Η οικογένεια μου θέλει την παρέα και την αγάπη ενός σκύλου....

Status
Κλειδωμένο θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.366
Ξέρω πάρα πολύ καλά να διαβάζω και να κατανοώ όσα διαβάζω, παρόλο που έχω βρει το νόημα της ζωής μου, στα σκυλιά, πράγμα κατακριτέο κατά την γνώμη σου.
Να σου θυμήσω ότι η παρούσα συζήτηση, γίνεται σε σκυλοφόρουμ.
Κατά τα λοιπά, θα αποφύγω κι εγώ τον πειρασμό, να ολοκληρώσω την...γνώμη μου :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Η κοπέλα μεγαλώνει 4 παιδιά, έχει εμπερία με σκυλί, τι κάθεστε τώρα και συζητάτε? Ξέρετε τι σημαίνει μεγάλωμα 4 παιδιών? Λέτε να μη γνωρίζει τι απαιτεί ένα σκυλί ή μήπως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει?
Αυτό σε τι έχει να κάνει με τον σκύλο; Όποιος μεγαλώνει 1 2 3 ή 4 παιδιά αυτόματα έχει τις γνώσεις να ανταπεξέλθει σε όλα τα ζητήματα της ζωής του; Αν είναι έτσι δηλαδή όλοι οι γονείς είναι εκπληκτικοί στον χειρισμό καταστάσεων, απορώ γιατί πάμε κατά διαόλου με τόσους γονείς στην χώρα μας να είναι αυτόματα και ειδήμονες σε όλα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Επίσης @kelepa αν εκδίδεις επάρκειες πες μας σε παρακαλώ που θα σε βρουμε και τι πληροφορίες θα χρειαστείς για την έκδοση τους.
Είναι πολύ σημαντική η γνώμη σου και σε ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανες να την εκφράσεις στο φόρουμ.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
@kelepa Τώρα σοβαρά;;;;;; Στον 21ο αιώνα που ζούμε η ύπαρξη παιδιού ή μη θεωρείται ακόμα βαρόμετρο για την επάρκεια ή την ολοκλήρωση ενός ατόμου;;;; Αλήθεια τώρα; Μια εμπειρία είναι. Πολύ μεγάλο σχολείο ναι, σε μαθαίνει πολλά ναι, αλλά όχι αν δεν θες να σε ολοκληρώσει, δεν θα σε ολοκληρώσει. Ούτε θα σε κάνει αυτόματα πιο επαρκή από έναν άλλο...Είναι σαν να λες ότι οι άνθρωποι που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, είναι καταδικασμένοι να είναι για πάντα λιγότερο επαρκείς από αυτούς που έχουν! Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι λιιιιιιιίγο προσβλητικό έτσι;

Στο θέμα μας τώρα, @sofiamopy , οι προλαλήσαντες με έχουν καλύψει πλήρως. Συμφωνώ ότι πρώτα από όλα πρέπει να δείτε τα δικά σας κουράγια, μιας και η κύρια φροντίδα, εκπαίδευση κλπ του σκύλου θα πέσουν αναγκαστικά στους ώμους σας. Για τις ράτσες, το καλύτερο είναι να πάτε από κοντά στην έκθεση του ΚΟΕ να δείτε τις ράτσες, να μιλήσετε με εκτροφείς, να τους ρωτήσετε ό,τι θέλετε για να αρχίσετε να σχηματίζετε στο μυαλό σας ποια ράτσα θα σας ταίριαζε (μέγεθος, ιδιοσυγκρασία, χαρακτήρας). Αν θέλετε ημίαιμο, μπορείτε κάλλιστα να βλέπετε αγγελίες φιλοζωικών και εθελοντών και αν κάποιο κουτάβι σας κάνει κλικ να πάτε από κοντά να το δείτε. Η φιλοξενία είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα για να δουν και τα παιδιά σας τις ευθύνες και να δείτε και εσείς αν μπορείτε και αν είστε έτοιμη να μπείτε σε διαδικασία απόκτησης σκύλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Η κοπέλα μεγαλώνει 4 παιδιά, έχει εμπερία με σκυλί, τι κάθεστε τώρα και συζητάτε? Ξέρετε τι σημαίνει μεγάλωμα 4 παιδιών? Λέτε να μη γνωρίζει τι απαιτεί ένα σκυλί ή μήπως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει? Ράτσα ζήτησε να της προτείνουμε. Πάρε ένα Σνάουτσερ μινιατούρα, μικρό, δε μαδάει, καλό με τα παιδιά, αγαπησιάρικο, εκπαιδεύεται και μαθάινει εύκολα, και μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα. Μόνο χαρά θα σας δώσει.
Τι λες? Ποιο εκπαιδευεται ευκολα? Τα miniature schnauzer θεωρούνται πεισματάρικα σκυλιά. Είναι επίσης αρκετά ομιλητικά. Και αυτό με το οτι ειναι καλά με τα παιδιά ειναι όπως τα μάθεις. Δεν ειναι by default.

kelepa

Member
30 Οκτωβρίου 2015
10
5
Είστε καλά? Παίρνετε χαπάκια ομαδικώς? Που κολλάνε αυτά?
Απλά την πέσατε σε ένα άτομο που από την αρχή σας είπε ότι έχει και παιδιά και εμπειρία με σκυλιά. Και του κάνατε κήρυγμα αν θα καταφέρει να μεγαλώσει ένα σκυλί κατάλληλο για σπίτι. Η maroko αναφέρθηκε σε μένα, όπως κάνει σε όλους τα καινούργια μέλη του forum επίθεση. Τα υπόλοιπα περί εμπερίας κτλ πραγματικά είναι για γέλια.
Αι σιχτιρ, να διαγραφεί αμέσως ο λογαριασμός μου από τους διαχειριστές, πείτε μου ποιοι είναι να τους ενημερώσω αμέσως.
Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης σε αυτό το forum. οι ίδιοι και οι ίδιοι αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια.

@kelepa Τώρα σοβαρά;;;;;; Στον 21ο αιώνα που ζούμε η ύπαρξη παιδιού ή μη θεωρείται ακόμα βαρόμετρο για την επάρκεια ή την ολοκλήρωση ενός ατόμου;;;; Αλήθεια τώρα; Μια εμπειρία είναι. Πολύ μεγάλο σχολείο ναι, σε μαθαίνει πολλά ναι, αλλά όχι αν δεν θες να σε ολοκληρώσει, δεν θα σε ολοκληρώσει. Ούτε θα σε κάνει αυτόματα πιο επαρκή από έναν άλλο...Είναι σαν να λες ότι οι άνθρωποι που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, είναι καταδικασμένοι να είναι για πάντα λιγότερο επαρκείς από αυτούς που έχουν! Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι λιιιιιιιίγο προσβλητικό έτσι;

Στο θέμα μας τώρα, @sofiamopy , οι προλαλήσαντες με έχουν καλύψει πλήρως. Συμφωνώ ότι πρώτα από όλα πρέπει να δείτε τα δικά σας κουράγια, μιας και η κύρια φροντίδα, εκπαίδευση κλπ του σκύλου θα πέσουν αναγκαστικά στους ώμους σας. Για τις ράτσες, το καλύτερο είναι να πάτε από κοντά στην έκθεση του ΚΟΕ να δείτε τις ράτσες, να μιλήσετε με εκτροφείς, να τους ρωτήσετε ό,τι θέλετε για να αρχίσετε να σχηματίζετε στο μυαλό σας ποια ράτσα θα σας ταίριαζε (μέγεθος, ιδιοσυγκρασία, χαρακτήρας). Αν θέλετε ημίαιμο, μπορείτε κάλλιστα να βλέπετε αγγελίες φιλοζωικών και εθελοντών και αν κάποιο κουτάβι σας κάνει κλικ να πάτε από κοντά να το δείτε. Η φιλοξενία είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα για να δουν και τα παιδιά σας τις ευθύνες και να δείτε και εσείς αν μπορείτε και αν είστε έτοιμη να μπείτε σε διαδικασία απόκτησης σκύλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
@kelepa Διάβασε όλο το νήμα από την αρχή και δες ποιος την πέφτει σε ποιον. Σε όλο το νήμα το κλίμα είναι απολύτως φιλικό, χωρίς να την πέφτει κανείς σε κανέναν. Μέλη ανέφεραν διάφορες παραμέτρους πράγμα το οποίο το μέλος που ΑΝΟΙΞΕ το νήμα δεν φάνηκε να ενοχλείται καθόλου μα καθόλου. Για τις ράτσες δόθηκε η συμβουλή να πάει στην έκθεση του ΚΟΕ μιας και αυτό θα την διευκολύνει. Επαναλαμβάνω, από τη στιγμή που η ίδια η @sofiamopy δεν είχε κανένα πρόβλημα, γιατί έχεις εσύ;; Άλλος ξεκίνησε την επίθεση εδώ μέσα χωρίς κανένα λόγο, άλλος προσέβαλε άτομα...Και σίγουρα δεν ήταν οι υπόλοιποι συμφορουμίτες..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Είστε καλά? Παίρνετε χαπάκια ομαδικώς? Που κολλάνε αυτά?.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι ούτε καν κατάλαβες ότι πρόσβαλεις τις επιλογές ανθρώπων χωρίς να σου δίνει κανείς το δικαίωμα.

kelepa

Member
30 Οκτωβρίου 2015
10
5
έχετε δίκιο σε όλα.
Μπορείτε να μου πείτε πως θα διαγραφεί ο λογαριασμός μου?

dimitrisbass3

Member
25 Φεβρουαρίου 2013
20
75
Καλησπερα.
Νομιζω οτι παρεκτραπηκε το θεμα.Στο γραπτο λογο πολλες φορες αλλα θελουμε να πουμε και με αλλο νοημα τα γραφουμε,οποτε καλο θα ειναι να διαβαζουμε τις απαντησεις αρκετες φορες,πριν καταληξουμε σε γρηγορα συμπερασματα...
Επειδη σε αυτο το forum πιο πολυ διαβαζω παρα γραφω,δεν εχω παρατηρησει κακια καποιων μελων σε καποια αλλα,αλλωστε για ποιο λογο να υπαρχει,εδω ολοι εχουμε γινει μελη λογο της αγαπης μας για το σκυλο...
Στο θεμα μας τωρα...Η αποψη μου ειναι οτι πολυ καλα κανετε και ρωτατε,διαβαστε προσεχτικα ολες τις απαντησεις και εφοσον υπαρχει ηδη εμπειρια θα ξερετε πολυ καλα τι θυσιες χρειαζεται να κανετε εφοσον υιοθετησετε ενα σκυλο...
Απο κει και περα ζυγιστε τα δεδομενα,διαβαστε πολυ για τις ρατσες εφοσον προτιματε εκτροφικο..{και εγω εκτροφικο σκυλο πηρα..αυτο δεν σημαινει οτι εκανα καλα,αλλα ουτε και οτι εκανα λαθος}
και αποφασιστε.Συμμαχος ειναι ο χρονος,δεν θελει βιασυνη και ολα θα γινουν οπως πρεπει...

Status
Κλειδωμένο θέμα