Ζητώ την γνώμη σας...

vicken

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2008
55
0
Thessaloniki
Καλημέρα σας,Θα ήθελα την βοήθειά σας.Στη γειτονιά μου(Τριάδι-Θεσ/νίκης) βρίσκονται 2 αδέσποτα σκυλάκια η ασπρούλα και ο κανέλος.Τα έχω βάλει και εδώ, μήπως και τους βρω σπίτι.(http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4085και http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4032).Εχουμε όμως, πρόβλημα με τους γείτονες.Αρχίζουν και διαμαρτύρονται.... και να φανταστείς οτι μένουμε στην εξοχή!!Κάθε βράδυ τα βάζω στην αυλή μου(μικρή αυλίτσα) να κοιμηθούν για να μην τριγυρνάνε, αλλά την ημέρα δεν γίνεται να τα έχω μέσα.Τριγυρνάνε στη γειτονιά.Και το κακό είναι οτι μπαίνουνε μέσα σε ξένες αυλές και ο κόσμος φωνάζει.Σήμερα το πρωί μία κυρία μου είπε με αυστηρό τόνο οτι "κάποιο έκανε κακά μέσα στο συγκρότημα"(πήγα και τα μάζεψα),η άλλη λέει "όταν θα έρθει η άνοιξη τι θα κάνουν τα παιδιά μας....πως θα παίζουν?"Μου ζήτησαν να σταματήσω να τα ταίζω και εμέσως μου είπαν οτι επειδή τα μαζεύω σπίτι μου και έχω ήδη 5 ζώα θα κινηθούν νομικώς.Επίσης άρχισαν να σκέφτονται τι θα κάνουν για να τα απομακρύνουν.Κάποιος "έξυπνος" είπε να πάρουν στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ να τα μαζέψουν.Πιστέψτε με οτι το ΣΥΠΠΑΖΑΘ δεν έχει και τις πιο φιλικές σχέσεις με τα ζώα-από παλιότερη εμπειρία μου.Δεν ξέρω τι να κάνω.Πείτε μου κάποια ιδέα.Σκέφτηκα για πανσιόν...αλλά ως πότε θα μπορώ να την πληρώνω?Τι να κάνω...που να τα πάω????Εγώ δεν μπορώ να τα κρατήσω.Μακάρι να μπορούσα, είναι πολύ γλυκά ζώα και τα δύο.Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία?Τι κάνατε?Δεν τα γράφω όλα αυτά για να πιέσω καταστάσεις(όπως διάβασα για άλλα ποστ) αλλά πράγματι βρίσκομαι σε αδιέξοδο και θέλω να βρω μία λύση εγώ...προτού βρουν αυτοί καμία!!!Σας παρακαλώ αν έχετε κάποια ιδέα πείτε μου.Ευχαριστώ

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είχα παρόμοιο πρόβλημα. Η λύση είναι μόνο μία! Αντί να μαζεύεις τα σκυλιά στην αυλή το βράδυ και να τα διώχνεις τη μέρα (δεν μπορείς να κάνεις κάτι χειρότερο πίστεψέ με!), πήγαινέ τα μαζί με πιάτα για φαγητό και κουβάδες για νερό κάπου μακριά από τα σπίτια και τάιζέ τα εκεί! Αν υπάρχει κάπου τέτοιο μέρος...
Εγώ αυτό έκανα και δεν έχω πρόβλημα πλέον.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
βασικα εχουν δικιο.........
κανονικα αφου εσυ το ξεκινησες αυτο (να τα τα'ι'ζεις δηλαδη)
μεχρι να βρεθει μια λυση καλο θα ηταν να τα εχεις μονιμα
στην δικη σου αυλη.......

απο εκει και περα να επικοινωνησεις με φιλοζωικες/σωματεια
της πολης μηπως μπορεσουν να σε βοηθησουν............

vicken

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2008
55
0
Thessaloniki
Αυτό που λέει η Chloe το έχω δοκιμάσει.Πηγαίνανε εκεί για να φάνε και μετά γύριζαν πάλι στην γειτονιά για το υπόλοιπο της ημέρας.Όσο για τον κήπο εδώ διαμαρτύρονται επειδή τα βάζω το βράδυ μέσα και μου λένε με τρόπο βέβαια πως ήδη έχω 5 σκυλιά που δεν πρέπει.Εγώ ξεκίνησα να τα βάζω μέσα για να μην μπαίνουν το βράδυ στις άλλες αυλές και ενοχλούν.Την ημέρα όμως που βρίσκονται και τα δικά μου στην αυλή δεν γίνεται.Ειλικρινά άμα μπορούσα και μέσα θα τα έβαζα.Οσο για τα σωματεία η αλήθεια είναι πως στην αρχή το είχα πει και μάλιστα το ένα έχει ανακοίνωση και στην σελίδα του.Δεν ζήτησα όμως τίποτα παραπάνω, γιατί στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν τόσο ζόρικα.Τους είχα πει πως ψάχνω σπίτια να τα δώσω και είχαν ησυχάσει λίγο.Βλέποντας όμως πως ο καιρός περνάει και αυτά ήταν ακόμα εκεί άρχισαν πάλι να γκρινιάζουν(νομίζουν οτι από τη μία μέρα στην άλλη βρίσκονται τα σπίτια-βέβαια δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι).Θα ξαναμιλήσω με τα σωματεία, αλλά ξέρω πολύ καλά πως δεν έχουν χώρο για τα ήδη υπάρχοντα δικά τους ζωάκια...όχι να πάρουν κι άλλα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αγόρασε Άκουα Φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) και το βράδυ, ρίξε από δαύτο γύρω γύρω στις ρίζες από τα δένδρα τους.

Σε πολύ λίγες μέρες, θα έχουν ξεραθεί τα δένδρα, οπότε αντί να ανησυχούν για τα σκυλόσκατα στους κήπους τους, θα ψάχνουν να βρουν την αιτία που ξεράθηκαν τα δένδρα στους κήπους τους.

Πάρε διαλυτικό χρώματος, και ρίξε στα αμάξια τους... Αυτοσχεδίασε, βρες κι άλλα να τους κάνεις, κάνε τους τον βίο αβίωτο!!!

Έτσι, αντί να ασχολούνται με τούς σκύλους, θα έχουν άλλα να ασχοληθούν και να προβληματιστούν. Είναι προφανές, πως στην γειτονιά σου, οι άνθρωποι δεν έχουν άλλα προβλήματα, και ξεσπάνε στα σκυλιά. Εαν αποκτήσουν άλλα, θα ξεχάσουν τα σκυλιά!!!

Τι λες? Δεν είναι κακή ιδέα, ε?

:D

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Σε πολύ λίγες μέρες, θα έχουν ξεραθεί τα δένδρα, οπότε αντί να ανησυχούν για τα σκυλόσκατα στους κήπους τους, θα ψάχνουν να βρουν την αιτία που ξεράθηκαν τα δένδρα στους κήπους τους.
Και στη συνέχεια θα κατηγορούν τα σκυλιά ότι τα ξεράναν με το κάτουρο.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Και στη συνέχεια θα κατηγορούν τα σκυλιά ότι τα ξεράναν με το κάτουρο.
Έλα ντε!!!
Όχι ότι συμβαίνει, δεν ξεραίνονται τα δένδρα από τα κάτουρα, αλλά αυτοί αυτό θα σκεφτούν.

Αυτοσχεδιάστε, δόστε τους προβλήματα, και θα ξεχάσουν τους σκύλους, το εγγυώμαι, έχει αποτέλεσμα.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
vicken ελπιζω να μη μενεις σε καμια μεζονετα στο Τριαδι που η μια αυλη ειναι κολλητα με την αλλη γιατι αν ακολουθησεις τις παραπανω συμβουλες
προβλεπω να μην μεινουν οχι αδεσποτα,ουτε τα δικα σου σκυλακια στην αυλη σου:rolleyes:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
και οτι αφου τους τελειωσαν τα δεντρα κατουρουν τα αμαξια για αυτο ξεβαφει και το χρωμα:eek:

vicken

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2008
55
0
Thessaloniki
Δυστυχώς μένω σε μία μεζονέτα με αυλή που είναι κολλητή με τις άλλες.Ο ένας διπλανός δεν γκρινιάζει καθόλου, ο άλλος λιγάκι και οι άλλοι, από τις απομακρισμένες αυλές "πολύ".Αν δεν γκρίνιαζαν τα ζωάκια αυτά θα ήταν πολύ τυχερά.Γιατί κάθε μέρα έχουν φαγητό, νερό, ύπνο το βράδυ σε προστατευμένο χώρο και ατελείωτα παιχνίδια στην γειτονιά.Κάνουν τρελό παιχνίδι μεταξύ τους.Αλλά, όπως τα λέτε μερικοί έχουν λύσει τα άλλα προβλήματα της ζωής τους και βρίσκουν να ασχολούνται.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Αλλά, όπως τα λέτε μερικοί έχουν λύσει τα άλλα προβλήματα της ζωής τους και βρίσκουν να ασχολούνται.
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω.
Με πιο περιγραφικό τρόπο!!!

Αγαπάω όλα τα έμβια όντα, δεν θα έβλαπτα ποτέ ένα δένδρο ή τα λουλούδια.

vicken

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2008
55
0
Thessaloniki
Τελικά τα σκυλάκια τα πήρα και τα πήγα χθες σε μία πανσιόν.Δεν γινόταν αλλιώς.Ηθελα να προλάβω πριν γίνει κανένα μοιραίο και χτυπάω το κεφάλι μου.Στην αρχή τα πήγα με μαύρη καρδιά, αλλά όταν είδα το μέρος και τα άλλα ζωάκια εκεί ανακουφίστηκα.Εκεί έχασαν μέρος της ελευθερίας τους, αλλά τουλάχιστον είναι ασφαλή.Όσο μπορώ θα τα κρατάω εκεί και ελπίζω να βρουν γρήγορα το δικό τους σπιτικό.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Mπραβο σε σενα που τα φροντιζεις τοσο. Τωρα για τους γειτονες, τι να πω, με το μιζερο μικροψυχο εαυτο τους θα μεινουν μια ζωη και αυτο ειναι η χειροτερη τιμωρια τους. Μιρμιριδες:mad:

vicken

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2008
55
0
Thessaloniki
Παιδιά να σα ςενημερώσω πως και οι δύο οι ψυχούλες μου βρίσκονται στα ολόδικα τους σπιτάκια με υπέροχους γονείς!!!!Τελικά γίνονται και θαύματα!Και το κουφό είναι οτι τα σπίτια τους βρίσκονται στην ίδια γειτονια...5 στενά απόσταση.Όταν το κατάλαβα τρελάθηκα...Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας!