Η μοιρα του εκτροφέα...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Θα ηθέλα να μοιραστω μαζι σας ενα περιστατικο που ειχα...

Ολοι λεμε οτι πρεπει ο εκτροφέας να ειναι ανοιχτος να μπορει να δεχτει στο σπιτι του τους ανθρωπους εκεινους που ενδιαφερονται για κουταβι... Τι γινετε στην περιπτωση πεσεις σε κακοβουλο πλασμα? για παραδειγμα είχε ερθει καποιος σε εμενα και μου ζηταγε κουταβι. Του ειπα οπως παντα οτι θελω σε γνωρισω να δω τι ξερεις για την φυλη κτλ...

Τον δεχτικα στο σπιτι μου και επειδη ηταν τραυματισμενος στην κλιδα μαζεψα τα σκυλια για να μη πανε επανω του και αυτος χτυπησει ή πονεσει...
Ο ανθρωπος δεν ξαναείχε σκυλο δεν τον εβλεπα ανετο με τα σκυλια και ειχε δυο παιδια (1 και 3 ετων). Του ειπα οτι τα παιδιά ειναι μικρα... και οταν ρωτησα πως ειναι η γυναικα του τα σκυλια μου ειπε οτι δεν εχει επαφη και δεν τρελλενετε για τα σκυλια... του εδειξα τα σκυλια μου, μιλησαμε 1-2 ωρες για την φυλη, αναγκες κτλ... του ειπα οτι μαλλον θα εχω 2 διαθεσημα αλλα αν δεν γνωρισω την οικογενεια σου εγω δεν μπορω να σου δωσω κουταβι... και εφυγε...

Για να μην μακρυγορω αυτος συνεχισε να ψαχνει πηρε καποιους γνωστους μου εκτος Ελλαδας που με ρωτησας αν τον ξερω κτλ.
Επικοινωνει μαζι μου μετα απο 20 μερες να με ρωτησει τι εχω διαθεσημο και του απαντησα οτι ακομα τα ατομα που εχω απο το εξωτερικο περιμενω να διαλεξουν και μετα θα ξερω.. των ρωτησα πηρες και τους ταδε τηλεφωνο για κουταβι και δεν ειχαν διαθεσημο... και αυτος στραβωσε οτι τον παρακολουθω και τον "μαλωνω"!!! Αποτελεσμα να βγει σε φορουμ και να λεει οτι εχω το σκυλια μου κλεισμενα και δυστηχισμενα.. οτι ειμαι κουταβοεμπορος και πολλα αλλα...
Και εγω ρωταω μετα απο αυτο που επαθα με αυτον δεν θελω να ξαναδεχτω ΚΑΝΕΝΑΝ στο σπιτι μου.. το λαθος μου ηταν οτι απο την αρχη δεν τον απερριψα.. αλλα ειπα δεν ξερει απο σκυλια ολοι απο καπου μαθαμε και ισως να ειμαι αδικη μαζι του...
Πως μπορει να προφυλαχτει καποιος?
Εσεις εδω οι "εκτροφεις" του φορουμ τι κανετε? πως γνωριζετε του υποψηφιους για κουταβι σας?

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Η μοίρα του εκτροφέα είναι ανάλογη με τον εκτροφέα...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Και στο σπιτι σου να μη τον δεχοσουνα και να τον απερριπτες αμεσως...πιθανονατατα να εβγαινε και να ελεγε τα ιδια... Αν ο ανθρωπος ειναι κακοβουλος τετοιες λεπτομερειες δεν εχουν σημασια...
Εγω αναρωτιεμαι τωρα... αυτο δεν ειναι συκοφαντικη δυσφημιση?

Παρεπιπτωντως ο Βασιλης δε νομιζω οτι μιλαει για τη συγκεκριμενη περιπτωση... αν το σκεφτουμε γενικοτερα δεν ειναι λαθος αυτη η αποψη..

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Και στο σπιτι σου να μη τον δεχοσουνα και να τον απερριπτες αμεσως...πιθανονατατα να εβγαινε και να ελεγε τα ιδια... Αν ο ανθρωπος ειναι κακοβουλος τετοιες λεπτομερειες δεν εχουν σημασια...
Εγω αναρωτιεμαι τωρα... αυτο δεν ειναι συκοφαντικη δυσφημιση?

Παρεπιπτωντως ο Βασιλης δε νομιζω οτι μιλαει για τη συγκεκριμενη περιπτωση... αν το σκεφτουμε γενικοτερα δεν ειναι λαθος αυτη η αποψη..
Σωστά...!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
precious hug :Αποτελεσμα να βγει σε φορουμ και να λεει οτι εχω το σκυλια μου κλεισμενα και δυστηχισμενα.. οτι ειμαι κουταβοεμπορος και πολλα αλλα...
εγω θα εβγαινα στο ιδιο φορουμ που εγραψε ο κακοβουλος ενδιαφερομενος και θα ελεγα πως εχει η κατασταση και γιατι κριθηκε ακαταλληλος ,επισης για αυτους που αμφισβητησουν την ιδιωτητα του εκτροφεα , θα ελεγα να κοιταξουν τις γεννες και την καταλληλοτητα των γεννητορων καθως επισης οτι δεν υπαρχει προβλημα να δουν το τροπο διαβιωσης των σκυλων ,τελος θα τονιζα οτι στην περιπτωση συνεχειας αυτης της συκοφαντιας θα ακολουθουσα τη νομικη οδο

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
1. Πρώτη συνάντηση με τον υποψήφιο ιδιοκτήτη εκτός σπιτιού κατά προτίμηση σε κάποιο Cafe. Πρώτη εκτίμηση του χαρακτήρα του.
2. Δεύτερη συνάντηση στο σπίτι, αλλά μακριά απ' την τοκετομάδα... Λεπτομέρειες για το αν κατανοεί το σωστό μεγάλωμα ενός σκύλου. Ανάλυση του τι ζητάει, τι του αρέσει. Δεν βλέπει κουτάβια... βλέπει μόνο κατά περίσταση την μητέρα.
3. Τρίτη συνάντηση (στο σπίτι) κι αφού έχει αποφασιστεί από την πλευρά του εκτροφέα πως είναι κατάλληλος. Μπορεί να δει τα κουτάβια μόνο αν δεν κοιμούνται... αν κοιμούνται ή περιμένει, ή ξανάρχεται κάποια άλλη στιγμή!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
3. Τρίτη συνάντηση (στο σπίτι) κι αφού έχει αποφασιστεί από την πλευρά του εκτροφέα πως είναι κατάλληλος. Μπορεί να δει τα κουτάβια μόνο αν δεν κοιμούνται... αν κοιμούνται ή περιμένει, ή ξανάρχεται κάποια άλλη στιγμή!
αυτο γιατι

?????

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
αυτο γιατι

?????
Τα κουτάβια (όπως και τα παιδιά) αναπτύσσονται κατά την διάρκεια του ύπνου.
Τώρα η ίδια η διάρκεια του ύπνου μέχρι την ηλικία των 3 μηνών αρκετές φορές ξεπερνά τις 15 ώρες το 24ώρο. Αν τα κουτάβια έχουν φάει μισή ώρα νωρίτερα, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουν μόλις κοιμηθεί... ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει σε 4 ώρες να τα δει!
;)

Δεν είναι υπερβολή, κανόνας είναι!
Τα κουτάβια δεν ξυπνάνε ούτε για τον Επόπτη Εκτροφής του Ομίλου.

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
1. Πρώτη συνάντηση με τον υποψήφιο ιδιοκτήτη εκτός σπιτιού κατά προτίμηση σε κάποιο Cafe. Πρώτη εκτίμηση του χαρακτήρα του.
2. Δεύτερη συνάντηση στο σπίτι, αλλά μακριά απ' την τοκετομάδα... Λεπτομέρειες για το αν κατανοεί το σωστό μεγάλωμα ενός σκύλου. Ανάλυση του τι ζητάει, τι του αρέσει. Δεν βλέπει κουτάβια... βλέπει μόνο κατά περίσταση την μητέρα.
βρε εσυ Promithea... δεν ειναι ευκολο αυτο που περιγραφεις... και το βρησκω τρομερα κουραστικο αν δεν μενεις και κοντα με τον ανθρωπο που θελει κουταβι παει ... δεν μιλαμε για εκτος Αθηνων... που στους λεω αν δεν σας γνωρισω δεν γινετε και ερχονται οι ανθρωποι... τι θα τους πω ελατε 3 φορες στην Αθηνα?
Ωραια θελουμε ο κοσμος μαθει τι ειναι η εκτροφη να ενημερωθουνε αλλα αν και εμεις συμπεριφεροματε σαν ντιβες τοτε το πρωτο που θα κανουν ειναι να μπουν στο πρωτο pet shop...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
precious hug μην αναλωνεσε ψυχολογικα για κακοπροαιρετους υπαρχουν πολλοι

αυτο το ξερω αλλα δεν παυει να πληγωνει οταν διαβαζεις τοσα ασχημα για το ατομο σου.. προχτες δε εμαθα οτι στο σπιτι μου εχω ηλεκτροφορους φραχτες και δεν το ξερω....

Πηγε ενας γνωστος που εχει παρει σαρ πέι απο pet shop σε γνωστο εκπαιδευτη ...

ΓΝ: ειναι αγριο το σκυλι μου

ΕΚΠ: τα σαρ πει ετσι ειναι

ΓΝ: μια φιλη μου εχει πολλα δεν ειναι καθολου ετσι

ΕΚΠ: αν για την ταδε λες? αυτη εχει ηλεκτροφορους φραχτες γι'αυτο τα σκυλια ειναι ηρεμα....

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δεν είναι ανάγκη ούτε πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν ντίβες...
Αν ο άνθρωπός σου μένει εκτός Αθήνας ακυρώνεται η πιθανότητα να τον απορρίψεις?
Αν έρθει στην Αθήνα, τότε θα πάρει και σίγουρα κουτάβι?
Δεν θα χρειαστεί να ξανάρθει?
Θα έρθει να κάνει μια βόλτα να χαζέψει τις βιτρίνες στην Ερμού και επί τη ευκαιρία να πάρει κι ένα κουτάβι?
Αν ακούσεις "θα πάρω το ΚΤΕΛ και θα έρθω αυθημερόν για να πάρω το κουτάβι" (χωρίς να τον έχεις δει ή και ψυχογραφήσει) δεν θα τον απορρίψεις ήδη απ' το τηλέφωνο?
Περιμένεις να φτάσουν τα κουτάβια 2 μηνών για να βρεις τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες?

Οι απαντήσεις σου για τα παραπάνω είναι προφανείς, άρα γιατί ξαφνιάζεσαι?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σαφώς και δεν μπορεί να είναι μόνο μια η συνάντηση με τον εκτροφέα, αλλά από την μεριά μου ως υποψήφιος ιδιοκτήτης θα ήθελα να δω τα σκυλιά, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν καν κουτάβια, και τον χώρο τους στην πρώτη συνάντηση....

Πόσο μάλλον αν είχα κάνει και χιλιόμετρα για να φτάσω να συναντήσω τον εκτροφέα!

Να δει ο εκτροφέας αν του κάνει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης, αλλά να δει κι αυτός αν ο εκτροφέας, τα σκυλιά του, αλλά κι ο χώρος που βρίσκονται είναι όπως τα θέλει!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
συνήθως με τους υποψήφιους που δεν είναι κατάλληλοι (οι περισσότεροι απο τους υποψήφιους) τελειώνει η συζήτηση σε λίγα λεπτά,
για τους υπόλοιπους μπορεί να χρειαστούν και δύο συναντήσεις, ή πείρα μου έδειξε οτι εαν για κάποιον έχεις αμφιβολίες συνήθως είναι ακατάλληλος, η αρχή μου είναι καλύτερα να αδικήσεις κάποιον που μπορεί να πήγαινε καλά με το σκυλί, παρά να ρισκάρω την τύχη του σκυλιού μου.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τι εκτος Αθηνας?αν θελει πραγματικα καποιος σκυλο οι αποστασεις ειναι το λιγοτερο.
Ακουστε περιστατικο,χτυπαει το τηλεφωνο μεσα Νοεμβριου,ηταν καποιος κυριος(αστυνομικος στην Γ.Α.Δ.Α)απο Αθηνα και ρωτουσε αν ειχα κουταβια,του ειπα οτι δεν εχω αλλα καποια στιγμη στο μελλον θα κανουμε μια γεννα,οκ τελος.
Μετα απο μερικα ακομη τηλεφωνα 1 ωρας το καθενα(μεσα Δεκεμβριου πια) με ρωτησε αν μπορουσε στις 27-12-09 να επισκεφτη τα σκυλια μας εδω στην Δραμα,γιατι τα Φιλα τα ηξερε απο φωτος μονο(ειχε παλαιοτερα Ροττ,και το τελευταιο του πεθανε περυσι).
Και ετσι εγινε πηρε την γυναικα του και ηρθε(ο γιος του 9 ετων εμεινε στην Αθηνα),χαμος στην Δραμα λογο ονειρουπολης,ηπιαμε ενα καφε στον Κωστα33(εχει Καφε στο κεντρο)και συζητησαμε διαφορα(θα μενουν απο το καλοκαιρι στην Ν.Μακρη,χτιζουν σπιτι).
Μετα πηγαμε στα σκυλια,τα πρωτα του λογια ηταν οταν ειδε το μερος"καλα εσεις εδω εχετε ξεφυγει εντελως,με δορυφορο το βρηκατε το μερος?και κατι τετοια",τα σκυλια του αρεσαν πολυ,τα κουταβια ηταν τοτε 8 μηνων,τρελλαθηκαν με την Αμαζονα και αυτος και η γυναικα του,και μου λενε αν θα γινει η γεννα θελουν ενα Τιγρε,τους αρεσε τοσο πολυ ολο το σκηνικο που ηθελαν να μεινουν αλλα στους νομους Δραμας Καβαλας δεν υπηρχε δωματιο(εγω δυστυχως ειμαι ακομη προσφυγας σε διαμερισμα,ετοιμος για μετακομιση στο κτημα),απο το πολυ ψαξιμο δεν εμεινε ουτε χρονος για ταβερνα το βραδυ.
Απο τοτε ειχαμε καθημερινη επικοινωνια,1-2 ωρες,δεν μπορουσανε να περιμενουν και με παρακαλεσαν αν γινοταν να βρουμε κατι απο εξωτερικο,ψαξαμε ολο τον πλανητη,οτι γνωστους εχω στην Ευρωπη εψαχναν ολοι σκυλο για τον Βαγγελη,τελικα βρηκαμε στην Βραζιλια,στην Γερμανια,Πορτογαλια,Ισπανια,και στην Πολωνια,καταληξαμε Γερμανια ενα ζευγαρι σκυλων απο Βραζιλια,ο εκτροφεας φιλος καλος αλλα λιγο αφασια,3 κουταβια γεννα εχασε τα 2,εμεινε ενα θυληκο,ειπαμε τοτε για Βραζιλια,εγινε και το κοντακτ,επεσε και μια πολυ καλη τιμη,αλλα τοτε βρηκα κατι στην Ολλανδια,πολυ καλα σκυλια δυνατα πετιγκρι και τα χρωματα που θελαμε,οργανωσα τα παντα,εισητηρια,κρατε,τους ολλανδους,και μια τιμη για μενα,εφυγε ο Βαγγελης Σαββατο απογευμα πηγε Αμστερνταμ,ηρθε το σκυλι,κοιμηθηκαν στο αεροδρομιο,και την Κυριακη 7 το πρωι πεταξε παλι για Αθηνα,το ονομα αυτου Κοραξ ο Βαγγελης τον λεει Ραμον,ειναι τιγρε και φουλ ταμπεραμεντο,επικοινωνια εχουμε με τον Βαγγελη μια φορα τον μηνα 1ωρα,του χρονου την ανοιξη λεμε να βαλουμε την Ναβαρα με τον Ραμον.