Η καθαρότητα του στόματος του σκύλου: μύθος η πραγματικότητα?

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Η στοματική κοιλότητα των σκύλων, είναι ένας… «μικρόκοσμος» μικροβίων. Πρόκειται για μια πολύ «βρώμικη» περιοχή η οποία αφενός καθημερινά «κακοποιείται» κατά την λήψη και την μάσηση της τροφής, αφετέρου και από το είδος και την ποιότητα της τροφής που τους παρέχεται.
και εγω τον αφηνω να με γλυφει στο στομα!!!!!:eek::eek::eek::eek:
Νατην παθω μια κριση τωρα..........(μηπως δυο........)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
σας διαβεβαιωνω οτι το στομα του σκυλου εχει ελαχιστα μικροβια ενω του ανθρωπου χιλιαδες.το γνωριζω δουλευοντας σε κτηνιατρικη κλινικη ως νοσηλευτρια.
μπορεις να αφηνεις αφοβα το σκυλακι σου να σε γλειφει το επικηνδυνο θα ειναι μην το κολλησεις εσυ τιποτα...!:p

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
φυσικα και ειναι.....παλιοτερα χρησιμοποιουσε ο ανθρωπος το σαλιο τους ως αντισηπτικο στης πληγες.μου το εχουν επιβεβαιωσει κ 3 κτηνιατροι.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
δεν εχω διαβασει κατι συγκεκριμενο για να στο τεκμηριωσω παρα μονο τους κτηνιατρους που μου το επιβεβαιωσαν.λογικα εμεις αν γλειψουμε αυτα που γλειφουν οι σκυλοι θα παμε ταξιδι στον αγ.πετρο:)!εχουν τα καταλληλα αντισωματα γι αυτο δεν παθαινουν κατι οι σκυλοι.ρωτησε καποιον κτηνιατρο να στο εξηγησει....:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό (περί αντισωμάτων) το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το στόμα τους είναι καθαρότερο απ' το δικό μας. Το καθαρίζουν τα αντισώματα? Όχι βέβαια!
Απλώς, πιθανότατα, τα μικρόβια που μαζεύουν τα σκυλιά στο στόμα (ή τα περισσότερα απ' αυτά) δεν είναι συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό, κάπως έτσι.
Ένας γιατρός θα βοηθούσε όντως τη συζήτηση.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είμαι από αυτούς που αφήνω να με φιλάει ο σκύλος στο πρόσωπο αλλα..,μην είμαστε υπερβολικοί..
Ενα test να κάνουμε ..αφήστε να σας δαγκώσει σκύλος..
Θα δείτε ότι η πληγή σιγά σιγά θα αρχίσει να πρήζεται..
Επίσης όσο η στοματική κοιλότητα του σκυλιού μας δεν είναι καθαρη, τόσες μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες αν μας δαγκώσει σκυλί η μας γλειψει στο στομα ,να πάθουμε κάτι.

Ενα σκυλί σίγουρα μπορεί να μεταφέρει μικρόβια..
Αλλα όσο είναι καθαρό,εμβολιασμένο και προσέχουμε την στοματική του υγιεινή..,τόσο πιο ασφελές είμαστε και εμείς..

Οι τρίχες του σκυλιού είναι σαν τις δικες μας, σε αντίθεση με της γάτας.

Επίσης είμαι από αυτούς που πιστευουν ότι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με σκυλιά ,πέρα από τις ευεργετικες συνέπειες που αποφέρουν στο χαρακτήρα και στην ιδιοσυγκρασία του παιδιου ,άλλο τόσο το κάνει ανθεκτικο στα μικρόβια και αποκτώντας ανοσια σε κάποια, σε αντίθεση με τις πλήρως αποστειρωμένες συνθήκες.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Υπάρχει κάποια μελέτη που το αποδεικνύει?
Σε κάθε περίπτωση το θεωρώ μύθο... Ο σκύλος πάει και γλύφει βρωμιές που ούτε διαννοείται ο άνθρωπος!
Και γω μύθο το θεωρώ. Δεν ξερώ αν είναι το σάλιο του σκύλου αντισηπτικό, αυτό που ξερώ είναι ότι αποφεύγω σαν το διάβολο το λιβάνι το να με γλύφει ο σκύλος στο πρόσωπο διότι όποτε το κάνει γεμίζω σπιθουράκια, σπυριά και καντήλες.

Και δω που τα λεμέ ρε παιδιά, η γλωσσά και η μύτη του σκύλου μας είναι μονίμως πάνω από ούρα, κόπρανα, σκουπίδια κτλ! Είναι δυνατόν από την μια να γλύφουν το πέος, το αιδοίο (αν πρόκειται για θηλυκά) και τον πρωκτό τους και από την άλλη να μας γλύφουν στο στόμα? Α πα πα! :-&

Φιλάκια, ξε–φιλακια, εγώ δεν τον αφήνω να με πλησιάζει καθόλου στο πρόσωπο! Μακριά και αγαπημένοι! :D

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ολα τα σαλια και τα δικα μας εχουν μια ουσια που δεν την θυμαμαι τωρα που υποτιθεται ειναι αντισηπτικη αλλα τα μικροβια που ζουν μεσα στο σαλιο εχουν ανοσια σε αυτη

το θεμα ειναι οτι αν ο σκυλος εγλυφε τον κ''λο του πριν λιγο η αντισηπτικοτητα δεν ειναι δικαιολογια

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ να πω την αλήθεια ..16.5 χρονια..
και αλλα 2.5 με τον χοντρό..
Δεν έχω πάθει ποτε μα ποτε τίποτα..
Δεν ξέρω..
Ισως επειδή τον είχα από τα 11 να έχω πάθει εγώ ανοσια..

Δεν ξέρω..
Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι το σάλιο του σκυλιού είναι αντισηπτικό για εμας..,ισως ειναι για το ιδιο το ζώο....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Και δω που τα λεμέ ρε παιδιά, η γλωσσά και η μύτη του σκύλου μας είναι μονίμως πάνω από ούρα, κόπρανα, σκουπίδια κτλ! Είναι δυνατόν από την μια να γλύφουν το πέος, το αιδοίο (αν πρόκειται για θηλυκά) και τον πρωκτό τους και από την άλλη να μας γλύφουν στο στόμα? Α πα πα! :-&
Μερικά πράγματα καλύτερα να μην τα σκέφτεσαι... :eek::eek::eek::eek:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μερικά πράγματα καλύτερα να μην τα σκέφτεσαι... :eek::eek::eek::eek:
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!ελα ρε παιδια αηδίασα..:eek:μόλις τώρα μου έδωσε ένα σκαστό φιλί ο blanco..:eek::maria::maria::shock:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ξέρω ότι το σάλιο τους δεν είναι αντισηπτικό, ξέρω ότι είναι μονίμως με τη μουσούδα στις βρωμιές, ... αλλά τα φιλάκια, φιλάκια:p
Από μωρό ζω με ζώα και οι κόρες μου του ίδιο. Ποτέ δεν έχουμε πάθει τίποτα. Όταν ήμουν μικρή μέχρι και με τ αδέσποτα έκανα αγκαλιές και φιλάκια

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Πρόσφατα πάντως άκουσα σε ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση σχετικά με αυτές τις αντισηπτικές ιδιότητες που έχει ο σκύλος και μάλιστα έλεγε ο κτηνίατρος που μίλαγε: Λοιπόν αφήστε άφοβα το σκύλο σας να σας γλύφει στο πρόσωπο γιατί το σάλιο του απομακρύνει τα μικρόβια και τα βακτήρια". Καλά δεν θυμάμαι αυτολεξή αν έλεγε μικρόβια ή βακτήρια, πάντως κάτι τέτοιο βλαβερό ήταν. Αλλά μόνο η ιδέα οτι πριν από λίγο μύριζε, σκάλιζε και ξεχόρτιαζε τον κήπο, το παθαίνω το εγκεφαλικό.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εμεις παντως τρωμε και παγωτο χωνακι μαζι και δεν εχω παθει τιποτα...ουτε αυτος φυσικα:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.