Ημιαιμα η καθαρόαιμα

Status
Κλειδωμένο θέμα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ δεν βλέω κάποια απόδειξη....μάλιστα βλέπω κι εσύ να αμφισβητείς την χρήση του DNA που ανέφερες νωρίτερα!

Επίσης ακόμα περιμένω το ποσοστό των διαφορών ανάμεσα στο ανθρώπινο DNA και σε αυτό του σκύλου!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να σου αποδείξω τι;; Όσο μου απέδειξες εσύ αυτά που λες.
Λοιπόν, επειδή δεν αρνούμαι πεισματικα να καταλάβω.Αν διαβάσεις τις δημοσιεύσεις σου από την αρχή, θα δεις ότι το θέμα δεν το έχεις κάνει ξεκάθαρο καθόλου, αλλά το μόνο που κάνεις είναι να κράζεις να λες κάτι μετά να λες κάτι άλλο και να μας έχεις μπερδέψει εντελώς. Εγώ προσωπικά δεν καίγομαι να στο πω κι έτσι για τα καθαρόαιμα.Όλα σκυλιά είναι ξεχωριστά και μοναδικά.Ακόμα και στην ίδια φυλή το κάθε σκυλί είναι μοναδικό. Αυτά για να ξεκαθαρίσω το τι πιστεύω, και εν μέρει να πάρεις απάντηση στο πμ σου.
Εμένα η άποψη μου είναι ότι ένας σκύλος, που είναι εντός προτύπου μιας φυλής, και έχει χαρτιά που αποδυκνείουν, (δεν θα πω καθαροαιμία, όχι γιατί δεν συμφωνείς, απλά γιατί όντως ο όρος στην κυριολεξία είναι λίγο άτοπος, δηλαδή τα ημίαιμα τι έχουν βρώμικο αίμα;) ότι οι πρόγονοι τους έφεραν τα χαρακτηριστικά της φυλής αυτής, ανήκει στην φυλή αυτή.
Βέβαια δεν είναι τόσο απλό, αλλά βάζω ένα σημαντικό όριο.
Πέραν τούτου , τα περί DNA κλπ δεν τα θεωρώ αποδείξεις γιατί είδα μόνο ένα άρθρο εφημερίδας, που δεν λέει κάτι από αυτά που υποστηρίζεις. Και όχι μόνο στην δικιά σου δημοσίευση έτσι; Σε όλα. Αμφισβητούμε και ψαχνουμε αυτά που διαβάζουμε γιατί αλλιώς είμαστε πρόβατα.
Δεν βρήκα καμία επιστημονική τεκμηρίωση λοιπόν που να τεκμηριώνει αυτά που λες. Γι αυτό και σου ζητάω αποδείξεις. Τις οποίες αρνείσε πεισματικά να παραθέσεις. Αμφισβητώ τα λεγόμενα σου, όπως θα έκανα και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
Ακριβώς αυτή η αμφισβήτηση για το dna το αποδεικνυει.Αυτή ειναι επιστημονική τεκμηρίωση!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των σκύλων έχουν περισσότερο κοινό γενετικό υλικό με τους γκρίζους λύκους της Μέσης Ανατολής παρά με οποιουσδήποτε άλλους πληθυσμούς λύκων από άλλες γεωγραφικές περιοχές.
Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν είναι καθαρόαιμα;;

Όμως η νέα έρευνα καταρρίπτει το συμπέρασμα μιας προηγούμενης γενετικής έρευνας (που είχε χρησιμοποιήσει μικρά δείγματα μόνο από μιτοχονδριακό DNA και όχι από ολόκληρο το γονιδίωμα) ότι όλοι οι σκύλοι του κόσμου έχουν καταγωγή από την ανατολική Ασία και την Κίνα.
Άλλο πράγμα καταρίπτει φίλε μου αυτή η έρευνα. Άλλο από που προήλθε ο σκύλος και άλλο αν υπάρχει " καθαροαιμία" ή όχι.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=320882&ct=33&dt=18/03/2010#ixzz10kYFIGKW

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
Από την ερμηνεία του DNA..φίλες μου παιρνεις τα στοιχεία και κάνεις ανάλυση δεν διαβαζεις ότι γράφει η έρευνα..Το DNA υποδηλώνει κάτι.Αυτό είναι το συμπέρασμα.Μπορείς να κάνεις εξέταση dna στο σκυλο σου ώστε να αποδείξεις την καταγωγή του.Οι κντηνίατροι όμως ξέρεις τι θα σου πουν;Ότι ναι μεν η εξέταση θα δείξει κάτι αλλά δεν είναι απόλυτο αυτο!τι πιο απλο να σου πω;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Για να καταλάβω.... αν κάνω dna test στο σκυλί μου το οποίο είναι δυστυχώς puppy mill russelloeides θα βγούν γεννετικά δείγματα ίδια με άλλου σκύλου???? ή λύκου???? γιατί αδυνατώ να παρακολουθήσω...,,

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
Υποτίθετε ότι κτηνιατρικές εταιρείες που κάνουν dna μπορουν να διαγνώσουν τη φυλή..Παρέθεσα ένα site το οποίο βέβαι ενημερώνει τους πελάτες ότι το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό όχι απόλυτο..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Είπα και πιο πριν η DNA εξέτσαση που κάνουν στους σκύλους βγάζει ποσοστά επί των καταχωρυμένων φυλών στη βάση δεδομένων. Θα ρωτήσω την συμφορουμίτισα που το έχει κάνει αν θέλεις να μας πει. Για την τυπική εξέταση μιλάω, όχι γενικά για έρευνες που μπορεί να κάνουν.
Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις στις 2 πρώτες προτάσεις.Να κάνω ανάλυση σε τι;
Σαφώς και το DNA υποδηλώνει κάτι,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που αναιρεί τις φυλές αυτό. Για να μην μπούμε πάλι στο τριπάκι να λέει ο καθένας τα δικά του θα μου αναπτύξεις τι σε κάνει να το λες αυτό; Όχι να κάνω εγώ ανάλυση, γιατί το βλέπω τελείως διαφορετικά,αλλά να μας πεις εσύ ΑΚΡΙΒΩΣ πως το εννοείς.

Εδώ ας πούμε νομίζω το κάνεις λίγο πιο σαφές αυτό που θες να πεις.
Φυσικά και δεν γνωρίζω τον τρόπο καθώς δεν είμαι ειδικός. Η βιβλιογραφία ανθρωπολογίας σίγουρα θα αναφέρει τα σχετικά...Σταθερότητα το ξανα λέω για πολλοστη φορά μπορεί να υπάρχει.Αυτό όμως δεν είναι ικανο για να ορίσει μια φυλή!

Κάποιοι ειναι πιο έξυπνoi απο κάποιους άλλους φυσικά όμως αυτό δεν τους κατηγοριοποιεί σε μια ξεχωριστεί φυλή..
Επίσης η βαρύτητα υπήρχε μέχρι που ήρθε ο Αινσταιν την αμφισβήτησε και την κατέρριψε (στον μικροκοσμο)
Αυτή είναι η ένσταση σου πέραν του DNA;; γιατί εδώ συμφωνώ.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
'Αρα συμφωνείς κ εσύ ότι μιλάμε για φυλές για ράτσες για κατηγορίες,,, ποιος ο λόγος της "αντιπαράθεσης"???

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Λοιπόν, καταρχήν,για να ρίξω και λίγο λάδι στη φωτιά....υπάρχουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν ότι ο σκύλος είναι απόγονος του οποιοδήποτε συγκεκριμενου λύκου Δεν μπορω να σας βάλω κάποια link για τις απόψεις αυτές γιατί βαριέμαι να ψάχνω ,αλλά επιφυλάσσομαι να το κάνω κάποια στιγμή
Τώρα, Anotnis, έχω μία ερώτηση Τόση ώρα τα παραδείγματα που μας έχεις δώσει είναι του ΕΠ,μία ρ'ατσα που δεν ε'ιναι ακόμα επίσημη και ένα [αρ'αδειγμα κακής εκτροφής Μπόξερ
Εγω λοιπόν,με την αφέλεια που με διακατέχει ρωτάω.....όταν έχεις επί πενήντα χρόνια πχ, γένες Golden retriever,και τα κουτάβια ΠΑΝΤΑ βγαίνουν κρεμ, με ένα συγκεκριμένο τύπο κεφαλιού, συγκεκριμενο μέγεθος, μήκος και σχήμα αυτιού, ίδια ουρά , ίδιο τύπο τριχώματος ,ίδιο χρώμα ματιών κλπ Αυτά τα σκυλιά ,αν υποθέσουμε ότι σε ενοχλεί η λέξη "καθαρόαιμα" ,εσύ πως θα τα ονόμαζες?
Αν μπορείς θα ήθελα να μου απαντήσεις αυτή μου την ερωτηση με μία λέξη
Εσύ αυτά τα σκυλιά πως θα τα ονόμαζες????
Ευχαριστώ

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
Νομίζω πως η διαφωνία μας δεν είναι σε τελικό στάδιο.Εγώ διαφωνώ στη ρίζα του ορισμού της φυλή.Τα περι dna όντως μπερδεύουν λίγο το πράγμα.

Sofouli το post στο οποίο συμφωνείς όντως είναι πιο ξεκάθαρο..Το λέω κι εγώ χαρακτηριστικά υπάρχουν κυρίως εξωτερικά. Το ότι διαφωνω με τον ορισμό της φυλής είναι άλλο θέμα το οποίο δυσκολα θα το λυσουμε εδω.

Κατερινα μιλας για εξωτερικά χαρακτηριστικά. Αν θεωρεις φυλή την ομοιότητα αυτών τότε δεν μπορω να σε μεταπείσω. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι,ρε καλέ μου,εγώ σε ρωτάω το εξής
Έχω δύο Golden ,τα οποία είναι πανομοιότυπα, άσπρα, ίδια χαρακτηριστικά, κλπ
Εγω τι λέω όταν με ρωτανε τι σκυλιά έχω ?
" Έχω δύο άσπρα ίδια σκυλιά?????? " Αυτο ρωτάω να μου πεις

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν με βοηθάς δεν με βοηθάς,,,, δηλ ασπρο μικρόσωμο ειναι τι? σκυλί? ή μήπως έχει συγγένεια με τα άσπρα της katerina?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ διαφωνώ στη ρίζα του ορισμού της φυλή
Λοιπόν εγώ ας πούμε ότι ξεχνάω τις προηγούμενες 17 σελίδες, και περιμένω να ακούσω την ένσταση σου. Δεν είναι ειρωνία, και μη το πάρεις έτσι, πραγματικά δεν έβγαλα και πολύ νόημα στο όλο θρεντ. Πες μου Α+Β=Γ για να καταλάβω. Μέσω γραπτού λόγου, δεν μπορείς να κατανοήσεις 100% που το πάει κάποιος.

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
λες την ρατσα απο σύμβαση..αλλο αυτό κι αλλο αυτό που αναλύουμε...εγώ στο ειπα και πιο πανω το πιανω απο την ρίζα το το προβλημα..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
"Λες τη ράτσα από σύμβαση " Θες να μου το εξηγήσεις αυτό ? Δηλαδή αν με ρωτήσουν τι σκυλιά έχω τι θα λέω ? 'Εχω δύο σκυλιά άσπρα από σύμβαση?
Δηλαδή η Τάρα που έχει Βέλγικο Ποιμενικό, θα λέει ότι έχει ένα μαύρο μακρύτριχο σκύλο και η Σοφία που έχει newfies θα λέει και αυτή ότι έχει μαύρα μακρύτριχα σκυλιά, ΑΡΑ η Σοφία και η Τάρα έχουν τα ίδια σκυλιά
Σωστά?

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Κρατήθηκα πολύ ώρα αλλά δεν άντεξα κι εγώ...:D
Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα ακριβώς, όλοι οι όροι που χρησιμοποιούμε, επιστημονικοί και μη χρησιμοποιούνται χάριν σύμβασης! Δε θες να πεις ράτσα, πες Μπάμπης, αλλά ενημέρωσέ μας πρώτα!:D
Όλες οι λέξεις που χρησιμοποιούμε, τις χρησιμοποιούμε για να καταλαβαινόμαστε! Ο όρος καθαρόαιμος έιναι όντως αδόκιμος όπως πολύ σωστά προείπες, αλλά ο όρος ράτσα γιατί;;;; Τι σημαίνει ράτσα δηλαδή για σένα που δεν είναι αποδεκτό για τους σκύλους;

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
Συνοψίζοντας..

Καταρχήν όλα τα σκυλιά προέρχονται από επιμειξίες..Μια τωρινή καθαρή φυλή έχει προέλθει χθες από διασταυρώσεις 2 η περισσότερων φυλών. Ο καθορισμός των φυλών ουσιαστικά είναι μία σύμβαση για τον διαχωρισμό αυτών και κυρίως αναφέρεται σε εξωτερικά γνωρίσματα. Σε εκείνο που διαφωνώ είναι ότι Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά είναι αυτά τα οποία δεν μπορούν να αποδειχθούν καθώς δεν υπάρχει επαρκή γνώση σημερα..Ο όρος φυλή (αρα και καθαρόαιμο) λοιπον ορίζεται από τους ανθρώπους με κάποια πρότυπα τα οποία πάλι τα ορίζουν οι άνθρωποι.Αν μπορούσαμε με κάποιες επιστημονικές εξετάσεις να έχουμε σιγουρο αποτέλεσμα με το οποίο θα λάμβανε χώρα μια κατηγοριοποίηση θα ήμουν σαφως συμφωνος.Δεν υπάρχει όμως...

Σημαντικό είναι πως δεν καθορίζει η φύση κάτι αλλά ο άνθρωπος...έχω μάθει να θεωρώ ως σωστο ότι προέρχεται από τη φύση..και με ενοχλεί το πείραμα του ανθρώπου με ζωντανούς οργανισμούς!

Sofouli πιστευω να σε κάλυψα

Last edited:

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
Σκοπός μου δεν ειναι να πείσω.Απλά να προβληματίσω...δες το λιγο πιο κυκλικά το θέμα και μη κοιτας το κέντρο.Αυτο σε βάζουν να το κοιτάς επι τουτου...Η βιομηχανία παραγωγής φυλών δεν είναι αθώα...

Status
Κλειδωμένο θέμα