Η συμπεριφορά του μικρού μου...


Jema

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2006
45
0
Εδώ και 7 εβδομάδες έχω στο σπίτι μου το πρώτο μου κουτάβι. Είναι σχεδόν 4 μηνών, γερμανικός ποιμενικός και τον πήρα από εκτροφείο. Η συμπεριφορά του είναι γενικά καλή. Παίζει με άλλα σκυλιά, είναι φιλικός με τους ανθρώπους εκτός από 1-2 εξαιρέσεις, δε γαυγίζει άσκοπα και δείχνει να καταλαβαίνει κάθε μου λέξη. Περνάω ώρες μαζί του (3-4 καθημερινά) με μεγάλες βόλτες, ή στην παραλία, ή δείχνοντας του πως να φέρνει τα παιχνίδια του. Όταν όμως κάτσω κάπου στην αυλή κάθεται 2 μέτρα παραπέρα και παίζει με το κόκαλο του. Δηλαδή δεν είναι το στυλ του να κάθεται όλη την ώρα στα πόδια μου και να παίζει. Είναι ο χαρακτήρας του έτσι; Επίσης μου είπε ο γιατρός του ότι είναι ένα εξαιρετικό κουτάβι αλλά φαίνεται να έχει λίγο ατίθασο χαρακτήρα και καλό θα ήταν να τον πάω για εκπαίδευση τουλάχιστον για τη βασική υπακοή. Έχω μιλήσει με 2 στην Πάτρα, και προσφέρουν και οι δύο μαθήματα στο κουτάβι μαζί με τον ιδιοκτήτη. Φοβάμαι να τον πάω κάπου που θα τον αφήσω και θα τον πάρω έτοιμο.Ποια είναι η γνώμη σας γενικά; Έχω αγοράσει βιβλία για τη φυλή του και βιβλία εκπαίδευσης. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να καταλάβω τι μου ζητάει το μικρό μου φιλαράκι;
 


S

SwkDoG

Guest
Κατ'αρχήν να σου ζήσει το κουταβάκι!... :D

Η εκπαίδευση,για εμένα,και ειδικά αυτή της βασικής υπακοής είναι πάντα χρήσιμη και μάλλον απαραίτητη.
Σίγουρα το καλύτερο είναι να είσαι και εσύ παρόν σε κάθε μάθημα και ο κυριότερος λόγος είναι ότι εσύ πρέπει να μάθεις πολύ περισσότερα από ότι ο σκύλος σου από αυτή τη διαδικασία.

Είμαι σίγουρος ότι είσαι σε καλό δρόμο και θα είσαι άξιος σύντροφος του σκύλου σου.... :)
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Jema να σου ζήσει το μικρό λυκάκη!!
Εκπαιδεύσει σκύλου σε κάθε ηλικία είναι χρήσιμοι και για τον ιδιοκτήτη και για το σκυλί. Η γνώμη μου είναι να πας μαζί με το μικρούλη σου στα μαθήματα, και σε ηλικία που είναι η βασική εκπαίδευση να είναι σαν παιχνίδι, να αρέσει στο κουτάβι και σε σένα :D .
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.179
1.000.000.018
ATHENS
πολυτιμες συμβουλες θα σου δωσει και ο ανθρωπος ο οποιος αγορασες το κουταβι σου...μην δισταζεις να τον παρεις...

οσο για το αφηνω η οχι τον σκυλο στην σχολη ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα που μπορουμε να την συζητησουμε σε ενα αλλο τοπικ...


Είναι ο χαρακτήρας του έτσι;
λογικα οχι...


φαίνεται να έχει λίγο ατίθασο χαρακτήρα
αυτο μερικες φορες ειναι καλο...το να εχει απιστευτει ενεργεια ο σκυλος ...αρκει να το χειριστεις σωστα...του αρεσουν τα παιχνιδια του? μπαλακι ...η κατι αλλο?


Έχω αγοράσει βιβλία για τη φυλή του και βιβλία εκπαίδευσης.
τα εχεις διαβασει κιολας??
:p
πλακα κανω ...πολυ καλα εκανες ...διαβασετα ...αλλα την βοηθεια επαγγελματια θα την χρειαστεις σιγουρα..για την εκπαιδευση...
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Όταν όμως κάτσω κάπου στην αυλή κάθεται 2 μέτρα παραπέρα και παίζει με το κόκαλο του. Δηλαδή δεν είναι το στυλ του να κάθεται όλη την ώρα στα πόδια μου και να παίζει. Είναι ο χαρακτήρας του έτσι;
καταρχην να σου ζησει... :)
θεωρεις οτι 2μετρα παραπερα ειναι μεγαλη αποσταση? τι ακριβως εννοεις? φοβασαι οτι προτιμα να απομονωνεται παρα να ειναι στα ποδια σου οταν παιζει μονος :?: δε νομιζω οτι 2 μετρα παραπερα ειναι αποσταση που δειχνει απομονωση σε καμμια περιπτωση, ισα ισα. :wink: και μαλιστα ειναι πολυ καλο το οτι καθεται ησυχος και ασχολειται με το κοκκαλο, και φυσικα το μασημα κοκκαλων ειναι αντιστρες για τα σκυλια. γλιτωνεις ετσι αλλου ειδους εκτονωση..... π.χ. ζημιες, μασημα σε λαθος πραγματα, γκρινια απο ανοια, κλπ.


Επίσης μου είπε ο γιατρός του ότι είναι ένα εξαιρετικό κουτάβι αλλά φαίνεται να έχει λίγο ατίθασο χαρακτήρα και καλό θα ήταν να τον πάω για εκπαίδευση τουλάχιστον για τη βασική υπακοή
.
στη θεση σου θα ανησυχουσα αν ο σκυλος δεν ηταν ατιθασος σε τετοια ηλικια :D αλλα μου κανει εντυπωση η παρατηρηση αυτη του κτηνιατρου..... πώς εβγαλε εκεινος τετοιο συμπερασμα???
οσο για βασικη υπακοη, αν πιστευεις οτι δεν μπορεις να τα καταφερεις ικανοποιητικα μονη σου, με βιβλια, ιντερνετ και συμβουλες απο εκπαιδευτη, τοτε ειναι σιγουρα πολυ καλη επιλογη να πατε ΜΑΖΙ σε εκπαιδευτη.

Περνάω ώρες μαζί του (3-4 καθημερινά) με μεγάλες βόλτες, ή στην παραλία, ή δείχνοντας του πως να φέρνει τα παιχνίδια του.
εχεις ασχοληθει εσυ καθολου με αλλες εντολες? π.χ. κατσε, στασου, κατω, σηκω, κλπ? να περιμενει πριν το φαγητο, πριν τη βολτα, επιβραβευση για καθε σωστη συμπεριφορα,κλπ? αυτο γενικα μπορει να ξεκινησει απο ηλικια 6-8 εβδομαδων και βοηθαει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. αν εχεις ασχοληθει ηδη, τι ανταποκριση βλεπεις σε αυτα?

Έχω μιλήσει με 2 στην Πάτρα, και προσφέρουν και οι δύο μαθήματα στο κουτάβι μαζί με τον ιδιοκτήτη. Φοβάμαι να τον πάω κάπου που θα τον αφήσω και θα τον πάρω έτοιμο.
ναι καλυτερα να μην τον αφησεις καπου...
εχεις ΔΕΙ με τι τροπο δουλευουν οι εκπαιδευτες που αναφερεις?
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Κανονικά για κουτάβια ηλικίας κάτω τον 6 μηνών υπάρχουνε (τουλάχιστον στο εξωτερικό) «παιδική σταθμοί» εκπαιδεύσεις που τα μαθήματα γίνονται σε μορφή παιχνιδιού μαζί με τους ιδιοκτήτες. Πήγαινε πρώτα μια βόλτα και δες πώς γίνονται τα μαθήματα, ποιους μεθόδους χρησιμοποιούν η εκπαιδευτές, μίλησε με ανθρώπους που έχουν εκπαιδεύσει σε αυτούς τα σκυλιά τους (αν μπορείς) για τα αποτελέσματα αν είναι ευχαριστημένοι :wink: .
 


Jema

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2006
45
0
Όσο περνάει ο καιρός μαθαίνω καλύτερα το μικρό μου. Τελικά είναι μάλλον λίγο σοβαρός για κουτάβι, αλλά έχω καταλάβει ότι έτσι πρέπει να είναι η ράτσα αυτή. Ακόμη και την ώρα που είναι ξαπλωμένος και απολαμβάνει χάδια, ελέγχει τον παραμικρό ήχο ή κίνηση, είναι μονίμως σε "επιφυλακή"!Με τα άλλα ζωάκια εξακολουθεί να είναι καλός -εξαίρεση οι γάτες- και συνεχίζει να είναι ήσυχος -γαυγίζει ελάχιστα. Με εντολές έχουμε δουλέψει λιγάκι, αλλά αν τις αφήσουμε για λίγο τις ξεχνάει, λογικό νομίζω. Να σας πω τι δικαιολογία έδωσε ο γιατρός για το χαρακτηρισμό του : πρώτα από τον τρόπο που παρατηρεί το χώρο κάθε φορά και επίσης μου είπε ότι όπως τον βλέπει τώρα που είναι μωρό του θυμίζει τα κουτάβια που έχουν στην αστυνομία και τα σχετικά. Τώρα τι να πω; Εγώ δεν ξέρω καθόλου.
Στο εκτροφείο είναι πρόθυμοι ανά πάσα στιγμή να μιλήσουμε για ότι με απασχολεί και αυτό το εκτιμώ. Αναλαμβάνουν και αυτοί την εκπαίδευση του, αλλά θα πρέπει να τον αφήσω εκεί και να ανεβαίνω Αθήνα Σάββατα να τον βλέπω. Κι ακόμη κι αν το εκτροφείο που τον πήρα θεωρείται εγγύηση, εγώ εξακολουθώ να φοβάμαι να τον αφήσω εκεί.(Χωρίς να έχω ακούσει, δει, μάθει κατι).
Το καινούριο μου πρόβλημα είναι πως εγώ τώρα κοιμάμαι με ανοιχτά για να τον ακούω, το δωμάτιο μου είναι στη μεριά που έχω το κουτάβι. Αυτό όμως τώρα που θα χειμωνιάσει είναι δύσκολο. Επίσης με τον καιρό που θα κάνει θα είμαι λιγότερο μαζί του κι αυτό δεν το θέλω. Έτσι σκέφτομαι να τον φέρω μέσα στο σπίτι, αλλά δεν είναι σύμφωνοι οι υπόλοιποι παρόλο που τους έχει ξετρελάνει όλους με τα κολπάκια του. Όσοι έχετε εμπειρία, πόσο εύκολο είναι να "συγκατοικήσουμε" με ένα τέτοιο σκυλί; Σκέφτομαι να κοιμάται στο δωμάτιό μου...Τέλοσπαντων, θα δούμε!!
 


dimitris21

Member
20 Ιουνίου 2006
20
0
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Η συγκατοίκηση με ένα γερμανικό ποιμενικό έχει ένα και μοναδικό πρόβλημα που ακούει στην λέξη «τρίχα». Όσο και να το περιποιείσαι δεν πρόκειται ποτέ να γλιτώσεις από αυτή.
Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα δικό σου (σας) κατά πόσο θα εξελιχτεί μια αρμονική συγκατοίκηση ή όχι.
Πάντως τολμώ να πω ότι ο γερμανικός ποιμενικός είναι από τα εύκολα σκυλιά στην συγκατοίκηση αρκεί να τεθεί από τώρα το θέμα της ιεραρχίας.
Αν γίνουν όλα σωστά από την αρχή είναι από τις ράτσες που ξέρουν να σου ανταποδώσουν στο δεκαπλάσιο αυτό που εσύ θα τους προσφέρεις.

Υ.γ. θέλουμε να δούμε και φωτογραφίες.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3