Η Μετέωρη (Μαργαρίτα) στο Home Dog Camp


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν γνωρίζω αν έχετε διαβάσει ή γνωρίζετε την ιστορία της Μετέωρης (ή αλλιώς Μαργαρίτα).

Η ιστορία της λοιπόν είναι η εξής:

________________________________________________________________________________
ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 1/9/2011



Μας ειδοποίησαν ότι στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας το Λιμεναρχείο συνέλαβε πλήρωμα καραβιού διότι μετέφεραν παράνομο φορτίο. Στο καράβι ζούσαν 2μικρόσωμα θηλυκά σκυλάκια. Το ένα είναι κανίς-γκριφόν, μαύρο-άσπρο, περίπου 8-9χρονών. Προσαρμόστηκε στο βάθος του λιμανιού & το φροντίζει κάποιος που ζει σε καράβι. Το άλλο έχει αφηνιάσει τελείως, το έψαχνα & δεν το έβρισκα. Σήμερα μου τηλ.& μου είπαν ότι το έπιασαν την ώρα που τσακωνόταν με την αγέλη & κατάφεραν να το πάρουν από τα δόντια τους. Πήγα εκεί & είδα ένα σκυλάκι περίπου 8κιλά, κανελί, κάθισα δίπλα της άρχισα να την χαϊδεύω, κοίταξα τα δοντάκια, που μόλις τα είχε αλλάξει, ζήτημα να είναι 7-8μηνών. Από μακριά με είδε η αγέλη, ήρθε να μου κάνει χαρά & η μικρούλα τρόμαξε & άρχισε να με δαγκώνει. Μετά ήρθε κάποιος άγνωστος με φόρμα εργασίας & έκανε σαν τρελή από τη χαρά της & όταν έφυγε έκλεγε. Μάλλον, το ζωάκι μεγάλωσε στο καράβι δεν έχει κατέβει ποτέ στη στεριά, γι αυτό & αναγνωρίζει μόνο ανθρώπους που φοράνε φόρμα εργασίας. Κάλεσα την βοηθό του κτηνιάτρου κ.Τράκα να με βοηθήσει, την πήγαμε στο ιατρείο γαυγίζει συνέχεια & έχει αρχίσει να τρώει το κλουβί. Μου είπε ο γιατρός πως είναι αδύνατον να την κρατήσει & αύριο θα την πάει στο ΔΙΚΕΠΑΖ. Είχα σκοπό να την πάρω & να την φιλοξενήσω σπίτι μου, αλλά είναι τόσο τρομαγμένη που δεν μπορεί να συνυπάρξει με άλλα ζωάκια. Σας παρακαλώ κάτι πρέπει να γίνει πολύ σύντομα γι αυτό το δύσμοιρο ζωάκι, να βρεθεί φιλοξενία που να μην έχουν όμως άλλο ζωάκι.

Μαρίνα 6948/257095, 6971/767421 (watch up) κ.Τράκας 2130050649, 6986/920196.



ΜΕΤΕΩΡΗ 17/5/12012



Σε 3μήνες κλείνω 1 ολόκληρο χρόνο στο ΔΙΚΕΠΑΖ, είμαι 1,5έτους θηλυκιά. Πριν ζούσα σε ένα καράβι με Ρώσους, όμως για κάποιο λόγω τους απέλασαν στη χώρα τους & εγώ βρέθηκα στο λιμάνι να με κυνηγάει αγέλη σκύλων. Όταν πρωτοπήγα στο ΔΙΚΕΠΑΖ ήμουν σε κατάσταση αλλοφροσύνης, δεν ήθελα κανέναν, ούτε ανθρώπους αλλά προπάντων άλλα ζώα. Οι δύο γυναίκες γιατροί μου έδηξαν μεγάλη υπομονή & αγάπη με σκοπό να ηρεμίσω, να ξανα εμπιστευτώ τους ανθρώπους & τα κατάφεραν. Όμως αυτό που συζητιέται τελευταία είναι πως πρέπει να γίνει ένα 'συμβούλιο' για μένα. Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν, όμως δεν αποφασίζουν εκείνες για το μετέπειτα. Η ελπίδα μου για ζωή χάθηκε, αν δεν μου κάνουν σύντομα ευθανασία, θα πεθάνω από μελαγχολία. Τελευταία φορά σας λέω, αν υπάρχει κάποιος στο κόσμο αυτό που μπορεί να με αγαπήσει ας έρθει σύντομα να με πάρει, διαφορετικά ευχηθείτε μου να έχω καλό ταξίδι.


________________________________________________________________________________

Έτσι λοιπόν εφόσων στο ΔΙΚΕΠΑΖ ήδη σηζητιόταν η απόφαση για ευθανασία της σκυλίτσας έλαβα ένα τηλεφώνημα για να αναλάβω την φιλοξενία και κοινωνικοποίηση της και έτσι χτές το απόγευμα η σκυλίτσα ήρθε στον χώρο μας.

Με το που ήρθε αμέσως φάνηκε ο "κακός" και φοβικός/επιθετικός της εαυτός όπου αμέσως είδα ότι δεν δεχόταν ούτε εμένα ούτε κανένα σκυλί, εμπαινε αμέσως σε φάση επίθεσης έτσι και τολμούσες να την κοιτάξεις. Έτσι απλά την αφήσαμε στην ησυχία της. Και εγώ και τα σκυλιά μου πάψαμε να της δίνουμε σημασία όλο το βράδυ και έτσι σήμερα το πρωί ήταν κάπως καλύτερα, όπου ενώ χτές όταν πέρναγε σκυλί δίπλα απο το crate λύσαγε να το πιάσει το σκυλί να το σκίσει, σήμερα δεν έδινε τόσο σημασία (άντε το πολύ να σήκωνε λίγο το χείλος της) και επέτρεψε και σε εμένα να την χαιδέψω λίγο στην μουσούδα και να της δώσω και λίγες λιχουδιες.





Θα σας κρατάω ενήμερους για τις εξελίξεις
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Διονύση,

Το να σου πω "μπράβο"... θα είναι φτωχό... πάρα πολύ φτωχό!!!
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Νεότερα από την χτεσινή μας μέρα με την Μαργαρίτα:

Χτες λοιπόν το απόγευμα εφόσον γύρισα από την δουλειά και έβγαλα πρώτα τα άλλα σκυλιά για βόλτα αποφάσισα να βγάλω και την Μαργαρίτα αρχικά μία βόλτα στον κήπο με λουρί και μετά και έξω. Έβγαλα λοιπόν έξω το crate με την Μαργαρίτα, έβαλα όλα τα σκυλιά μέσα στο σπίτι και επί μισή ώρα περίπου ασχολιόμουν μαζί της μέσα στο crate με λιχουδιές για να κερδίσω έστω και λίγο την εμπιστοσύνη της και να με αφήσει να της βάλω λουρί για βόλτα. Έτσι με υπομονή και λιχουδιές αρχικά τις έκανα μόνο μερικά χάδια κάτω από τον λαιμό, μετά πάνω στο κεφάλι, και στο σώμα, έδειχνε λίγα δόντια αλλά δεν έκανα πίσω διότι θα έχανα το παιχνίδι, έτσι συνέχισα και ηρέμησε (και γλύτωσα δαγκώματα, yeah ;)), έτσι κατάφερα και της έβαλα και το λουρί σιγά σιγά, έτσι την άφησα να βγει από το crate γυρίσαμε όλων τον κήπο και μετά αποφάσισα να την βγάλω και έξω βόλτα, όπου έτσι πήγαμε για 10-20 λεπτά βόλτα έξω από το σπίτι, της άρεσε, τράβαγε πάρα πολύ, αλλά την διόρθωνα λίγο (δεν ήθελα να κάνω απότομες κινήσεις και να την τρομάξω και να γυρίσει πάλι σε στάση επίθεσης) και έτσι μετά από την βόλτα μας γυρίσαμε πίσω, πήγε αμέσως να πιει νερό και μετά την έβαλα πάλι μέσα στο crate, μετακίνησα το crate πάλι μέσα στο σπίτι και κάτσαμε όλοι μαζί στο σαλόνι όπου η Μαργαρίτα έπεσε ξερή στον ύπνο ενώ τα άλλα σκυλιά μπαινωβγαίναν στο σπίτι και για πρώτη φορά η Μαργαρίτα δεν έδωσε μεγάλη σημασία στα σκυλιά.

Είναι ένα μεγάλο βήμα αυτό για την Μαργαρίτα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και πιστεύω ότι θα έχουμε με τον καιρό πολλά περισσότερα βήματα προόδου από αυτήν.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Α να χαθείτε πρωι πρωι... πείτε ότι δωσατε ευκαιρία ζωης στη μικρή από την αρχή.
Πιαστηκε η ψυχή μου με την περιγραφή και την ευθανασία, ώσπου να ηρεμήσω λίγο στο τελος!
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Οπως είπε και ο johnk η λέξη "μπράβο" είναι πολύ φτωχή για τέτοιο έργο που κάνεις! Είναι πολύ σημαντικό που έπεσε στα χέρια σου η Μαργαρίτα γιατί ξέρεις πως πρέπει να την μάθεις να έχει μια φυσιολογική συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και στα ζώα!!!
Είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα είναι αγνώριστη όπως και τόσα άλλα σκυλάκια που ήρθαν στα χέρια σου!!!
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Α να χαθείτε πρωι πρωι... πείτε ότι δωσατε ευκαιρία ζωης στη μικρή από την αρχή.
Πιαστηκε η ψυχή μου με την περιγραφή και την ευθανασία, ώσπου να ηρεμήσω λίγο στο τελος!
Μα καλά, κοτζάμ τίτλος "Η Μετέωρη (Μαργαρίτα) στο Home Dog Camp" δεν σου έδωσε να καταλάβεις ότι ήρθε σε μας και τις δώθηκε 2η ευκαιρία; Αχχχχ, δεν προσέχεις, δεν προσέχεις.....χε χε:D
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Προσπαθούσα να καταλάβω το λόγο του ονοματος της... δεν είχα πιει και καφε... ε τρόμαξα η ερμη:p
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Μπραβο Διονυση! Για την προσφορα σου, για το κουραγιο σου, για ολα οσα κανεις! :)

Θα περιμενω να διαβαζω την εξελιξη της σκυλιτσας απο αυτο το θεμα! ;)
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Προσπαθούσα να καταλάβω το λόγο του ονοματος της... δεν είχα πιει και καφε... ε τρόμαξα η ερμη:p
Ε, μα το έχουμε πει βρε παιδί μου ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΕΣ φορές.....ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΦΕ!!! χε χε χε χε
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ε, μα το έχουμε πει βρε παιδί μου ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΕΣ φορές.....ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΦΟΡΟΥΜ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΦΕ!!! χε χε χε χε
Απο αύριο θα εχω και λεξοτανιλ μαζι χαχαχαχαχα
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Συγχαρητήρια για την καλή και υπομονετική δουλειά που κάνετε με την σκυλίτσα!!!

Να μας κρατάτε ενήμερους για τις προόδους της!!!
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Νεότερα για την Μαργαρίτα μας.

Η μικρή έχει αρχίσει να κάνει πολλές προόδους που αρχικά δεν περίμενα να γίνουν τόσο γρήγορα. Λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα ένα.

Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε τις βόλτες και εντός και εκτός σπιτιού, αλλά αυτήν την φορά όχι μόνη της η Μαργαρίτα, αλλά και με άλλα σκυλιά. Δηλαδή εντός σπιτιού και κήπου έβγαλα την Μαργαρίτα στον κήπο με λουρί ενώ ήταν ΟΛΑ τα σκυλιά ελευθέρα. Για λόγους προσοχής τις πρώτες 2 μέρες έβαλα και ένα φίμοτρω στην Μαργαρίτα για να μην έχουμε παρατράγουδα, μιας και γνώριζα ότι η αγέλη μου μπορεί να με υπακούει 100% αλλά η Μργαρίτα ακόμα είναι λίγο απρόβλεπτη. Έτσι περπατήσαμε την πρώτη μέρα για κανα μισάωρω γύρο γύρο τον κήπο και μετά πήρα 2-3 σκυλιά μαζί μου σε λουρί και βγήκαμε έξω, από την μία μεριά τα 3 σκυλιά από την άλλη η Μαργαρίτα. Η βόλτα κύλισε μια χαρά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ακόμα και στην επιστροφή άφησα την Μαργαρίτα μέσα στο σπίτι λίγο εκτός κλουβιού για να δω αντιδράσεις μέσα στο σπίτι ενώ είναι όλα τα σκυλιά λυτά και ακόμα και εκεί δεν έδωσε μεγάλη σημασία, αντιθέτως απλά ξάπλωσε να ξεκουραστεί και άφησε άνετα να την μυρίσουν τα περισσότερα σκυλιά χωρίς αυτή να κουνηθεί ή να γρυλίσει ή τίποτα.

Μετά από 2-3 βόλτες αποφάσισα να βγάλω το φίμοτρω γιατί πια ήξερα ότι είχα τον απόλυτο έλεγχο και της Μαργαρίτας και όλης της κατάστασης της βόλτας άρα δεν έβρισκα λόγω να φοράει ακόμα το φίμοτρω έτσι ξεκινήσαμε τις βόλτες εντός και εκτός σπιτιού χωρίς φίμοτρω, για άλλη μια φορά η Μαργαρίτα έδειξε καλή συμπεριφορά, ευχαριστιέται αρκετά τις βόλτες, έδειξε βέβαια λίγο δόντια σε μερικά σκυλιά που έπαιζαν στον κήπο απότομα κοντά της αλλά δεν μπήκε σε φάση επίθεσης ποτέ.

Και σήμερα το πρωί είδα άλλη μία πρόοδο της Μαργαρίτας, κατά την διάρκεια της βόλτα μας στον κήπο με το λουρί παραδίπλα ήταν ο Μπόμπυ που έπαιζε με ένα από τα σχοινιά του tug-of-war όπου κάποια στιγμή μου το έφερε για να παίξουμε, όταν λοιπόν το άρπαξα αμέσως η Μαργαρίτα έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό και με κοίταζε περιμένοντας να πετάξω τον κόμπο, το πέταξα σχετικά κοντά της και αμέσως έτρεξε να τον πιάσει αλλά την πρόλαβε ο Μπόμπυ και το χαρμόσυνο νέο ήταν ότι ο Μπόμπυ την προσκάλεσε για παιχνίδι και αυτή ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά και αρχίσαμε λοιπόν ένα κυνηγητό στον κήπο (που να μας βλέπατε να γελάγατε), ο Μπόμπυ μπροστά να τρέχει με τον κόμπο στο στόμα, η Μαργαρίτα να τραβάει να πάει στον Μπόμπυ και εγώ να τρέχω πίσω από τον Μπόμπυ ώστε να μπορεί η Μαργαρίτα να τον κυνηγήσει, έτσι κάποια στιγμή ο Μπόμπυ σταματάει και προσφέρει τον μισό κόμπο στην Μαργαρίτα όπου αυτή τον γραπώνει και αρχίζουν να παίζουν tug of war, βέβαια και τις 2-3 φορές ο Μπόμπυ νίκησε (λόγω όγκου και δύναμης) αλλά η Μαργαρίτα δεν το έβαλε κάτω και το χάρηκε.

Έτσι η μικρή Μαργαρίτα δείχνει σιγά σιγά με μικρά και σταθερά βήματα να αφήνει όλο το κακό της παρελθόν πίσω και προσπαθεί να μάθει πως πρέπει να ζει σωστά με άλλα ζώα και με ανθρώπους.

Παρακάτω σας έχω 2 βίντεο όπου στο ένα είναι η πρώτη βόλτα μας στον κήπο με την Μαργαρίτα ενώ είχαμε βάλει το φίμοτρω και το 2[SUP]ο[/SUP] βιντεάκι είναι αμέσως μετά την βόλτα μας μέσα και έξω από το σπίτι όπου γυρίσαμε όλοι στο σπίτι κουρασμένοι.

[video=youtube;PeYyJZNGJUA]http://www.youtube.com/watch?v=PeYyJZNGJUA[/video]

[video=youtube;RwbWf4DSWck]http://www.youtube.com/watch?v=RwbWf4DSWck[/video]
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τα καταχάρηκα τα νέα της!!!

Αλλά μια παρατήρηση, λιγη διακριτικότητα με τις κυρίες! Πάει να κάνει την ανάγκη της και εισαι από πάνω με την καμερα? Τς τς τς :p
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αλλά μια παρατήρηση, λιγη διακριτικότητα με τις κυρίες! Πάει να κάνει την ανάγκη της και εισαι από πάνω με την καμερα? Τς τς τς :p
Αααααααα, όλα και όλα, στα reality τίποτα δεν κόβετε, χε χε χε.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Μπραβο και παλι βρε Διονυση! :) Και μπραβο και στη Μαργαριτα για την καλη διαγωγη της! ;)
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Νεότερα της Μαργαρίτας,

έχει ήδη χαλαρώσει αρκετά, είχαμε 2 ανθρώπους επισκέπτες όπου την τέσταρα να δω αν θα κάνει επίθεση ή αν θα γρυλίσει ή δείξει δόντια και δεν έκανε τίποτα, εφόσον είχα πεί στους ανθρώπους αρχικά να μην της δώσουν σημασία ώστε αυτή να έρθει να τους μυρίσει (το οποίο έκανε) μετά απο λίγο τους έδωσα απο μια λιχουδιά και φώναξαν την Μαργαρίτα και αυτή ήρθε με χαρά, πήρε τις λιχουδιές χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τον καιρό θα την φέρνω ακόμα με περισσότερους ανθρώπους σε επαφή ώστε να λήξει μια και καλή το θέμα της με τους ανθρώπους.

Όσο για τα σκυλιά, φαίνεται ότι ακόμα νιώθει λίγο άβολα με τα σκυλιά, αλλά έχει μάθει να τα αποφεύγει και όχι να διαπληκτίζεται μαζί τους, επίσης παρόλο που στην αρχή δεν τολμούσαν να της δώσω παιχνίδι (μπάλα, σχοινί, κλπ) να παίξει σε παρουσία άλλων σκυλιών τώρα πια παίζει με τα παιχνίδια της χωρίς να ενοχλείτε απο τα άλλα σκυλιά τριγύρω της. Επίσης έχει τύχει να παραδώσει κιόλας παιχνίδι της σε κανα 2 σκυλιά. Οι βόλτες τις στον κήπο και εκτός σπιτιού είναι πια πολύ χαλαρές και ευχάριστες και έτσι στον κήπο της έχω δώσει ακόμη περισσότερη ελευθερία με ένα 5μετρο λουρί.

Γενικά έχει κάνει πολλές προόδους (αφού μου έχει βγάλει βέβαια την πίστη ανάποδα, χε χε χε) και φαίνεται να χαίρετε την νέα της ζωή και την δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε κοντά μας. Ειλικρινά βλέποντας την τώρα δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να είχε τραβήξει αυτό το σκυλί ώστε να γίνει έτσι όπως την είδα την πρώτη μέρα κοντά μας, όπου ήταν εντελώς επιθετική, μη δεκτική σε κανένα σκυλί ή άνθρωπο και έτοιμη για μάχη.

Σας παραθέτω και ένα χτεσινό μας βιντεάκι για να την θαυμάσετε.....

[video=youtube;ifmFoLis6RY]http://www.youtube.com/watch?v=ifmFoLis6RY[/video]
 




Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Τεραστια προοδος ετσι? :D
Ναι. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο πάνω της με διορθώσεις και επαναλήψεις και βόλτες κλπ όπου τελικά απέδωσαν και έτσι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά δεν συμαίνει ότι αυτό ήταν τελειώσαμε, I wish, αλλά έχει ακόμα δρόμο, υπάρχουν ακόμα καταστάσεις όπου κάνει κάποιες ακόμα κακές επιθετικές συμπεριφορές αλλά και αυτές με τον καιρό θα εξαλιφθούν, δεν χρειάζετε αυτό βιασήνη, χρειάζετε υπομονή, επιμονή και χρόνο πολύ.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ε δεν αντεχω... θα το πω... Μην στριφογυρνάς την καμερα, ζαλίστηκα!

Κούκλα γινεται η μικρή και χαίρομαι να βλέπω την ουρά της πέρα δώθε!!!:rolleyes:
btw σκάψε και λίγο την ελιά να ποτίζεται καλύτερα :p
 


Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ε δεν αντεχω... θα το πω... Μην στριφογυρνάς την καμερα, ζαλίστηκα!

Κούκλα γινεται η μικρή και χαίρομαι να βλέπω την ουρά της πέρα δώθε!!!:rolleyes:
btw σκάψε και λίγο την ελιά να ποτίζεται καλύτερα :p
Δεν παλεύονται τα σχόλιά σου όμως!! χεχεχεεχ :)

Darkpaladin, μπράβο σου πραγματικά για όλα! Το μικράκι φαίνεται πως έχει κάνει άλματα προόδου! Μπράβο σου για την επιμονή και την υπομονή σου!