Αυτο ειναι αντιφατικο...δεν μπορει να ειναι ημιαιμο καθαροαιμο...ενα απο τα δυο μπορει να ειναι...Ημιαιμο ειναι και ενα καθαροαιμο χωρις χαρτια..
Για μενα ηρωες ειναι ολοι αυτοι που αγαπανε μια φυλη και πασχιζουν να τη διασωσουν και ας μην ειναι αναγνωρισμενη...Οκ.
Εκεί ήθελα να καταλήξω.
Αν για παράδειγμα αύριο αναγνωριστούν τα am.bulldogs ή τα κοκόνια ή ....
αυτός που μέχρι τώρα έκανε την εκτροφή τους χαρακτηρίζεται ανεύθυνος ή "ήρωας" !?
Prestige?Αυτο ειναι αντιφατικο...δεν μπορει να ειναι ημιαιμο καθαροαιμο...ενα απο τα δυο μπορει να ειναι...
Οποτε μαλλον το σωστο ειναι: ''δεν ειναι αποδεκτο'' επειδη δεν εχει χαρτια...(δεν διαφωνω πως το pedigree δινει prestige αλλα ειναι και ολοκληρο γενεολογικο δεντρο που ειναι πολυ σπουδαιο για μενα,ειδικα αν θες να ζησεις την εμπειρια των εκθεσεων αλλα και για αλλους λογους...).
εχω μεινει αναυδη !!!!!!δεν μπορει να γινεται στα σοβαρα τετοια συζητηση !!!!!!!!!!!
ζευρωμα ημιαιμων γιατι ? για ποιο λογο ? ποια η σκοπιμοτητα και η χρεισιμοτητα ?
οταν μιλαμε για εκτροφη - επιλεκτικη αναπαραγωγη ,μιλαμε για την καλυτερευση της φυλης και τη διαθεσιμοτητα κουταβιων σωστης ποιοτητας ,για αυτο και η αναζητηση καταλληλων γεννητορων για να ελαχιστοποιησουμε τα γεννετικα προβληματα,σαφως και δεν ειμαστε Θεοι να μειδενισουμε τις πιθανοτητες, αλλα κανουμε το ανθρωπινος δυνατο για να τις ελαχιστοποιησουμε
οταν λοιπον ζευγαρωσουμε ημιαιμα,τι να ψαξουμε ? τι να εξετασουμε ? τι να επιλεξουμε ? για ποιο γεννεολογικο δεντρο να κοιταξουμε ? ακομα και αν υπαρχουν ετοιμοι ιδιοκτητες προς υοθεσια των κουταβιων αυτων γιατι να τους βαλουμε και αυτους αλλα και τα μικρα σε περιπετιες ενδεχομενων προβληματων υγειας ? πως θα μπορουμε να μελετησουμε τα κουταβια μεσα στη τοκετο ομαδα και να καταλαβουμε χαρακτηρες και ιδιαιτεροτητες ετσι ωστε να δωσουμε το καταλληλο κουταβι στο καταλληλο ιδιοκτητη και να τον ενημερωσουμε ?
δεν μπορει αυτη η συζητηση ειναι για πλακα ! αλλα και παλι με το σοβαρα θεματα πως μπορουμε να αστειευομαστε ?
δεν το χωραει ο νους μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
omaroc συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι σοβαρη λογικη απαντησηomarock : Εκατοστο χωρου η νου?
Οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε ειναι λαθος?
Πρεπει δηλαδη τα ημιαιμα να εξαλειφθουν εντελως?
Επειδη υπαρχουν 150.000 ημιαιμα απαγορευετε η εκτροφη?
Στην Γερμανια υπαρχουν χιλιαδες καθαροαιμα στα ασυλα,πρεπει να σταματησει η εκτροφη καθαροαιμων?
Αραγε ποσοι εκτρεφουν Ροταβαιλερ στην Ευρωπη?αρκετοι δεν ειναι?ειναι λαθος?
Και ποσες χιλιαδες Γ.Π υπαρχουν στα ασυλα?παντε παρτε απο εκει,και Φιλα εχει στα ασυλα,και απο ολα εχει ο μπαξες.
Αρα αν εγώ (υποθετικά) έχω ένα ζευγάρι bandogs,Η ποιοτική διαφορά (στο πόσο πιο "άχρηστη" και "επιβλαβής" είναι η αναπαραγωγή ημίαιμων σκύλων, σε σχέση με αυτή των "καθαρόαιμων") έχει να κάνει με το ότι κουτάβια κάποιων αναγνωρισμένων φυλών μπορεί να βρούν ευκολότερα ένα κατάλληλο ιδιοκτήτη (λόγο συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που πιθανόν γνωρίζουν και εκτιμούν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες).
1.Γιατί βρήκα χαρακτηριστικά σε αυτά που αν όχι απίθανα, δύσκολα βρίσκω σε άλλη φυλή.1. Γιατί επέλεξες να εκτρέφεις Bandog;
2. Από που οι γεννήτορες σου;
3. Ποιά τα προτερήματα (μορφολογικά, εργασιακά, κλπ.) και τα ελλατώματα του ζευγαριού σου;
4. Ποιός ο σκοπός και ο στόχος της εκτροφής σου;
5. Που και πως ζουν τα σκυλιά σου;
6. Πως με "θωρακίζεις" σαν πελάτη/ιδιοκτήτη και τι "εγγυήσεις" μου δίνεις για την υγεία των ζώων σου;
7. Πόσο τα πουλάς;
ή εγω δεν διαβαζω σωστα ή διαβαζω σωστα αλλα δεν καταλαβαινω ή διαβαζω σωστα και σωστα καταλαβαινω ,αν εσυ πραγματικα εννοεις οτι η εκτροφη καθαροαιμων σκυλων που ανηκουν σε μια αναγνωρισμενη φυλη και ανταποκρινονται στο προτυπο αυτης ειναι αχρηστη ,θα μου ερθει εγκεφαλικο δεν το γλιτωνω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αρχικο απο djdoctor :Το ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων (από μη αναγνωρισμένες φυλές, από σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο φυλής τους ή ακόμα και από σκυλιά που προέρχονται από "τυχαίο" ζευγάρωμα 2 "άσχετων" σκύλων) είναι εξίσου ή λίγο πιο "άχρηστο" και "επιβλαβές" από το ζευγάρωμα "καθαρόαιμων" σκύλων (σκύλων που ανήκουν σε μια αναγνωρισμένη φυλή και ανταποκρίνονται στο πρότυπο της).
Αυτό είναι ολοκληρωμένο και το σημείο που, μάλλον, παρεξήγησες θέλει να πεί πως:Το ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων (από μη αναγνωρισμένες φυλές, από σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο φυλής τους ή ακόμα και από σκυλιά που προέρχονται από "τυχαίο" ζευγάρωμα 2 "άσχετων" σκύλων) είναι εξίσου ή λίγο πιο "άχρηστο" και "επιβλαβές" από το ζευγάρωμα "καθαρόαιμων" σκύλων (σκύλων που ανήκουν σε μια αναγνωρισμένη φυλή και ανταποκρίνονται στο πρότυπο της).
Η ποιοτική διαφορά (στο πόσο πιο "άχρηστη" και "επιβλαβής" είναι η αναπαραγωγή ημίαιμων σκύλων, σε σχέση με αυτή των "καθαρόαιμων") έχει να κάνει με το ότι κουτάβια κάποιων αναγνωρισμένων φυλών μπορεί να βρούν ευκολότερα ένα κατάλληλο ιδιοκτήτη (λόγο συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που πιθανόν γνωρίζουν και εκτιμούν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες).
Κατά τα άλλα η οποιαδήποτε αναπαραγωγή (ζευγάρωμα) σκύλου είναι "άχρηστη" και "επιβλαβής" και δεν πρέπει να ενθαρρύνεται, αν δεν υπάρχει ένας "σοβαρός" σκοπός και αν δεν τηρούνται κάποιες (βασικές) προϋποθέσεις.
αυτο οδηγει αμεσως στο τριπτυχο ,υγεια ,μορφολογια,χαρακτηρας ,οποτε η εκτροφη-αναπαραγωγη αυτη εντος,τελος παντων ολα καλα παρερμηνεια τελος ,ουφ γλιτωσα το εγκεφαλικοσκύλων που ανήκουν σε μια αναγνωρισμένη φυλή και ανταποκρίνονται στο πρότυπο της
1.Οι παππούδες όχι αλλά τους ξέρω.Μάλιστα κ. Breeder (θα σε λέω έτσι υποθετικά και για χάρη του παραδείγματος)....
1. Οι "παππούδες" δηλαδή ανήκουν σε εσάς, έχουμε "εικόνα" και γνώσεις για αυτούς και ποιά;
2. Ποιά δηλαδή τα πιθανά προβλήματα υγείας και πόσο με καλύπτουν οι εξετάσεις που κάνατε στους γονείς ( τι εξετάσεις έχετε κάνει; );
3. Για τις προηγούμενες γεννιές τι ξέρουμε σε σχέση με την υγεία τους;
4. Εγώ σας κάνω σαν ιδιοκτήτης που δεν με ενδιαφέρει πολύ η φύλαξη και θέλω σκύλο συντροφιάς περισσότερο;
5. "Κάνει" ο σκύλος σας για αυτό που τον θέλω;
6. 7.1000 ευρώ ε;...Πολλά μου φαίνονται...Προς τι αυτή η κοστολόγηση;
* Δε πρόκειτε να πάρεις τέτοια απάντηση...![]()