Η σκυλομάνα επιτίθεται στα κουτάβια της?!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
τι να πω δεν ξερω κοκονι δεν ξερω ,εδω δεν ξερουν αλλοι επιστημονες θα ξερω εγω ?:(,εγω θελω τη σκυλα τρυφερη με τα παιδια της ειναι πολυ σημαντικο και απαραιτητο αναποσπαστο στοιχειο για το χαρακτηρα τους για τους γνωστους σε ολους μας λογους ,αν λοιπον η σκυλα δεν ειναι ετσι τελος τρωει στειρωση

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μαζί σου-
η μάνα είναι μάνα
σίγουρα δεν κάνουν όλες οι σκύλες για αυτό δεν πά να έχουν το πιό ψαρωτικό γεννεολόγιο και την πιό σούπερ μορφολογία
άλλωστε τα κουτάβια αν δεν μεγαλώσουν σωστά σίγουρα θα έχουν προβλήματα αργότερα

αλλά ας πούμε οι όμιλοι φυλής -και γενικά η επικρατούσα πρακτική αυτή είναι? όπως για την μάνα που σκοτώνει τα κουτάβια και βγαίνει εκτός αναπαραγωγής έτσι και αυτή που τα παρατάει και δεν ασχολείται βγαίνει εκτός επίσης?

επίσης μια απορία άλλη
έστω ότι στην πρώτη γέννα η σκύλα τα κάνει όλα λάθος-μήπως σε επόμενη γέννα τελικά συνετίζεται και τα πάει καλύτερα?

ας πούμε η σκύλα του τόπικ-τα υπόλοιπα κουτάβια δεν αποκλείεται να τα μεγάλωσε μιά χαρά και σε άλλη γέννα να μην κάνει πάλι τέτοια κόλπα...για να μην ξεφύγουμε και τελείως ;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοιτάξτε, βιολογικά δεν είναι νορμάλ να σκοτώνει η σκύλα τα σκυλάκια της διότι η φύση προνοεί για τη διαιώνιση του είδους δίνοντας σε όλα τα είδη μητρικό ένστικτο. Και συμφωνώ ότι θα πρέπει να βγαίνει μια τέτοια σκύλα από την αναπαραγωγή διότι τέτοιες συμπεριφορές θεωρούνται κληρονομικές. Τουλάχιστον αυτό έλεγε για πολλές συμπεριφορές η Nancy Reyes στα σεμινάριά της.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν εχω ακουσει παντως ποτε να σκοτωνει η σκυλα τα κουταβια σε αυτην την ηλικια ποτε,ανοιχτα ματια και αυτια αρα πανω απο 15 ημερων και προσωπικα τα βλεπω για 30.
Απο εκει και περα Σαρα αυτα τα κουταβια στην φωτο δεν τα εκανε η μανα ετσι και ειμαι 99% σιγουρος,αυτα εχουν πολλους μικρους τραυματισμους θα ελεγα και αυτο το κανουν πολλα κουταβια μονα τους.
Ειπανε η ειδικοι στην αμερικη οτι τα εκανε η μανα αυτα?αν η μανα ηθελε θα τα σκοτωνε σε 2 δευτ.
Προχθες εδωσα στα μικρα κοκαλα κοιταξτε να δειτε τι γινεται και ειναι μολις35 ημερων,και τα σαγονια δεν μπορει καποιος να τα ανοιξει ευκολα.

http://www.youtube.com/watch?v=K8dx2t6WOi4

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φαντάζομαι ότι αυτά είπε ο ΒΥΒ που παρέδωσε τα κουτάβια στο σωστικό σύλλογο των Αυστραλέζων Ποιμενικών, αφού φαντάζομαι ότι κανονικός εκτροφέας δε θα τα παρατούσε έτσι. Τώρα αν είναι αλήθεια δεν έχω ιδέα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ιδέα δεν έχω. Ο σύλλογος συνήθως ασχολείται με τα προστατευόμενα σκυλάκια και επαναλαμβάνει ό,τι έχει ακούσει από αυτά. Πάντως οι Αυστραλέζοι γεννάνε πολλά, καμιά φορά έχω ακούσει και για 8!!

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κοκονι δεν γνωριζω πια ειναι η θεση των ομιλων

δεν θεωρω αυτες τις συμπεριφορες απλα λανθανουσες λογω απειριας της πρωτογενης σκυλας ,λαθη μπορει να γινουν απο τη μανα την πρωτη της φορα αλλα οχι κατι τετοιο