Ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ημιαιμο ειναι και ενα καθαροαιμο χωρις χαρτια.. ημιαμα ειναι και τα μη αναγνωρισμενα.. ημιαιμα ειναι κ αυτα που μοιαζουν με... και αυτα που δε μοιαζουν με ....

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Οκ.
Εκεί ήθελα να καταλήξω.
Αν για παράδειγμα αύριο αναγνωριστούν τα am.bulldogs ή τα κοκόνια ή ....
αυτός που μέχρι τώρα έκανε την εκτροφή τους χαρακτηρίζεται ανεύθυνος ή "ήρωας" !?

Ξέρω, δεν είναι ακριβώς το ίδιο σαν παράδειγμα με τα "no name" σκυλιά,
αλλά δεν διαφέρει και ιδιαίτερα!

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Ημιαιμο ειναι και ενα καθαροαιμο χωρις χαρτια..
Αυτο ειναι αντιφατικο...δεν μπορει να ειναι ημιαιμο καθαροαιμο...ενα απο τα δυο μπορει να ειναι...
Οποτε μαλλον το σωστο ειναι: ''δεν ειναι αποδεκτο'' επειδη δεν εχει χαρτια...(δεν διαφωνω πως το pedigree δινει prestige αλλα ειναι και ολοκληρο γενεολογικο δεντρο που ειναι πολυ σπουδαιο για μενα,ειδικα αν θες να ζησεις την εμπειρια των εκθεσεων αλλα και για αλλους λογους...).

Για μενα το ημιαιμο ειναι ο σκυλος που δεν ανηκει σε καμια γνωστη φυλη...(ειτε την εχει αναγνωρισει ο F.C.I. ειτε οχι...).

Δεν ειναι ανοητο κατα τη γνωμη σας να διαλεγει ο F.C.I. ποιες φυλες αναγνωριζει και να αφηνει απ'εξω αλλες που εκτρεφονται εδω και χρονια...; American bulldog,american pitbull terrier,boerboel π.χ.
Μαλλον αυτο ισχυει για αλλους λογους...

Οκ.
Εκεί ήθελα να καταλήξω.
Αν για παράδειγμα αύριο αναγνωριστούν τα am.bulldogs ή τα κοκόνια ή ....
αυτός που μέχρι τώρα έκανε την εκτροφή τους χαρακτηρίζεται ανεύθυνος ή "ήρωας" !?
Για μενα ηρωες ειναι ολοι αυτοι που αγαπανε μια φυλη και πασχιζουν να τη διασωσουν και ας μην ειναι αναγνωρισμενη...

Με την επικρατουσα λογικη και οι ελληνικες φυλες ειναι ημιαιμες...αλλα ολοι θα χαρουμε σαν τρελοι μολις αναγνωριστουν και σιγουρα αυτοι που θα εχουν βοηθησει σε αυτο θα χαιρουν ακρας εκτιμησης...Βαλτε στη θεση τωρα των ελληνικων φυλων το american bulldog,το pitbull και αλλα και θα καταλαβετε το ποσο αδικημενοι νιωθουν οι εκτροφεις αυτων των φυλων...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αυτο ειναι αντιφατικο...δεν μπορει να ειναι ημιαιμο καθαροαιμο...ενα απο τα δυο μπορει να ειναι...
Οποτε μαλλον το σωστο ειναι: ''δεν ειναι αποδεκτο'' επειδη δεν εχει χαρτια...(δεν διαφωνω πως το pedigree δινει prestige αλλα ειναι και ολοκληρο γενεολογικο δεντρο που ειναι πολυ σπουδαιο για μενα,ειδικα αν θες να ζησεις την εμπειρια των εκθεσεων αλλα και για αλλους λογους...).
Prestige?
Η χρησιμότητα του pedigree σαφώς και δεν είναι το prestige.

Ένας ημίαιμος σκύλος μπορεί να μοιάζει με καθαρόαιμος αλλά δεν σημαίνει ότι είναι.
Και εξηγώ.
Παράδειγμα: Ένα ΓΠ ζευγάρωσε με ένα ημίαιμο Χ και βγάλανε ένα κουτάβι που έμοιαζε με ΓΠ, το Υ.
Το Υ αυτό ζευγαρωσε με ένα άλλο ΓΠ και βγάλανε ένα κουτάβι που μοιάζει με ΓΠ.
κ.ο.κ.
Είναι ΓΠ?
Όσο και αν μοιάζει, δεν είναι.
Το ΓΠ αυτό μας το πούλησε ο ΒΥΒ για καθαρόαιμο χωρίς χαρτιά.
Ξαναρωτάω είναι ΓΠ?

Θέλω να καταλήξω, πως χωρίς pedigree δεν ξέρουμε τι φυλές έχει μέσα ο σκύλος μας, και ότι με μοιάζει με μια, δεν σημαίνει πως προέρχεται μόνο από εκεί.
Εξ'άλλου ξέρουμε πολλά καθαρόαιμα, που εξελίχθηκαν "αλλιώς" α'ότι περιμέναμε, τσιουάουα 12 κιλά κλπ

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εχω μεινει αναυδη !!!!!!δεν μπορει να γινεται στα σοβαρα τετοια συζητηση !!!!!!!!!!!

ζευρωμα ημιαιμων γιατι ? για ποιο λογο ? ποια η σκοπιμοτητα και η χρεισιμοτητα ?

οταν μιλαμε για εκτροφη - επιλεκτικη αναπαραγωγη ,μιλαμε για την καλυτερευση της φυλης και τη διαθεσιμοτητα κουταβιων σωστης ποιοτητας ,για αυτο και η αναζητηση καταλληλων γεννητορων για να ελαχιστοποιησουμε τα γεννετικα προβληματα,σαφως και δεν ειμαστε Θεοι να μειδενισουμε τις πιθανοτητες, αλλα κανουμε το ανθρωπινος δυνατο για να τις ελαχιστοποιησουμε

οταν λοιπον ζευγαρωσουμε ημιαιμα,τι να ψαξουμε ? τι να εξετασουμε ? τι να επιλεξουμε ? για ποιο γεννεολογικο δεντρο να κοιταξουμε ? ακομα και αν υπαρχουν ετοιμοι ιδιοκτητες προς υοθεσια των κουταβιων αυτων γιατι να τους βαλουμε και αυτους αλλα και τα μικρα σε περιπετιες ενδεχομενων προβληματων υγειας ? πως θα μπορουμε να μελετησουμε τα κουταβια μεσα στη τοκετο ομαδα και να καταλαβουμε χαρακτηρες και ιδιαιτεροτητες ετσι ωστε να δωσουμε το καταλληλο κουταβι στο καταλληλο ιδιοκτητη και να τον ενημερωσουμε ?

δεν μπορει αυτη η συζητηση ειναι για πλακα ! αλλα και παλι με το σοβαρα θεματα πως μπορουμε να αστειευομαστε ?

δεν το χωραει ο νους μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αρχικό μήνυμα απο Krina

δεν το χωραει ο νους μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aggeliki 222 : Αυτο ακριβως εχω παθει κι εγω και ειναι και ο λογος που σταματησα να το συζητω.
Προσπαθω να βρω χωρο στο νου μου αλλα δεν υπαρχει ούτε εκατοστο..
omarock : Εκατοστο χωρου η νου?:D
Οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε ειναι λαθος?
Πρεπει δηλαδη τα ημιαιμα να εξαλειφθουν εντελως?
Επειδη υπαρχουν 150.000 ημιαιμα απαγορευετε η εκτροφη?
Στην Γερμανια υπαρχουν χιλιαδες καθαροαιμα στα ασυλα,πρεπει να σταματησει η εκτροφη καθαροαιμων?
Αραγε ποσοι εκτρεφουν Ροταβαιλερ στην Ευρωπη?αρκετοι δεν ειναι?ειναι λαθος?
Και ποσες χιλιαδες Γ.Π υπαρχουν στα ασυλα?παντε παρτε απο εκει,και Φιλα εχει στα ασυλα,και απο ολα εχει ο μπαξες.
omaroc συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι σοβαρη λογικη απαντηση
κανεις δεν μιλησε αρνητικα για την αποφαση υοθεσιας απο ασυλα ,καθε αλλο,
τα αρνητικα υπαρχουν στην αναπαραγωγη τους και στα οποια δεν εχεις ακομα απαντησει ,εαν παλι εσυ βλεπεις θετικα θα ηθελα σε παρακαλω να μας τα εκθεσεις τεκμηριωμενα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων (από μη αναγνωρισμένες φυλές, από σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο φυλής τους ή ακόμα και από σκυλιά που προέρχονται από "τυχαίο" ζευγάρωμα 2 "άσχετων" σκύλων) είναι εξίσου ή λίγο πιο "άχρηστο" και "επιβλαβές" από το ζευγάρωμα "καθαρόαιμων" σκύλων (σκύλων που ανήκουν σε μια αναγνωρισμένη φυλή και ανταποκρίνονται στο πρότυπο της).

Η ποιοτική διαφορά (στο πόσο πιο "άχρηστη" και "επιβλαβής" είναι η αναπαραγωγή ημίαιμων σκύλων, σε σχέση με αυτή των "καθαρόαιμων") έχει να κάνει με το ότι κουτάβια κάποιων αναγνωρισμένων φυλών μπορεί να βρούν ευκολότερα ένα κατάλληλο ιδιοκτήτη (λόγο συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που πιθανόν γνωρίζουν και εκτιμούν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες).

Κατά τα άλλα η οποιαδήποτε αναπαραγωγή (ζευγάρωμα) σκύλου είναι "άχρηστη" και "επιβλαβής" και δεν πρέπει να ενθαρρύνεται, αν δεν υπάρχει ένας "σοβαρός" σκοπός και αν δεν τηρούνται κάποιες (βασικές) προϋποθέσεις.

Οι προϋποθέσεις χιλιοειπωμένες (αν θέλετε τις ξαναλέμε), ο "στόχος" και ο "σκοπός" εκτροφής όπως και απόκτησης και αυτό "χιλιοπαιγμένη μελωδία"...

Να αναλύσουμε τα "κατά" του ζευγαρώματος;...και αυτό θέμα που έχει αναλυθεί πολύ, μη κουράσω ξανά με προσωπικές εμπειρίες και "γλαφυρές" περιγραφές πόνου, δυστυχίας και θανάτων.

Τι μένει;...Να αναπτύξει κάποιος τα "υπέρ" επιχειρήματα του "Για πιο λόγο πρέπει να ζευγαρώνουν οι σκύλοι (ημίαιμοι ή "καθαρόαιμοι") αν δεν υπάρχει σκοπός, πλάνο, προϋποθέσεις, προγραμματισμός, γνώσεις και πραγματικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν;

Last edited:

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Η ποιοτική διαφορά (στο πόσο πιο "άχρηστη" και "επιβλαβής" είναι η αναπαραγωγή ημίαιμων σκύλων, σε σχέση με αυτή των "καθαρόαιμων") έχει να κάνει με το ότι κουτάβια κάποιων αναγνωρισμένων φυλών μπορεί να βρούν ευκολότερα ένα κατάλληλο ιδιοκτήτη (λόγο συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που πιθανόν γνωρίζουν και εκτιμούν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες).
Αρα αν εγώ (υποθετικά) έχω ένα ζευγάρι bandogs,
και ξέρω ότι έχω καπαρωμένα τα κουτάβια,
αν προχωρήσω σε γέννα,
πράττω σωστά κατά την γνώμη σου?

Το κάνω επειδή είμαι ρομαντικός και "γουστάρω",
ή θέλω τα ευράκια?

Τυχαία η αναφορα στην συγκεκριμένη φυλή, για να μην παρεξηγηθώ.
Απλά επειδή και τα συγκεκριμένα προέρχονται από mix με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μου ζητάς από 2-3 προτάσεις και μάλιστα υποθετικές να σε κρίνω (σαν υποθετικό εκτροφέα Bandog).

Δε μπορώ...

Να είσαι όμως σίγουρος πως αν ενδιαφερόμουν να αποκτήσω σκύλο θα σε "πέρναγα από το προσωπικό μου κόσκινο" και θα έβγαζα τα συμπεράσματα μου.

Αν θες να μου φτιάξεις ένα λεπτομερές υποθετικό προφίλ σου σαν εκτροφέα Bandog, πολύ ευχαρίστως να το κρίνω και να σου κάνω και συμπληρωματικές ερωτήσεις.

Να σου δώσω κάποιες κατευθύνσεις:

1. Γιατί επέλεξες να εκτρέφεις Bandog;
2. Από που οι γεννήτορες σου;
3. Ποιά τα προτερήματα (μορφολογικά, εργασιακά, κλπ.) και τα ελλατώματα του ζευγαριού σου;
4. Ποιός ο σκοπός και ο στόχος της εκτροφής σου;
5. Που και πως ζουν τα σκυλιά σου;
6. Πως με "θωρακίζεις" σαν πελάτη/ιδιοκτήτη και τι "εγγυήσεις" μου δίνεις για την υγεία των ζώων σου;
7. Πόσο τα πουλάς;

...και άλλα που θα προκύψουν καθώς και η γενική εικόνα...

Για να ξέρω αν, κατά την άποψη μου, κάνεις "καλά" ή όχι που ζευγαρώνεις τα σκυλάκια σου.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
1. Γιατί επέλεξες να εκτρέφεις Bandog;
2. Από που οι γεννήτορες σου;
3. Ποιά τα προτερήματα (μορφολογικά, εργασιακά, κλπ.) και τα ελλατώματα του ζευγαριού σου;
4. Ποιός ο σκοπός και ο στόχος της εκτροφής σου;
5. Που και πως ζουν τα σκυλιά σου;
6. Πως με "θωρακίζεις" σαν πελάτη/ιδιοκτήτη και τι "εγγυήσεις" μου δίνεις για την υγεία των ζώων σου;
7. Πόσο τα πουλάς;
1.Γιατί βρήκα χαρακτηριστικά σε αυτά που αν όχι απίθανα, δύσκολα βρίσκω σε άλλη φυλή.
2.Από mix
3. Προτερήματα:
Oγκος, δύναμη, ταπεραμέντο(χιχι) κτλ
Ελαττώματα:
Πιθανά προβλήματα υγείας κληροδοτημένα από τα mastino
4.Ο ιδιος με τους περισσότερου ρομαντικούς.
Η προσπάθεια δημιουργίας ενός καλού "εργασιακού" σκύλου.
5.Στο σπίτι μου.
6.Μόνο την υγεία των γονέων.
Δεν μπορώ κάτι άλλο.
7.1000 ευρά.

Δεν θέλω απάντηση του στυλ :
Υπάρχει ήδη φυλή με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις.
Θα μπούμε σε loop.;)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μάλιστα κ. Breeder (θα σε λέω έτσι υποθετικά και για χάρη του παραδείγματος)....

1. Οι "παππούδες" δηλαδή ανήκουν σε εσάς, έχουμε "εικόνα" και γνώσεις για αυτούς και ποιά;
2. Ποιά δηλαδή τα πιθανά προβλήματα υγείας και πόσο με καλύπτουν οι εξετάσεις που κάνατε στους γονείς ( τι εξετάσεις έχετε κάνει; );
3. Για τις προηγούμενες γεννιές τι ξέρουμε σε σχέση με την υγεία τους;
4. Εγώ σας κάνω σαν ιδιοκτήτης που δεν με ενδιαφέρει πολύ η φύλαξη και θέλω σκύλο συντροφιάς περισσότερο;
5. "Κάνει" ο σκύλος σας για αυτό που τον θέλω;
6. 7.1000 ευρώ ε;...Πολλά μου φαίνονται...Προς τι αυτή η κοστολόγηση;

* Δε πρόκειτε να πάρεις τέτοια απάντηση...:)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αρχικο απο djdoctor :Το ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων (από μη αναγνωρισμένες φυλές, από σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο φυλής τους ή ακόμα και από σκυλιά που προέρχονται από "τυχαίο" ζευγάρωμα 2 "άσχετων" σκύλων) είναι εξίσου ή λίγο πιο "άχρηστο" και "επιβλαβές" από το ζευγάρωμα "καθαρόαιμων" σκύλων (σκύλων που ανήκουν σε μια αναγνωρισμένη φυλή και ανταποκρίνονται στο πρότυπο της).
ή εγω δεν διαβαζω σωστα ή διαβαζω σωστα αλλα δεν καταλαβαινω ή διαβαζω σωστα και σωστα καταλαβαινω ,αν εσυ πραγματικα εννοεις οτι η εκτροφη καθαροαιμων σκυλων που ανηκουν σε μια αναγνωρισμενη φυλη και ανταποκρινονται στο προτυπο αυτης ειναι αχρηστη ,θα μου ερθει εγκεφαλικο δεν το γλιτωνω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το ζευγάρωμα ημίαιμων σκύλων (από μη αναγνωρισμένες φυλές, από σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο φυλής τους ή ακόμα και από σκυλιά που προέρχονται από "τυχαίο" ζευγάρωμα 2 "άσχετων" σκύλων) είναι εξίσου ή λίγο πιο "άχρηστο" και "επιβλαβές" από το ζευγάρωμα "καθαρόαιμων" σκύλων (σκύλων που ανήκουν σε μια αναγνωρισμένη φυλή και ανταποκρίνονται στο πρότυπο της).

Κατά τα άλλα η οποιαδήποτε αναπαραγωγή (ζευγάρωμα) σκύλου είναι "άχρηστη" και "επιβλαβής" και δεν πρέπει να ενθαρρύνεται, αν δεν υπάρχει ένας "σοβαρός" σκοπός και αν δεν τηρούνται κάποιες (βασικές) προϋποθέσεις.
Αυτό είναι ολοκληρωμένο και το σημείο που, μάλλον, παρεξήγησες θέλει να πεί πως:

Αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, ακόμα και η αναπαραγωγή 2 σκύλων αναγνωρισμένης φυλής που ανταποκρίνονται στο πρότυπο είναι "άχρηστη" και επιζήμια.

Υποθετικό παράδειγμα ( μια που ήδη τα έχουμε αρχίσει...:) ):

Αγοράζω εγώ μια ωραία θηλυκιά από εσένα και μόλις πάει 2 ετών την ζευγαρώνω με το αρσενικό Rottweiler του γείτονα μου, που το έχει πάρει από την Γερμανία, πριν 5 χρόνια που δούλευε στους DR, πριν γυρίσει μόνιμα στην Ελλάδα.

...και τα δύο "καθαρόαιμα" Rottweiler, με pedigree...Μέχρι εκεί.

Εγώ ζευγάρωσα τη δικιά μου σκύλα για να "χαρεί τον έρωτα" αλλά και για να "βιώσει την ιερή εμπειρία της μητρότητας" και ο Σπύρος, ο γείτονας για να κρατήσει ένα αρσενικό από τον Ρούντυ.

Να μια επιζήμια γέννα, για εμένα ( θες "πιθανόν επιζήμια και άχρηστη" καλύτερα; )...

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οκ βρε παιδι μου το ξεκαθαριζεις τωρα αλλα πριν εγραψες
σκύλων που ανήκουν σε μια αναγνωρισμένη φυλή και ανταποκρίνονται στο πρότυπο της
αυτο οδηγει αμεσως στο τριπτυχο ,υγεια ,μορφολογια,χαρακτηρας ,οποτε η εκτροφη-αναπαραγωγη αυτη εντος,τελος παντων ολα καλα παρερμηνεια τελος ,ουφ γλιτωσα το εγκεφαλικο

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μάλιστα κ. Breeder (θα σε λέω έτσι υποθετικά και για χάρη του παραδείγματος)....

1. Οι "παππούδες" δηλαδή ανήκουν σε εσάς, έχουμε "εικόνα" και γνώσεις για αυτούς και ποιά;
2. Ποιά δηλαδή τα πιθανά προβλήματα υγείας και πόσο με καλύπτουν οι εξετάσεις που κάνατε στους γονείς ( τι εξετάσεις έχετε κάνει; );
3. Για τις προηγούμενες γεννιές τι ξέρουμε σε σχέση με την υγεία τους;
4. Εγώ σας κάνω σαν ιδιοκτήτης που δεν με ενδιαφέρει πολύ η φύλαξη και θέλω σκύλο συντροφιάς περισσότερο;
5. "Κάνει" ο σκύλος σας για αυτό που τον θέλω;
6. 7.1000 ευρώ ε;...Πολλά μου φαίνονται...Προς τι αυτή η κοστολόγηση;

* Δε πρόκειτε να πάρεις τέτοια απάντηση...:)
1.Οι παππούδες όχι αλλά τους ξέρω.
Μια χαρά είναι.
2.Δυσπλασίες
Εχω ακτινογραφίες και είναι μια χαρά!
3. Πιο πίσω γενεαλογικά δεν ξέρω. Τα σκυλιά δεν ζουν.
4.Μια χαρά είσαι!
Απλά θα μου υποσχεθείς ότι θα τον εκπαιδεύσεις και μάλιστα σε γνωστό μου που "ξέρει" τα σκυλιά.
Αλλωστε εγώ δεν ζητάω το Ε9 σου! ;)
5.Ναι. Αφού είσαι εδώ και σου αρέσουν, για μένα σημαίνει ότι θα είσαι σωστός και θα τον αγαπάς.
Βασική επίσης προϋπόθεση να είχες πριν τουλάχιστον ένα "δυναμικό" σκύλο.
6.Μεγάλο θέμα
Σε εσένα θα πω ότι μόλις που βγάζω τα έξοδά μου!
Για μένα είναι κοστολόγιση κύρους που λένε στο marketing!
Θα τα έδινα ακριβότερα, αλλά η εποχή...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
κ. Breeder σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, ίσως τα ξαναπούμε!

Κλείνοντας την συνομιλία, σκέφτομαι πως θυμήθηκα και το μικρό σας όνομα, Back Yard...

Πάντα μιλάω με τα δικά μου, προσωπικά, αυστηρά ή όχι κριτήρια.

Να αιτιολογήσω το συμπέρασμα μου από τον διάλογο...

Εκτρέφεις μια φυλή, μη αναγνωρισμένη και μη σταθεροποιημένη.
Είναι η πρώτη σου προσπάθεια (έστω για αυτή την γεννιά) και τα σκυλιά δε τα ξέρεις καλά (δεν είναι δικά σου και δεν δίνεις αρκετές πληροφορίες).
Δεν πείθεις για τον "ρομαντισμό" σου με τον τρόπο που πληροφορείς, τον τρόπο που επιλέγεις εκτροφικά και τον τρόπο που κοστολογείς.
Το ίδιο ελλειπής είναι και οι πληροφορίες για τις εξετάσεις υγείας των ζώων σου, αλλά και το είδος τους, ο αριθμός τους.
Δεν έχω κάποιο αντικειμενικό φορέα ή τρόπο να σε αξιολογήσω, πέρα από τα λεγόμενα σου και 1-2 σκυλιά που θα μου δείξεις (δεν υπάρχουν κρίσεις από εκθέσεις μορφολογίας ή εξετάσεις εργασίας, δεν υπάρχει πρότυπο, δεν υπάρχει όμιλος, δεν υπάρχει...).
Η παραπομπή σε "γνωστούς" σου, καθώς και οι εξωπραγματικές τιμές σου (μαζί με όλα τα παραπάνω) παραπέμπουν σε έναν ευκαιριακό ΒΥΒ που προσπαθεί καιροσκοπικά να εκμεταλευθεί τον μύθο γύρω από τα σκυλιά Bandog.

Το δικό μου συμπέρασμα για την "άχρηστη" και πιθανόν "επιβλαβή" γέννα που έκανες, στο υποθετικό αυτό σενάριο...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
dj doctor απολαυστικότατος όπως πάντα !!!

p.s. Ώρες ώρες ..θαυμάζω την αστείρευτη υπομονή σου πραγματικά.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Οκ!
Την γνώμη σου ήθελα και την σέβομαι.
Ετσι και αλλιώς υποθετική ήταν η κουβέντα.

Ένα κουτάβι που μου έμεινε θα το δώσω σε έναν που θα έρθει το απόγευμα!
Κονόμισα πάλι! :D

(πλάκα κάνω!)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ωραία
τώρα που βρήκαμε τον "υποθετικό" byb
μπορούμε πλέον εμείς οι επιθετικοί να τον σταυρώσουμε(υποθετικά πάντα μιλώντας) γιατί σήμερα με τον κωλόκαιρο έχει λίγο τις ανάποδές μου :lol: