Η Σίβα μας cane corso

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα
να σας συστήσω το κορίτσι μας
Θηλυκό cane corso περίπου 6,5 μηνών
Η οποία κυρία βρέθηκε στα χέρια μας καθαρά
Απο θέμα τύχης και μάλλον τη σώσαμε ,εργαζόμουν κάπου
στην Εκάλη σε ενα σπίτι για καμία εβδομάδα και είχα δει
στη διπλανή βίλα δυο cane corso παραμελημένα με ακαθαρσίες
Παντού και τη μικρή κούκλα μου να ειναι μέσα σε σπιτάκι
Για να μην μακρηγορώ και μετά απο μεγάλη προσπάθεια να συνεννοηθώ
με τα φιλλιπινεζακια της βίλας μπόρεσα και πήρα το σκυλί .

Ήταν χωρίς εμβόλια με μόνο μια αποπαρασίτωση ,πεινασμένη .
ρε παιδιά τη σκουλίκια έβγαλε δεν φαντάζεστε
Έκανε καμία έβδομα να μας συνηθίσει αλλά τώρα όλα καλα
μαζί μας ,αλλά έχουμε θέματα με το έξω και με τα αλλά σκυλιά
ειναι πολυ φοβική .

Την έχουμε 1 , 1/2 μήνα στα χέρια μας και προσπαθούμε να τη
φέρουμε στα ίσα της . Φαγητό Φούλ εμβόλια και σιγά σιγά κοινωνικοποίηση
γιατι όπως προανέφερα φοβόμαστε

Αυτά τα ολιγά για το κορίτσι μας καλώς σας βρήκαμε
Και οποιαδήποτε υπόδειξη και βοήθεια απο όσους έχουν
Cane δεχτεί
Σας ευχαριστω

Attachments

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Καλως ήρθες στο forum και να χαίρεσε το σκυλάκι σου. Θα σε βοηθήσει σίγουρα αυτό το link.

http://www.dogforum.gr/community/threads/Υιοθεσία-ενήλικου-αδέσποτου-οδηγίες-χρήσεως.27960/

Πρόλαβα το μέλος @mareco (y):p:D:LOL:
Σας ευχαριστούμε ακριβώς έτσι είμασταν έκανε καμιά βδομάδα να μας συνηθίσει και τώρα προσπαθούμε να βγούμε σιγά σιγά από το σπίτι φτάνουμε μέχρι την αυλοπορτα και φρενάρουμε αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρει να κάνουμε βόλτα

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
μπραβο σου για την υιοθεσια,
Απο συμβουλες αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι δεν θελει ζορι με το εξω ουτε με οτιδηποτε καινουριο, ειναι σκυλια επιφυλακτικα που παρολο που μοιαζουν με μικρα μουλαρια αν παρουν κατι στραβα μετα θελει πολυ δουλεια να αλλαξει..οχι πιεση, οχι στρες, οχι βιασυνες.
Απο τη στιγμη που φοβαται κατι προσπαθησε να το συνδεσεις με κατι ευχαριστο,
αυτο που θα σου προτεινα εγω ειναι να ταιζεις το κουταβι ΜΟΝΟ εξω στη βολτα, βγειτε βολτα καθηστε στο πρωτο παγκακι και δωστης δυο τρεις χουφτες συνεχιζεις περπατας ταιζεις, αγνοει θορυβους ταιζεις σιγα σιγα λιγο λιγο καθε μερα ενα βημα παραπανω.Σε ολο αυτο δεν ξεχνας να επιβραβευεις εντονα και να χαιδευεις. Ετσι θα συνδυασει τη βολτα της με αρκετα ευχαριστα πραγματα.

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Πολύ όμορφη είναι, να σας ζήσει!
Μόνο με τα σκυλιά έχει φοβίες?
Όχι είχα με και με τα αυτοκίνητα αλλά το εχουμε ξεπεράσει με πάρα πολλές ώρες καθήμενοι στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μέσα στο σπίτι άλλο σκυλί χαρούμενο να παίξει να τρέξει να παίζει κυνηγητό με τα παιδιά

• Like
Reactions: mareco

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Κατ αρχην να σου ζησει κ απο δω.
Για το τυπικο της υποθεσης θα ρωτησω:
Το οτι ειναι cane corso το λεμε εξ οψεως η εχουμε καποια πληροφορια στην οποια βασιζετε;;

Μετα:
,
Απο συμβουλες αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι δεν θελει ζορι με το εξω ουτε με οτιδηποτε καινουριο,
Με αυτο, εγω προσωπικα διαφωνω καθετως πλαγιως οριζοντιως κ σε οποια αλλη διευθυνση θελεις.
Εν αναγκη συρτη εξω τραβηχτη αν μουλαρωσει, μεινε βραχος διπλα της, με τροπο που να της εμπνεει εμπιστοσυνη κ μην δινεις σημασια σε γεγονοτα που δεν θελεις να εχουν σημασια.
Αν εχεις ενα corso φουλ στρεσσαρισμενο που εκεινη την στιγμη φοβαται κ τον ισκιο του κ το ταισεις κι ολας, το εχασες το παιχνιδι.

Οτι κι αν κανεις παντως ειδικα με αλλα ζωα να ξερεις οτι η απαθεια ειναι αυτο που θες κ δεν θελεις να επιδιωξεις συναναστροφες. Θελεις απλα να μην δινει σημασια. Βλεπει προσπερναει κ η βολτα συνεχιζεται. Ουτε περισσοτερα μυρισματα ουτε συγχρωτισμος ουτε αγνωστα χαρωπα σκυλακια κατα πανω αν η δικια σου δεν θελει, γιατι με την καταλληλη ψυχοσυνθεση ευκολα η ανασφαλεια γυρναει σε επιθετικοτητα κ μετα παλι το εχασες το παιχνιδι.

Ξερω οτι με τα παραπανω θα διαφωνησουν πολλοι, στα γραφω γιατι το ζητησες αλλα λαβε υπ οψην σου οτι παραμενουν συμβουλες ενος ιδιωτη.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Το οτι ειναι cane corso το λεμε εξ οψεως η εχουμε καποια πληροφορια στην οποια βασιζετε;;

Μετα:

Με αυτο, εγω προσωπικα διαφωνω καθετως πλαγιως οριζοντιως κ σε οποια αλλη διευθυνση θελεις.
Εν αναγκη συρτη εξω τραβηχτη αν μουλαρωσει, μεινε βραχος διπλα της, με τροπο που να της εμπνεει εμπιστοσυνη κ μην δινεις σημασια σε γεγονοτα που δεν θελεις να εχουν σημασια.
Αν εχεις ενα corso φουλ στρεσσαρισμενο που εκεινη την στιγμη φοβαται κ τον ισκιο του κ το ταισεις κι ολας, το εχασες το παιχνιδι.

Οτι κι αν κανεις παντως ειδικα με αλλα ζωα να ξερεις οτι η απαθεια ειναι αυτο που θες κ δεν θελεις να επιδιωξεις συναναστροφες. Θελεις απλα να μην δινει σημασια. Βλεπει προσπερναει κ η βολτα συνεχιζεται. Ουτε περισσοτερα μυρισματα ουτε συγχρωτισμος ουτε αγνωστα χαρωπα σκυλακια κατα πανω αν η δικια σου δεν θελει, γιατι με την καταλληλη ψυχοσυνθεση ευκολα η ανασφαλεια γυρναει σε επιθετικοτητα κ μετα παλι το εχασες το παιχνιδι.

Ξερω οτι με τα παραπανω θα διαφωνησουν πολλοι, στα γραφω γιατι το ζητησες αλλα λαβε υπ οψην σου οτι παραμενουν συμβουλες ενος ιδιωτη.
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου θα απαντήσω στο αν είναι cane μόνο στο ότι και τα άλλα δύο σκυλιά που είδα εκεί ήταν cane corsoμεχρι εκεί περετερο δεν ξερω. Τώρα αυτά που λες έχουν κάποια βάση και δεν θέλω πολλά πολλά με άλλους σκύλους αλλά έχουμε πολλούς αδέσποτα εδώ και μόλις τα βλέπει κόκαλονη .Και αν μου δώσεις το ελεύθερο θα ήθελα να σε ρωτήσω πραγματα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Οκ, αρα μιλαμε για ημιαιμο cane corso για να κραταμε τους τυπους αλλα κ για να μην στηριζομαστε στην γονιδιακη βαση.
Αυτο δεν μειωνει ουτε την αξια του σκυλου ουτε την δικη σου πραξη να την σωσεις.

Φυσικα κ μπορεις να ρωτησεις οτι θες.
Στο θεμα με τα αδεσποτα που αναφερεις, εγω θα την εσερνα εν αναγκη κυριολεκτικα να προσπερασει κ ταυτοχρονα αν εβλεπα κανενα να την πλησιαζει, ξεροντας οτι δεν το θελει θα το εδιωχνα διακριτικα μακρια (με εμφαση στο διακριτικα) να νιωσει μια εμπιστοσυνη οτι δεν θα της συμβει κατι κακο γιατι θα την προστατεψεις εσυ. Χωρις πανηγυρια κ επιβραβευσεις, χωρις χαρες, χωρις να δινεις περισσοτερη σημασια σε ενα καθημερινο απλο γεγονος που ειναι η βολτα στον κοσμο. Οταν περπαταει διπλα σου χαλαρα κ κολλαει πανω σου, σε ακουμπαει δλδ, χαιδεψε την περπατωντας σαν απλα να συναντηθηκε με το χερι σου.......
Αυτο, και περπατημα. Πολυ πολυ περπατημα.
Το να μενεις ακινητος να παρατηρησει ο σκυλος το τι συμβαινει ειναι λαθος. Μαζευει ενταση ακινητος. Θελει περπατημα κ οσο γινεται γρηγορο.
Παρε ενα καλο σαμαρακι, αν σου κανει κανα αποτομο να μην κινδυνευει να βγει απο το κολλαρο κ αρχισει να τρεχει μακρια.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42

Μετα:

θα απαντουσα γιατι ολο αυτο στα δικα μου ματια ειναι συνταγη για την απολυτη καταστροφη αλλα αποτι φαινεται η φιλεναδα θελει μονο διαλογο μαζι σου οποτε κλαην μαην.. :)

• Like
Reactions: tasos malinoua

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
θα απαντουσα γιατι ολο αυτο στα δικα μου ματια ειναι συνταγη για την απολυτη καταστροφη αλλα αποτι φαινεται η φιλεναδα θελει μονο διαλογο μαζι σου οποτε κλαην μαην.. :)
Μην το παιρνεις προσωπικα.....
Πες την αποψη σου κι αν ο φιλος δεν την θελει μπορει να την χρειαστει καποιος αλλος στο μελλον!

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
Μην το παιρνεις προσωπικα.....
Πες την αποψη σου κι αν ο φιλος δεν την θελει μπορει να την χρειαστει καποιος αλλος στο μελλον!
θα προτιμησω να το κανω οταν μου ζητηθει..ευχαριστω

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Να τη χαίρεσαι και να έχετε μόνο χαρές στη ζωή όλων σας.

Στη διαφωνία @east49 και @cygor να πω ότι προσωπική μου άποψη - και πετάξτε τη - είναι ότι ένα παιδί κι ένα κουτάβι δεν το φέρνεις ΠΟΤΕ με το ζόρι αντιμέτωπο με μία φοβία/φόβο του. Αν το κάνεις, στρεσσάρεται και τρομοκρατείται τόσο πολύ που μεγαλώνει η φοβία του γεωμετρικά περισσότερο από πριν. Η δική σου παρουσία εκείνη τη στιγμή περνάει σχεδόν απαρατήρητη γιατί η ψυχή του κατακλύζεται από φόβο. Δεν υπάρχει χώρος, δεν προλαβαίνει να εισπράξει τη δική σου αυτοπεποίθηση και να το ξεπεράσει.
Εγώ θα πήγαινα ΠΟΛΥ αργά, θα του τόνωνα την αυτοπεποίθηση και θα περίμενα να ωριμάσει/ξεπεράσει τη φοβία του με τον εμβολιασμό σιγά - σιγά του κάθε ερεθίσματος που το φοβίζει. Π.χ. Αν φοβάται τα αυτοκίνητα, βάλε της κάποια στιγμή στην τηλεόραση/πισι ταινία με αυτοκίνητα με πολύ χαμηλό τον ήχο. Σταδιακά τον αυξάνεις. Το ίδιο και τον χρόνο. Από λίγα δευτερόλεπτα σε μερικά λεπτά. Μετά να βλέπει και να ακούει αυτοκίνητα από μακριά στο δρόμο σε μικρές δόσεις. Επιβραβεύεις όταν είναι ήσυχη και εκτεθιμένη στο ερέθισμα. ΠΟΤΕ όταν φοβάται.

• Like
Reactions: tasos malinoua

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
ΠΟΤΕ όταν φοβάται.
Κι αυτο ειναι το κρισιμο σημειο στην ολη υποθεση.

Με το να εχεις στο λουρι εναν σκυλο, ο οποιος πεταγεται επειδη εκλεισε η καγκελοπορτα του σπιτιου του γειτονα, να θελει να το βαλει στα ποδια επειδη περασε ενα μηχανακι κ εκανε θορυβο, επειδη κορναρε ενα αμαξι η να βαζει την ουρα στα σκελια επειδη ειδε αλλο σκυλο κ να το χαιδευεις κανακευεις η ταιζεις ειναι απλα επιβραβευση του φοβου του. Εκει θελει σταθεροτητα, συνεχομενο περπατημα, επαφη κ σιγουρια απο μεριας ιδιοκτητη οτι "δεν τρεχει τιποτα, απορω γιατι τρομαζεις" καμια αλλαγη, σταθερο λουρι χαλαρη σταση που να εμπνεει εμπιστοσυνη.

Δεν εννοω φυσικα να το κατεβασει σαββατοβραδο στο εμπορικο ουτε δευτερα στο Συνταγμα, να παθει overdose αλλα βολτουλες σε μια γειτονια, μερα. Δυστυχως σε 6.5μηνων ακοινωνικοποιητο με το περιβαλλον σκυλο, δεν εχεις την απειρη πολυτελεια του χρονου. Επισης σε ενα κατα τα αλλα απολυτα ησυχο περιβαλλον ενα μοναδικο μηχανακι μπορει να ειναι αιτια να κολλησει ενω σε μια γειτονια που εχει σχετικη κινηση να μην ειναι ο μοναδικος στοχος η επικεντρο ενδιαφεροντος.

Πολυ περπατημα συνεχομενο κ σταθερο, χρονο κ υπομονη.

Υ. Γ. Η Λαρα περπατησε για πρωτη φορα στον πολιτισμο οταν ηρθε στα χερια μου, 7 μηνων. Been there, done that με απολυτη επιτυχια, αν αυτο βοηθαει.

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
Όχι φίλε κάνεις λάθος θέλω απόψεις και βοήθεια από ανθρώπους που έχουν τέτοια σκυλιά και θέλουν να τι μοιραστούν μαζί μου μετά νομίζω πως μπορω να κρίνω
Σε ευχαριστώ

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
Όχι φίλε κάνεις λάθος θέλω απόψεις και βοήθεια από ανθρώπους που έχουν τέτοια σκυλιά και θέλουν να τι μοιραστούν μαζί μου μετά νομίζω πως μπορω να κρίνω
Σε ευχαριστώ

οκ, συγνωμη!

sesan

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2010
46
27
οκ, συγνωμη!
Καλημέρα κάθε γνώμη δεκτή . Παιδιά περπατάμε σιγά σιγά σήμερα πηγαμε δύο τετράγωνα από το σπίτι αλλά κάτι μύρισε άκουσε και κάτι αδέσποτα και μας κόπηκε η φορά νομίζω θα τα καταφέρει