Απορία πιθανού πρωτάρη για τη σωστή (κυρίως ηθική επιλογή)

Maltipoo69

New Member
5 Μαϊου 2025
3
0
Αθήνα
Καλημέρα σας! Ελπίζω να έχω επιλέξει το σωστό thread είμαι νέο μέλος. Καιρό τώρα και λόγω συγκεκριμένων προσωπικών συνθηκών (προσπαθώ να περάσω το PTSD μου και διάφορες διαταραχές) σε συμφωνία με το γιατρό μου αποφασίσαμε πως θα ήταν πολύ βοηθητικό και για εμένα να απόκτησω ένα σκυλάκι σαν ζώο συντροφιάς. Είχα όταν ήμουν παιδί, γύρω στα 7-8 έτη, ένα μαλτεζ αλλά απεβίωσε σύντομα λόγω θεμάτων υγείας μετά από 4 χρόνια και εκ τότε δεν μπόρεσα να περάσω το τραύμα εύκολα και δεν ήθελα ξανά σκυλάκι. Πλέον θεωρώ πως για εμένα είναι μονόδρομος. Μιας και κατοικώ Αθήνα και διαμέρισμα προφανώς θα ήθελα ξανά ένα μαλτεζ ή toy poodle ή παρεμφερή ράτσα που να μην μαδάει διότι οι λοιποί της οικογένειας δεν μπορούν τόσο τρίχες. Το ηθικό θέμα που έχω γράψει στον τίτλο αναφέρεται κυρίως σε αγγελίες που βρίσκω πχ στην XE για ένα ας πούμε maltipoo που δίνει 170 ευρώ κάποιων μηνών και προφανώς μου μπαινουν σκέψεις. Προφανώς το πρώτο μέρος που κοιτάω είναι φιλοζωικές κλπ αλλά δεν έχουν κουτάβια και δεν μπορώ μεγάλο σκύλο ούτε οικονομικά ούτε πρακτικά να σηκώσω. Από την άλλη είναι πολλά τα λεφτά από εκτροφείο γιατί κανείς δεν εγγυάται την υγεία εξάλλου. Δεν είμαι δογματικός απλά θέλω το ζωάκι να είναι καλά. Δεν με νοιάζει τόσο να είναι «μαμά» το ζώο. Απλά προφανώς δεν θέλω να στηρίξω κάποιο κίνημα κουταβεμπορων κχι όχι απλά μιας γέννας που είχε κάποιος Σκυλογονιος και τώρα τα δίνει.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.466
12.901
Aθήνα
Καλημέρα!

Οι φυλές που δεν έχουν υπόστρωμα και δεν μαδάνε, είναι πολύ λίγες και αν αυτό αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής, οι καθαρόαιμες φυλές είναι μονόδρομος. Και αυτό γιατί πολλά πολύαιμα σκυλάκια μπορεί να θυμίζουν μαλτέζ ή γιόρκι ή toy poodle, αλλά δεν είναι δεδομένο πως ΔΕΝ θα μαδάνε.
Συνεπώς πρέπει να σε νοιάζει αν είναι "μαμά" το σκυλάκι, αν και εφόσον έχεις τέτοιες απαιτήσεις.

Όσον αφορά την υγεία που ανέφερες, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για έναν ζωντανό οργανισμό. Μπορεί όμως να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του μέσω εξετάσεων στους γεννήτορες, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες τα κουτάβια να έχουν κάποια κληρονομική ασθένεια.
Συνεπώς είναι καθαρά στο χέρι σου να ψάξεις και να βρεις τους σωστούς ανθρώπους που έμπρακτα εκτρέφουν όπως πρέπει και δεν αναπαράγουν απλά καθαρόαιμα σκυλάκια.

• Like
Reactions: mareco

Maltipoo69

New Member
5 Μαϊου 2025
3
0
Αθήνα
Καλημέρα!

Οι φυλές που δεν έχουν υπόστρωμα και δεν μαδάνε, είναι πολύ λίγες και αν αυτό αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής, οι καθαρόαιμες φυλές είναι μονόδρομος. Και αυτό γιατί πολλά πολύαιμα σκυλάκια μπορεί να θυμίζουν μαλτέζ ή γιόρκι ή toy poodle, αλλά δεν είναι δεδομένο πως ΔΕΝ θα μαδάνε.
Συνεπώς πρέπει να σε νοιάζει αν είναι "μαμά" το σκυλάκι, αν και εφόσον έχεις τέτοιες απαιτήσεις.

Όσον αφορά την υγεία που ανέφερες, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για έναν ζωντανό οργανισμό. Μπορεί όμως να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του μέσω εξετάσεων στους γεννήτορες, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες τα κουτάβια να έχουν κάποια κληρονομική ασθένεια.
Συνεπώς είναι καθαρά στο χέρι σου να ψάξεις και να βρεις τους σωστούς ανθρώπους που έμπρακτα εκτρέφουν όπως πρέπει και δεν αναπαράγουν απλά καθαρόαιμα σκυλάκια.
Μπορείς να μου πεις μερικούς εκτροφείς ή που να απευθυνθώ;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.466
12.901
Aθήνα

Το παραπάνω link είναι το ημερολόγιο εκθέσεων του ΚΟΕ (Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας).
Ο καλύτερος τρόπος να δεις απο κοντά εκτροφείς και τα σκυλιά τους.

Από ότι βλέπω, 19 με 22 Ιουνίου έχει έκθεση για όλες τις φυλές

• Like
Reactions: vrmode and mareco

Maltipoo69

New Member
5 Μαϊου 2025
3
0
Αθήνα

Το παραπάνω link είναι το ημερολόγιο εκθέσεων του ΚΟΕ (Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας).
Ο καλύτερος τρόπος να δεις απο κοντά εκτροφείς και τα σκυλιά τους.

Από ότι βλέπω, 19 με 22 Ιουνίου έχει έκθεση για όλες τις φυλές
Το είχα σημειώσει αυτό ναι το ξέρω απλά θα ήθελα να το έχω πιο σύντομα. Περισσότερο ρωτάω αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία με κάποιον που να έχει μικροσωμες φυλές. Θα έπαιρνα χθες από φιλοζωικές αλλά στα περισσότερα μικρά που έχουν οι προβλέψεις είναι για 20+ κιλά και δεν γίνεται να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Θέλω και εκείνο και εγώ να ζούμε αρμονικά όχι να είμαστε βάρος ο ένας στον άλλο. Απλά βρίσκω για μαλτεζ πχ και από 400 ευρώ μέχρι 1000! Ποιος ξέρω ότι χρήζει εμπιστοσύνης αυτό είναι το θέμα μου….

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.909
20.295
Απλά βρίσκω για μαλτεζ πχ και από 400 ευρώ μέχρι 1000!
Μικρό σχόλιο φίλε @Maltipoo69 σε περίπτωση που πρέπει να το υπολογίσεις, γιατί βλέπω ότι αναφέρεις το οικονομικό κομμάτι: το κόστος απόκτησης σκύλου, στην αποκλειστική περίπτωση απόκτησης από σοβαρό εκτροφέα, γιατί μόνο τότε θα κληθείς να βάλεις το χέρι στην τσέπη, α) 400,00 αποκλείεται να είναι και β) και σημαντικότερον, δεν είναι τίποτα, μπροστά στο κόστος συντήρησης και διαβίωσης με τον σκύλο.

...θα ήθελα να το έχω πιο σύντομα.
Καθαρόαιμο σκύλο δεν παίρνεις όποτε τον θέλεις, αλλά όποτε έχει γέννα ο εκτροφέας.

Θα έπαιρνα χθες από φιλοζωικές αλλά στα περισσότερα μικρά που έχουν οι προβλέψεις είναι για 20+ κιλά και δεν γίνεται να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Θέλω και εκείνο και εγώ να ζούμε αρμονικά όχι να είμαστε βάρος ο ένας στον άλλο.
Η μόνη περίπτωση να είσαι βέβαιος για το τελικό μέγεθος σκύλου από φιλοζωική, είναι ο σκύλος να είναι νεαρός. Περίπου έτους και πάνω. Αν και, αυτό με την ευθύνη και την αρμονία σε συνάρτηση με τα κιλά του σκύλου, ομολογώ δεν το καταλαβαίνω :unsure:

Ποιος ξέρω ότι χρήζει εμπιστοσύνης αυτό είναι το θέμα μου….
Η ερώτηση των πολλών εκατομυρίων! (y)
Θα πρέπει να το ανακαλύψεις ολομόναχος. Αν όμως βιάζεσαι, είναι βέβαιο ότι θα κάνεις λάθος τελικά. Και λάθος γενικά. Βιασύνη και απόκτηση σκύλου, είναι καταστροφικός συνδιασμός. Και αυτός που συνήθως την πληρώνει, είναι ο σκύλος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.069
Νεότερο μέλος
rachelrowallan