Η Λέρα που δεν λερώνει!!

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Καλησπέρα.. Εδώ και περίπου ένα μήνα είμαι κι εγώ μια περήφανη σκυλομάνα. Η Λέρα λοιπόν (το αρχικό όνομα που της δώσαμε ήταν Μίκα, αλλά είχα την αίσθηση ότι την τρόμαζε, ίσως στο προηγούμενο σπίτι της να είχε μάθει να υπακούει στην εντολή "μη", οπότε το αλλάξαμε και βρήκαμε κάτι που μάλλον είναι το ακριβώς αντίθετο απ'αυτήν), είναι ένα ημίαιμο γκριφονάκι 6 μηνών. Θα μπορούσα να πω ότι έχω ένα λούτρινο στο σπίτι, γιατί είναι απίστευτα ήσυχη, καθόλου απαιτητική λερώνει μόνο στη βόλτα, απ'τις πρώτες κιόλας μέρες. Στην αρχή ήταν πολύ φοβισμένη, απ'το σπίτι βγαίναμε με την ουρά στα σκέλια, και φοβόταν τα υπόλοιπα σκυλιά και τους ανθρώπους. Σταδιακά αυτό βελτιώνεται και τώρα παίζει πάρα πολύ με άλλα σκυλιά ίδιου ή μικρότερου μεγέθους απ' αυτή. Αυτά από 'μας. Προσπαθώ να ανεβάσω φωτό αλλά δεν είμαι σίγουρη οτι τα κατάφερα.:D

Ojeriza

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
217
2
Rion
Όντως είναι σαν λούτρινο! :lol: :lol:
Είναι μία γλύκα!
Εύχομαι μακροημέρευση και μακροζωία! :D

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Δεν ξέρω από που ανεβαίνουν, τα φώτα σας θα μου ήταν χρήσιμα :D

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Μετά από μια βδομάδα νομίζω βρήκα τρόπο να ανεβάσω φωτογραφίες του παιδιού :D

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Έβαλα τα δυνατά μου για να τη βοηθήσω να αρχίσει να χαμογελάει και να παίζει. Τις πρώτες μέρες ήταν τρομοκρατημένη και με ανησυχούσε αυτό, αν και κατά πάσα πιθανότητα ήταν απ'την αλλαγή περιβάλλοντος. Βέβαια έχω κάτι υποψίες ελαφριάς κακοποιήσεις, αλλά ελπίζω να είναι στο κεφάλι μου.
Πάντως χθες κλείσαμε ένα μήνα μαζί και κάθε μέρα είναι και καλύτερα :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Να την χαίρεσαι την μικρούλα.
Είναι πολύ γλυκιά :)

Ποιά είναι η ιστορία της υιοθεσίας της;

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Έψαχνα καιρό κουτάβι, κι ενώ έβρισκα κατά καιρούς, κάτι τύχαινε και δεν καθόταν.
Ο φίλος μου ήταν λίγο κολλημένος και ψάχναμε αρχικά μόνο τζακ ράσελ. Τελικά τη Λέρα τη βρήκαμε από μια αγγελία στο ίντερνετ που χαρίζονταν ημίαιμα τζακ ράσελ. Πήγαμε να την δούμε και απ'την αρχή μου φάνηκε φοβισμένη. Γεννήθηκε σε χωριό έξω απ'την Αθήνα, από μαμά τζακ ράσελ και μπαμπά γκριφονάκο. Εμείς την πήραμε 5 μηνών και μέχρι εκείνη τη μέρα μεγάλωνε έξω, απ' ότι κατάλαβα.

Νομίζω οτι δεν πήρε καθόλου αγάπη ή την απαραίτητη προσοχή και, αν και δεν νομίζω πως την χτύπησε ποτέ κανείς, έχω την αίσθηση οτι έχει φάει κλωτσιές (στην προσπάθειά τους να την παραμερίσουν ας πούμε για να περάσουν ή κάπως έτσι). Στην αρχή, όταν περπατούσα δίπλα της φοβόταν και παραμέριζε, αλλά αυτό της έχει φύγει σχεδόν τελείως τώρα.

Όσον αφορά στη ράτσα, νομίζω πως το γκριφονάκι φαίνεται στη μουρίτσα της και με τρελαίνει αυτό, αλλά για το τζακ ράσελ αμφιβάλλω, ούτε στην εμφάνιση μου μοιάζει, ούτε και στον χαρακτήρα. Όχι οτι με πειράζει, προσωπικά αδιαφορώ για την ράτσα, και νομίζω θα με δυσκόλευε ένας χαρακτήρας ράσελ, όντας άπειρη στη φροντίδα και την εκπάιδευση σκύλου.

Κατά τα άλλα, είναι πάρα πολύ έξυπνη, μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα και νομίζω ότι ήταν δώρο Θεού. Αυτή η ηρεμία της κουμπώνει τόσο όμορφα στον δικό μου χαρακτήρα, όντας νευρική και με ένταση απ' τη φύση μου. Είναι νωρίς να το πω, αλλά νιώθω ότι με έχει ηρεμήσει ήδη σε πολλά πράγματα.

Τέλος, λατρεύουμε και οι δυο τις βόλτες, οπότε παιρνάμε πολύ χρόνο στο πάρκο με τρέξιμο και παιχνίδι με τα άλλα σκυλάκια.

Αυτάάάά... Ελπίζω να μην κούρασα.:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Δεν κούρασες. Απογοήτευσες :(
Ελπίζω τουλάχιστον, να μην την πληρώσατε.

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Όχι δεν την πληρώσαμε.
Συμφωνώ, κι εγώ θα ήθελα να την έχω αποκτήσει αλλιώς. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να πείθουμε τους ανθρώπους που ζούμε μαζί για τα "πιστεύω" μας. Έπρεπε να κάνω κάποιες υποχωρήσεις. Το μόνο στο οποίο κατάφερα να "πατήσω πόδι" στον φίλο μου ήταν να μην πληρώσουμε.
Οπότε για μένα, έστω κι αυτό είναι μια νίκη.

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Έχω μια απορία. Πότε περίπου τους έρχεται περίοδος; Και θα το καταλάβω κ΄πως όταν πλησιάζει ο καιρός;;

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Μετα τους εξι μηνες, ποτε ακριβως αναλογα το σκυλο.
Θα το καταλαβεις γιατι θα αρχισει να πρηζεται το μαμουκακι της (η αλλιως αιδιο, για να μιλαμε και κυριλατα) και τα βυζακια της.

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Α ωραία! Και με τη στείρωση τι γίνεται; Αμέσως μόλις τελειώσει η πρώτη μπορούμε να κάνουμε ή θα πρέπει να περιμένω;

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Ναι φυσικα και μπορεις, δε χρειαζεται να περιμενεις.
(και πριν τον πρωτο οιστρο μπορει να στειρωθει)

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Νομίζω όμως ότι μέχρι τον πρώτο οίστρο αναπτύσσεται, οπότε δε θα ήθελα να επέμβω στην ανάπτυξή της.

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Νομιζω πως μεχρι εξι μηνων εχουν αναπτυχθει ανεξαρτητα απο το αν εχει ερθει ο οιστρος πρωτη φορα η οχι.
Μιας φιλης μου η σκυλα για παραδειγμα ο πρωτος οιστρος ηταν στους 9 μηνες.
Εγω την γατα μου ας πουμε την στειρωσα 6 μηνων νταν.
(Βεβαια δε ξερω και αν εινα το ιδιο σκυλοι και γατες.)
Ξερω παντως πως στειρωνονται και πριν. Ωστοσο αν θες να περιμενεις μετα τον πρωτο...δεκτο...
Εφοσον την εχεις και υπο την επιβλεψη σου...καμια αντιρρηση!!