Η μοιρα του εκτροφέα...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Σαφώς και δεν μπορεί να είναι μόνο μια η συνάντηση με τον εκτροφέα, αλλά από την μεριά μου ως υποψήφιος ιδιοκτήτης θα ήθελα να δω τα σκυλιά, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν καν κουτάβια, και τον χώρο τους στην πρώτη συνάντηση....

Πόσο μάλλον αν είχα κάνει και χιλιόμετρα για να φτάσω να συναντήσω τον εκτροφέα!

Να δει ο εκτροφέας αν του κάνει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης, αλλά να δει κι αυτός αν ο εκτροφέας, τα σκυλιά του, αλλά κι ο χώρος που βρίσκονται είναι όπως τα θέλει!
@foibos
τα κουτάβια τα βλέπει κανείς μόνο αν το θέλει ο εκτροφέας... κι εγώ τα δείχνω μόνο αν δεν κοιμούνται!
Αν δεν μου κάνει εμένα ο υποψήφιος ιδιοκτήτης (και όπως είπε ο amalthea οι περισσότεροι συνήθως δεν κάνουν), τότε δεν πρόκειται να δει κουτάβια.

Όταν λες "τα σκυλιά του", τότε μάλλον μιλάς για την μητέρα, αφού ο πατέρας πολύ πιθανόν να μην είναι στην έδρα του εκτροφέα (με εξαίρεση τις ελάχιστες περιπτώσεις που του ανήκουν και οι δύο γεννήτορες).

Αν τώρα θέλει να δει "τα σκυλιά που έχει βγάλει ο εκάστοτε εκτροφέας", τοτε πάει σε εκθέσεις, κοιτάζει τα αποτελέσματα παλαιότερων εκθέσεων, βρίσκει τους ιδιοκτήτες τους και πάει και τα βλέπει!

Δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να φαντάζει λίγο σνομπ, αλλά αν έχεις 8 κουτάβια, τότε έχεις σίγουρα τους διπλάσιους υποψήφιους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από την γέννα. Έχεις άλλους τόσους που θα έρθουν στην πορεία... Θα σε πάρουν τηλέφωνο και άλλοι 15 που "δεν ξέρω, αλλά μ αρέσει η ράτσα μωρέ, αλλά δεν είμαι σίγουροςι"... μας κάνουν περίπου 40 και πλέον άτομα... και για όλους αυτούς θα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση για το πότε θα έρθουν, να ξυπνάς τα κουτάβια, να αναστατώνεις την λοχεία κλπ. κλπ.

Υ.Γ.: Τον καφέ τον κερνάει ο εκτροφέας!

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Σαφώς και δεν μπορεί να είναι μόνο μια η συνάντηση με τον εκτροφέα, αλλά από την μεριά μου ως υποψήφιος ιδιοκτήτης θα ήθελα να δω τα σκυλιά, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν καν κουτάβια, και τον χώρο τους στην πρώτη συνάντηση....

Πόσο μάλλον αν είχα κάνει και χιλιόμετρα για να φτάσω να συναντήσω τον εκτροφέα!

Να δει ο εκτροφέας αν του κάνει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης, αλλά να δει κι αυτός αν ο εκτροφέας, τα σκυλιά του, αλλά κι ο χώρος που βρίσκονται είναι όπως τα θέλει!
Θα συμφωνησω με τον foibo γιατι μπορει βρε αδελφε εμεις να μην τους κανουμε... και βεβαια ποτε δεν θα εδεινα και δεν εδωσα κουταβι επαρχεία αν δεν γνωριζα πρωτα και να το παρουν οταν θα ειναι στη σωστη ηλικία...
Αλλα δεν ειναι κριμα να μην δουν σκυλιά? ερχονται με λαχταρα!!! βαζω τον ευατο μου στη θεση τους...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Kαλα ολα αυτα και συμφωνω με την αυστηροτητα, αλλα αν π.χ. εμενα στην καβαλα και επρεπε να ερθω 3 φορες στην αθηνα για να δω τα κουταβια θα ηταν λιγο παρατραβηγμενο, εκτροφικα σωστο αλλα για το συντριπτικο μεσο ορο ακρως υπερβολικο. Θα μου πει βεβαια καποιος οτι δε θελει να ασχοληθει με το μεσο ορο, αλλα αυτο και δυσκολο ειναι και αρνητικες συνεπειες μπορει να επιφερει στο κοσμο της κυνοφιλις

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν με ενδιαφέρει να δω κουτάβια!
Αν καταλήξω ότι αυτός ο εκτροφέας μου ταιριάζει τότε θα με απασχολήσει η ύπαρξη των κουταβιών!

Θέλω όμως να δω οπωσδήποτε τους μελλοντικούς γεννήτορες, ή τουλάχιστον την μητέρα, εφόσον ο πατέρας μπορεί να είναι στο βουνό, στο εξωτερικό, αφού παίζουν σημαντικό ρόλο και στην μορφολογία των κουταβιών και στον χαρακτήρα τους και αν και στο κομμάτι της μορφολογίας μπορώ να τα δω τα σκυλιά στην έκθεση, στο κομμάτι του χαρακτήρα, για εμένα τουλάχιστον, η συνάντηση υπό τις συνθήκες μιας έκθεσης δεν είναι αρκετή!

Επίσης, θέλω να δω που έχει, πως έχει τα σκυλιά του και την σχέση που έχει με αυτά πριν πάρω την οποιαδήποτε απόφαση!

Για εμένα, όσο κρίνεται ο υποψήφιος ιδιοκτήτης από τον εκτροφέα, άλλο τόσο κρίνεται κι ο εκτροφέας από τον ιδιοκτήτη!

Την λαχτάρα που έχω για σκυλοφθαλμόλουτρο δεν την βάζω καθόλου, γιατί αυτή υπάρχει πάντα....δεν αντιμετωπίζεται.....

BLOODIATOR

Member
6 Απριλίου 2010
13
0
KORYDALLOS
Kαλησπερα σας...

Εγω λοιπον ειμαι ενας απο αυτους απο τον οποιο πρεπει ΟΛΟΙ οι εκτροφεις να προφυλαχτειτε και να μην του δωσετε ΠΟΤΕ σκυλο.Ξερω οτι πολοι απο εσας ειστε εκτροφεις.Ελπιζω οι περισσοτεροι αποσας να μην ειστε αυτοι απο τους οποιους πρεπει να προφυλαχτουν οι υποψηφιοι αγοραστες σκυλων.Εγω τουλαχιστον ημουν τυχερος και προφυλαχτηκα απο αυτον που επρεπε να αποφυγω.Απεριψα δηλαδη ενα εκτροφειο που επισκεφτηκα για λογους κακης συμπεριφορας και που δεν ταιριαζαν με την αισθητικη μου.Καμια φορα δεν λενε οτι ο σκυλος παιρνει πραγματα απο τον χαρακτηρα του αφεντικου του?Εγω δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση απογονο σκυλου με τετοιο χαρακτηρα.Επισης,προς διορθωση του αρχικου ποστ,πριν παρω σκυλο,ειχα κιαλλον (για τον οποιο μαλιστα συζητησαμε για καμποση ωρα λογω καλαζαρ) και ακομα παλιοτερα ειχα κιαλλον.

Εννοειται οτι δεν θα πηγαινα ποτε το παιδι μου σε ενα σπιτι με 13 σκυλια.Αν αυτη ηταν η πρωτη εμπειρια ενος 3χρονου παιδιου με το σκυλο,τοτε σιγουρα θα τον εκανα να μην θελει να ξαναδει σκυλο.Δεν χρειαζεται να εισαι ειδημων για να το καταλαβεις αυτο.Επισης δεν θεωρω κανεναν ικανοτερο απο εμενα για να κρινει αν το παιδι μου ειναι μπορει να συζησει με σκυλο.Εναν παιδοψυχολογο,ισως.Εναν που δεν εχει σχεση με παιδια,σε καμια περιπτωση.Εννοειται οτι δεν θα επαιρνα ποτε τον σκυλο που θα μου επεβαλε ο εκτροφεας επειδη αυτος θα περισευε.Ειμαι της γνωμης οτι πρεπει να δεχεσαι το σκυλι που σου προτεινει ο εκτροφεας.Σε καμια περιπτωση ομως να σου επιβαλει να παρεις αυτον που θα περισεψει οταν διαλεξουν καποιοι αλλοι.Δεκτο να υπαρχουν προτεραιοτητες,κιεγω ομως πρεπει να κοιταξω το δικο μου συμφερον και να κοιταξω και αλλου.Επισης ποτε δεν περιμενα οτι θα μου ζηταγε ενας εκτροφεας(που υποτιθεται οτι εχει καποια εμπειρια με τα σκυλια) να πλησιασω εναν σκυλο στο προσωπο για να διαπιστωσω οτι δεν μυριζει.Εναν σκυλο που δεν ξερω καν.Και αυτο στην πορεια θα το χρησιμοποιουσε για να πει οτι δηθεν δεν εκανα για σκυλο.Γιατι?Επειδη δεν πλησιασα τον σκυλο μουρη με μουρη να τον μυρισω.
Αποτι ξερω οι περισσοτεροι εκτροφεις παρακινειτε τους υποψηφιους αγοραστες να κοιταξουν και παραεξω για σκυλια.Στη δικια μου περιπτωση εγινε το αντιθετο...Ρωσια,Ουγγαρια,Βελγιο και αλλες χωρες, κριθηκαν ως οι χειροτερες για αγορα σκυλου με τους χειροτερους χαρακτηρισμους για ΟΛΟΥΣ τους αλλοδαπους εκτροφεις.(Γιαυτο και πηρα το σκυλακο μου απο τη Ρωσια)

Θα ηθελα λοιπον κιεγω με τη σειρα μου να κανω το ερωτημα στους εκτροφεις του Φορουμ...Ας πουμε οτι σαν εκτροφεις εχετε ενα φορουμ το οποιο αφορα τη ρατσα την οποια εκτρεφετε.Αν καποιος δεν δεχθει να παρει σκυλο απο εσας ποια θα ηταν η αντιδραση σας?Θα βγαινατε στο φορουμ να αρχισετε να τον βριζετε επειδη καταλαβατε οτι ψαχνει αλλου για σκυλο?Η απλα δεν θα δινατε καμια σημασια?
Επισης τι θα κανατε για να διαφημισετε το εκτροφειο σας?(απολυτα θεμιτο)Θα βγαινατε να μιλησετε σαν εκτροφεας για τη δουλεια που κανετε?Η θα φτιαχνατε 2-3 λογαριασμους ακομα οι οποιοι θα παρουσιαζονται σαν απλοι χρηστες και η μονη τους δουλεια στο φορουμ θα ειναι να εκθειαζουν εσας,με πραγματα βεβαια που γραφετε εσεις?Ειμαι σιγουρος οτι κανεις απο εσας δεν κανει κατι απο αυτα.Εγω τα ρωταω απο απλη περιεργεια.Αλλωστε οπως υπαρχουν κακοι ιδιοκτητες σκυλων,υπαρχουν και κακοι εκτροφεις...οχι απαραιτητα με κακα σκυλια,αλλα με απαραδεκτη συμπεριφορα.

Δεν εχω σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν.Αλλωστε ο καθενας μπορει να κρινει συμφωνα με τις εμπειριες που εχει.Αν δεν εχει εμπειριες ζηταει απο τριτους τι δρομο πρεπει να ακολουθησει.Επισης δεν θα ζητησω απο κανεναν τριτο να παρει μερος στην συζητηση για να παρει το μερος μου.Δεν εχω συνηθισει να χρειαζομαι αυλικους και παρατρεχαμενους για να με υποστηριξουν.

Τελος θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει για το πως μπορω να ανεβασω print screen εδω στο φορουμ.Επειδη ξερω οτι θα ειπωθουν πολλα και επειδη δεν εχω σκοπο να αντιδικισω με κανεναν θα ηθελα να διαβασετε ολοι τι ακριβως εχει συμβει σε εκεινο το φορουμ μιας και το θεμα το εχω σωσει ολοκληρο.

Καλο σας απογευμα και ευχαριστω για το χρονο και το χωρο.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@BLOODIATOR

δεν γνωρίζω σε ποιον απευθύνεσαι και δεν έχω καμία διάθεση να κάνω τον δικηγόρο κανενός, ούτε να βρεθώ στη μέση μιας προσωπικής αντιπαράθεσης.

Επίτρεψέ μου ταπεινά δύο παρατηρήσεις μόνο:

Αλλωστε οπως υπαρχουν κακοι ιδιοκτητες σκυλων,υπαρχουν και κακοι εκτροφεις...οχι απαραιτητα με κακα σκυλια,αλλα με απαραδεκτη συμπεριφορα.
Τίποτα ορθότερο αυτού...

Εννοειται οτι δεν θα πηγαινα ποτε το παιδι μου σε ενα σπιτι με 13 σκυλια.Αν αυτη ηταν η πρωτη εμπειρια ενος 3χρονου παιδιου με το σκυλο,τοτε σιγουρα θα τον εκανα να μην θελει να ξαναδει σκυλο.Δεν χρειαζεται να εισαι ειδημων για να το καταλαβεις αυτο.
Το παιδί δεν το εγκλιματίζεις στα σκυλιά παίρνοντας σκύλο... αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά και πριν προβεί κανείς στην απόκτηση!

BLOODIATOR

Member
6 Απριλίου 2010
13
0
KORYDALLOS
Το θεμα μου ασφαλως εχει να κανει με τον θεματοθετη...

Promithea...συμφωνω απολυτα μαζι σου και αυτο εκανα.Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα τον εβαζα αναμεσα σε 13 σκυλια.Σιογουρα θα ηταν τραυματικο.

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Κύριε BLOODIATOR,
η προσωπική σας εμπειρία με την κυρία Λεβεντάκη, είναι μία αφορμή γιά να συζητήσουν όσοι και όποιοι επιθυμούν,
μία ευαίσθητη διαδικασία όπως είναι η επιλογή εκτροφέα όταν είσαι υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου και το αντίστροφο,
πως δηλαδή εμπιστεύεσαι ένα κουτάβι σου σε έναν άγνωστο,όταν είσαι εκτροφέας.
Δεν επιθυμώ καθόλου να σταθώ με απόλυτο τρόπο στην προσωπική σας ιστορία(παρόλο που με κεντρίζει αρκετά...)
αλλά θέλω να προσπαθήσω να μιλήσω γιά την ιδιαιτερότητα αυτής της "συναλλαγής".
Εμάς τους εκτροφείς σε αυτό εδώ το φόρουμ,μα πάνω από όλα στη συνείδηση μας,μας απασχολεί πως θα καταφέρουμε να
"γεννήσουμε" υγιή κουτάβια.Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι να εμπιστευτούμε το πολύτιμο αυτό "προιόν" της ενασχόλησης μας σε έναν άλλον ανθρωπο.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε αυστηροί,προσεκτικοί,ίσως καχύποπτοι και εν τέλει μιάς και το προιόν είναι δικό μας,εμείς αποφασίζουμε εάν και σε ποιόν θα το εμπιστευτούμε!!
Με μιά άλλη πορεία και ο υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου έχει κάθε δικαίωμα να απορρίψει έναν η περισσότερους εκτροφείς.
Τόσο απλό είναι το θέμα και με αφήνει αδιάφορη η προσωπική σας αντιδικία με την κυρία Λεβεντάκη.
Θα υπερασπιστώ όμως, κατά τις δυνάμεις μου, το δικαίωμα της να σας απορρίψει!!!

υγ. Γιά την ιστορία του θέματος...
στο "αλλο" φόρουμ,έγραφα με nickname LEILA,που είναι και το όνομα ενός από τους σκύλους μου.
Δεν είμαι παρατρεχάμενη της κυρίας Λεβεντάκη.
Ονομάζομαι Φιλντίση Αικατερίνη-Τιτίκα και εκτρέφω ντάκσχουντ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τελος θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει για το πως μπορω να ανεβασω print screen εδω στο φορουμ.Επειδη ξερω οτι θα ειπωθουν πολλα και επειδη δεν εχω σκοπο να αντιδικισω με κανεναν θα ηθελα να διαβασετε ολοι τι ακριβως εχει συμβει σε εκεινο το φορουμ μιας και το θεμα το εχω σωσει ολοκληρο.
Nα υπενθυμίσουμε πριν παρεκτραπεί το θέμα οτι δεν επιτρέπεται η δημοσίευση προσωπικών στοιχείων/δεδομένων άλλου ατόμου χωρίς την συναίνεση του. Επίσης προκειμένου να είναι εποικοδομητικό το νήμα και για άλλους, να παρακαλέσουμε να αποφευχθούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Τέλος να υπενθυμίσουμε οτι το θέμα είναι η διαδικασία επιλογής κατάλληλων υποψηφίων. Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε σ'αυτό. :)

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ονομάζομαι Φιλντίση Αικατερίνη-Τιτίκα και εκτρέφω ντάκσχουντ.
Κρυφοdoguero είσαι.... παραδέξου το!
:D

Nα υπενθυμίσουμε πριν παρεκτραπεί το θέμα οτι δεν επιτρέπεται η δημοσίευση προσωπικών στοιχείων/δεδομένων άλλου ατόμου χωρίς την συναίνεση του. Επίσης προκειμένου να είναι εποικοδομητικό το νήμα και για άλλους, να παρακαλέσουμε να αποφευχθούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Τέλος να υπενθυμίσουμε οτι το θέμα είναι η διαδικασία επιλογής κατάλληλων υποψηφίων. Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε σ'αυτό. :)
Το νήμα θα παρεκτραπεί ούτως ή άλλως... το θέμα παραμένει ακόμα ωστόσο!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Εννοειται οτι δεν θα επαιρνα ποτε τον σκυλο που θα μου επεβαλε ο εκτροφεας επειδη αυτος θα περισευε.Ειμαι της γνωμης οτι πρεπει να δεχεσαι το σκυλι που σου προτεινει ο εκτροφεας.Σε καμια περιπτωση ομως να σου επιβαλει να παρεις αυτον που θα περισεψει οταν διαλεξουν καποιοι αλλοι.Δεκτο να υπαρχουν προτεραιοτητες,κιεγω ομως πρεπει να κοιταξω το δικο μου συμφερον και να κοιταξω και αλλου.
συγνωμη αλλα αυτα ειναι στανταρ. αν καταλαβα θα ειχε εαν δεν της επαιρναν το κουταβι απο το εξωτερικο. αν ηθελες πρωτη δευτερη επιλογη πας κανα 3 μηνο πριν σκας την προκαταβολη σου και περιμενεις. την τελευταια στιγμη δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις

Επισης ποτε δεν περιμενα οτι θα μου ζηταγε ενας εκτροφεας(που υποτιθεται οτι εχει καποια εμπειρια με τα σκυλια) να πλησιασω εναν σκυλο στο προσωπο για να διαπιστωσω οτι δεν μυριζει.Εναν σκυλο που δεν ξερω καν.Και αυτο στην πορεια θα το χρησιμοποιουσε για να πει οτι δηθεν δεν εκανα για σκυλο.Γιατι?Επειδη δεν πλησιασα τον σκυλο μουρη με μουρη να τον μυρισω.
σε αυτο δεν εχεις καθολου αδικο

Αποτι ξερω οι περισσοτεροι εκτροφεις παρακινειτε τους υποψηφιους αγοραστες να κοιταξουν και παραεξω για σκυλια.Στη δικια μου περιπτωση εγινε το αντιθετο...Ρωσια,Ουγγαρια,Βελγιο και αλλες χωρες, κριθηκαν ως οι χειροτερες για αγορα σκυλου με τους χειροτερους χαρακτηρισμους για ΟΛΟΥΣ τους αλλοδαπους εκτροφεις.(Γιαυτο και πηρα το σκυλακο μου απο τη Ρωσια)
δεν τραγικο αυτο που σου ειπε. αλλα δεν ειπε και μια καλη κουβεντα γαι καποιους?

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Eιναι θεμα αισθητικης και πως καποιος αντιμετωπιζει τις καταστασεις... αν εχει μανια οτι καποιος παει να τον κοιροιδεψει.. τοτε τα παντα ετσι θα φαινονται.
Προφανως αν καποιος εχει τετοια διαθεση δεν θα μπορεσει ποτε να κανει "χωριο" με κανεναν εκτροφεα και καλο είναι να παει να παρει απο το εξωτερικο... σιγουρα βεβαια εκει δεν θα εχει την δυνατοτητα να δει γονείς, ουτε να δει τον χαρακτηρα του εκτροφέα (πολλοι απ εσας τους εχετε δει με τι αγένεια συμπεριφεφωνται στις εκθεσεις οι Ρωσσοι και πως ειναι σαν ανθρωποι βεβαια αυτο βεβαια δεν βαζει στο ιδιο καζανι τους παντες). Σε ολες τις χωρες υπαρχουν καλοι και κακοι εκτροφεις σημασια εχει τι χρονο αφιερωνεις να ψαξεις...

Και ολοι ξερετε οτι οι Ρωσσοι εχουν πολυ μικρα σπιτια και δεν μπορουν να εχουν σκυλια οποτε δινουν τα σκυλια σε αλλους και λενε οτι το κανουν για καλο και απλα εποπτευουν δηθεν τις γεννες.... δεν υπαρχει εκτροφειο στη Ρωσσια στην φυλη μου που να μην ειναι ετσι, αν κανει γεννες... δεν μιλαμε βεβαια ποσα δειχνουν αλλον πατερα και αλλος ειναι τελικα. Ηξερα μια περιπτωση που επειδη καποιο εκτροφείο στη Ρωσια ειχε ενα σκυλο οποιος ηταν απο μεγαλο εκτροφείο της Αμερικης τον βαζανε οτι ειναι πατερας σε παρα πολλες γεννες και ο σκυλος δεν μπορουσε να το κανει και το πιο χαζο δεν ηταν carrier καποιων χρωματων αρα δεν μπρορουσε να δωσει καποια χρωματα αλλα εχει παιδια ολων των χρωματων...

Και βεβαια ενα παιδι δεν θα βρεθει μπροστα σε πολλα σκυλια και θεμα το γονέα να του δωσει ατο παιδι την παιδεια που χρειαζεται γι'αυτο και δεν νομιζω ΠΟΤΕ κανενας εκτροφέας δεν θα αφηνε τα σκυλια του με ενα μικρο παιδι.. σιγα-σιγα για δει αντιδρασεις...

Το θεμα μας σε αυτο post ειναι πως ο εκτροφεας μπορει να προφυλαχτει απο τον οποιοδηποτε κακοβουλο... ενας εκτροφεας που ανοιγει το σπιτι του αφιερωνει τον χρονο του, προσπαθει να λυσει οτι απορειες υπαρχουν (αν μπορει φυσικα) να δει τι ανθρωπος ειναι ο απεναντι του που και βεβαια να διαλεξει ποιο κουταβι ταιριαζει σε μια οικογενεια με παιδια... Ενας σοβαρος εκτροφεας ξερει τους χαρακτηρες των κουταβιων του και προσπαθει να ταιριαξει χαρακτηρες. Η ιδεα οτι καποιος θα παρει οτι μεινει ειναι λαθος εκτιμηση για μενα ΟΛΟΙ εδω μεσα ξερετε οτι ολα τα κουταβια σε μια γεννα δεν ειναι ιδια, η ποιοτητα φαινεται ο χαρακτηρας ειναι κατι που το βλεπεις μετα τις 8 εβδομαδες...
Γελαω βεβαια γιατι στην δικη μου περιπτωση το κουταβι που ισως εδεινα στον μελλοντικο ιδιoκτητη ειναι το κουταβι πηρε R- BEST BABY IN SHOW στον ΚΟΕ την Κυριακη και τωρα πια ειναι Αυστρια και εχει φοβερο χαρακτηρα.

Το λαθος σε πολλες περιπτωσεις στους Ελληνες οταν ψαχνουν σκυλο πανε με την νοοτροπεια των παπουδων μας <να παρεις το πιο μεγαλο αρα και πιο γερο> δεν καταλαβαινουν οτι ολα ειναι θεμα καλη καρδιας, εμπιστοσυνης, καλης διαθεσης... και βεβαια ηθικης...

Δεν νομιζω οτι κανενας καλος εκτροφεας χρειαζεται αυλικους... μπορει να υπαρχουν ανθρωποι που τον θαυμαζουν την δουλεία του και να θελουν να πουν την αληθεια στα ψεμματα καποιου ... μπορει και καποιοι να ειναι τελειως αρχετοι και να μην τον γνωριζουν καθολου απλα να βλεπουν πως καποιος εκμεταλευεται την ανεχεία και την αγαπη στα σκυλια...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
δεν πιστευω να χρειαζεται να υπενθυμίσω ότι στο συγκεκριμένο φόρουμ..... υπάρχει ήδη αναρτημενο τοπικ από την αντίθετη πλευρα.... του νεου ιδιοκτήτη που αναφερει ξεκαθαρα πως διαλεγουμε εκτροφέα.....
θεωρώ πολύ καλό που επιτελους βρισκεται και ο αντίλογος.....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω με τον Πετρο. Και στην τελικη, ο πελατης δεν εχει παντα δικαιο, ειδικα οταν το προϊον είναι ζωντανο.

Φανταζομαι κανεις δεν αισθανεται ομορφα όταν τον απορριπτει ενας εκτροφεας. Εξαλλου ολοι νομιζουμε ότι ειμαστε ικανοι να ανταποκριθουμε στις αναγκες ενός σκυλου, ακομα και δυσκολης φυλης.

Εγω πχ μπορει να πιστευω ότι μπορω να δαμασω και τον κερβερο και να ζηταω το πιο ενεργητικο κουταβι δυναμικης φυλης, αλλά η αληθεια είναι συχνα πολύ διαφορετικη και η αποτυχια θα ερθει συντομα, με πρωτο θυμα τον ιδιο τον σκυλο.

Επισης, εκτος από την ευζωια του σκυλου, είναι παρα πολύ θεμιτο ο εκτροφεας να φροντιζει και για την καλη του φημη, η οποια θα ερθει μονο μεσω ενός καταλληλου ιδιοκτητη. Και είναι κριμα τον μοχθο τοσων ετων να τον χαλασει ενας ακαταλληλος ιδιοκτητης.

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Αυτό με τους Ρώσους ήταν αναγκαίο????
Εχεις απολυτο δικιο... αλλα επειδη τους θυμαμε στο Πανευρωπαικο της Ουγγαριας (αγενείς, επερναν τις σειρες των αλλων, χειροφιληματα στους κριτες κτλ) οταν ακουω Ρωσος κατι με πιανει...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
σε αυτο δεν εχεις καθολου αδικο
Οταν καποιος ρωταει... χανει τριχα το σκυλι μυρηζει? του λες οτι δεν θελει μπανιο και αν δινεις καλη τροφη, δεν εχεις κανενα προβλημα τους λες αν θελεις μυρησε τον σκυλο που κραταω να δεις.. ποσο κακο μπορει να ειναι αυτο...
Ενας σκυλος δε που καθετε ηρεμα διπλα σου στον κανεπε παρα πολυ ησυχος...

Εγω σε ολο αυτο θελω να επιμεινω τι κανουμε εμεις μου θελουμε να δινουμε τα σκυλια μας πιο επιλεκτικα και οχι οπου και οπου... οταν βρεθουμε σε κακη στιγμη... με ανθρωπο που μαλλον δεν ξερει απο σκυλους και παρερμηνευει οτι του λες... πως ολοι εσεις καταλαβαινετε ποιος ειναι καλος να μπει στο σπιτι σας...