Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
ποιος πρέπει να είναι ο δικός μας ρόλος για μια σωστή συνύπαρξη. Ποιος πιστεύεται ότι πρέπει να είναι και πως θα φτάναμε σε αυτό το σημείο (της σωστής, αρμονικής συνύπαρξης);
Σαν παρτακιδες που είμαστε οι δίποδοι, τις πόλεις τις φτιάξαμε για μας και μόνον για εμάς. Οτιδήποτε άλλο υπάρχει ενοχλεί. Συνεπως δεν υπάρχει καμία συνύπαρξη. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως υπάρχει ανοχή και αυτή με το σταγονόμετρο και από κάποια μικρή μερίδα διποδων ζώων και με την προϋποθέση πως δεν μας ενοχλουν τα άλλα ζώα.

Θεωρητικά σαν οι πιο "ξύπνιοι" των ζώων, θα έπρεπε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε όλα τα υπόλοιπα ζώα.
Πρακτικά ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε η χειρότερη μορφή ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
ελεγχόμενος
Εδώ είναι το ζουμί.
Ο έλεγχος.
Θέλουμε, γουστάρουμε να ελέγχουμε τα πάντα. Πόσο μάλλον στα τσιφλίκια μας, τις πόλεις.

Έχετε σκεφτεί γιατί δεν θέλουμε αδέσποτα;
Σκεφτόμαστε τα ίδια ή σκεφτόμαστε την πάρτη μας;
Αν βάζαμε έναν σκύλο να διαλέξει που και πως θέλει να ζει, είμαστε σίγουροι για την απάντηση που θα παίρναμε;
Ελεγχόμενος, περιορισμένος και χορτάτος ή ελεύθερος και χορτάτος;

Αν αφήναμε δηλαδή τις πόρτες των κουτιών μας ανοικτές, πόσοι σκύλοι νομίζετε θα έμεναν μέσα;
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Ε τότε βρε Μιχάλη ας αφήσουμε όλοι τα σκυλιά μας αδέσποτα. Η ακόμα καλύτερα να τα εξαφανίσουμε. Όλα. Δεσποζομενα και αδέσποτα. Να πάψει να υπάρχει σαν είδος μιας και είναι δημιούργημα του ανθρώπου και όχι της φύσης και αν δεν τα δημιουργούσε ο άνθρωπος δεν θα υπήρχαν.

Αν αφήναμε δηλαδή τις πόρτες των κουτιών μας ανοικτές, πόσοι σκύλοι νομίζετε θα έμεναν μέσα;
Ο δικός μου σίγουρα. Δεν κάνει βήμα χωρίς εμένα. :p
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Πραγματικά σε όσα γράψατε οι ως τώρα συμμετέχοντες βρίσκω πράγματα που συμφωνώ και πράγματα που έχω μια άλλη άποψη, αλλά δεν είναι θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας. Πιο πολύ θέλω τις σκέψεις και τις απόψεις όλων, τον τρόπο που βλέπουν ή μπορούν να δουν τα πράγματα.

Θα σταθώ, προς το παρόν, λίγο σε αυτό που έγραψε ο @Yorkaddict "Έχετε σκεφτεί γιατί δεν θέλουμε αδέσποτα;"... και γιατί ονομάζουμε, θεωρούμε και αντιμετωπίζουμε ως "αδέσποτα" τους σκύλους και τις γάτες και όχι τα υπόλοιπα ζώα της πόλης. Γιατί μας ενοχλούν περισσότερο ως ελεύθερα...

Το "μας ενοχλούν" με μια πιο ευρεία έννοια. Μας ενοχλούν αισθητικά και συναισθηματικά, πέρα από την όποια φυσική ενόχληση μπορεί να νιώσει κάποιος. Σπεύδουμε να τα "σώσουμε" ή να τα εξαφανίσουμε για να πάψουν να μας ενοχλούν. Όπως και τους ανθρώπους που μένουν σε παγκάκια, στοές, πλατείες, γιαπιά, κοινόβια, καταλήψεις και δεν θέλουν να "σωθούν" απαραίτητα ή τους τσιγγάνους και άλλους νομάδες λαούς.

Τα άλλα ζώα ζουν μακρυά από το βλέμμα μας, κινούνται έξω από το οπτικό μας πεδίο (η γάτα κάπως το καταφέρνει αυτό καλύτερα από το σκύλο, για αυτό και τα πολύ μεγαλύτερα νούμερα "αδέσποτων" γατιών ενοχλούν λιγότερο από τα μικρότερα νούμερα "αδέσποτων" σκύλων).

Φυσικά, ρόλο παίζουν και τα στερεότυπα "καλού" και "κακού", "καθαρού" και "μιαρού", "φίλου" και "παράσιτου"...

Μας ενοχλούν τα πράγματα που μας θυμίζουν, που μπορεί να μας θυμίσουν, τα πράγματα που μας αναγκάζουν να αντικρίσουμε, τα πράγματα που μας αναγκάζουν να κάνουμε...

Οι λύσεις που προσεγγίζουμε ως τώρα για τα θέματα δεν έχουν επιτύχει και μάλλον δεν έχουν και καμία πιθανότητα επιτυχίας. Μα και από την άλλη, τι είναι επιτυχία; Το 0 αδέσποτα με "x" ευθανασίες και "ψ" στειρώσεις; Η μονομερής και επιλεκτική φιλοζωία μας;

Εγώ, να σας πω την αλήθεια, δε θα ήθελα να μην υπάρχει "αδέσποτο" ζώο... Θα ήθελα να δω τον άνθρωπο να μπορεί να ανεχθεί και να συνυπάρξει και με τα "αδέσποτα" ζώα. Χωρίς να επιθυμεί να τα εξαφανίσει, είτε από "αγάπη" είτε από "μίσος". Θέλω να θυμάμαι αυτά που μου θυμίζουν και επιθυμώ να βλέπω στον καθρέφτη που στρέφουν προς το μέρος μου...
 
Last edited:




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Αυτά τα μηνύματα είναι σαν να συζητάς με κάποιον σε ένα καφέ και να έρχεται κάποιος από ένα μακρινό τραπέζι, που δεν τον γνωρίζεις και να σου λέει "Συγνώμη για την ενόχληση, δε θα σας απασχολήσω πολύ... Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι κινητό να πάρω; Γιατί είδα ότι έχετε καλά κινητά και μιλάτε και για τεχνολογία..." :D

@AnnaMaria01 Χιούμορ κάνω και τυχαίνει να σου έχω απαντήσει πριν γράψεις... :)
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Θα σταθώ, προς το παρόν, λίγο σε αυτό που έγραψε ο @Yorkaddict "Έχετε σκεφτεί γιατί δεν θέλουμε αδέσποτα;"... και γιατί ονομάζουμε, θεωρούμε και αντιμετωπίζουμε ως "αδέσποτα" τους σκύλους και τις γάτες και όχι τα υπόλοιπα ζώα της πόλης. Γιατί μας ενοχλούν περισσότερο ως ελεύθερα....
Στην αρχή του θέματος εξέφρασα την διαφωνία μου και τόνισα που κατά την γνώμη μου είναι τα λάθη. Στην συνέχεια σε ρωτησα προς τα που θέλεις να στραφεί η σηζητηση. Στα άγρια ζώα η στα αδέσποτα. Απάντησες και στα δύο.
Ε δεν γίνεται αυτό. Και φάνηκε στην πορεία. Δεν γίνεται να βάλουμε στην ίδια εξίσωση τους σκύλους και τις γάτες με τα υπόλοιπα ζώα. Δηλαδή εσύ λες ότι ότι επειδή ονομάσαμε και θεωρούμε τις γάτες και τους σκύλους αδέσποτα ότι και τις κατσαρίδες, τις αράχνες, τα τρωκτικά, τα πτηνά και λοιπά ζώα πρέπει να τα πούμε αδέσποτα; πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως το εννοείς.
Ο σκύλος που είναι δημιούργημα του ανθρώπου, φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο, η πορεία του ως ειδος από την αρχή της δημιουργίας του συμβαδίζει με του ανθρώπου τον εξισωνεις με τα υπόλοιπα ζώα;

Λάθος εντελως για μένα όπως το προσεγγίζεις το θεμα βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι σκυλιά, γατια, τρωκτικά, πτηνά, εντομα, μειονότητες, ρομα, άστεγους κτλ και δεν έχει να κάνει ούτε με αισθητική, ούτε με συναισθήματα, ούτε με ρατσισμό η οτιδήποτε άλλο.
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Οποιοδήποτε μη δεσποζομενο ζωο είναι άγριο ζώο είτε είναι δημιούργημα της φύσης είτε του ανθρώπου.
οχι δεν ειναι.
αγριο ζωο θεωρειται εκεινο που στην πορεια των χρονων δεν εχει εξημερωθει απο τον ανθρωπο. μια τιγρη ειναι ενα αγριο ζωο ακομα και αν τη βαλεις σε τσιρκο ή την εχεις σπιτι σου και ζεις μαζι της.


Δεν είπα να μην επιζούν τα αδέσποτα κουτάβια ούτε φυσικά να τα εξολοθρευουμε αλλά όπως γίνεται και στην φύση και σε όλα τα είδη των ζώων μόνο ένας μικρός αριθμός των ζώων που γεννιούνται καταφέρνουν να μεγαλώσουν και να πεθάνουν από γεράματα, το ίδιο γίνεται και στο οικοσύστημα της πόλης. Έτσι είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Αν επιβίωναν όλα τα αδέσποτα κουτάβια και γατάκια που γεννιούνται ως αδέσποτα η καταλήγουν αδέσποτα και ζούσαν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, ο πληθυσμός τους θα ήταν ένα νούμερο με πολλά μηδενικά από πίσω και η λύση που προτεινεις Στην πράξη δεν είναι λύση.Αν ήταν αυτή η λύση δεν θα υπήρχαν αδέσποτα. Θα τα είχαν μαζέψει όλα οι φιλοζωικες και οι φιλόζωοι στα σπίτια τους. Όσα αδέσποτα και να μαζεύει ο καθένας μας από την στιγμή που θα υπάρχουν ανεύθυνοι ιδιοκτήτες που θα κάνουν αχρείαστες γέννες και θα δημιουργούν νέες στρατιές αδέσποτων, η τωρινή κατάσταση θα θα συνεχίσει να υπαρχει. Ούτε οι στειρώσεις είναι λύση. Η μόνη λύση είναι η παιδεία. Όταν ο κόσμος αποκτήσει παιδιά και σταματήσει να παράγει αδέσποτα τότε θα εκλείψει και το πρόβλημα των αδέσποτων. Λύση χωρίς άμεσα αποτελέσματα αλλά είναι η μόνη λύση. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας(ότι κάτι και καλά κάνουμε) και για να σηζητάμε στο φόρουμ.
το ξερω οτι δεν ειπες να μην επιζουν τα αδεσποτα ή να τα εξολοθρευσουμε, ειπες ομως οτι δε γινεται να επιζουν ολα τα σκουπιδοκουταβα, λες και ειναι μια ανωτερη σοφη δυναμη που αποφασιζει για το ποιο θα μεινει ή θα φυγει. και οχι εμεις που αμεσα ή εμμεσα παρεμβαινουμε και πεθαινουν.
λες μετα πανω στην προταση μου οτι η λυση ειναι η ανθρωπινη παρεμβαση οτι αν αυτη ηταν λυση δε θα υπηρχαν αδεσποτα... o_O. μα, αυτο δεν ειναι η λυση;

δεν μπορω να καταλαβω πως το "κανε κατι γι' αυτο" που προτεινω εγω συντηρει ανευθυνους ιδιοκτητες, ενω το "ασ' τα στη μοιρα τους και επιστροφη στα θρανια" που προτεινεις εσυ δε συντηρει.
η παιδεια ειναι καλη προταση για οταν εχεις τα προβληματα σου λυμενα, οχι οταν εχεις προβλημα. και στο κατω- κατω παιδεια σημαινει πραξη, οχι θεωρια.

οποτε εδω για ποια πραξη μιλαμε, αφου δε μιλαμε για πραξεις;
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εδώ είναι το ζουμί.
Ο έλεγχος.
Θέλουμε, γουστάρουμε να ελέγχουμε τα πάντα. Πόσο μάλλον στα τσιφλίκια μας, τις πόλεις.

Έχετε σκεφτεί γιατί δεν θέλουμε αδέσποτα;
Σκεφτόμαστε τα ίδια ή σκεφτόμαστε την πάρτη μας;
Αν βάζαμε έναν σκύλο να διαλέξει που και πως θέλει να ζει, είμαστε σίγουροι για την απάντηση που θα παίρναμε;
Ελεγχόμενος, περιορισμένος και χορτάτος ή ελεύθερος και χορτάτος;

Αν αφήναμε δηλαδή τις πόρτες των κουτιών μας ανοικτές, πόσοι σκύλοι νομίζετε θα έμεναν μέσα;
Ο σκυλος επιλεγει, δεν ειναι υποθετικο, να ζει κοντα στον ανθρωπο. Ο χορτατος σκυλος απο φαι κι απ ολα, θα επιλεξει να ειναι εκει που ειναι ο ανθρωπος του. Ποσες φορες σας εχει τυχει να καθεστε σε ερημικο μερος και το αδεσποτο να ερθει και απλως να αραξει διπλα σας;

Δεν συμφωνω με την εικονα της ανεμελιας της αδεσποτης ζωης που περιγραφετε λες και μιλαμε για ταινια της disney. Δεν ειναι χιπιζ, παρατημενα και αζητητα ειναι.

Επισης το δεν παραγω αδεσποτα, δε σημαινει μονο δεν ζευγαρωνω το σκυλο μου ή δεν αφηνω σκυλο στο δρομο.

Τελος, αν ενα αδεσποτο θα μπορουσε βα βρει μονο του τροφη, ηταν ασφαλες το ιδιο και ακακο για τον κοσμο, δε θα ειχαμε λογο να μην το θελουμε. Βεβαια τοτε δε θα λεγοταν αδεσποτο αλλα αγριο :)
 
  • Like
Reactions: Lara_kouklara


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Σπύρο ενώ ήμουν έτοιμος να απαντήσω στο μήνυμα σου λέξη προς λέξη, λέω να μην το κάνω γιατί κάθε φορά που το κάνω σου πετάγονται τα ματια
Και φοβάμαι ότι θα σου δημιουργήσω προβλημα:D
Θα σταθώ μόνο σε αυτο
οποτε εδω για ποια πραξη μιλαμε, αφου δε μιλαμε για πραξεις;
Ας αφήσουμε την θεωρία και ας μιλήσουμε με πράξεις. Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα. Αν θέλεις γράψε συγκεκριμένα αυτά που προτείνεις να κανουμε η που εσύ κανεις και που θεωρείς ότι είναι λύση ώστε να ξέρουμε για τι μιλάμε και να γίνει σηζητηση πάνω σε αυτό και όχι με γενικότητες.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Εγώ, να σας πω την αλήθεια, δε θα ήθελα να μην υπάρχει "αδέσποτο" ζώο... Θα ήθελα να δω τον άνθρωπο να μπορεί να ανεχθεί και να συνυπάρξει και με τα "αδέσποτα" ζώα. Χωρίς να επιθυμεί να τα εξαφανίσει, είτε από "αγάπη" είτε από "μίσος". Θέλω να θυμάμαι αυτά που μου θυμίζουν και επιθυμώ να βλέπω στον καθρέφτη που στρέφουν προς το μέρος μου...
Απο συναισθηματικης πλευρας και εγω την ιδια αποψη εχω.
Η ζωη του αδεσποτου συνηθως ειναι συντομη, σκληρη και γεματη κινδυνους αλλα ταυτοχρονα ζουν ελευθερα χωρις "αφεντικα", χωρις περιορισμους, με αφθονη συναναστροφη με το ειδος τους, που ειναι και ο φυσικος τους συντροφος, οχι ο ανθρωπος.
Καλοι οι καναπεδες και τα φιλετακια, αλλα ειναι τελειως διαφορετικο να μην ξερεις τι σημαινει περιορισμος, κλουβι, περιλαιμιο, αλυσιδα, λουρι, ΜΗ κτλ....
Σιγουρα η "αδεσποτη" ζωη εχει και προτερηματα για εναν σκυλο.
Τα ημιδεσποζομενα και τα ποιμενικα στα βουνα αρκετες φορες απολαμβανουν τα πλεονεκτηματα και απο τους δυο αυτους κοσμους.

Απο ρεαλιστικης πλευρας τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα ομως.
Το εχω δει στην πραξη πανω απο μια φορα...
Αυτο που διαφοροποιει τον σκυλο απο τα αλλα "παρασιτα" των αστικων και ημιαστικων περιοχων(ετσι κι αλλιως μονο εκει μπορει να επιβιωσει) ειναι η διαιτα του(κυριως σαρκοφαγο), το μεγεθος του, η ταση του να σχηματιζει αγελες και η εμφυτη ταση προστασιας της περιοχης του.
Τα δυο τελευταια ειναι αυτα που προκαλουν τα πιο πολλα προβληματα στις αστικες περιοχες, αλλα και στην επαρχια.
Στην επαρχια το μεγαλυτερο προβλημα το εχουν οι κτηνοτροφοι αφου ο σκυλος, ειδικα οταν σχηματιζει αγελες μπορει να κανει τεραστια ζημια στα οικοσιτα ζωα.
Μια αγελη μπορει να σκαψει ανετα κατω απο μια καλη περιφραξη, και ημουν μικρος αλλα θυμαμαι τι εκαναν στις 15 προβατινες που ειχαμε στο κτημα.....
Απο οσο ξερω δεν δινεται αποζημιωση στον κτηνοτροφο στην περιπτωση που τα ζωα του θανατωθουν απο σκυλο, μονο απο λυκο ή αρκουδα(και εκει τους δινουν το ελαχιστο ποσο και αν καταφερει να το αποδειξει...).
Μπορει να κανω και λαθος, ο @zenio μπορει να μας κατατοπισει καλυτερα.
Οταν ζεις απο την κτηνοτροφια και ειδικα αν τα ζωα σου βοσκουν ελευθερα τοτε η υπαρξη αδεσποτων σκυλων στην περιοχη απειλει την επιβιωση σου...
 
  • Like
Reactions: zenio


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Προσφατο περιστατικο.
Το κρατος ανυπαρκτο, η πλειοψηφια των πολιτων στον κοσμο τους...
Η φολα προοριζοταν πιστευω για αδεσποτους(ή ανεξελεγκτους δεσποζομενους) σκυλους που εκαναν ζημιες σε κοπαδια στην περιοχη.
https://www.cretalive.gr/crete/mazi..._wPwifZggtgQQem5bzkKDa4PUQa3rmNUG3H6xDYcW-cfs
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Η ζωη του αδεσποτου συνηθως ειναι συντομη, σκληρη και γεματη κινδυνους αλλα ταυτοχρονα ζουν ελευθερα χωρις "αφεντικα",..
:rolleyes:


hammer, δεν ηξερα οτι το θε(α)μα των αδεσποτων ειναι στη ριζα του πολιτικο aka ελευθεριακο. ή μηπως ειναι το αντιθετο; μπερδευτηκα.
να δεις που αγαπημενος τους καλλιτεχνης θα ειναι ο θανασης.

γραφεις οτι η ζωη του αδεσποτου ειναι συνηθως ( :sneaky: ) συντομη.
ξεχνας οτι "καποια" δεν καταφερουν καν να βιωσουν αυτο που λεμε ζωη.
θα μου πεις οσα ζησουν (συντομα συνηθως) απολαμβανουν το αληταριο (του θαναση).
η ζυγαρια ισορροπει. δικαιο.

γραφεις οτι η ζωη του αδεσποτου ειναι συνηθως ( ;) ) σκληρη.
θα εννοεις φυσικα τις αρρωστιες, την πεινα, τη διψα, τις καιρικες συνθηκες, τη συμπεριφορα των ανθρωπων, τη δυστυχια και ισως κι αλλα.
τοσα πολλα (δοξα τω Θεω οχι για τοσο πολυ, συνηθως) που πραγματικα μια λεξη αρκει.
σκληρη ζωη. a nice way of putting it.

γραφεις οτι η ζωη του αδεσποτου ειναι συνηθως ( :whistle: ) γεματη κινδυνους.
εδω διαβασα κατα λαθος γαματη, θα το ξαναδιαβασω ομως γιατι δε βγαζει νοημα.
εννοεις τις φολες; τις κλωτσιες; τα οχηματα; τα ατυχηματα; ολα αυτα μαζι και γεματη κιολας;
κι αλλα;

ο σκυλος οπως και ενα παιδι, ζει στο τωρα και μονο στο τωρα.
οπως και το παιδι, επιθυμει αυτο που θελει να κανει την ωρα που θελει να το κανει. ο, τι κι αν ειναι αυτο.
αν ρωτουσες παιδια ισως σου ελεγαν οτι προτιμω να ζω χωρις τους γονεις μου.

θα τα ακουγες;
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Βολικη εξηγηση που πιανει τα παντα που κανουμε.:p
Αυτο με τον συσχετισμο σκυλου- παιδιου, μου θυμιζει την νοοτροπια των θιασωτων ολοκληρωτικων καθεστωτων...
«Ο λαος δεν ξερει το καλο του, εμεις το ξερουμε!»
Αλλα υπαρχει και το «Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη, παρα σαραντα χρονια σκλαβια και φυλακη»
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μ αρεσει που δε σας αρεσουν οι συγκρισεις και να προσδιδουμε ανθρωπινες ιδεες και συναισθηματα στα ζωα αλλα απο την αλλη ειστε σιγουροι οτι οι σκυλοι απολαμβανουν την ανθρωπινη ιδεα της 'ελευθεριας' τους και δε θα την αλλαζαν ακομα κι οταν ολες συμπεριφορες τους δειχνουν το αντιθετο. Απο επιλογη μενουν κοντα στον ανθρωπο ακομα κι οταν δεν τους αναγκαζει κανεις. Εχουν φτιαχτει για να εχουν συμβιωτικη σχεση με τον ανθρωπο.
Ξαναλεω, μου κανει εντυπωση που μια τετοια κουβεντα γινεται σε σκυλοφορουμ.
 
  • Like
Reactions: Lara_kouklara


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ας βάλουμε κάτι διαφορετικό.

"Αδέσποτα" χμμμ, κατσαρόλα δεν παίζει σαν προληπτικό μέτρο για τον έλεγχο των γεννήσεων ( απ' όσο διάβασα ... )

 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ελεύθερα ( "Αδέσποτα" ).

Ο νόμος τα προστατεύει, μην πάει το μυαλό σας με μακαρόνια στο πιάτο...

 




Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν νομίζω Μπέτυ να αμφισβήτησε κανείς πως ο σκύλος επιζητά την ανθρώπινη παρουσία.
Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν θέλει να βγει να "αλητέψει" και να ξανάρθει πάλι πίσω σε εμάς, όποτε εκείνος θέλει. Το ένα δεν αναιρει το άλλο.

Αυτή την ανάγκη του σκύλου εμείς του την προσφέρουμε ελεγχόμενα με λουρί, σε μέρη που εμείς θέλουμε, όταν και όποτε εμείς θέλουμε.
Αυτό εξυπηρετεί αφενός την ομαλή μας συνύπαρξη με τα υπόλοιπα διποδα ζώα (θεωρητικα δεν ενοχλούμε) και αφετέρου τον προστατεύουμε από τα υπόλοιπα διποδα ζώα.
Με άλλα λόγια έχουμε προσαρμόσει τις ζωές τους και τις συνήθειές τους στην δική μας ζωή και συμπορευόμαστε "πολιτισμένα".

Αυτή είναι η ιδανική (για εμάς) ζωή ενός σκύλου. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας, αυτό μας εξυπηρετεί ώστε να συνυπάρχουμε δίποδοι και τετράποδοι στις σύγχρονες πόλεις.
Οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα θέλουμε να το αλλάξουμε, να το διορθώσουμε, γιατί "ενοχλεί".
Ενοχλει την αισθητική μας (σε κάθε μεγάλη ατρακτιον της πολης τα μαζεύουν όλα), ενοχλουν τα παιδιά μας που παίζουν αμέριμνα, ενοχλούν εμάς που βγάζουμε βόλτα τα δικά μας σκυλια, ενοχλούν τον κάθε έναν από εμάς για έναν σωρό διαφορετικούς λόγους.

Κοινός παρονομαστής όλων είμαστε εμείς, οι δίποδοι.

Όνειρο πολλών είναι να μην υπάρχει περιπλανωμενος σκύλος (ή γάτα) εκεί έξω. Όλοι πρέπει κάπου να ανήκουν.
Εδώ ακόμα και τα γνωστά (στους Αθηναίους) πράσινα παπαγαλάκια με τις δυνατές φωνές, υπάρχουν δίποδοι που ζητάνε να επέμβει κάποιος (!) γιατί δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν τα μεσημέρια. :LOL: Ευτυχώς δεν υπάρχουν εναέριες φόλες...

Αν το καλοσκεφτούμε το μεγαλύτερο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων είμαστε εμείς οι ίδιοι. Από εμάς κινδυνεύουν, από κανέναν άλλον.
Εμείς θα ρίξουμε φόλες, εμείς θα τα χτυπήσουμε με το αυτοκίνητο, εμείς θα τα κακοποιήσουμε, εμείς, εμείς και μόνο εμείς.

Ε...
Να μας χαιρόμαστε
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3