Η σκυλομάνα επιτίθεται στα κουτάβια της?!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό το πήρα μόλις από το σωστικό όμιλο Μουφίων Νότιας Καρολίνας!:(:( Διαβάζω και δεν το πιστεύω!! Για εξηγείστε μου γιατί η σκύλα επετέθη στα σκυλάκια της!! Επειδή δεν της άρεσαν η φάτσα και η υγεία τους?!:eek::eek::eek::eek::eek:

“Sissy” is a purebred Australian Shepherd puppy born April 24, 2010. Her mother attacked her when she was two weeks old, possibly because her right eye is abnormally small, a common defect in Aussies. As she grows her eye may improve, or it may become entropic and require surgery. The $100 adoption fee for “Sissy” pays for her spay surgery which she must have by the time she is 6 months old. WE REQUIRE THESE PUPS STAY IN OUR IMMEDIATE AREA so we may follow up and ensure they receive all the medical care they need. As a bottle-baby “Sissy” is submissive and very gentle. She plays nicely with her brother “Bosco” and enjoys being cuddled.
Και μετά λες, άντε καλά, μουρλάθηκε η σκύλα με το ένα σκυλάκι της, ζώον είναι, αυτά έκανε. Κοιτάξτε όμως τι έκανε και στο αδερφάκι της Σίσσης:

“Bosco” is a purebred Australian Shepherd puppy born April 24, 2010. His mother attacked him when he was two weeks old and broke his jaw, possibly because his left eye is abnormally small, a congenital defect. His jaw was stitched back together by our veterinarian, but will still need reconstructive surgery in 3 to 4 months for his lip to work properly. He is unable to open the eye on that side of his face and it needs to be removed, probably at the same time as his lip surgery. The $100 adoption fee for “Bosco” pays for his neuter surgery which is required by the time he is one year old. WE REQUIRE THESE PUPS STAY IN OUR IMMEDIATE AREA so we may follow up and ensure they receive all the medical treatment they need. “Bosco” is an alpha puppy, active and bossy to his sister. He enjoys being cuddled but sets his own schedule. He pounces on his teddy bear.
Φυσικά για να τα δώσουν τα δυο σκυλάκια, αν και κατεβάσανε τη συμβολική τιμή τους στα 100 δολλάρια από 200 που παίρνει συνήθως ο σωστικός όμιλος, έχουνε πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής ιδιοκτητών με αίτηση, συμβόλαιο, κλπ. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η μάνα να επιτεθεί στα σκυλάκια της.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον δεν αντεξε την πιεση,αλλα μπορει και να εγινε αν υπηρχαν κρεατα κοκκαλα εκει γυρω,μπορει να επρεπε να φυγουν σιγα σιγα,ισως να ηταν μικρος ο χωρος,πολλα μπορει να ειναι Σαρα,παντως δεν νομιζω οτι φταει η Μανα,γιατι μαλλον θα το ειχε κανει νωριτερα.
Μηπως τα επλυναν και εχασαν την μυρωδια?η εβαλαν τιποτα αλλο επανω στα μικρα.
Μεχρι και μεταξυ τους μπορει να το εκαναν.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η μάνα να επιτεθεί στα σκυλάκια
Συμβαίνει πολλές φορες.
Εχω ακούσει για περιστατικα που η μάνα δεν τα δέχεται με τίποτα και μαλιστα επιχειρει με διαφορους τροπους να τα σκοτώσει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ΒΥΒ που δεν έχει ιδέα από εκτροφή και τα παρέδωσε τουλάχιστον στο σωστικό όμιλο αντί να τα σκοτώσει ή να τα πετάξει αλλού χειρότερα. Ο όμιλος πάντως τις πληροφορίες τις πήρε από τον "εκτροφέα" που προφανώς δεν μπορούσε να τα πουλήσει και δεν ήθελε να πληρώσει για τη θεραπεία τους. :(

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
Συμβαίνει πολλές φορες.
Εχω ακούσει για περιστατικα που η μάνα δεν τα δέχεται με τίποτα και μαλιστα επιχειρει με διαφορους τροπους να τα σκοτώσει.
σαν τιν επιλοχια καταθλιψη στους ανθρωπους δηλαδη ?? ( καπως ετσι δεν λεγεται?)
μπορει να περναει ενα σκυλι κατι τετοιο??

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
σαν τιν επιλοχια καταθλιψη στους ανθρωπους δηλαδη ?? ( καπως ετσι δεν λεγεται?)
μπορει να περναει ενα σκυλι κατι τετοιο??
Νομίζω περισσότερο λειτουργεί το ενστικτο στα σκυλια.
Δηλαδη, υπάρχει περιπτωση μια μανα να αρχισει να "σκοτώνει" τα παιδια της για το λόγω του ότι δεν μπορεί να τα συντηρήσει όλα, ή ακομα επειδη καποια απο αυτα θεωρεί ότι δεν είναι αρκετα υγιή για να ανταπεξέλθουν
Οπως και να έχει η τοκετομάδα χρειαζεται επιβλεψη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κάτι τέτοιο δεν υποτίθεται ότι περνάει και το λεγόμενο "αποπαίδι τη γέννας"? Νομίζω είχε πει κάποτε η Στέλλα (Dr. Zhivago) ότι οι καλοί εκτροφείς προλαμβάνουν κάτι τέτοια και παρέχουν υποστήριξη στα κουτάβια, ταΐζοντας ιδιαίτερα τα όσα δε φροντίζει η μάνα τους ώστε να αναπτυχθούν τελικά κανονικά. Τα συγκεκριμένα κουτάβια από τη Νότια Καρολίνα μάλλον χρειάζονται κτηνιάτρους ανάλογους με του Dogtown στη Utah.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα ξαναδεί....
Και τώρα αναρωτιέμαι αν η φράση "σκύλα μάνα" σημαίνει αυτό ακριβώς που βλέπουμε εδώ, ή ότι γίνεται "σκύλα" αν της τα πειράξει κανείς?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις οπου η μάννα σκοτώνει τα μικρά της, αυτό γίνεται πάντα οταν η μάννα δεν αισθάνεται ασφαλής και ήρεμη,
γι αυτό είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον που θα γεννήσει η σκύλα να της είναι γνώριμο και να αισθάνεται ασφαλής.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ειτε το περιβαλλον φταει ειτε η μανα σαν σκυλος ειχε πολλα νευρα γενικοτερα

ενας σοβαρος εκτροφεας που ξερει τι του γινεται δεν θα την εβαζε στην αναπαραγωγη , ενας της αρπαχτης ουτε που θα ηξερε τι πρεπει και τι δεν πρεπει

doggie

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2010
57
0
ειχα ρωτησει καποιους κτηνιατρους στη κτηνιατρικη σχολη για την καταλληλη ηλικια αναπαραγωγης και μου ειχαν πει οτι το ιδιο το σκυλι με την συμπεριφορα του την καθοριζει...αν δεν ειναι αρκετα ωριμο το ζωο οταν γεννησει περιστατικα σαν και αυτα μου ειχαν αναφερει πως μπορει να συμβουν..οποτε μηπως δεν ηταν ωριμη για αναπαραγωγη η σκκυλα?πφφ τι να πω η ματαιοδοξια και η απελπισμενη προσπαθεια του ανθρωπου να αποκτησει χρημματα ειναι φρικιαστικα και δεν δεχομαι να συμβαινουν χωρις επιπτωσεις στον ιδιοκτητη του σκυλου!!αυτος δηλαδη σε 6 μηνες θα ξαναζευγαρωσει οιθανον τη σκυλα τι τον εμποδιζει απο αυτο?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Mερικές φορές η μάνα σκοτώνει τα μικρά της αν θεωρεί πως είναι άρρωστα.

Το κάνει αυτό για να προστατέψει κατά κάποιον τρόπο το έιδος.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ποιο πολυ μου φαινετε οτι την εκαναν μονα τους την ζημια,η μανα αν ηθελε να τα σκοτωσει θα το εκανε σε χρονο ντε τε,και θα το εκανε στην γεννα η λιγες μερες μετα,αυτα ειναι πανω απο 20 ημερων,για ποιο λογο 20 μερες δεν τα πηραζε και το εκανε μετα?
Και τα δικα μου κουταβια θα αρχισουν σε λιγο να εχουν τρυπες στα αυτια και γρατζουνιες στο προσωπο,αυτο συμβαινει με κουταβια που τρωνε κρεας εκει μαλωνουν για την ξηρα δεν τρεχει τιποτα,αλλα τα κρεατα η τα κοκκαλα τα υπερασπιζονται.
Η μανες που τρωνε τα μωρα τους το κανουν πιο πολυ καταλαθος κοβοντας τον ομφαλιο λωρο αν το κανουν λιγο βαθια και δοκιμασουν αιμα παρασερνονται και μαζι με τα υπολοιπα τρωνε και το κουταβι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Η μανες που τρωνε τα μωρα τους το κανουν πιο πολυ καταλαθος κοβοντας τον ομφαλιο λωρο αν το κανουν λιγο βαθια και δοκιμασουν αιμα παρασερνονται και μαζι με τα υπολοιπα τρωνε και το κουταβι.
:flip::flip::eyecrazy::eyecrazy: Μου 'ρθε μια αναγούλα πρωί-πρωί :eek::eek:

Φαντάζομαι αυτή την σκηνή -σίγουρα μεταξύ πολλών παρόμοιων- σε σπίτι οικογενείας, που έχουν αποφασίσει να ζευγαρώσουν την σκυλίτσα τους, για να δουν τα παιδάκια τους, το θαύμα της γέννησης :eek::eek::eek:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
η συμπεριφορα αυτη ονομαζεται καννιβαλισμος ,η μανα τρωει τα κουταβια της,δεν υπαρχουν τεκμηριωμενα γιατι,υπαρχουν υποθεσεις ,και αρχιζουν τα δυσκολα για αυτα που ζουν ,ο εκτροφεας αναλαμβανει τα παντα δεν αφηνει τη σκυλα ουτε ενα δευτερολεπτο μονη της με τα παιδια και βεβαια οταν τελειωσει και ο απογαλακτισμος και αποκατασταθει οργανικα η σκυλα περιπου 4 μηνες μετα τη γεννα ,η σκυλα παει για στειρωση

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Mερικές φορές η μάνα σκοτώνει τα μικρά της αν θεωρεί πως είναι άρρωστα.

Το κάνει αυτό για να προστατέψει κατά κάποιον τρόπο το έιδος.
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι.
Αν παρατηρήσετε το κουτάβι ειδικά στην δεύτερη φωτο, βλέπω ότι είναι ασύμμετρο ως προς τον κάθετο άξονα του κεφαλιού του.
Πιστεύω ότι η φύση (μητέρα) ξέρει καλύτερα από εμάς τους λιγόψυχους....
Μου έχει τύχει σκύλα να σκοτώσει όλη την γένα.:(
Δεν μπορεί να της "ήρθε ανάποδα". Κάτι ήξερε που δεν το μάθαμε ποτέ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπούλη, είσαι εκτροφέας? Τι φυλή εκτρέφεις? Και δεν πήγες κατευθείαν τη σκύλα για στείρωση? Διότι εδώ στο Αμέρικα αυτό θα σύστηνε ο σύλλογος.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Μπούλη, είσαι εκτροφέας? Τι φυλή εκτρέφεις? Και δεν πήγες κατευθείαν τη σκύλα για στείρωση? Διότι εδώ στο Αμέρικα αυτό θα σύστηνε ο σύλλογος.
Θα ήταν βεβιασμένη κίνηση να στειρώσεις την σκύλα χωρίς να ξέρεις τους λόγους που το έκανε.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Τι σχέση έχουν οι ερωτήσεις σου με το θέμα?
Νομίζω όχι ιδιαίτερη.
Το να διαφωνώ και να εκφράζω κάτι διαφορετικό από τα πιστεύω κάποιον δεν σημαίνει ότι θα δεχτώ και επίθεση...
Από την άλλη συνηθισμένα τα βουνά...
Για την ασυμμετρία δεν μου απαντάς...
Για να σου φύγει πάντως η απορία η σκύλα δεν ήταν δικιά μου...