Η οικογένεια μου θέλει την παρέα και την αγάπη ενός σκύλου....

Status
Κλειδωμένο θέμα

sofiamopy

Member
24 Απριλίου 2017
13
36
53
Οι συμβουλες των αλλων μελων με εχουν καλυψει απολυτα, το εχεις αρκετα πιο ευκολο στο μυαλο σου το ολο θεμα, σε σχεση με τα πραγματικα δεδομενα. Τονιζω μονο συγκεκριμενα σημεια, οπως οτι το σκυλι το μεγαλωνουμε ως σκυλι και οχι ως "παιδι μας". Οτι το μεγεθος δεν παιζει τοσο ρολο, οσο η αναγκη εκτονωσης και ασκησης. Οτι η αποκτηση σκυλου απο εκτροφειο σημαινει πολυ (μα πολυ) περισσοτερο ψαξιμο,χρονο,χρημα (φυσικα) και τυχη (θα ελεγα). Και αυτο που εγραψες

με προβληματιζει....αν δεν εχεις την δυνατοτητα αυτη, προτεινω να αναθεωρησεις αν ειναι η καταλληλη περιοδος για να βαλεις εναν σκυλο στην οικογενεια σας.
Γνωμη μου ειναι να πιασεις το φορουμ απο την αρχη και να διαβασεις ασταματητα, αν μπορεις ολα τα θεματα! Μονο ετσι θα αντιληφθεις αυτα που σου λεμε και γιατι τα λεμε (σιγουρα οχι για να σου κανουμε επιθεση, αλλα για να προλαβουμε τυχον λαθη και ανεπιθυμητες καταστασεις).
Καλη τυχη στην επιλογη σου!
Αυτό θα κάνω θα αρχίσω το διάβασμα .... Δεν θέλω να κάνω λάθος και θα το ψάξω πολύ... Σας ευχαριστώ...

sofiamopy

Member
24 Απριλίου 2017
13
36
53
Οι συμβουλες των αλλων μελων με εχουν καλυψει απολυτα, το εχεις αρκετα πιο ευκολο στο μυαλο σου το ολο θεμα, σε σχεση με τα πραγματικα δεδομενα. Τονιζω μονο συγκεκριμενα σημεια, οπως οτι το σκυλι το μεγαλωνουμε ως σκυλι και οχι ως "παιδι μας". Οτι το μεγεθος δεν παιζει τοσο ρολο, οσο η αναγκη εκτονωσης και ασκησης. Οτι η αποκτηση σκυλου απο εκτροφειο σημαινει πολυ (μα πολυ) περισσοτερο ψαξιμο,χρονο,χρημα (φυσικα) και τυχη (θα ελεγα). Και αυτο που εγραψες

με προβληματιζει....αν δεν εχεις την δυνατοτητα αυτη, προτεινω να αναθεωρησεις αν ειναι η καταλληλη περιοδος για να βαλεις εναν σκυλο στην οικογενεια σας.
Γνωμη μου ειναι να πιασεις το φορουμ απο την αρχη και να διαβασεις ασταματητα, αν μπορεις ολα τα θεματα! Μονο ετσι θα αντιληφθεις αυτα που σου λεμε και γιατι τα λεμε (σιγουρα οχι για να σου κανουμε επιθεση, αλλα για να προλαβουμε τυχον λαθη και ανεπιθυμητες καταστασεις).
Καλη τυχη στην επιλογη σου!
Αυτό θα κάνω θα αρχίσω το διάβασμα .... Δεν θέλω να κάνω λάθος και θα το ψάξω πολύ... Σας ευχαριστώ...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Ξέρετε δεν πάω ποτέ με τη μόδα (ακόμα και στα ρούχα)... προτιμώ να ακούω και να επεξεργάζομαι τα όσα μου λένε... Με βοηθάει να μαθαίνω.... Ρομαντική δεν ξέρω αν είναι η εικόνα στο μυαλό μου (μπορεί και να είναι) αλλά από τα σύννεφα δεν θα πέσω είχα και στο παρελθόν σκύλο και εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι και εξακολουθούν να έχουν και τα παιδιά μου να συναναστρέφονται με ζώα γενικώς δεν είμαι εντελώς άσχετη από τι με περιμένει ακόμα και αν αναλάβω ένα κουτάβι.... Το έγραψα και παραπάνω η Τάνια μου ήταν ημιαιμο και την είχα από 3 εβδομάδων... Σας ευχαριστώ πολύ....
Βέβαια ξέρετε καλύτερα από τον καθένα μας (εφόσον μου απευθύνεστε στον πληθυντικό οφείλω να το κάνω και εγώ) ότι άλλο η ζωή πριν τα παιδιά και άλλο μετά, και ειδικά μετά από 4;;; Μόνο να το φανταστώ μπορώ.
Από κει και πέρα σας δώσαμε τις διαστάσεις του θέματος όλοι μας θεωρώ. Έχετε αρκετό feedback για να πάρετε μια απόφαση που θα σας ταιριάζει.

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Είναι πολύ καλό που το ψάχνετε και δε κάνετε βιαστικές κινήσεις! Ένας σκύλος είτε μικρός είτε μεγάλος είναι μεγάλη ευθύνη και χρειάζεται πολύ χρόνο για παιχνίδι, εκτόνωση κτλ. Είναι άλλο ένα μέλος της οικογένειας με τις δικές του ανάγκες. Επίσης, χρειάζεται εκπαίδευση από νωρίς για να μην έχετε προβλήματα στη συνέχεια.
Ο,τι κι αν αποφασίσετε, εύχομαι τα καλύτερα

• Like
Reactions: sofiamopy

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
από τα σύννεφα δεν θα πέσω είχα και στο παρελθόν σκύλο και εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι και εξακολουθούν να έχουν και τα παιδιά μου να συναναστρέφονται με ζώα γενικώς δεν είμαι εντελώς άσχετη από τι με περιμένει ακόμα και αν αναλάβω ένα κουτάβι....
Δεχομαι 100% οτι δεν εισαι ασχετη και η ευκολη σκεψη που θα μπορουσες να κανεις ειναι "καλα, αυτοι εδω πως την εχουν δει και τα παρουσιαζουν τοσο δυσκολα τα πραγματα, τοσοι και τοσοι εχουν σκυλακι και ζουν μια χαρα"...προφανως και στην Ελλαδα ο καθενας παιρνει ενα σκυλι (δυστυχως) και αρκετοι φαινομενικα συμβιωνουν "μια χαρα". Απλα εμεις οφειλουμε να τονιζουμε τα αρνητικα, γιατι το "μια χαρα" του καθενος, μπορει να απεχει πολυ απο μια πραγματικα ευτυχισμενη ζωη με εναν σκυλο και εμεις αυτο προσπαθουμε να εξηγησουμε. Το "μια χαρα" αντικειμενικα δεν ειναι ενας σκυλος παραμελημενος αναμεσα σε 4 παιδακια που να περιφερεται μεσα στο σπιτι (δεν λεω οτι αυτο θα κανεις εσυ, παραδειγμα φερνω), "μια χαρα" δεν ειναι ενας σκυλος χωρις εκπαιδευση να τραβαει στην βολτα σα να μην υπαρχει αυριο, να λυσσαει οποτε βλεπει αλλον σκυλο, να κανει ζημιες στο σπιτι, να μην μπορεις να δεχτεις καλεσμενους ή να τον εχεις μαζι σου σε χωρους με πολυ κοσμο και αλλα πολλα...ολα αυτα ειναι καταστασεις που αντιμετωπιζει η συντριπτικη πλειοψηφια, αλλα στο μυαλο τους ολα ειναι "μια χαρα" μεχρι που καποια στιγμη η φαση φτανει στο απροχωρητο και μετα συνειδητοποιουν οτι εχουν κανει λαθη, τα οποια μαλιστα δε μπορουν και να διορθωσουν,αφου εχουν παγιωθει...φιλικα και καλη συνεχεια!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.448
8.468
Επίσης εαν χρησιμοποιείται facebook κάνετε μια αναζήτηση σε γκρουπ και σελίδες φιλοζωικών εκεί. Επειδή μια ενσταση σας για τα καταφυγια ειναι οτι τα ζωα ειναι ενήλικα, θα δείτε οτι καθημερινά αναρτόνται δεκάδες κουτάβια, όλων των μεγέθων. Συχνα αναζητείται και προσωρινη φιλοξενία, ισως θα ηταν μια καλη λύση να φιλοξενήσετε ενα ζωάκι και να δείτε πως θα τα πάτε στη κοινή σας συμβίωση.

sofiamopy

Member
24 Απριλίου 2017
13
36
53
Βέβαια ξέρετε καλύτερα από τον καθένα μας (εφόσον μου απευθύνεστε στον πληθυντικό οφείλω να το κάνω και εγώ) ότι άλλο η ζωή πριν τα παιδιά και άλλο μετά, και ειδικά μετά από 4;;; Μόνο να το φανταστώ μπορώ.
Από κει και πέρα σας δώσαμε τις διαστάσεις του θέματος όλοι μας θεωρώ. Έχετε αρκετό feedback για να πάρετε μια απόφαση που θα σας ταιριάζει.
Απευθύνθηκα σε όλους στο πληθυντικό δεν το έκανα εξαιρετικά για εσάς... Είναι ο τρόπος μου και όχι πικάρισμα που ίσως θεωρήθηκε και λυπάμαι γι' αυτό... Η ζωή με 4 παιδιά είναι δύσκολη αλλά η αγάπη είναι μεγαλύτερη γιατί πολλαπλασιάζεται αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε ένα σκυλάκι... Απλά ανέφερα ότι ξέρω τι με περιμένει όχι ότι τα ξέρω όλα... Ένα μικρό κουτάβι έχει ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις όπως ένα Βρέφος και ακόμα περισσότερες γιατί δεν μπορεί να σου μιλήσει όπως θα κάνει το βρέφος όταν μεγαλώσει.... Αυτά είπα ότι ξέρω.... Σας ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας και μόνο αυτό δείχνει πόσο πολύ αγαπάτε τα ζώα....

sofiamopy

Member
24 Απριλίου 2017
13
36
53
Επίσης εαν χρησιμοποιείται facebook κάνετε μια αναζήτηση σε γκρουπ και σελίδες φιλοζωικών εκεί. Επειδή μια ενσταση σας για τα καταφυγια ειναι οτι τα ζωα ειναι ενήλικα, θα δείτε οτι καθημερινά αναρτόνται δεκάδες κουτάβια, όλων των μεγέθων. Συχνα αναζητείται και προσωρινη φιλοξενία, ισως θα ηταν μια καλη λύση να φιλοξενήσετε ενα ζωάκι και να δείτε πως θα τα πάτε στη κοινή σας συμβίωση.
Σας ευχαριστώ πολύ η φιλοξενία είναι μια πολύ καλή λύση θα το ψάξω να είστε σίγουρος -η.....

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλή μέρα σας,

Μαζί με όλες τις πληροφορίες που πήρατε μέχρι τώρα, σημειώστε ότι το επόμενο ΣΚ 6-7/05 γίνεται διεθνής έκθεση μορφολογίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο υπό την αιγίδα του ΚΟΕ

http://www.koe.gr/index.php/el/ekdi...ramma-ektheseon/209-2-cac-cacib-1-crufts-2018

Θα είναι μια καλή εκπαιδευτική εκδρομή για όλη την οικογένεια. Θα γνωρίσετε πολλές φυλές και μπορείτε να έρθετε σε επαφή με εκτροφείς. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις… Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Απευθύνθηκα σε όλους στο πληθυντικό δεν το έκανα εξαιρετικά για εσάς... Είναι ο τρόπος μου και όχι πικάρισμα που ίσως θεωρήθηκε και λυπάμαι γι' αυτό....
Δεν το θεώρησα σε καμία περίπτωση τον πληθυντικό ως πικάρισμα...απλώς εξηγώ γιατί άλλαξα κι εγώ τρόπο που σας απευθύνομαι..
Η ζωή με 4 παιδιά είναι δύσκολη αλλά η αγάπη είναι μεγαλύτερη γιατί πολλαπλασιάζεται αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε ένα σκυλάκι...
Μια χαρά μπορείτε να αναλάβετε σκύλο. Ξέρω οικογένεια με 3 παιδιά, το ένα με ειδικές ανάγκες, πολλές κα ισοβαρές, που έχουν δύο σκυλιά μεγαλόσωμα, το ένα δε σύντροφο της μικρούλας με τα προβλήματα. Ο λόγος που μπορούν είναι γιατί ήθελαν να μπορέσουν και ακολούθησαν όλα τα σωστά βήματα για να το καταφέρουν. Και πραγματικά οι σκύλοι είναι πολύτιμοι στην οικογένεια αυτή.

Απλά ανέφερα ότι ξέρω τι με περιμένει όχι ότι τα ξέρω όλα... Ένα μικρό κουτάβι έχει ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις όπως ένα Βρέφος και ακόμα περισσότερες γιατί δεν μπορεί να σου μιλήσει όπως θα κάνει το βρέφος όταν μεγαλώσει.... Αυτά είπα ότι ξέρω.... Σας ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας και μόνο αυτό δείχνει πόσο πολύ αγαπάτε τα ζώα....
Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Να είστε καλά.

kelepa

Member
30 Οκτωβρίου 2015
10
5
Η κοπέλα μεγαλώνει 4 παιδιά, έχει εμπερία με σκυλί, τι κάθεστε τώρα και συζητάτε? Ξέρετε τι σημαίνει μεγάλωμα 4 παιδιών? Λέτε να μη γνωρίζει τι απαιτεί ένα σκυλί ή μήπως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει? Ράτσα ζήτησε να της προτείνουμε. Πάρε ένα Σνάουτσερ μινιατούρα, μικρό, δε μαδάει, καλό με τα παιδιά, αγαπησιάρικο, εκπαιδεύεται και μαθάινει εύκολα, και μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα. Μόνο χαρά θα σας δώσει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.366
... "μια χαρα" δεν ειναι ενας σκυλος χωρις εκπαιδευση να τραβαει στην βολτα σα να μην υπαρχει αυριο, να λυσσαει οποτε βλεπει αλλον σκυλο, να κανει ζημιες στο σπιτι, να μην μπορεις να δεχτεις καλεσμενους ή να τον εχεις μαζι σου σε χωρους με πολυ κοσμο και αλλα πολλα...
Χτύπα κι άλλο :cry::cry::cry:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μην θεωρηθεί ότι η απόκτηση και το μεγάλωμα ενός σκύλου απαιτεί διδακτορικό .....απλά θέλει προσοχή σε κάποια σημεία, έτσι ώστε το σκυλί να έρθει να κουμπώσει στις ανάγκες της οικογένειας και στις δυνατότητές της. Αυτά από μένα δεν θα μπω στον πειρασμό αναφοράς διάφορων φυλών ...εύχομαι καλή συνέχεια :)

kelepa

Member
30 Οκτωβρίου 2015
10
5
Συμφωνώ αλλά δε βρίσκω το λόγο να μην αναφέρονται φυλές. Αυτός είναι και ένας λόγος ύπαρξης του forum, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σε καινούργια θέματα που ανοίγονται. Γι αυτό υπάρχουν και οι φυλές, να γνωρίζει κάποιος μέγεθος και χαρακτήρα σκύλου εφόσον είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της φυλής.

Μην θεωρηθεί ότι η απόκτηση και το μεγάλωμα ενός σκύλου απαιτεί διδακτορικό .....απλά θέλει προσοχή σε κάποια σημεία, έτσι ώστε το σκυλί να έρθει να κουμπώσει στις ανάγκες της οικογένειας και στις δυνατότητές της. Αυτά από μένα δεν θα μπω στον πειρασμό αναφοράς διάφορων φυλών ...εύχομαι καλή συνέχεια :)

• Like
Reactions: sofiamopy

sofiamopy

Member
24 Απριλίου 2017
13
36
53
Δεχομαι 100% οτι δεν εισαι ασχετη και η ευκολη σκεψη που θα μπορουσες να κανεις ειναι "καλα, αυτοι εδω πως την εχουν δει και τα παρουσιαζουν τοσο δυσκολα τα πραγματα, τοσοι και τοσοι εχουν σκυλακι και ζουν μια χαρα"...προφανως και στην Ελλαδα ο καθενας παιρνει ενα σκυλι (δυστυχως) και αρκετοι φαινομενικα συμβιωνουν "μια χαρα". Απλα εμεις οφειλουμε να τονιζουμε τα αρνητικα, γιατι το "μια χαρα" του καθενος, μπορει να απεχει πολυ απο μια πραγματικα ευτυχισμενη ζωη με εναν σκυλο και εμεις αυτο προσπαθουμε να εξηγησουμε. Το "μια χαρα" αντικειμενικα δεν ειναι ενας σκυλος παραμελημενος αναμεσα σε 4 παιδακια που να περιφερεται μεσα στο σπιτι (δεν λεω οτι αυτο θα κανεις εσυ, παραδειγμα φερνω), "μια χαρα" δεν ειναι ενας σκυλος χωρις εκπαιδευση να τραβαει στην βολτα σα να μην υπαρχει αυριο, να λυσσαει οποτε βλεπει αλλον σκυλο, να κανει ζημιες στο σπιτι, να μην μπορεις να δεχτεις καλεσμενους ή να τον εχεις μαζι σου σε χωρους με πολυ κοσμο και αλλα πολλα...ολα αυτα ειναι καταστασεις που αντιμετωπιζει η συντριπτικη πλειοψηφια, αλλα στο μυαλο τους ολα ειναι "μια χαρα" μεχρι που καποια στιγμη η φαση φτανει στο απροχωρητο και μετα συνειδητοποιουν οτι εχουν κανει λαθη, τα οποια μαλιστα δε μπορουν και να διορθωσουν,αφου εχουν παγιωθει...φιλικα και καλη συνεχεια!
Τα καταλαβαίνω όλα αυτά που λέτε και γνωρίζω ότι συμβαίνουν πολύ άσχημα πράγματα με τα ζώα... Καλά κάνετε και τονίζετε τα αρνητικά γιατί αν δεν το κάνετε εσείς δεν θα το κάνει κανείς... Αυτό είπα κι εγώ ότι διαβάζω όλα όσα μου γράφετε και μαθαίνω από αυτά.... Το μόνο που θέλω να σας διαβεβαιώσω όσο μπορώ από την απρόσωπη αυτή θέση που βρίσκομαι είναι ότι αν τελικά αποκτήσουμε ένα σκύλο θα έχει καλή ζωή και θα του δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από αυτά που χρειάζεται.... Σας ευχαριστώ πολύ....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.366
Η κοπέλα μεγαλώνει 4 παιδιά, έχει εμπερία με σκυλί, τι κάθεστε τώρα και συζητάτε?
Οτι μας έχει η ίδια ζητήσει (y)

Ξέρετε τι σημαίνει μεγάλωμα 4 παιδιών?
Οχι. Είναι υποχρεωτικό; Από σκυλιά όμως κατέχουμε. Θεωρούμαστε επαρκείς κατά την γνώμη σου;

Λέτε να μη γνωρίζει τι απαιτεί ένα σκυλί ή μήπως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει?
Που να ξέρουμε; Η ίδια ρωτάει κι εμείς απλώς, προσθέτουμε παραμέτρους και ερωτήματα.

:barefoot::barefoot::barefoot:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Χτύπα κι άλλο :cry::cry::cry:
για σενα μπορει οντως να ειναι μια χαρα παρα την υπαρξη τετοιων καταστασεων...εννοωντας οτι τις εχεις αποδεχτει χωρις να σε ενοχλουν, εχοντας βρει τις ισορροπιες σας και προσαρμοζοντας την ζωη σου στα δεδομενα του σκυλου σου. Ομως δεν το αντιμετωπιζουν ολοι ετσι...
υγ. προφανως τον διαλογο αυτο δεν το κανω για να καταπιαστουμε με την δικη σου περιπτωση, εσυ ξερεις και σχολιασες με χιουμορ...απλα απαντησα για να διαβασει ο καθε ενδιαφερομενος οτι ενας σκυλος σπανια θα εχει την "τελεια" συμπεριφορα και ολα εχουν να κανουν με την δικη μας διαχειριση...

sofiamopy

Member
24 Απριλίου 2017
13
36
53
Καλή μέρα σας,

Μαζί με όλες τις πληροφορίες που πήρατε μέχρι τώρα, σημειώστε ότι το επόμενο ΣΚ 6-7/05 γίνεται διεθνής έκθεση μορφολογίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο υπό την αιγίδα του ΚΟΕ

http://www.koe.gr/index.php/el/ekdi...ramma-ektheseon/209-2-cac-cacib-1-crufts-2018

Θα είναι μια καλή εκπαιδευτική εκδρομή για όλη την οικογένεια. Θα γνωρίσετε πολλές φυλές και μπορείτε να έρθετε σε επαφή με εκτροφείς. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις… Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.
Η καλλίτερη πληροφορία και σας ευχαριστώ πολύ... Στις 7/5 έχουμε αγώνες ιππασίας αλλά θα εκμεταλλευτώ το Σάββατο για ένα όμορφο και εκπαιδευτικό περίπατο... Χίλια ευχαριστώ....

sofiamopy

Member
24 Απριλίου 2017
13
36
53
Η κοπέλα μεγαλώνει 4 παιδιά, έχει εμπερία με σκυλί, τι κάθεστε τώρα και συζητάτε? Ξέρετε τι σημαίνει μεγάλωμα 4 παιδιών? Λέτε να μη γνωρίζει τι απαιτεί ένα σκυλί ή μήπως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει? Ράτσα ζήτησε να της προτείνουμε. Πάρε ένα Σνάουτσερ μινιατούρα, μικρό, δε μαδάει, καλό με τα παιδιά, αγαπησιάρικο, εκπαιδεύεται και μαθάινει εύκολα, και μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα. Μόνο χαρά θα σας δώσει.
Σας ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση... Θα κοιτάξω τη συγκεκριμένη ράτσα μου ακούγεται πολύ καλή.... Καλή συνέχεια....

kelepa

Member
30 Οκτωβρίου 2015
10
5
Οτι μας έχει η ίδια ζητήσει (y)

όχι δε σου ζήτησε αυτό. Διάβασε το post της κοπέλας. Ζήτησε να της προτείνεις ράτσα που να ταιριάζει στην περίπτωσή της.

Οχι. Είναι υποχρεωτικό; Από σκυλιά όμως κατέχουμε. Θεωρούμαστε επαρκείς κατά την γνώμη σου;

Άνθρωποι που έχουν βρει το νόημα της ζωής στα σκυλιά δεν τους θεωρώ επαρκείς. Μου ζήτησες τη γνώμη μου και στην έδωσα.

Που να ξέρουμε; Η ίδια ρωτάει κι εμείς απλώς, προσθέτουμε παραμέτρους και ερωτήματα.

Δε σε ρωταέι αυτό.

Εγώ δε σε ρωτάω τίποτα, γι αυτό και δε θέλω να μου απαντήσεις.

:barefoot::barefoot::barefoot:

Status
Κλειδωμένο θέμα