να αγοράσει το σκυλί είτε επό petshop είτε από ByB είτε στο τέλος από εκτροφέα δεν θα το παρατήσει τόσο εύκολα στο δρόμο, αλλά θα προσπαθήσει να το πουλήσει.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω δεν βλεπω ατυχος στο DNA εγω βλεπω τυχερος στα ημιαιμα.
Λοιπον αυτο ας καταγραφει στα πρακτικα του φορουμ,σε 20-30 χρονια θα ειναι πολυτιμο,γιατι τοτε θα υπαρχουν μαλλον μονο υγιει ημιαιμα και το DNA τους θα εμπλουτισει πολλες ρατσες που φθινουν,βλεπε Γ.Π.,Μποξερ,Ροτβαιλερ,κυριως κ.α.πολλα.
Τα καθαροαιμα Τεο εγιναν με καποιον σκοπο και τωρα δεν εχουν λογο σε αυτα αλλα σε αλλα πραγματα,αλλα ειναι τοσες πολλες οι ρατσες που υπαρχουν 40-50 για καθε γουστο,πιστευεις οτι το ημιαιμο δεν εχει θεση?πρεπει ντε και καλα να ειναι συγκεκριμενος ο χαρακτηρας?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ναι Ηλια,

δεν βλεπω πουθενα χωρο για την αναπαραγωγη ενος ημιαιμου.

οχι μονο γιατι υπαρχουν 400 φυλες...αλλα για πολλους λογους.

παραπανω εχω γραψει μερικους.

Ηλια,εχεις μια αποψη.Για εμενα π.χ,μπορει να ειναι αιρετικη.

Δικαιωμα σου να την εχεις.Αλλα δεν σημαινει πως ειναι απολυτα και σωστη.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι σε θεματα με σκυλους σαν αυτο κανενας δεν γνωριζει αν εχει δικιο,τραβας μια γραμμη και πας απο την θεωρια στην πραξη,και εγω βλεπω πολυ φως σε αυτα που λεω,αλλος βλεπει σκοταδι
Επισης γενικα δεν υπαρχει τιποτα αιρετικο για μενα σε κανενα θεμα ουτε στα θρησκευτικα πιστευω,και δεν μου αρεσει καμμια φατσα απο τους εχοντες και κατεχοντες τα σκυλοπραγμτα σημερα,ποτε δεν μου αρεσε κανενας απο αυτους λαμογια και απατεωνες.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
την δικη μου την εχω γραψει κατα καιρους...διαφερει σε αρκετα σημεια απο την δικη σου.

εχω "Τσακωθει" και εδω μεσα για την αποψη μου,αλλα εχω και βρει ατομα να συμφωνουν.

επειδη εαν την γραψω θα συνεχισει αυτο το γυρω-γυρω και ειλικρινα τωρα βαριεμαι...δεν θα γραψω τιποτα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Να κανεις κριτικη στην δικη μου δεν βαριοσουν Τεο,τωρα σε επιασε?
Και βλεπω και μια ταση απο ολους τους μοντ να παραπεμπουν σε παλαιοτερα θεματα,οποτε εμεις να φυγουμε να μεινουνε οι μοντ και να μπαινουμε οταν ανοιγετε καποιο θεμα που δεν απαντηθηκε,εσεις να παραπεμπετε σε παλαιοτερα θεματα,και μετα να φυγετε και εσεις και να γκουγκλαρει καποιος την ερωτηση και να παιρνει απαντηση,ασε που σε λιγο οποιος κανει ερωτηση θα του δινω μαλλον λινκ απο αλλες σελιδες οπου εχουν απαντηθει τα θεματα μην κανουμε επαναληψης(γραμμη ειναι δεν μπορω να καταλαβω).

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ειμαι mod 1 χρονο...δεν βαρεθηκα ξαφνικα ουτε εγινα Mod τωρα...

επισης δεν ξερω εαν διαπιστωσες καπου οτι αλλαξα επειδη εγινα Mod...λες και εγινα προεδρος της ΑΕΚαρας ενα πραγμα...

τι να σου απαντησω ρε Ηλια ωρες ωρες,οταν γραφεις οτι "και δεν μου αρεσει καμμια φατσα απο τους εχοντες και κατεχοντες τα σκυλοπραγμτα σημερα,ποτε δεν μου αρεσε κανενας απο αυτους λαμογια και απατεωνες."???

ειλικρινα...πες μου τι?

Last edited:

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Να κανω μια ερωτηση...

Γνωριζουμε ιστορικα απο ποιους αρχισε η συστηματικη εκτροφη,οι εκθεσεις και ο παγκοσμιος οργανισμος...;Μου μυριζει ''Νησι'' και τιτλουχους paladins σε καστρα lol...μπορει να πεφτω και εξω...

Θα ηταν αρκετα διαφωτιστικο πιστευω μια ιστορικη αναδρομη!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Όποιος θέλει ημίαιμο σκύλο υπάρχουν περίπου 150,000 στην Ελλάδα και είναι όλα δωρεάν.

Η εκτροφή ημίαιμου είναι σαν να κάνεις δώρο παγάκια σε εσκιμώο, με τη διαφορά ότι αυτά τα παγάκια
έχουν ψυχή, υποφέρουν, δυστυχούν και αναλόγως την κατάληξη τους κινδυνεύεις να χάσεις και εσύ τη δική σου.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εχω μεινει αναυδη !!!!!!δεν μπορει να γινεται στα σοβαρα τετοια συζητηση !!!!!!!!!!!

ζευρωμα ημιαιμων γιατι ? για ποιο λογο ? ποια η σκοπιμοτητα και η χρεισιμοτητα ?

οταν μιλαμε για εκτροφη - επιλεκτικη αναπαραγωγη ,μιλαμε για την καλυτερευση της φυλης και τη διαθεσιμοτητα κουταβιων σωστης ποιοτητας ,για αυτο και η αναζητηση καταλληλων γεννητορων για να ελαχιστοποιησουμε τα γεννετικα προβληματα,σαφως και δεν ειμαστε Θεοι να μειδενισουμε τις πιθανοτητες, αλλα κανουμε το ανθρωπινος δυνατο για να τις ελαχιστοποιησουμε

οταν λοιπον ζευγαρωσουμε ημιαιμα,τι να ψαξουμε ? τι να εξετασουμε ? τι να επιλεξουμε ? για ποιο γεννεολογικο δεντρο να κοιταξουμε ? ακομα και αν υπαρχουν ετοιμοι ιδιοκτητες προς υοθεσια των κουταβιων αυτων γιατι να τους βαλουμε και αυτους αλλα και τα μικρα σε περιπετιες ενδεχομενων προβληματων υγειας ? πως θα μπορουμε να μελετησουμε τα κουταβια μεσα στη τοκετο ομαδα και να καταλαβουμε χαρακτηρες και ιδιαιτεροτητες ετσι ωστε να δωσουμε το καταλληλο κουταβι στο καταλληλο ιδιοκτητη και να τον ενημερωσουμε ?

δεν μπορει αυτη η συζητηση ειναι για πλακα ! αλλα και παλι με το σοβαρα θεματα πως μπορουμε να αστειευομαστε ?

δεν το χωραει ο νους μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και αλίμονο
κανείς δεν έχει πρόβλημα "με τα ημίαιμα"
για την ανελέητη και αδιάκριτη "παραγωγή" περισσότερων μιλάμε

και μπορεί όντως η εκτροφή κάποιων φυλών να ξεκίνησε σε κλειστά κάστρα και για λόγους """"λάθος"""" με την χρήση του "κουβά" στα μάξιμουμ
αλλά σήμερα η σωστή εκτροφή περιλαμβάνει τα πολύ ωραία προαναφερθέντα απο την Κρίνα (και άλλους)
τα οποία οι νεότεροι,στον χώρο, μπορούν να ξαναδιαβάσουν άλλη μιά φορά προσεκτικά και να καταλάβουν την προσφορά του εκτροφέα και την αξία της επιλεκτικής εκτροφής

κανένα θέμα "με" τα ημίαιμα
για την ελαφρά την καρδία αναπαραγωγή τους μιλάμε
πολλές φυλές του σήμερα είναι ημίαιμα που παρουσίαζαν αξιόλογα στοιχεία , τα οποία άνθρωποι με πολύ αγάπη (ή και λιγότερη ίσως ενίοτε) αλλά και πολύ κόπο σταθεροποίησαν σε καθαρόαιμη φυλή
π.χ. τα κανίς-σκυλάκια που αρέσκονταν στην επαναφορά και στο κρύο μπάνιο ενώ ταυτόχρονα είχαν και τα σωματικά προσόντα να επιβιώνουν απο αυτήν την ψυχρολουσία

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Να κανω μια ερωτηση...

Γνωριζουμε ιστορικα απο ποιους αρχισε η συστηματικη εκτροφη,οι εκθεσεις και ο παγκοσμιος οργανισμος...;Μου μυριζει ''Νησι'' και τιτλουχους paladins σε καστρα lol...μπορει να πεφτω και εξω...

Θα ηταν αρκετα διαφωτιστικο πιστευω μια ιστορικη αναδρομη!
Σχετικά με την επιστημονική κυνολογία υπάρχει αυτό το άρθρο Ίδρυμα Κυνολογικών Μελετών Albert Heim

Οι ρίζες της οργανωμένης κυνολογίας βρίσκονται στην κυνηγετική κοινότητα (με τίτλους και κάστρα ;)) του 19 αιώνα

1847: στις 28/05 οργανώθηκε η πρώτη έκθεση στο Tervuren (Βέλγιο) και ήταν για μια μόνο φυλή: pointer
1859: πρώτη έκθεση στο Newcastle στην Αγγλια με 60 συμμετοχές Pointers και Setters
1863: πρώτη έκθεση στη Γαλλία
1872: πρώτη έκθεση στην Ολλανδια
1873: 4/04 ίδρυση του κυνολογικου ομίλου Αγγλίας Kennel Club
1873: Kennel club stud book με τις συμμετοχές των εκθέσεων 1859-73
1880: Deutsch Hund Stammbuch
1880:21-25 Ιουλίου στις Βρυξελλες δευτερη έκθεση Βελγίου με 967 συμμετοχές και 5 κριτές
1881: ίδρυση του κυνολογικου ομίλου Γαλλίας La Société Centrale Canine
1882: ίδρυση του κυνολογικου ομίλου Βελγίου Maatschappij Sint-Hubertus/Société Saint-Hubert
1883: "Livre des Origines Saint-Hubert" με 172 γενεαλογικούς χάρτες σκύλων (128 κυνηγετικά)

1884: ίδρυση The American Kennel Club
1885: Livre des Origines Français LOF
1911: ίδρυση της Fédération Cynologique Internationale F.C.I.
ιδρυτικά μέλη: Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία
σταμάτησε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια του πολέμου
1921: 10/04 επανίδρυση F.C.I., έγκριση νέου καταστατικού από τα ιδρυτικά μέλη Γαλλία και Βέλγιο

Οι πρώτοι όμιλοι φυλών του Βελγίου
1. Belgische Schipperkes Club 4/03/1888
2. Koninklijke Belgische Teckel
3. Royal Fox-Terrier Club de Belgique
4. Royal Griffon Club Belge Korthals
5. Koninklijke Unie van Belgische Herders Club
6. Royal English Setter Club
7. Spaniel Club Belge
8. Club Royal du Petit Griffon, du Brabançon et de l'Epagneul nain continental

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δηλαδή στην Ελλάδα είμαστε πίσω μόνο 150 χρόνια και ούτε....:)
άσχετα αν η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορικά εκτροφή σκύλων με σκοπό την διακίνηση και το εμπόριό τους έγινε απο έλληνες άποικους στην Μελλίτη (Μάλτα)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
δεν το χωραει ο νους μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτο ακριβως εχω παθει κι εγω και ειναι και ο λογος που σταματησα να το συζητω.
Προσπαθω να βρω χωρο στο νου μου αλλα δεν υπαρχει ούτε εκατοστο..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εκατοστο χωρου η νου?:D
Οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε ειναι λαθος?
Πρεπει δηλαδη τα ημιαιμα να εξαλειφθουν εντελως?
Επειδη υπαρχουν 150.000 ημιαιμα απαγορευετε η εκτροφη?
Στην Γερμανια υπαρχουν χιλιαδες καθαροαιμα στα ασυλα,πρεπει να σταματησει η εκτροφη καθαροαιμων?
Αραγε ποσοι εκτρεφουν Ροταβαιλερ στην Ευρωπη?αρκετοι δεν ειναι?ειναι λαθος?
Και ποσες χιλιαδες Γ.Π υπαρχουν στα ασυλα?παντε παρτε απο εκει,και Φιλα εχει στα ασυλα,και απο ολα εχει ο μπαξες.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Λέγοντας ημίαιμα, εννοούμε μη αναγνωρισμένα?

Οπως american bulldogs, bandogs, κοκόνια κτλ?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μπούλη λογικά μιλάμε για ημίαιμους σκύλους,
που μπορεί να φαίρνουν σε κάποια φυλή π.χ. ημίαιμο ροτ,
ή που μπορεί να είναι τελείως αγνώστου προελεύσεως. ;)