Ζητείται επειγόντως σκύλος - δότης αίματος!

11 Ιανουαρίου 2018
24
62
45
Σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος που έχω αναρτήσει με τον τίτλο "Σοβαρή αναιμία", κι όπως σας έχω ήδη γράψει, ο σκυλάκος μας χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση σπληνεκτομής και ψάχνουμε για έναν υγιή, μεγαλόσωμο σκύλο δότη αίματος για την μετάγγιση που χρειάζεται.
Η ποσότητα αίματος που θα χρειαστούμε δεν πρόκειται να βλάψει την υγεία του σκύλου σας κι εννοείται πως θα πληρώσουμε τα έξοδα εξετάσεων του αίματος, εξετάσεις που πρέπει να γίνουν για να βεβαιωθούμε πως το σκυλί δότης είναι σε καλή υγεία αφενός και πως δεν πάσχει από ΛεΪσμανίαση ή Ερλίχια κι έτσι κι ο ιδιοκτήτης του δότη θα επωφεληθεί από δωρεάν ετήσιες εξετάσεις του σκύλου του! Παρακαλώ, όποιος έχει την διάθεση να μας βοηθήσει σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και μένει στην Αθήνα (περιοχές κοντά στην Παιανία, Αγία Παρασκευή, Γέρακα βολεύουν αφάνταστα, αλλά είμαι διατεθειμένη να αναλάβω την μεταφορά σας προς το κτηνιατρικό ιατρείο ακόμα κι αν μένετε πιο μακρυά) να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου στο φόρουμ ή με ένα προσωπικό μήνυμα!
Τονίζω ότι η μετάγγιση είναι απολύτως ασφαλής για τον σκύλο - δότη και οικονομικά επωφελής για τον ιδιοκτήτη του. Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Επειδή είμαι από κινητό, ψάξε στο Facebook για την σελίδα "Τράπεζα Αίματος Ζώων" αν το θυμάμαι καλά απ'έξω. Αν δεν το βρεις, θα στο στείλω αργότερα.

• Like
Reactions: Garden_zoo

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
Τράπεζα Αίματος Ζώων στην Ελλάδα - Animal Blood Bank in Greece
December 3, 2017 ·
"Please do NOT feed the hopes"
Παρακαλούμε όσους μαθαίνουν για περιστατικά ζώων που χρειάζονται αίμα ΜΗΝ γνωστοποιείτε τη σελίδα μας.
Αν μας παρακολουθείτε, γνωρίζετε ήδη ότι ΔΕΝ εμφανίζονται εθελοντές οπότε μόνο κατά τύχη ... αραιά και πού και όποτε ... ΙΣΩΣ καταφέρουν να βοηθηθούν οι κηδεμόνες των ασθενών ζώων.
Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ!
ΔΕΝ μπορούμε να ανταποκριθούμε στα περιστατικά που μας στέλνετε!!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Εχω υπόψιν μου 3 σκύλους (2 Παπάγου και 1 Ηλιούπολη) που θα μπορούσαν να δώσουν αίμα, όμως χρειάζεται να ξέρω τι εννοείς με το μεγαλόσωμο. Πόσα κιλά πρέπει να είναι ο σκύλος.
Έχω έναν 17 κιλά, έναν ΓΠ και έναν κοντά 40.

Πέρα από αυτό και με βάση το μήνυμα του @cygor για την τράπεζα αίματος, σκέφτηκα μήπως θα μπορούσαμε σαν φόρουμ να βοηθήσουμε. Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σαν ιδέα.

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
Εγώ έχω τουλάχιστον ένα 20κιλο σκύλο στην περιοχή.
Πέρα από αυτό και με βάση το μήνυμα του @cygor για την τράπεζα αίματος, σκέφτηκα μήπως θα μπορούσαμε σαν φόρουμ να βοηθήσουμε. Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σαν ιδέα.
Πολύ ενδιαφέρουσα

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Οπως και στους ανθρωπους υπαρχουν περιορισμοι για την αιμοδοσια ετσι και για αιμοδοσια σκύλων. Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ειναι ανω των 25 κιλων και 1-7 ετους και να μην περνει καποια αγωγη/φαρμακα (εξαιρουνται τα αντιπαρασιτικα).

11 Ιανουαρίου 2018
24
62
45
Ο σκύλος - δότης (για την περίπτωση του Άργου μας) πρέπει να είναι τουλάχιστον 35 κιλά. Υποθέτω όμως ότι ο δότης εξαρτάται από τον λήπτη που νοσεί. Για παράδειγμα, ο δικός μου που είναι 16,9 κιλά νομίζω ότι μπορεί να δώσει αίμα σε ζώα μικρότερου μεγέθους όταν αποκατασταθεί η υγεία του. Ο κτηνίατρος μου είπε πως δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία, αρκεί ο δότης να είναι σε καλή υγεία, αλλά όχι και πολύ προχωρημένη ηλικία, πχ άνω των 15 ετών.
Είναι εξαιρετική ιδέα, και σε συνεργασία με την Τράπεζα αίματος, αν το θέλει, να δημιουργήσουμε ένα αποθεματικό. Δεν περίμενα ότι θα αντιμετώπιζα τόση δυσκολία στο να βρω αίμα, αλλά κάποιες κρούσεις που έκανα στην γειτονιά αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη επιφύλαξη χωρίς να υπάρχει λόγος. Οι ιδιοκτήτες των μεγαλόσωμων σκύλων της γειτονιάς περιμένουν να ενημερωθούν πρώτα από τους κτηνιάτρους που παρακολουθούν τα ζώα τους, πράγμα απολύτως κατανοητό, αλλά δεν βλέπω μεγάλη προθυμία..

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Δυστυχώς ο δικός μου ο 17κιλος δεν κάνει λόγω κιλών και οι άλλοι 2 έχουν θέματα υγείας που δεν ήξερα.
Ψάχνω και θα ενημερώσω.
Συγνώμη

• Like
Reactions: argos-alexandra

11 Ιανουαρίου 2018
24
62
45
Του έχω ζητήσει να ψάξει κι αυτός. Οι περιοχές όπως Παπάγου, Χολαργός, κέντρο Αθήνας βολεύουν πολύ επίσης.

11 Ιανουαρίου 2018
24
62
45
Έχω τηλεφωνήσει σε όλα τα νοσοκομεία ζώων της Αττικής και δεν έχουν. Βέβαια αν έκανε ο Άργος σε κάποιο από αυτά την επέμβαση, θα έψαχναν να βρουν..

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Βέβαια αν έκανε ο Άργος σε κάποιο από αυτά την επέμβαση, θα έψαχναν να βρουν..
Όχι δεν ισχύει αυτό. Στο λέω εκ πείρας.
Δυστυχώς ακόμα δεν έχω βρει κάποιον.

Φαντάσου όλο αυτό να το παθαίνεις 1 το βράδυ και να ψάχνεις να βρεις ΆΜΕΣΑ αιμοδότη συγκεκριμένων κιλών.
Έτσι έχασα τον δικό μου.

• Sad
Reactions: Aliki V.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.012
2.730
Δραμα
Ποσο επειγοντως ειναι αυτο το επιγοντως? Μιλαμε για ωρες ή για μερες?
Να υποθεσω οτι αν η Αργολιδα ειναι μακρυα η Δραμα ειναι σε αλλο γαλαξια ε :)

Ο σκυλος μου ειναι κατι πανω απο 40 κιλα ισως 45

Edit
@Yorkaddict αν εχεις ορεξη δες το αυτο με τη σελιδα να κινητοποιηθουμε καπως
Edit 2
Παζει καποιο λινκ με το τι συμβαινει με το αιμα των σκυλων? Αν υπαρχουν ομαδες αιματος ποσες ποιες ειναι σπανιες κτλ κτλ?

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Εγώ αν είχα άμεση ανάγκη για αίμα και δεν έβρισκα θα δοκίμαζα και στις φιλοζωικές τις περιοχής.