Η εκτροφικη φιλοσοφια του Οππενχάιμερ


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
εγώ περιμένω με ανοιχτά αυτιά
σαν του Ντάμπο μου έχουν γίνει!!!
περιμενε λιγο ακομη...μεχρι να μεγαλωσουν κι αλλο και να πεταξεις! Θαναι και πιο οικολογικο μεσο μετακινησης! :D Ευβοια - Αθηνα πεντε λεπτα θα το κανεις!!!

υγ - με τα αυτια διαβαζεις?
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όχι
με τα αυτιά γυρίζω τις σελίδες:D:D:D


εγώ περίμενα να "ακούσω"-μάθω περισσότερα για κληρονομικότητα χαρακτήρα αλλά τελικά πρέπει να περιμένουμε την πρωτείνη

παρεπιμπτόντως παίρνω μέρος σε ένα distributed computing project που έχει να κάνει με την πρωτείνη και πώς αυτή διπλώνει-μετατρέπεται.
Λέγετε foldingathome και έιναι απο το πανεπιστήμιο του stanford αν δεν κάνω λάθος- όποιος βιάζεται λοιπόν|(σαν κι εμένα) μπορεί να εγκαταστήσει το software και όταν δεν χρησιμοιποιεί τον υπολογιστή του θα συνεισφέρει στην επιστημονική έρευνα για το folding της πρωτεινης

google:folding@home
:)
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
:):) το ξερω αυτο το πργραμμα!! συμμετειχα αν θυμαμαι καλα στην αθηνα (νομιζω πριν 5 χρονια δηλωθηκα) αα να το ξαναβαλω. Η πρωτεινη εχει βρεθει ως ενα βαθμο. Το θεμα ειναι πως απο οτι φαινεται ειδικα στο θεμα λειτουργια εγκεφαλου παιζουν πολλα ρολο και οχι μονο τα γονιδια (αλλα και αυτα το νεα τυπου RNA που βρισκονται σε συγκεκριμενα μονο κυτταρα του εγκεφαλου) και πως η κληρονομικοτητα τους ειναι πολυ πιο πολυπλοκη απο αυτα που ξεραμε μεχρι τωρα. Δηλαδη προβλεψη χαρακτηρα=πιασ το αυγο και κουρευτο!! Τοσο σε σκυλια (οσο και σε ανθρωπους)!! Ευελπιστω δε το μοντελο που θα προκυψει να ειναι στοχαστικο και οχι ντετερμινιστικο ραγμα που μεταφραζεται οτι ο χαρακτηρας που κληρονομεις ειναι κατα πολυ θεμα τυχης. Οχι τιποτα αλλο γιατι υπαρχουν πολλου ντοκτορ Μεγκελε εκει εξω!!:D
 






FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
xritaki μου,
συμφωνω μαζι σου οτι η κληρονομικοτητα του χαρακτηρα ειναι πιασ' τ' αυγο και κουρευτο, γιατι η κληρονομησιμοτητα των τασεων ειναι τοσο πολυπλοκη και εν πολλοις random, αλλα μας βοηθανε πρακτικα δυο πραγματα
α) το γεγονος οτι η μητερες δινουν παραπανω στοιχεια συμπεριφορας στα κουταβια τους δινοντας τους αγωγη και μαθηματα ζωης που επηρρεαζουν κατα πολυ το μελλοντικο σκυλο (κατι που εχω διαπιστωσει και απο την εκτροφη μου, με τις διαφορες και τις ομοιοτητες που παρατηρω μεταξυ παιδιων διαφορετικων μητερων που δινουν διαφορετικη αγωγη στις ομαδες κουταβιων τους)

και β) το γεγονος οτι αν το παλευουμε το χαρακτηρα κομματι-κομματι στην εκτροφη (κανοντας επιλογες για ενα-ενα trait / ταση) κατι που κανει κατ' ουσια ο εκτροφεας που εκτρεφει για χαρακτηρα, προοδευουμε καλυτερα απ' οτι οταν επιδιωκουμε συνολα συμπεριφορας...
το γεγονος αλλωστε οτι το εκτροφικο προγραμμα σκυλων οδηγων-τυφλων εχει τοση επιτυχια - ανεβασε το ποσοστο κουταβιων που γινονται τελικα οδηγοι, απο το 40% στο 90% (!) σημαινει πολλα...:)
 
Last edited:




xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ναι αλλα αν εχω καταλαβει καλα και απο αυτα που λεει η Λια η εκπαιδευση βασιζεται στην αντιμετωπιση του σκυλου ως ολοκληρωμενης προσωπικοτητας και η προσπαθεια επικοινωνιας με αυτον.
Επισης οπως λες εχει σημασια η ανατροφη-αγωγη (αν μπορω να το πω αυτο) απο τη μανουλα. :D
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα σκυλια ειναι εξαιρετικα πολυπλοκα πλασματα και ως τετοια πρεπει να τα αντιμετωπιζουμε. Απλουστευσεις τυπου τσαμπουκας μπαμπας=100% τσαμπουκαλεμενα μικρα οδηγουν σε λαθος αποτελεσματα!!
 


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
σαφωωωωωωωωώς!!!!:) οι υπεραπλουστευσεις ειναι λαθος!

ολοκληρωμενη προσωπικοτητα μεν, με συγκεκριμενες τασεις δε....
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22