Η καθαρότητα του στόματος του σκύλου: μύθος η πραγματικότητα?

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Τώρα ξεθάβω πάλι θέμα από τα παλιά, αλλά τί να κάνω που η ερώτησή μου είναι σχετική με το θέμα;
-Πότε ξεκινάμε βούρτσιμα δοντιών σε κουτάβι;
-Βουρτσίζουμε και τα ούλα;
-Πόση πίεση βάζουμε;
-Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η οδοντοφυία για να ξεκινήσουμε βούτσιμα;
-Το λογικό δεν είναι να συνηθίσει από μωρό το βούτρσισμα δοντιών;
-Τα παιχνίδια από καουτσούκ (που είναι σχετικά μαλακό υλικό) είναι ασφαλές για να έχουν κάτι να δαγκώνουν;
Παρεπιπτόντως, ούτε εμένα μου αρέσει να με γλύφουν οι σκύλοι, ψιλοσιχαίνομαι τα σάλια τους (από σκύλους γνωστών και φίλων) και το δικό μου όταν το πάρω, θα το μάθω να μη με γλύφει, όχι για μικρόβια και τέτοια, δεν μου αρέσουν τα σάλια πάνω μου!
Εν τω μεταξύ, ένα ζευγάρι γνωστών μου, δίνουν κανονικά γλωσσόφιλα :eek: στο σκύλο τους (μικρόσωμο ημίαιο γκόλντεν ριτρίβερ, προϊόν αιμομιξίας με τους σκύλους τους στο χωριό)! μπλιάααααχχχχ.......:-&

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μην είσαι απόλυτη βρε Κατερίνα, κι εγώ την έχω μάθει τη δικιά μου να μη γλύφει, στο πρόσωπο ειδικά με τίποτα!

Γλύφει μόνο τα χέρια μου πότε πότε αν την έχουν πιάσει οι αγάπες της ή αν πονάει για κάποιο λόγο, όταν θέλει στοργή δηλαδή και τότε την αφήνω.

Το Μπρούνο μας ας πούμε που όπου σταθεί και με όποιον βρεθεί σλουρπ με τη γλωσσάρα (και δεν το κόβει κιόλας!) το θεωρώ ενοχλητικό.

Αλλά mariatito κι εσύ μην είσαι απόλυτη, μη σου πω ότι μπορεί να καταλήξεις να γουστάρεις κιόλας! ;)

emily

Member
29 Ιανουαρίου 2010
24
0
Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, εμείς έχουμε αρκετά παιχνίδια για να δαγκώνει η μικρή μαλακά και σκληρά αλλά προσέξαμε όλα να είναι ανθεκτικά για puppies. Έχουμε και κονγκ για puppies με το οποίο πραγματικά δε ξεκολάει..
Επειδή αυτή τη περίοδο αλλάζει δόντια (τις έχουνε μείνει μερικά στο΄πίσω μέρος του στόματος) και πολλές φορές πονάει και δυσανασχετεί, τη <βοηθάμε> στο να τα βγάλει πιο γρήγορα. Εγώ κρατάω σταθερά ένα σχοινί με κόμπους και αυτή έρχεται και το τραβάει όσο θέλει μέχρι να της φύγει το δόντι. (όλα τα δόντια τα έχουμε κρατήσει γιατί τα έχει βγάλει έτσι). Πιστεύεται ότ αυτό είναι επικινδύνο; (δεν τραβάω ποτέ το κορδόνι, μένει πάντα σταθερό στο χέρι μου σαν να ήταν δεμένο οπουδήποτε αλλού, αυτή αποφασίζει τη πίεση που θα ασκήσει).

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Sofia δεν είμαι υπερβολικη...απλά θεωρω ότι αν σιχάινεται κάποιος το γλύψιμο και το θεωρει "μπλιαχ', τότε θα θεωρήσει μπλιαχ και το να μαζέψει και σκατά...και εμετούς...και ότι τέλος πάντων, έρχεται με την απόκτηση ενός σκύλου...(εκτος από τα καλά..!!):)

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Katerina k, με παρεξήγησες μου φένεται.
Είμαι Graphic Designer και Modelist. Λόγω ανεργίας στο παρελθόν, έχω δουλέψει ως καθαρίστρια σε συνεργείο καθαρισμού και καθάριζα λεκάνες σε τουαλέτες τραπεζών με μπ@@τριχες και τα σχετικά αντρικά κατάλοιπα(...). Έχω καθαρίσει φωταγωγούς με λοιωμένες από βροχή μουχλιασμένες κουτσουλιές περιστεριών (Η μπόχα!)..
Με στέλνανε στα πιό δύσκολα, γιατί καμία άλλη καθαρίστρια (πεπειραμένη μη χέσω) δεν πήγαινε "γιατί συχαίνονταν".
Έχω κάνει babysitting και έχω ξεσκατώσει ευκοιλιώτητες και εμετούς.
Έχω μαζέψει από καθαρισμό παραλιών χιλιάδες σκυλοκουράδες.
Και γενικώς έχω ποιάσει και καθαρίσει χιλιάδες γλίτζες και μπίχλες πολλών ειδών!
Αλλά σάλια ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ δεν θέλω από κανένα σκύλο. Πειράζειιιι;;;;;;;;;;!!!!!!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
"Εν τω μεταξύ, ένα ζευγάρι γνωστών μου, δίνουν κανονικά γλωσσόφιλα :eek: στο σκύλο τους (μικρόσωμο ημίαιο γκόλντεν ριτρίβερ, προϊόν αιμομιξίας με τους σκύλους τους στο χωριό)! μπλιάααααχχχχ.......:-&"

"Αλλά σάλια ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ δεν θέλω από κανένα σκύλο. Πειράζειιιι;;;;;;;;;;!!!!!!!!!"

Δικαιώμά σου!!! όσο και δικαίωμα ολών όσων επιτρέπουν τα φιλία στο σκυλί τους να μην τους αποκαλείς με τον χαρακτηρισμό "μπλιαχ"!!!!

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Ρε παιδιά, για ηρεμήστε λιγάκι!!!
Που είδες αγαπητή Έλλη, οτι αποκάλεσα ΚΑΠΟΙΟΝ από εδώ, "μπλιάχ"; Μήπως να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά αυτό που γράφω;
"Μπλιαχ" λέω για μένα, που έχω δει με τα μάτια μου τη χαρακτηριστική εικόνα, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΦΙΛΟ στο σκύλο! Αν σου αρέσει να φιλάς το σκύλο σου κι εσύ έτσι, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα! Εγω σε φιλάω; Αλλά αν σκεφτείς τι γλύφουν συνήθως οι σκύλοι δεν ξέρω πόσο άνετη θα ήσουν να αποδεχθείς τα φιλιά του σκύλου στο στόμα σου.
Και για να καταλάβεις τι εννοώ, θα σου πω το εξής παράδειγμα.
Είσαι εσύ κι ο φίλος σου (αν είσαι κορίτσι, δεν ξέρω). Ο φίλος σου είναι τόσο ευλύγιστος, που φτάνει να γλύψει τα "απόκρυφα" σημεία του, τα οποία δεν καθάρισε καλά μετά από την επίσκεψή του στην τουαλέτα και απόφασίζει να κάνει έναν οικολογικό καθαρισμό εκεί κάτω. Έπειτα, γλύφει να καθαρίσει και τα χέρια του, γιατί προηγουμένος έποιασε τη σακούλα των σκουπιδιών να την πετάξει, αλλά στο δρόμο του σκίστηκε, και μάζεψε ότι είχε πέσει κάτω με τα χέρια του αλλά μετά βαριόταν να πάει να τα πλύνει.
Εσύ, ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ όλο το σκηνικό, κι εκείνος, επειδή σε λατρεύει κι είναι ερωτευμένος μαζί σου, αποφασίζει να σου εκληλώσει όλη του την λατρεία με χάδια και φιλιά παντού.
Α. Τον αφήνεις;
Β. Τον στέλνεις κατ'ευθείαν στο μπάνιο, να πλυθεί;
Γ. ΔΕ/ΔΕ;
Καταλάβατε τί εννοώ;
Δεν έχω προσβάλλει κανέναν εδώ μέσα, αλλά έχω προσέξει οτι μερικοί με την πρώτη ευκαιρία "τη λένε" κυρίως στους καινούριους, κι αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν σου την είπα γιατί δεν το συνθίζω! Όπως είδες πρώτα από όλα είπα ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ! Δεν θα το κρίνω! έτσι νιώθεις έτσι κάνεις! Από την άλλη άλλοι άνθρωποι αλλιως νιώθουν αλλιώς πράττουν! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ- ΜΑΣ! αυτό είπα και τίποτα περισσότερο! Ισως με χάλασε εμένα αυτή η λέξη!

Τίποτα περισσότερο! ούτε για καυγάδες ούτε για παρεξηγήσεις! Απόψεις είναι αυτές!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Καταλάβατε τί εννοώ;

Βασικά το καταλάβαμε και από το προηγούμενο post σχετικά με την προυπηρεσία σου. Αν έχεις την ευγενή καλωσύνη, μην μας δώσεις άλλα παραδείγματα γιατί θα πέσουν βροχή τα "μπλιάχ"

Δεν έχω προσβάλλει κανέναν εδώ μέσα, αλλά έχω προσέξει οτι μερικοί με την πρώτη ευκαιρία "τη λένε" κυρίως στους καινούριους, κι αυτό δεν είναι καθόλου ωραίο!
Αυτό το ποίημα sorry αλλά έχει αρχίσει και γίνεται λίγο τετριμμένο να το πω; Οι "νέοι" με τους "παλιούς" και ποιός την λέει και πόσο εύκολα και σε ποιόν... Οπως ειπώθηκε και σε άλλο θέμα, στην τελική δεν είμαστε φίλοι εδώ μέσα. Απλά accounts είμαστε. Στα πλαίσια της ευγένιας, ο καθένας μπορεί να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Βεβαίως δικαίωμά του και δικαίωμα των υπολοίπων το πως θα αντιδράσουν.

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Επειδή διαβάζω εδώ και καιρό το φόρουμ, έχω προσέξει οτι έχει ξανασυμβεί αρκετές φορές, και μάλιστα "οι παλιότεροι" το έχουν παραδεχθεί αυτό. Να ψάξω να βρω τα αντίστοιχα post;
Χθες διάβασα κι ένα θέμα με πολύ γνωστό μέλος του φόρουμ, οπου -αν και έκανε μεγάλη κοτσάνα αθελά του- επειδή ήταν "παλιός" τον διαχειριστήκανε με "συμπάθεια και κατανόηση" και το παραδέχθηκαν ΟΛΟΙ οι παλιοί οτι αν ήταν καινούριος όντως "θα τον πετούσαν στην πυρά" και θα γινόταν χαμός.
Και ναι, σαφώς δεν είμαστε φίλοι, αλλά αυτός δεν είναι λόγος επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια πράγματα, να δημιουργούνται εντάσεις.
Εγώ είμαι ευαίσθητη, και ενοχλούμαι όταν μου τη λένε, και νοιώθω οτι πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αφού δεν το κάνει κάποιος άλλος για μένα!
Για σας, μπορεί να είμαι ένα avatar, αλλά ξέρετε, πέρα από την εικονική, υπάρχει και μία πραγματική προσωπικότητα, με συναισθήματα.
Για φανταστείτε τί θα γινόταν αν την έλεγε ο καθένας στον άλλο εδώ μέσα! Λίγη ευγένια και στον γραπτό λόγο, δε βλάπτει!
Συμμετέχω σε τρία ακόμη φόρουμ διαφορετικής θεματολογίας. Κανείς δεν με πρόσβαλε ποτέ, και μάλιστα αν και άγνωστοι αρχικά, με τα άτομα που είχα πιο καλή χημεία, ταξίδεψα Αθήνα και γνωριστήκαμε και έχουμε γίνει φιλαράκια με πολύ συχνή τηλεφωνική επικοινωνία!
Δεν μπαίνω σ' ένα φόρουμ για να κάνω φίλους, αλλά αν αυτό προκύψει, θα τους αποδεχθώ με μεγάλη μου χαρά, αν μου ταιριάζουν και τους ταιριάζω.
Μην βιάζεστε να πάρετε τον άλλο από τα μούτρα, αν δεν συμφωνείτε. Και τέλος, δεν κατηγορώ κανέναν που φιλάει στο στόμα το σκύλο του, εγώ σαν Μαρία, για εμένα το λέω, δεν θα επέτρεπα στο σκύλο μου να με φιλήσει στο στόμα. Τους λόγους, τους ξέρετε ήδη...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Συγγνώμη... αλλά στο συγκεκριμένο νήμα ποιός σε πρόσβαλλε? Το ότι λέχθηκε πως είναι δικαίωμά σου να έχεις την άποψή σου και δικαίωμα άλλων να έχουν την δική τους είναι προσβλητικό???

Έσυ ξεκίνησες με καθόλου ευγενική λέξη! Στο ξαναλέω δικάιωμα σου!!! Και άλλα μέλη δεν δέχονται τα γλυψίματα αλλά το έθεσαν αλλιώς το ζήτημα!

Επειδή διαφωνήσαμε πάει να πει πως σου την είπαμε κίολας? Και στην τελική ποιός πίανει ποιόν από τα μουτρά? Γιατί δηλαδή εσύ έχεις το δικαίωμα να εκφράζεσαι και οι άλλοι όχι με το πρόσχημα της ευαισθησίας?

Όταν εκφράζεις δήμόσια της απόψεις σου πρέπει να δέχεσαι τον αντίλογο! Αν το δικαίωμα σου και δικαίωμα τους το θεωρείς προσβλητικό τι να πω... ούτε βαρίες λέξεις ούτε γλαφυρές περιγραφές χρησιμοποίησε κανένας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Επειδή διαβάζω εδώ και καιρό το φόρουμ, έχω προσέξει οτι έχει ξανασυμβεί αρκετές φορές, και μάλιστα "οι παλιότεροι" το έχουν παραδεχθεί αυτό. Να ψάξω να βρω τα αντίστοιχα post;

Δεν σου είπα ότι δεν συμβαίνει. Κι εγώ το πέρασα και μπορεί να το ξαναπεράσω. Ευκολότατα μπορεί να μου την πει ο οποιοσδήποτε. Ε, και; Ξεκόλλησα και προχώρησα και δεν θεωρούμαι παλιά αν αυτό κατάλαβες.

Χθες διάβασα κι ένα θέμα με πολύ γνωστό μέλος του φόρουμ, οπου -αν και έκανε μεγάλη κοτσάνα αθελά του- επειδή ήταν "παλιός" τον διαχειριστήκανε με "συμπάθεια και κατανόηση" και το παραδέχθηκαν ΟΛΟΙ οι παλιοί οτι αν ήταν καινούριος όντως "θα τον πετούσαν στην πυρά" και θα γινόταν χαμός.

Και λοιπόν;

Και ναι, σαφώς δεν είμαστε φίλοι, αλλά αυτός δεν είναι λόγος επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια πράγματα, να δημιουργούνται εντάσεις.

Οι εντάσεις στα πλαίσια της ευγένιας, ξαναλέω, δεν είναι πάντα κακές. Συχνά προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ετσι λέω εγώ, τουλάχιστον.

Εγώ είμαι ευαίσθητη, και ενοχλούμαι όταν μου τη λένε, και νοιώθω οτι πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αφού δεν το κάνει κάποιος άλλος για μένα!

Δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε ότι κάποιος θα μας υπερασπιστεί όταν έχουμε κάποια διαφωνία. Στο δημοτικό είμαστε; Ο καθένας έχει την γνώμη του, έχει δικαίωμα να την λέει και θα πρέπει να την υποστηρίζει και να δέχεται τον διάλογο.

Για σας, μπορεί να είμαι ένα avatar, αλλά ξέρετε, πέρα από την εικονική, υπάρχει και μία πραγματική προσωπικότητα, με συναισθήματα.
Για φανταστείτε τί θα γινόταν αν την έλεγε ο καθένας στον άλλο εδώ μέσα!

Μην το γενικεύεις γιατί θα έχεις διαπιστώσει ότι δεν ισχύει αυτό στην πραγματικότητα του φόρουμ. Θέλω να πω ότι δεν αναλωνόμαστε κατά βάση, στο ποιός θα την πει σε ποιόν. Απλώς κάποιες φορές, συμβαίνει.

Λίγη ευγένια και στον γραπτό λόγο, δε βλάπτει!

Δεν αναφέρεσαι σε μένα φαντάζομαι;

Συμμετέχω σε τρία ακόμη φόρουμ διαφορετικής θεματολογίας. Κανείς δεν με πρόσβαλε ποτέ,

Βασικά ούτε εδώ είδα κανέναν να σε προσβάλλει.

και μάλιστα αν και άγνωστοι αρχικά, με τα άτομα που είχα πιο καλή χημεία, ταξίδεψα Αθήνα και γνωριστήκαμε και έχουμε γίνει φιλαράκια με πολύ συχνή τηλεφωνική επικοινωνία!
Δεν μπαίνω σ' ένα φόρουμ για να κάνω φίλους, αλλά αν αυτό προκύψει, θα τους αποδεχθώ με μεγάλη μου χαρά, αν μου ταιριάζουν και τους ταιριάζω.

Το ίδιο συμβαίνει και σ' αυτό το φόρουμ με πολλά από τα μέλη.

Μην βιάζεστε να πάρετε τον άλλο από τα μούτρα, αν δεν συμφωνείτε. Και τέλος, δεν κατηγορώ κανέναν που φιλάει στο στόμα το σκύλο του, εγώ σαν Μαρία, για εμένα το λέω, δεν θα επέτρεπα στο σκύλο μου να με φιλήσει στο στόμα. Τους λόγους, τους ξέρετε ήδη...
Σου ξαναλέω για να το κλείσουμε, πιστεύω ότι κακώς το κάνεις θέμα. Εχεις κάθε δικαίωμα να συμφωνείς ή να διαφωνείς με κάτι και να το εκφράζεις, όπως επίσης και όλοι μας. Εν ολίγοις, μην θίγεσαι τόσο εύκολα.

maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Αχ, μωρέ παιδιάαα.. μάλλον δεν καταλάβατε το σκεπτικό μου...
Αλλά δεν θα αναλύσω άλλο το θέμα, δεν έχει νόημα άλλωστε. Ας επιστρέψει το post στο αρχικό του θέμα, που είναι:
Κουτάβι και... γερά δόντια!
Εγώ δεν σιχαινόμουν ποτέ τις γλώσσες των σκύλων..η μαμά μου όμως έκανε μπλιαχ όπως είπες και συ...μόλις της άφησα το σκυλο να τον κράτησει λίγες μέρες ξεθάρρεψε και όταν γύρισα την είδα με το σκυλί αγκαλιά και να την γλύφει στα μούτρα..:shock:55 χρονών γυναίκα δεν είχε έρθει σε τέτοια επαφή με σκύλο...οπότε κάτσε να σου έρθει το σκυλάκι και σένα και μας λες σε λίγο καιρό αν αφήνεις να σε γλύφει η όχι:p:pεγώ πάντως την καραβρίσκω:D:Dειδικά όταν έρχεται το πρςί στο κραβάτι και μου γλείφει τη μύτη τα αυτιά,τα μάτια όλα γενικώς κάνω το πιό ωραίο ξύπνημα!!!!:):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ειπα ότι αν θεωρεις μπλιαχ να σε γλύφει ο σκύλος...τότε μη παρεις σκύλο..
Πως αυτη η πρόταση θεωρείται προσβλητική...δεν καταλαβαίνω?
Αυτη είναι η γνώμη μου και θα την έλεγα και στη 'κολλητή"μου..
Πολύ ευαίσθητη είσαι μου φαίνεται...:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ προτείνω όποιος θεωρεί οτι κάποιος τον έχει προσβάλλει σε προσωπικό επίπεδο (και ως εκ τούτου το ποστ μπορεί να θεωρηθεί προσωπική επίθεση, κάτι που είναι ενάντια στους κανονισμούς του φόρουμ) να στέλνει μύνημα στο διαχειριστή και να ζητά να σβηστεί το συγκεκριμενο ποστ. Αλλιώς εαν το ποστ είναι στα πλαίσια των κανονισμων (δεν είναι απαραίτητο να είναι και φιλικό), το αντιπαρέρχεται και συνεχίζει. Το να γίνονται συζητήσεις επι συζητήσεων off topic για το πόσο ευγενης/φιλικός/εριστικός/ειρωνικός είναι ο καθένας εδώ, δεν έχει κανένα νόημα, ούτε και πρόκειται να αλλάξει κάτι και το κυριότερο αποσπά την προσοχη απο ενδιαφεροντα θέματα οπως η καθαρότητα του στόματος του σκύλου!.

Είμαστε εδώ για να ανταλάσσουμε απόψεις. Το κατα ποσον κάποιες απόψεις δυσαρεστούν ή στενοχωρούν τον οποιον βρίσκεται πίσω απο τον κάθε λογαριασμό, δυστυχως είναι μέσα στα πλαίσια του να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες δημόσιες συζητήσειες μεταξύ accounts. :)

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Θα προσπαθησω να το θεσω οσο πιο κοσμια μπορω.

Οταν κανετε στοματικο σεξ ειναι καλυτερο αυτο που εχετε στο στομα σας απο το να σας δινει φιλακια ο σκυλακος? :p

Με ολο το σεβασμο!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
Οταν κανετε στοματικο σεξ ειναι καλυτερο αυτο που εχετε στο στομα σας απο το να σας δινει φιλακια ο σκυλακος? :p

Με ολο το σεβασμο!
Αχαχαχαχαχαααααααααααα! Τουλάχιστον ο σκύλος σε κοιτάζει με ευγνωμοσύνη εκείνη την ώρα! :maria::paja1:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Θα προσπαθησω να το θεσω οσο πιο κοσμια μπορω.

Με ολο το σεβασμο!

Μπα πανάθεμά σε... με πέθανες!!!!:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.