ZetasZeros

New Member
26 Απριλίου 2018
1
0
32
Καλησπέρα σε όλους! Πήραμε πριν τρεις εβδομάδες ένα μικρό Cavalier King Charles (αγοράκι 2,5 μηνών). Ζούμε σε ένα κτήμα στην εξοχή και επειδή τώρα είναι σε λίγο ευαίσθητη φάση θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Συγγνώμη για το σεντόνι, θα προσπαθήσω να το εριορίσω όσο μπορώ.

Πρώτα πρώτα είμαστε αυστηρά σε house arrest (μέχρι να γίνουν όλα τα εμβόλια) καθώς το κτήμα δεν είναι και το πιο καθαρό (περνάνε γάτες, αλεπούδες, σκνίπες, κουνούπια κλπ...) για να τον πάμε καμια μικρή έστω βόλτα. Παρόλα αυτά και το σπίτι ακόμα γεμίζει έντομα ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Εχετε καμια ιδέα τι να κάνω για να αποφύγω κουνούπια κλπ; Υπάρχει κάποιο κουνουποφάρμακο που να είναι ασφαλες για σκυλάκια; Υπάρχει κάποια άλλη αποτελεσματική λύση για να απογύγουμε μολύνσεις και τσιμπήματα; Δεν είμαστε ακόμα για κολάρο για έντομα (μας είπε ο γιατρός από 6 μηνών +) και ακόμα δε μας έχει πει ο γιατρός κάτι για το σχετικό εμβόλιο. Ίσως θεωρήσει ότι υπάρχει κάποιο πιο σημαντικό που πρέπει να κάνει πρώτο αλλά εγώ ανησυχώ όσο καλοκαιριάζει.

Τα παράθυρα έχουν σίτες αλλά οι πορτες όχι γιατί είναι ασφαλείας και δε μπορώ να βρω κάποια σίτα που να μπαίνει σε τέτοιες πόρτες. Μήπως ξέρετε κάτι;

Επίσης παρόλο που βάλαμε αμπούλα, τους ψύλους δεν τους αποφύγαμε... βρήκα σήμερα έναν επάνω του και τον σκώτωσα. Δε βρήκα άλλους όσο κι αν έψαξα αλλά δε μπορεί να έχει μόνο έναν οπότε πήρα frontline μετά από σύσταση του γιατρού μας και τον ψέκασα. Μου είπε να ψεκάσω και το κρεβάτι του και όποιον άλλο χώρο κάθεται με αυτό αλλά μήπως αυτό δεν κάνει για το σπίτι και πρέπει να πάρω κάτι άλλο; έχουμε ήδη κανονίσει να ψεκάσουμε μέσα στο μήνα και να μείνουμε αλλού για καμια-δυο μέρες.

Οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή συμβουλή ευπρόσδεκτη.

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Για τα κουνούπια χρησιμοποιώ 100ml μηλοξυδο, 100ml απεσταγμένο νερό και 50 σταγόνες αιθέριου ελαίου.(εγώ βαζω σιτρονελα και λεμόνι 35/15 αλλα μπορείς να βάλεις οτι ότι θες)
Σε εμένα δουλεύει καλά, στα παιδιά δεν έχει κάνει πρόβλημα και στην σκύλα κάνει και ωραίο τρίχωμα,υποθέτω λόγω του μηλοξυδου.
ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει σε κουτάβι αλλά θεωρώ ήπιο.
Καλου κακού ρωτά τον κτηνίατρο σου πρωτα.
Αν κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση στο νετ θα βρεις διάφορες συνταγές.
Τα βάζω σε μπουκάλι με ψεκαστήρα (σπρέι) και κουνάω πριν την χρήση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.589
10.963
Athens
Για τα κουνούπια χρησιμοποιώ 100ml μηλοξυδο, 100ml απεσταγμένο νερό και 50 σταγόνες αιθέριου ελαίου.(εγώ βαζω σιτρονελα και λεμόνι 35/15 αλλα μπορείς να βάλεις οτι ότι θες)
Σε εμένα δουλεύει καλά, στα παιδιά δεν έχει κάνει πρόβλημα και στην σκύλα κάνει και ωραίο τρίχωμα,υποθέτω λόγω του μηλοξυδου.
ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει σε κουτάβι αλλά θεωρώ ήπιο.
Καλου κακού ρωτά τον κτηνίατρο σου πρωτα.
Αν κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση στο νετ θα βρεις διάφορες συνταγές.
Τα βάζω σε μπουκάλι με ψεκαστήρα (σπρέι) και κουνάω πριν την χρήση.
Πόσο σου κρατάει η μυρωδιά? Σε σχέση με τα ετοιματζίδικα σκευάσματα σιτρονέλας εννοώ. Απορία που είχα πάντα... το νερό γιατί πρέπει να είναι αποσταγμένο?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Για τους ψυλλους και τα τσιμπουρια γη διατομών για φυτα. Ειναι μια ασπρη ελαφρια σκονη την οποια πασπαλιζεις και πανω του (δεν χρειαζονται υπερβολες), στο στρωματακι του αλλα και στους χωρους που κινειται

Για σκνιπες κουνουπια αν μειγμα απο αιθερια ελαια (χρησιμοποιω lemon eycalyptus, citronela, cedarwood, λεβαντα 10 σταγονες εκαστο με νερο και λαδι καρυδας 150ml συνολο). Ψεκαζεις στην ραχη και με το χερι σου σε μασχαλες, κοιλια, πισω ποδια και κεφαλι με προσοχη να μην παει στην μυτη. Θα κανει σαν χαζο για 1-2 λεπτα να προσπαθησει να τριφτει αλλα θα το ξεπερασει. Ειναι οκ για 1-2 ωρες σε τελειως ανοιχτο χωρο και για ολοκληρο το βραδυ σε κλειστο. Κανει και για διποδους :)

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Πόσο σου κρατάει η μυρωδιά? Σε σχέση με τα ετοιματζίδικα σκευάσματα σιτρονέλας εννοώ. Απορία που είχα πάντα... το νερό γιατί πρέπει να είναι αποσταγμένο?
Για καμιά ώρα σε ανοικτό χώρο σίγουρα.
Δεν ξέρω να το συγκρίνω με τα ετοιμα γιατι δεν τα είχα χρησιμοποιήσει πάνω μου αλλά έχω την εντύπωση πως δεν είναι τόσο έντονο.
Δεν ξέρω.:)

Η συνταγή του deacon είναι πιο "σοβαρή" και μάλλον είναι και πιο σταθερή σε απόδοση.
Η δικιά μου είναι πιο απλή.
Δοκιμάστε κακό δεν κάνει.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Η συνταγή του deacon είναι πιο "σοβαρή"
Ναι δεν πεφτει στα πατωματα να γελάει :ROFLMAO:

Το παραπανω μειγμα χωρις το ελαιο καρυδας μπορει να χρησιμοποιηθει και σε ατμοποιητη αιθεριων ελαιων με πολυ καλα αποτελεσματα

Last edited:
  • Like
Reactions: joks

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Για τους ψυλλους και τα τσιμπουρια γη διατομών για φυτα. Ειναι μια ασπρη ελαφρια σκονη την οποια πασπαλιζεις και πανω του (δεν χρειαζονται υπερβολες), στο στρωματακι του αλλα και στους χωρους που κινειται

Για σκνιπες κουνουπια αν μειγμα απο αιθερια ελαια (χρησιμοποιω lemon eycalyptus, citronela, cedarwood, λεβαντα 10 σταγονες εκαστο με νερο και λαδι καρυδας 150ml συνολο). Ψεκαζεις στην ραχη και με το χερι σου σε μασχαλες, κοιλια, πισω ποδια και κεφαλι με προσοχη να μην παει στην μυτη. Θα κανει σαν χαζο για 1-2 λεπτα να προσπαθησει να τριφτει αλλα θα το ξεπερασει. Ειναι οκ για 1-2 ωρες σε τελειως ανοιχτο χωρο και για ολοκληρο το βραδυ σε κλειστο. Κανει και για διποδους :)
Έχεις απόλυτο δίκιο για όλα τα συστατικά και ειδικά για την γη διατομών και τον ευκάλυπτο.

Εδώ έχει αιθέρια έλαια ποιότητας και καλές τιμες.

https://www.umakecosmetics.gr/aitheria-elaia

• Like
Reactions: vrmode

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.427
8.399
γιατι αποφευγετε τα ετοιμα? εννοω υπαρχει συγκεγκριμενος λογος υγειας , κατι που μου διαφευγει? αφου ιδια συστατικα εχουν, δεν βρισκω κατι υποπτο στη συσταση. Και κρατανε σιγουρα αρκετα .

• Like
Reactions: vrmode

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
γιατι αποφευγετε τα ετοιμα? εννοω υπαρχει συγκεγκριμενος λογος υγειας , κατι που μου διαφευγει? αφου ιδια συστατικα εχουν, δεν βρισκω κατι υποπτο στη συσταση. Και κρατανε σιγουρα αρκετα .
Οικονομία,ποικιλία,παράπλευρες χρήσεις.

• Like
Reactions: vrmode and medusa

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Εγω προτιμω για τετοια μικρα απο iherb https://gr.iherb.com/
Και μιά πατέντα επειδή κοιμούνται ακιβώς έξω από το παραθυρό μου σε περιφραγμένο χώρο περίπου 40τμ. και με 1 στρέμα κήπο μπροστά.
Τα γνωστά φιδάκια έξτρα εμποτισμένα με αιθ. έλαιο ευκαλυπτου.
Αν και από έρευνες , ένα από τα πιό αποτελεσματικά κουνουποδιωκτικά είναι ρεύμα αέρος, δηλ, ανεμιστήρας οροφής ή άλλος.
Δές κι΄αυτό γιά την αποτελεσματικότητα των αιθ. ελαίων και φυτών. Έχει πολύ ενδιαφέρον.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3059459/

• Like
Reactions: vrmode and d3ac0n

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Γιατι τ ετοιμα εχουν κατα βαση σιτρονελα η οποια δεν ειναι το πιο αποτελεσματικο συστατικο σε σχεση με το lemon eucalyptus πχ που εχει διπλασια τιμη. Επισης μπορεις να φτιαξεις μειγματα τα οποια μπαινουν ανετα και πανω μας χωρις προβλημα (μαλλον κανουν καλο αν εχουν και καποιο emulsifier οπως το λαδι καρυδας).

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.427
8.399
παντως εχω δοκιμασει 3-4 ετοιμα και ενα φτιαχτο, συνηθως ηταν ηπια.
Με ενα ετοιματζιδικο το antiphlebotome που περνω το καλοκαιρι μονο δε μας πλησιαζει τιποτα, ουτε εμενα διπλα στο γκρεμλιν, βασικα δε μπαινει τιποτα στο σπιτι και κραταει μεχρι το πρωι. Δοκιμασμενο και σε λιμνοθαλασσα, βαλτους. Αλλα εχει υπερβολικα εντονη μυρωδια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.589
10.963
Athens
παντως εχω δοκιμασει 3-4 ετοιμα και ενα φτιαχτο, συνηθως ηταν ηπια.
Ενα ετοιματζιδικο το antiphlebotome που περνω δε μας πλησιαζει τπτ, ουτε εμενα διπλα στο γκρεμλιν, βασικα δε μπαινει τπτ στο σπιτι και κραταει μεχρι το πρωι. Δοκιαμσμενο και σε λιμνοθαλασσα, βαλτους. Αλλα εχει υπερβολικα εντονη μυρωδια.
Το antiphlebotome είναι όντως "καρμανιόλα" - τα σκυλιά μυρίζουν μέχρι το πρωί. Αυτά ζουν καλά κι εγώ με πονοκέφαλους από τη μυρωδιά - εξ ου και ψάχνω εναλλακτικές.

• Like
Reactions: Vania and medusa

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Μου είπε να ψεκάσω και το κρεβάτι του και όποιον άλλο χώρο κάθεται με αυτό αλλά μήπως αυτό δεν κάνει για το σπίτι και πρέπει να πάρω κάτι άλλο;
Κανει και για το σπιτι απλα αν θες να ψεκασεις και σε επιφανειες τυπου πατωμα εχε υποψη οτι αφηνει εντονα καταλοιπα, δηλαδη πατας και κολλαει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix