Ζητείται Pug (ακομα και για Αγορά)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.366
Jose μπράβο σου που τελικά προσανατολίστηκες προς την σωστή κατεύθυνση. Αυτό που προσπαθούν από την αρχή να σου πουν τα παιδιά, είναι ότι μέσα στην "τιμή" του καλού κουταβιού από τον "καλό" εκτροφέα, είναι και το πρήξιμο αυτού με όλες αυτές τις ερωτήσεις που τώρα κάνεις και που δεν είναι καθόλου βαρετές. Θα του ζητήσεις να σου δείξει το πεντιγκρί και να σου εξηγήσει τι σημαίνει όλο αυτό που βλέπεις. Θα του ζητήσεις να σου δείξει τις όποιες εξετάσεις και ακτινογραφίες και να σου εξηγήσει πάνω σε αυτές περί τίνος πρόκειται. Θα του ζητήσεις να δεις το σκυλάκι πολλές φορές και να ελέγξεις τον χώρο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνει. Ολα αυτά και άλλα πολλά, καθώς και όποια άλλη απορία σου έρθει στο κεφάλι, είναι μέσα στην περιβόητη "τιμή". Αυτό προσπαθούν να σου εντρυφίσουν από την αρχή. Κάτι που ποτέ δεν θα κάνει ο πετσοπάς ή ο τυχαίος που έχει βάλει μια αγγελία. Συγχρόνως όμως θα πρέπει κι εσύ να αρχίσεις να διαβάζεις για τα παγκ. Οσο περισσότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα θα χειριστείς την υπόθεση. Στο μεταξύ μπορείς να εκφράζεις όσες απορίες θέλεις. Αν ξέρουμε, εννοείται θα σε βοηθήσουμε. Αντε, με το καλό :)

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
J
Θα του ζητήσεις να δεις το σκυλάκι πολλές φορές και να ελέγξεις τον χώρο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνει.
όταν λες να τo δω πολλές φορες εννοείς να παω 2-3 φορες από τον εκτροφέα? γιατί νομίζω ότι όταν θα το δούμε και το αγαπήσουμε από την πρώτη στιγμή νομίζω ότι θα πρέπει να το πάρουμε....
το θέμα είναι σε ποίους άλλους να παω εκτος από τους 2 που μου προτείνατε (HellaStar + Ρέτσος που απότι είδα βρίσκονται στην ίδια περιοχή πριν την καλλικράτεια) ...
να μην παω σε κανένα άλλον να δω τι παίζει? και αν παω σε ποιον??????
αν ξέρετε κάποιον άλλον ας μου τον στείλετε σε pm
thx

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απ' ό,τι ξέρω επιτρέπεται να λένε ονόματα των εκτροφέων εδώ. Όσο για τη δυσπλασία, θα πρέπει να διαβάσεις πολλά για να την καταλάβεις και θα βρεις πολλά στο ίντερνετ. Ούτε εγώ είμαι κτηνίατρος, αλλά πίστεψέ με, έμαθα μέχρι και τις ακτινογραφίες του Μουφ να διαβάζω. Δες πάντως τον εκτροφέα αρκετές φορές, ακόμα κι αν δεν έχει τώρα γέννα και την προγραμματίζει για αργότερα. Θα δεις τους γονείς, θα δεις τη σκύλα έγκυο και θα δεις και τα κουταβάκια. Και διάβασε όσα περισσότερα μπορείς για τη φυλή και τις ανάγκες της. Ορίστε και μερικά γενετικά των pug: http://www.pugbccanada.ca/puggenetics.htm

Κι εδώ για τους καλούς εκτροφείς pug και πώς δουλεύουν: http://www.pugbreeders.net/

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.366
Κοίτα... εκτροφέα της προκοπής και σε δύσκολη ράτσα, δεν βρίσκεις και σε κάθε γειτονιά. Ενδεχομένως να μην υπάρχει άλλος στην ευρύτερη περιοχή. Ρώτησες στον ΚΟΕ; Εκανες έρευνα στο internet; Οταν συμφωνήσεις με κάποιον, δεν σημαίνει ότι θα σου έχει έτοιμο κουτάβι. Μπορεί να αργεί ακόμη να έχει γέννα. Μπορεί και όχι. Οταν μετά την έρευνά σου, καταλήξεις σε κάποιον, στην ουσία θα έχεις "κλείσει" μαζί του και θα περιμένεις το καμάρι σου να γεννηθεί. Από εκείνο το σημείο και μετά, μπορείς να διαλέξεις σκυλάκι και να το επισκεφθείς αρκετές φορές, αναλόγως πόσο κοντά είσαι με τον εκτροφέα, μέχρι να το πάρεις στα χέρια σου. Ακου όμως όσα σου λένε για τις ιδιαιτερότητες της υγείας του. Διάβασε όσα περισσότερα μπορείς, ώστε να σου δημιουργηθούν ερωτήσεις και να τις κάνεις όπου πας για να μιλήσεις.

Αν δεις μια ακτινογραφία σκυλιού με δυσπλασία, πίστεψέ με, θα καταλάβεις. Εχει γίνει και σχετικό θέμα στο φόρουμ, με εξαιρετικές διευκρινήσεις. Κάνε μια αναζήτηση και θα το βρεις. Ολοι αναγκαζόμαστε να μάθουμε και κάποια ιατρικά θέματα :)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Μπράβο βρε Jose! Επιτέλους, κατανόησες τι θέλαμε να σου πούμε εξ αρχής :)
Με το καλό εύχομαι να βρεις το κουτάβι σας!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ψαξε να δεις ποια ζευγαρωματα αναμενονται και δες τα πεντιγρι καθε γονεα χωριστα και ψαξε καθε σκυλο που αναγραφεται εκει , ειτε μεσω ιντερνετ με το ονομα του , ειτε ρωτα τον εκτροφεα απο ποιο εκτροφειο ειναι οι σκυλοι επικοινωνησε με τους εκτροφεις και ρωτα τι ειχαν βγαλει οι σκυλοι τους απο τυχον προβληματα

το παραπανω ειναι το σχεδον ιδανικο μιας και το ιδανικο δεν υπαρχει

αν αυτο σου φαινεται πολυ , ρωτα τον εκτροφεα που σχεδιαζει την γεννα για την οποια ενδιαφερεσαι να σου πει για τον καθε σκυλο χωριστα για την υγεια του , ζητα τα αποτελεσματα των εξετασεων των σκυλων που θα ζευγαρωσει αυτος και να σου τα εξηγησει , αν ειναι και εισαι συνεργασιμος μπορεις να μαθεις πολλα για την φυλη

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
Γεια σας και πάλι!
Σήμερα βρήκα για αγορά ένα κουταβάκι Pug.Μας είπαν οτι είναι 50 ημερών και μας έστειλαν αυτη τη φωτογραφία, η οποία μάλιστα μας είπαν πως είναι πρόσφατη.Μου φαίνεται λίγο καχεκτικό...έχω άδικο?Μήπως είναι πολύ μικρότερο?Τι λέτε εσείς?
Σας ευχαριστώ.

View attachment 8489

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
Συγγνώμη το κουτάβι αυτό είναι από εκτροφέα??
Γιατί από την παραπάνω κουβέντα κατάλαβα πως κατάλαβες τους λόγους που παίρνουμε σκύλο από εκτροφείο.. Επίσης αυτό το κουτάβι είναι πολύ μικρό για να φύγει από την "τοκετοομαδα", πρέπει να κλείσει τους 2 μήνες πρώτα!

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
ναι έχω καταλάβει τι εννοείτε. τo θέμα είναι ότι και εμενα μου φάνηκε πολύ μικρό και ήθελα απλά να τo διασταυρώσω.
φυσικά και δεν θα τo πάρω τόσο μικρό.
thx

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πράγματι...

Τα Πάγκ είναι πολύ βαριά σκυλιά (για το ύψος τους) και ώς κουτάβια είναι αρκτεά ΧΟΝΤΡΑ και με όγκο στα κόκαλα.
Κι εμένα δεν μου αρέσει το ύφος του κουταβιού. Φοβάται.

Last edited:

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Οντως είναι πολύ αδύναμο και φαίνεται να φοβάται....που ενα κουτάβι και γενικά ενας σκύλος που έχει επαφή με ανθρώπους εχει ενέργεια και ζωντάνια ακόμα και στο βλέμμα του....Θα συμφωνήσω λοιπόν με τους προλαλήσαντες....κάτι μου "βρωμάει" εδω πέρα.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γεια σας και πάλι!
Σήμερα βρήκα για αγορά ένα κουταβάκι Pug.Μας είπαν οτι είναι 50 ημερών και μας έστειλαν αυτη τη φωτογραφία, η οποία μάλιστα μας είπαν πως είναι πρόσφατη.Μου φαίνεται λίγο καχεκτικό...έχω άδικο?Μήπως είναι πολύ μικρότερο?Τι λέτε εσείς?
Σας ευχαριστώ.

View attachment 8489
Που το βρήκες το κουτάβι? ΠΟιοι σου έστειλαν τη φωτο?

jose

Active Member
27 Απριλίου 2010
34
0
Που το βρήκες το κουτάβι? ΠΟιοι σου έστειλαν τη φωτο?
δεν ξέρω τον κύριο αλλα είναι από έναν γνωστό μου που είχαν γεννα πρόσφατα... θα μας τo έδινε χωρίς κάποιο αντάλλαγμα γιαυτο και σας ρώτησα...
δεν θα τo πάρω όμως.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
δεν ξέρω τον κύριο αλλα είναι από έναν γνωστό μου που είχαν γεννα πρόσφατα... θα μας τo έδινε χωρίς κάποιο αντάλλαγμα γιαυτο και σας ρώτησα...
δεν θα τo πάρω όμως.
κρίμα για το ζωντανό...
Ακόμη να καταλάβω γιατί ζευγαρώνουν τα ζώα τους ''άσχετοι'' με το αντικείμενο άνθρωποι... :-(