Η ηλικία των σκύλων σε ανθρώπινα χρόνια

Ο σκύλος που ξεπέρασε τον μέσο όρο ζωής

• Ετρωγε καθημερινά Ξηρά τροφή

Votes: 9 16,4%
  • Ετρωγε διάφορες τροφές

Votes: 25 45,5%
  • Είχε κάνει στείρωση

Votes: 14 25,5%
  • Δεν είχε κάνει στείρωση

Votes: 20 36,4%
  • Ζούσε σε εξωτερικό χώρο

Votes: 16 29,1%
  • Ζούσε στο σπίτι

Votes: 29 52,7%

• Total voters
    55

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ηλικία των σκύλων σε Ανθρώπινα χρόνια

(Ηλικία ποικίλει ανάλογα με το βάρος και την φροντίδα)​

Ηλικία Σκύλου - Ανθρώπινα Χρόνια
2 μήνες - 14 μήνες
6 μήνες - 5 χρόνια
8 μήνες - 9 χρόνια
12 μήνες - 14 χρόνια
2 χρόνια - 20 χρόνια
3 χρόνια - 24 χρόνια
4 χρόνια - 30 χρόνια
5 χρόνια - 40 χρόνια
6 χρόνια - 42 χρόνια
7 χρόνια - 49 χρόνια
8 χρόνια - 56 χρόνια
9 χρόνια - 63 χρόνια
10 χρόνια - 65 χρόνια
11 χρόνια - 71 χρόνια
12 χρόνια - 75 χρόνια
13 χρόνια - 80 χρόνια
14 χρόνια - 84 χρόνια
15 χρόνια - 87 χρόνια​
16 χρόνια - 89 χρόνια

Εχετε - είχατε γνωρίζετε κάποιον σκύλο που ξεπέρασε τα 13 χρόνια - ή τον μέσο όρο ζωής της φυλής του εαν ήταν καθαρόαιμο?

Last edited:
  • Like
Reactions: MariaMes and Olga29

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Προσεξα την ηλικια των σκυλων και εχω απορια απο που προκυπτουν οι αντιστοιχιες με των χρονων των ανθρωπων. Π.χ στα 4 σκυλισια η αντιστοιχια ειναι 30 ανθρωπινα και στα 5 σκυλισια ειναι 40 και στα 6 σκυλισια 42 ανθρωπινα. 10 χρονια διαφορα απο 4 στα 5 και μετα μολις 2 χρονια διαφορα για τον επομενο χρονο, δηλαδη στα 6.Και μετα αυξανετε παλι η διαφορα στα 7 χρονια για τον επομενο σκυλισιο χρονο. Ελπιζω να μην σας μπερδεψα αλλα μου φαινετε οτι εχει γινει καποιο λαθος.

Και να επισημανω για μην ειμαι off topic, οτι ο Διας (προηγουμενος μου σκυλος/ pitbull) εφτασε τα 11 χρονια και ενα μηνα και τον χασαμε λογω καρκινου στους πνευμονες.Σιγουρα θα πηγαινε αρκετα παραπανω αν δεν ηταν αυτη η παλιο αρρωστια, μιας και ειχε την ενεργεια και την εμφανιση ενος τριχρονου σκυλου σε ολη του την ενηλικη ζωη. Αυτο οφειλονταν πιστευω στην καλη υγεια που ειχε κληρονομησει απο τους γονεις του,την ασκηση που του παρειχα για πολλα χρονια και την καλη διατροφη.

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Α! Και ήθελα εδώ και κάτι μέρες να ποστάρω αυτό και να ρωτήσω αν ξέρουμε πόσο αληθές είναι:

Πηγή: dogster.com

Αν και υποθέτω ότι όλα αυτά είναι πολύ σχετικά μιας και δεν μπορούμε να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα όταν διαφέρει τόσο πολύ το προσδόκιμο ζωής από φυλή σε φυλή...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
γι αυτό λέω να έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο ζωής της φυλής του εαν είναι καθαρόαιμο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
EXΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΦΕΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΡΘΡΟΙΤΙΚΑ... ΚΑΙ ΦΤΟΥ!!!! ΦΤΟΥ!!! ΦΤΟΥ!!!! Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΩ!!!!! ( ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΣΑΛΝΙΚΗ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ...) :)))))

Η ψηφοφορια δεν μπορει να ισχυσει η θα ψηφισω για την στειρωση ή θα ψηφισω για την τροφή....

Last edited:
  • Like
Reactions: Χαρακι

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
GRDANE, σε παρακαλώ μη γράφεις με κεφαλαία :p

:D:D:D

Κ. Γιώργο, σίγουρα πρέπει να μπουν και άλλες επιλογές στην ψηφοφορία

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ ξέρω ένα κανίς που έζησε 17 χρόνια, στο τέλος του κάνανε ευθανασία επειδή δύσκολα σηκωνόταν όταν ξάπλωνε και πονούσαν τα κόκκαλά του, γενικώς το έβλεπα και εγώ να τυραννιέται δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Δεν ξέρω τι τον βοήθησε να ζήσει τόσα χρόνια, μάλλον η ράτσα του :D γιατί έτρωγε ό,τι να'ναι, μπιφτέκια έτοιμα, αποφάγια, κόκκαλα, κλπ... Δεν ήταν στειρωμένος και ζούσε σε διαμέρισμα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εμείς είχαμε τον Snoopy, καθαρόαιμο κανίς από Αγγλικό εκτροφέιο τον είχε φέρει η μαμά μου...ο Snoopakos έζησε 19 χρόνια και τελικά έπρεπε να τον κοιμήσουμε γιατί δεν έβλεπε, δεν άκουγε, δεν περπάταγε, είχε πάθει 3 εγκεφαλικά αλλά η καρδιά του ήταν σαν 10 χρονών σκύλος...
Επειδή θα μετακομίζαμε σε σπίτι με πολλές σκάλες είπε ο γιατρός ότι δεν θα έβγαζε πέρα και θα χτύπαγε κάποια στιγμή..
Ο Λύκανδρος , το ΓΠ, που είχα εγώ πέθανε στα 14...΄
Μακαρι τα αγόρια μου να ζήσουν μέχρι τα 19 τους..
Πάντως ξέρω ένα Golden που ζει Αμερική και είναι τώρα 16,5 χρονών...φτου, φτου, φτου

• Like
Reactions: Χαρακι

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.600
10.993
Athens
Της φίλης και γειτόνισσάς μου από πάνω ένα θηλυκό Alaskan Malamute (από pet shop ή byb - σίγουρα όχι από εκτροφέα της προκοπής) είναι 17. Έχει αθροιτικά και κάθε 6 μήνες (ή και παραπάνω) κουτσαίνεται στα πίσω πόδια και πονάει - ο γιατρός της τραβάει μια ένεση-κοκτέηλ από κάτι αντεφλεγμονώδη μάλλον και συνέρχεται - αυτό γίνεται 2,5 χρόνια τώρα. Ο οποίος γιατρός τραβάει τα μαλλιά του διότι οι εξετάσεις αίματος δίνουν αρθμούς που δίνει ένας τρίχρονος σκύλος.
Στα 12 της έκανε στείρωση, όταν ήταν σχεδόν στα τελευταία της από πυομήτρα (σε 2 μέρες ακόμη μάλλον δεν θα την έβγαζε) που δεν είχει διαγνώσει έγκαιρα μια ηλίθια και ανίκανη κτηνίατρος. Τρέφεται κυρίως με φαγητό ανθρώπινο (ό,τι τρώνε ή περισσεύει από την οικογένεια) και τελείως φθηνή τροφή (χύμα). Έχει φάει σε όλη της τη ζωή μεγάλες ποσότητες από οτιδήποτε είναι απαγορευμένο για σκύλο, όπως σοκολάτες, κάμποσα κιλά σταφύλια και δεκάδες ταψιά γαλακτομπούρεκο.

Νομίζαμε όλοι ότι ήταν στα τελευταία της πριν από 2,5 χρόνια, όπου δεν κινούνταν, δεν έτρωγε, δεν... γενικώς. Συνήλθε και αναστήθηκε από ζήλεια μάλλον, όταν στο σπίτι μάζεψαν έναν αδέσποτο και ο οποίος τους έμεινε τελικά. Η Έλσα συνήλθε ξαφνικά για να αρχίσει να καρπαζώνει τον αδεσποτοκούταβο και να διεκδικεί τα κεκτημένα.

Νομίζω ότι θα μας θάψει όλους... :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
η καυκασινα και ο γερμανικος μου ειναι 12 και οργανικα, δεν εχουν απολυτως τιποτα, μονο ο γερμανικος που κουραζεται ευκολοτερα και δεν πηδαει με ευκολια πλεον. δεν ξερω ποσο θα φτασουν, αλλα νομιζω οτι τον μεσο ορο τον εχουν ξεπερασει, σωστα?
το γκριφον ειναι καπου 13, ολα μια χαρα, αλλα αρχισε να μην ακουει.
γενικα εχω παρατηρησει οτι μπορει τα μικροσωμα να ζουν περισσοτερο, αλλα ζουν τα τελευταια χρονια με προβληματα μικρα η πολυ μεγαλα, ενω τα μεγαλοσωμα, πανε μια κι εξω, ορθια!:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο Τσούφι είναι 11,5 και δεν ακούει σχεδόν καθόλου...κουράζεται πιό εύκολα στις βόλτες, δυσκολέυεται να ανέβει σε καναπέδες και κρεβάτια...αλλά από κέφια και συμπεριφορά...κούταβος τελείως...
Και απίστευτα γκρινιάρης...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Η ψηφοφορια δεν μπορει να ισχυσει η θα ψηφισω για την στειρωση ή θα ψηφισω για την τροφή....
γιατί όχι και τα δύο? ψηφίζουμε σε ότι ταιριάζει στο συγκεκριμένο σκυλί.

Κ. Γιώργο, σίγουρα πρέπει να μπουν και άλλες επιλογές στην ψηφοφορία
όσο πιο απλά τόσο πιο καλά, δεν χρειάζεται να μπαίνουν πολλές παράμετροι, που ξέρεις μπορεί σε βάθος χρόνου και εφόσον συμμετέχουν αρκετοί να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Το κ. τί σημαίνει?

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Σκυλάκι γκριφον κανις.
Εζησε μεχρι τα 18 όπου του έκαναν ευθανασία γιατί πλεον ταλαιπωρούταν.Δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου πλεον,πλήρη ακινησία.
Ετρωγε τα πάντα(μέχρι και κουλουράκια βουτηγμένα στον ελληνικό καφέ).
Δεν ήταν στειρωμένο και ζούσε μέσα στο σπίτι.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
΄Εχω γείτονα με ένα γέρικο κόκερ. Μου λεει πως είναι γύρω στα 17 και τον πιστεύω, το θυμάμαι κουτάβι αυτό το σκυλί. Φαίνεται απίστευτα γεράκος, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν αντιδρά σε εξωτερικά ερεθίσματα και έτσι και μείνει λίγο ακίνητος (όταν πιάσουν την κουβέντα τα αφεντικά του στη βόλτα) δεν αντέχει την ορθοστασία και κάθεται όπου βρεθεί. Δεν είναι στειρωμένο, έτρωγε πάντα ότι και η οικογένεια και εκτός από την αδυναμία οι εξετάσεις του είναι πολύ καλές. Τα αφεντικά του το έχουν μέσα στο σπίτι φυσικά όλη την ώρα και το προσέχουν σαν παιδί.-

mitsos rot

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
127
0
Χανιά
ειχα ροτ απο byb εζησε 14 χρονια.ετρωγε τα παντα αν και για αρκετο καιρο μονο καλη ξηρα τροφη ζουσε μεσα στο σπιτι.

Sotos

Active Member
11 Μαρτίου 2010
37
0
Θεσσαλονικη
Δεν είναι δικός μου αλλά ενός γείτονα.Είναι 14, αρσενικός, γερμανικός ποιημενικός.Δεν έχει κάνει στείρωση, τρώει διάφορα και εδώ και 12 χρόνια ζεί σε αρκετά μεγάλο εξωτερικό, περιφραγμένο χώρο, χωρίς αλυσίδα.Δεν έχει βγεί ποτέ εδώ και 12 χρόνια από αυτόν τον χώρο..(άσχετο)

kafros gate 7

Active Member
3 Απριλίου 2010
44
0
δεν ξερω αν πιανεται ξερω ενος συγγενη ελληνικο ποιμενικο καθαροαιμο 14 χρονων.δεν φροντιζεται βεβαια οπως θα επρεπει τρωει οτι μενει απο το σπιτι ζει ελευθερο σε ενα χωραφι.βεβαια τωρα του εχουν πεσει ολα τα δοντια με δυσκολια τρωει,δεν ακουει σχεδον τιποτα, αφου περνας απο πανω του σκουπιζεις τα ποδια σου και μετα σε καταλαβαινει.θηλυκο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γνωρίζω αρκετούς τυχερούς Μολοσσούς της Ηπείρου κι Ε.Π. που κατέβηκαν από το βουνό μετά από χρόνια δουλειάς, αλλά κι άλλους σε μαντριά ηλικίας άνω των 12 ετών που είναι παλικάρια!
Τώρα βεβαια για εξετάσεις και διατροφή μην ρωτάτε...καταλαβαίνετε!!!

Επίσης ήξερα ένα "κυνηγιάρικο"(απροσδιόριστης φυλής) στο χωριό μου, ο Ταρζαν, που λέγαν οτι ήταν πάνω από 40 χρονών...
Προφανώς και ήταν μικρότερο, υπολογίσαμε με τον γιο του ιδιοκτήτη του ότι πέθανε περιπου 18-19 χρονών, αλλά μέχρι σχεδόν τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε στο κυνήγι, δεν μπορούσε να δουλέψει βέβαια, μπορεί η μπεκάτσα να σηκωνόταν από ανάμεσα στα πόδια του και να μην την είχε καταλάβει, αλλά αν έφευγαν χωρίς αυτό, με τις καραμπίνες και τους επαιρνε χαμπάρι έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι που γυρνούσαν και του έδιναν να μυρίσει τα θηράματα....
Κι αυτό από φαγητά, αποφάγια κι ότι άλλο έβρισκε...