Ημίαιμο- Τι κρύβει μέσα του?

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι τι κρύβει μέσα του ο Lucky.
Ημίαιμο κοκόνι γράφει το βιβλιάριό του αλλά έχει μεγάλα πεταχτά αφτιά και η ουρά του δεν ακουμπάει στην πλάτη του.
Να είναι Αλωπεκίς? Να είναι κάτι άλλο?

Πέραν αυτού αναρωτιέμαι σε ποιά γενικότερη κατηγορία μπορεί να ανήκει (λαγωνικά, τσοπανόσκυλα...)
Υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που θα μπορούσα να παρατηρήσω για να κρίνω που ανήκει?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aπό την στιγμή που είναι ημίαιμο δεν μπορείς να βρείς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά..
Είναι όλα στο περίπου με τοσες γενιες πισω..
Ποσο μάλιστα και για χαρακτήρα..
Εδώ υπάρχουν καθαρόαιμα που όμως ο χαρακτήρας του δεν είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα..
Ποσο μάλιστα να συμπεραίνουμε βάση συμπεριφοράς..
Είναι λίγο πιάσε το αυγό και κουρευτώ..
Τα ημίαιμα έχουν αυτήν την μαγεια..
Ποτε δεν ξέρεις τι και πως θα σου βγει..
Είναι λίγο kinder έκπληξη..
και αυτό αν το κατανοήσεις και το αναμένεις, έχει μέσα και την μαγεια του..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε μια αναλογη συζητηση πηρα την εξης απαντηση:

Τι κάθεσαι και ψάχνεις αν είναι καθαρόαιμο και πόσο...είναι ένα πολύ όμορφο κι έξυπνο σκυλι που το αγαπάς και σε αγαπάει!Για μένα όλα τα άλλα είναι πλέον περιττά!;)

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι του αρέσει πιο πολύ σύμφωνα με τη "φύση" του. Μεγάλες βόλτες? μικρές? Αν δούμε καμια πέρδικα στο δρόμο, έχει την ανάγκη να την κυνηγήσει?
Δε ρωτάω για να λέω στον κόσμο είναι τάδε ράτσα... αν ήθελα κάποια ράτσα θα πήγαινα σε εκτροφέα!:D

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
συμφωνω απολυτα με την απάντηση που έδωσε ο φοίβος στο χάρη,miss απο τη στιγμη που ειναι ημιαιμο μπορει να εχει μπορει και οχι τα χαρακτηριστικα καποιας φυλης,ξερω γω μπορει απο κατι να βλεπεις οτι ειναι λυκοσκυλο και απο κατι αλλο να βλεπεις οτι ειναι σεττερ,δεν ξέρεις τους γονεις του,μπορει να ηταν 2 καθαροαιμα,μπορει ενα καθαροαιμο ενα ημιαιμο(που δν ξερεις αν οι γονεις του ηταν ημιαιμοι ουτε αν οι δικοι τους γονεις ηταν ημιαιμοι κλπκλπ) ή μπορει να ειναι και απο 2 ημίαιμα,δηλαδη θέλω να σου πω πως δεν ξέρεις πόσα ημίαιμα ήταν στην αλυσιδα πριν το δικο σου(μαμα γιαγια προγιαγια κλπ) οποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρη για τιποτα.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ (που επίσης έχω καραημίαιμο) πρεπει να ομολογήσω οτι μετα τις συζητήσες με τη Sara West περι DNA testing στο τσακ είμαι να στείλω δείγμα του Γκογκολ απο περιέργεια και μόνο! Οχι γιατι τραβάω κανα ζόρι να λέω ότι έχω ημίαιμο - τάδε ρατσας (φαντάζομαι οσοι είστε εδώ λιγο καιρό ξέρετε ότι ουδόλως με καίει να έχω έστω και ίχνος καθαρόαιμου....), ούτε και για να μου πει κάτι για τις ικανότητες, το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του σκύλου, γιατι πλεον αυτά τα ξέρω καλά..... αλλά από καθαρή περιέργεια βρε παιδί μου!!!! Ετσι για να'χουμε να λέμε..... (και σκέψου Dr. Zhivago, να βγει λαγωνικό οράσεως λέει....:D:D:D )

Συμφωνώ με όλους ότι οποιος παίρνει ημίαιμο, δεν πρεπει να περιμένει χαρακτηριστικα καθαρόαιμου.... αυτό είναι και η μαγεία και η ομορφιά και η μοναδικότητά τους!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι του αρέσει πιο πολύ σύμφωνα με τη "φύση" του. Μεγάλες βόλτες? μικρές? Αν δούμε καμια πέρδικα στο δρόμο, έχει την ανάγκη να την κυνηγήσει?
Δε ρωτάω για να λέω στον κόσμο είναι τάδε ράτσα... αν ήθελα κάποια ράτσα θα πήγαινα σε εκτροφέα!:D
Ελα βρε Miss, δεν ξέρεις αν του αρέσουν οι μεγάλες ή οι μικρές βόλτες??? Τι ρατσα περιμένεις να περιέχει για να του αρέσουν ο μικρές? (μπασέ πάντως δεν είναι!!!:D:D).

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
kopritis μέγιστη βόλτα που έχουμε κάνει είναι 1 ώρα περπάτημα... λες να θέλει παραπάνω? (Όχι ότι θα το αντέξω εγώ αλλά λέμε τώρα!)
Βλέποντας και μαθαίνοντας λοιπόν!!!:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Miss, ενα απο τα μεγαλα ωφελη του να εχουμε σκυλο ειναι οτι για χαρη του αναγκαζομαστε να περπαταμε ή και να τρεχουμε οπότε αποκτουμε φυσικη κατασταση με πολυ πιο ευχαριστο τροπο απο το να τρεχουμε στα βαρετά γυμναστηρια :)

Αν εισαι τυχερη και ο σκυλος σου δεν αρκειται σε μικρη βολτα, θα δεις συντομα τεραστια διαφορα στις αντοχες σου.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Αν εισαι τυχερη και ο σκυλος σου δεν αρκειται σε μικρη βολτα, θα δεις συντομα τεραστια διαφορα στις αντοχες σου.
Είναι ένα καλό κίνητρο για άσκηση, αυτό είναι σίγουρο. Απλά δε γνωρίζω αν μπορώ να τον πιέσω παραπάνω. Ίσως όχι αυτή την περίοδο αλλά αργότερα που δε θα κάνει πολύ ζέστη θα ήθελα να κάνω με το σκύλο μια 4ωρη διαδρομή. Ευελπιστώ να βρεθώ στην κορυφή του υμηττού και να χαζεύω τη θέα στα Μεσόγεια:)