Νέος σκύλος, καθόλου μόνος, οργιάζει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
1. Οι ατζιλιτάδες έχουν σκύλους που κατουριούνται;
Εχουν κουτάβια που κατουράνε ολούθε.

2. Άρα μαζεύει τα κάτουρα κάπως σε μία δεξαμενή από κάτω. Λογικά πάλι βρωμίζει ή βρωμοκοπάει.
Ούτε καν.

3. Άρα το αδειάζεις σαν την πάπια; Που σημαίνει θέλει και πλύσιμο λογικά?
α. Ούτε καν.
βου. Ναι, κάποια στιγμή θέλει πλύσιμο.

***Μη με καις. Είπαμε. Δεν το 'χω δοκιμάσει. Πάρε τα παιδιά μου στην Κροκέτα, που είναι και ψύχραιμα σε σχέση με μένα, και ρώτα τους. Αλλά μην πεις ότι σε ξέρω. Εντάξει; :LOL:

• Haha
Reactions: l.Kyveli and vrmode

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.445
8.459
To καλυτερο που με βολεψε για Φοιβο ειναι πλενομενες ζωνες μεσης. Κρατανε πολυ ποσοτητα, βγαινουν σε ωραια σχεδιακια και πολυ καλη ποιοτητα. Απο shein, 7 ευρω οι 3 , καπου 11 οι 6 αν θυμαμαι καλα , ελλαδα βρηκα μονο μουφες με 7 η μια και ηταν και εντελως αχρηστες.

Οσον αφορα το κρεβατι για οικονομια παλι στα αναπηράκια (που ολα ειχαν ακρατεια) γενικα με βολεψε το συστημα κοβω ενα σεντονι παλιο στα 4 ( φτιαχνεις 4 μεγεθος για κρεβατι σκυλου μεγαλο) βαζω αποκατω υποστρωμα ανθρωπινο (για την ακριβεια τα SANI ειναι μακραν καλυτερα και πιο απορροφητικα) και απο πανω το κομματι σεντονι (για την αισθηση δεν τρελαινονται για τα υποστρωματα). Ετσι αλλαζεις και πλενεις μονο μικρα σεντονακια και το υποστρωμα αποκατω απορροφα τα πολλα πολλα να μη γινονται χαλια απο κατω ως πανω που το πετας βαζεις νεο. Γιατι τα vetbed και τα αδιαβροχα υφασματινα ειναι πιο ογκωδη και ακριβα δε μπορεις να παρεις 7-8 που θα χρειαστεις στη πραξη σε 2 μερες και θελουν χρονο να πλυθουν στεγνωσουν, σε αντιθεση με το λεπτο σεντονακι.

Τα αρσενικα πεταγονται τα τσισα προς τη κοιλια στηθος χωρις πανα, αρα το λερωμα εκει ο μονος τροπος να το γλιτωσεις ειναι οι ζωνες.
viber_image_2025-06-23_12-50-24-714.jpgScreenshot 2025-07-12 170503.png

Και φυσικα το αδειασμα τεχνητα ειναι ενας τροποος να ελενξεις καλυτερα την ολη φαση

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.824
8.018
Τι δεξαμενή καλέ;;;;; Τι διαβάζω χριστούλη μου δευτεριάτικα!!! Ένα σουπεραπορροφητικό χαλάκι είναι από κάτω προφανώς θα έχει λάστιχο, αποροφά και κρατάει στη βάση την υγρασία. Φαντάζομαι, αν το ζώο κατουριέται μόνιμα εκεί, πρέπει να πλένεται ανά δύο μέρες το αργότερο.

• Like
Reactions: mareco

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.824
8.018
Παιδά είμαι να σκάσω. Δεν γράφω για να μου δώσετε λύση απλά είμαι θολωμένη. Όσο πάει χειροτερεύει η κίνηση του, ατροφούν κιόλας τα άκρα του όσο δεν κινείται. Πέρασαν και 10 μέρες από την κορτιζόνη, δεν είδαμε βελτίωση. Θα μιλήσω με τον γιατρό σήμερα. Δεν μπορώ να πάρω καμία απόφαση, τον βλέπω και λυπημένο και σπαράζει η καρδιά μου. Δεν τρώει ξηρή τροφή πια, μόνο κρέας και λίγο. Υποσιτίζεται δηλαδή κιόλας. Εγώ πιστεύω ότι δεν τρώει από στεναχώρια.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.960
7.535
Φφφφ... Κοίτα δεν είμαι κ τόσο καλή στην ψυχολογική υποστήριξη αλλά ίσως μπορώ να βοηθήσω να εξετάσεις τα δεδομένα σου, κάτι που εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ κ ψυχολογικά, κ στο να πάρω αποφάσεις χωρίς, τελικά, τρομερές τύψεις.

Κι αυτό, αν θέλεις να το προχωρήσουμε, το προτείνω επειδή εγώ προσωπικά, δε μπορώ να ηρεμήσω το μυαλό μου κ να πάρω ψύχραιμες αποφάσεις σε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν ΞΕΡΩ όλα τα δεδομένα μου πρώτα. Κ ίσως να λειτουργεί έτσι κ σε άλλους. Σε άλλους μπορεί να λειτουργεί αντίθετα, να τους βραχυκυκλώνει, οπότε εσύ ξέρεις αν θες να συζητήσουμε τα παρακάτω:

1. Ποια είναι η διάγνωση για το Τζιμακο - για την κατάπτωση, όχι γενικά. Κάτι νευρολογικής φύσης; Τι ακριβώς; Με γνωστό από πριν συγκεκριμένο νευρολογικό θέμα που χειροτέρεψε ραγδαία; Η είχε απλή εκφύλιση λόγω ηλικίας που ξαφνικά έγινε κάτι χειρότερο; Η διάγνωση είναι διαπιστωμένη με εξετάσεις (τι εξετάσεις; ) ή είναι η πιο plausible υπόθεση λόγω κλινικής εικόνας/συμπτωμάτων; Και γιατί πιστεύουν οι γιατροί ότι εξελίσεται γρήγορα;

Ο λόγος που ρωτάω: αν κ εφόσον είναι σίγουρα κάτι πρωτίστως νευρολογικό, χρειάζεται να ενημερωθείς για την τυπική εξέλιξη της συγκεκριμένης νόσου για να καταλάβεις πότε φτάνει σε στάδιο τόσο εκφυλιστικό (με βάση την κλινική εικόνα ή/καιντις εργαστηριακές εξετάσεις, ότι είναι δόκιμο για την παρακολούθηση της πάθησης) που δεν είναι πια αναστρέψιμη, ή αν υπάρχει χώρος για περαιτέρω θεραπευτικές κινήσεις (ίσως χρειάζεται κ άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις). Επίσης, αν δεν είναι απίθανο να είναι κάτι πρωτίστως παθολογικό που δευτερευόντως προκαλεί τη νευρολογική κ μυϊκή κατάπτωση (όχι τα γενικά προβλήματα στα πόδια που είχε λόγω ηλικίας, την κατάπτωση), ίσως έχει νόημα να το ψάξεις περαιτέρω (πάλι, εξετάσεις - κ οι γενικές εξετάσεις ίσως να βοηθήσουν στο τι ψάχνεις, πχ τα νεφρά).

2. Έχει κάνει πολύ πρόσφατες αιματολογικές κ βιοχημικές θυμάμαι; Μπορείς να μας ξαναπεις τα αποτελέσματα - ή να τα ανεβάσεις; Θέλεις να κάνεις τώρα μια επανάληψη των εξετάσεων;

Ο λόγος που ρωτάω: αυτές οι εξετάσεις μπορούν να σου πουν στην ύστατη απόφαση αν το σύστημα γενικά, ή κάποιο όργανο, έχει αρχίσει να "κλείνει ασφάλειες" (ανεπαρκείες), χωρίς επιστροφή. Αν είναι πολύ κακές οι εξετάσεις, δεν έχει κανένα νόημα να παιδεύεις το μυαλό σου. Αν όχι, είναι στο χέρι σου αν θέλεις να συνεχίσεις τη διερεύνηση ή άλλες θεραπευτικές ενέργειες.

3. Τελικά δεν κάνατε ποτέ καμία καλλιέργεια; Ούρων (με απλή παρακέντηση); Αίματος; Μπορείς να κάνεις; Τι αντιβίωση είπες πήρε; Enrofloxacin (νομίζω αυτό είναι το baytril)? Παίρνει ακόμα;

Ο λόγος που ρωτάω: Αυτόν στον είπα παλιότερα, για το ποσό τρελές επιπτώσεις (και πόνο και χοντρά νευρολογικά θέματα) κάνουν οι ουρολοιμώξεις. Κ πάλι, όχι ότι η ουρολοίμωξη δεν μπορεί να είναι από (βσκ το πιο πιθανό είναι να ξεκίνησε από) τα προβλήματα στα πόδια, αλλά το θέμα είναι αν κ κατά ποσό συντελεί αυτή τη στιγμή στην κατάπτωση κ την επιδείνωση του Τζιμακου. Για αίματος ρωταω, μήηηπως έκανε βακτηραιμια για κάποιο λόγο, δευτερευόντως από τα υπάρχοντα προβλήματα του.

Κ μια πρόσθετη πληροφορία: οι φλοροκινολονες (ότι τελειώνει σε -floxacin) έχουν γνωστές παρενέργειες νευρολογικές, σε αρθρώσεις, κ κυρίως σε τένοντες. Όχι σε όλους, αλλά είναι πολύ γνωστό, κ σε ανθρώπους κ σε ζώα. Κ πολύ πολύ σοβαρές καμιά φορά. Δεν είναι τόσο εύκολο να τις πάθει κανείς αυτές τις παρενέργειες αν δεν παίρνει την αντιβίωση για πολύ καιρό, αλλά δεν είναι παράλογο, θεωρώ, σε οργανισμό με ήδη υπαρκτά τέτοια προβλήματα να "πιάσουν" πιο εύκολα. Η ενροφλοξασινη πάντως είναι η πρώτης γραμμής αντιβίωση για ουρολοιμώξεις στα σκυλιά, ειδικά όταν δεν υπάρχει καλλιέργεια, αφ' ενός γιατί τα πιάνει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη αντιβίωση, αφ' ετέρου γιατί γενικά διεισδύει βαθιά στους μαλακούς ιστούς (ουροδόχο, προστάτη, κύστες κοκ). Αλλά κ ασχέτως υποθέσεων για παρενέργειες, αν το βακτήριο σε μια ουρολοίμωξη (κ γενικά σε οποιαδήποτε λοίμωξη) ΔΕΝ είναι ευαίσθητο σε μια αντιβίωση, τζάμπα πάει η αντιβίωση, δεν κάνει τίποτα. Μήπως να κάνετε τελικά μια καλλιέργεια να δείτε αν έχει όντως βακτήριο κ σε ποιες αντιβιώσεις είναι ευαίσθητο, μήπως κ αλλάξετε αντιβίωση;

Ελπίζω να βοήθησα κ όχι να σε βραχυκυκλωσα. Κ πάλι, τα φιλιά μου, σε όλους σας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.824
8.018
Δεν έχω απαντήσεις γιατί εκτός από μια εξέταση αίματος δεν έχουμε κάνει άλλες εξετάσεις. Ο γιατρός πιστεύει ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Εγώ θεωρώ ότι κάτι δούλευε καιρό, εμείς το ρίχναμε στα γεράματα αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ίσως κάποιος όγκος που πιέζει τα νεύρα κλπ. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια που του κάναμε υπέρηχο και είδε όλα του τα όργανα μας είχε πει ο γιατρός βλέπω κινητικό θέμα τα όργανα του έχουν τη φυσιολογική φθορά της ηλικίας αλλά κινητικά δεν θα έχει καλή κατάληξη. Όταν μίλησα στον γιατρό για μαγνητική μου είπε ότι δεν τη συνιστά με τίποτα ακόμα και αν αντέξει τη νάρκωση θα έχει επιπτώσεις. Επίσης μου είπε ότι δύσκολα κάποιος θα αναλάβει να τον χειρουργήσει στην ηλικία του. Λογικά πράγματα δηλαδή. Δεν θέλω να τον τρυπάμε για να του κάνουμε καλλιέργεια όταν το πρόβλημα του είναι φανερά αλλού. Δεν θέλω να τον ταλαιπωρήσουμε. Δεν βγάζουν νόημα πολύ όσο λέω γιατί είμαι σε μια δίνη και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση.

Άννα34

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2021
113
232
48
Σε καταλαβαίνω τόσο.... τους τελευταίους μήνες η Ζιζελ μας με πρόβλημα στα νεφρα και στα πόδια έτρωγε ελάχιστα, περπατούσε αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί και να σταθεροποιηθει όρθια μόνη της, για να κατέβει σκάλα εννοείται αγκαλιά. Έχω σκεφτεί πολλές φορές πως αυτό το σκυλί ζούσε πια μόνο για εμάς, επειδή μας αγαπούσε και ένιωθε πως την αγαπάμε. Πήραμε τη δύσκολη απόφαση, με πολύ πόνο, όταν πια δεν είχε κουράγιο να φάει τίποτα ούτε καν να πιει νερό. Ίσως κάποιοι να σκεφτούν πως ήταν αργά, εμείς μέχρι τελευταία στιγμή σκεφτόμασταν πως ίσως έχει λίγη ζωή ακόμα.... Ποτέ δεν είναι εύκολο αλλά πάντα ξέρεις πότε είναι η ώρα....

• Like
Reactions: l.Kyveli and mareco

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.824
8.018
Θα έρθει σήμερα πάλι ο γιατρός να του κάνει άλλη μια κορτιζόνη. Και βλέπουμε.