Ευχαριστώ
πραγματικά.
Αχ ψυχουλα μου τι ταλαιπωρια τραβηξες! Γρηγορα να γινεις καλα και να τρεχεις, να παιζεις και να "βασανιζεις" τον μπαμπα σου. Χρηστο η μικρη να υποθεσω οτι κατι εφαγε και "εφραξε"?
Ναι...ξεκίνησε από εδώ:
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/εμετός.ανά.τακτά.διαστήματα-20859/
Το θέμα είναι πολύ περίπλοκο και συνάμμα απίστευτο....Ναι μεν είχε φάει κάποια κομμάτια από το πλαστικό πλέγμα (μακάρι να μου κοβόταν το χέρι μου) αλλά μετά τον Ιανουάριο και για 4 ολόκληρους μήνες το κουταβάκι μου ήταν τέλεια!
Εκανε κακά,πίπι,βόλτες.Ετρωγε κανονικότατα και η ενέργειά της ήταν απίστευτη.Δεν είχα καμμία ένδειξη μέχρι 5 Μαίου.
Ξαφνικά στις 6 Μαιου έκανε 20 φορές εμετό από τις οποίες η 2 ήταν με αίμα....Τρέχω στον κτηνίατρο και εκεί κάνει άλλες 4 φορές εμετό! Του λέω του κτηνιάτρου ότι δεν έχει φάει και έχει κάνει εμετό με αίμα....
Μου λέεει ότι κάτι έχει φάει πάλι (υπέθεσε όπως παλιά με τα τόσα που είχε φάει) και μου είπε ότι το αίμα είναι από ερεθισμένο οισοφάγο.Μου είπε να της φτιάξω κοτόπουλο με ρύζι να δω αν θα φάει και μου δίνει κάτι χάπια να πάρει η κουταβίνα.
Με τις μέρες συνέχιζε...Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι έπρεπε να πάρω μια δεύτερη γνώμη αλλά υποθέτω ότι ξέρει τι κάνει ένας κτηνίατρος και αν δεν ξέρει ή οι γνώσεις του φάνουν μέχρι εκεί,με στέλνει αλλού πιο εξεδικευμένα.
Την Τετάρτη πάω το πρωί και της βάζει έναν ορό και με στέλνει σπίτι με τον ορό στην Balou μου.Μου λέει αν δεν φάει την Πέμπτη πρωί θα την πάμε για γαστροσκόπηση.Ετσι και έγινε;κάποια στιγμή θα ανεβάσω το βίντεο να δείτε.
Εν συντομία αυτό που έγινε ήταν,ότι για 3 μήνες περίπου είχε κομμάτια πλαστικού στο στομαχάκι της και είχαν γίνει σαν μια μπάλλα.Αυτό που έγινε στις 6 Μαιου είναι ότι,με τις τρίχες "δημιουργήθηκε" σαν ένα νήμα από το "μπαλλάκι" μέχρι το παχύ έντερο και το έφραξε.Το χειρότερο είναι ότι το "νήμα" αυτό έκανε και κάποια σχισμή στο έντερο.
Αφού έβλεπα με την γαστροσκόπηση τι γινόταν μέσα στο στομάχι και το έντερό της...φρίκαρα...Προσπαθούσε ο γιατρός με το ειδικό εργαλείο να τα πιάσει και να τα βγάλει άλλά έπαιρνε πολύ ώρα.Εβγαλε κάποια κομμάτια και επιβεβαίωσα τι ήταν.Το πλέγμα.
Είπε ότι θα της κάνει τομή για να τα βγάλει.
Το θέμα εδώ είναι ότι καθώς της έκανε γαστροσκόπηση έβλεπε μια "γραμμή" μέσα στο έντερο αλλά δεν ήξερα αν ήταν σκίσιμο ή κάτι άλλο.Κάνοντας την τομή,είδε ότι πράγματι είχε σχιστεί το έντερο και της αφαίρεσε 20-22 εκατοστά και έπρεπε να σταματήσει στο πάγκρεας,για να μην το ερεθίσει αλλά το θέμα ήταν ότι δεν ήξερε πόσο συνέχιζε το σκίσιμο και η αρχή περιτονίτιδας που είχε παρουσιαστεί,αν θα έκανε μετάβαση και γι'αυτό ήταν κρίσιμη η κατάσταση της κουταβίνας μου.....
Και εν ολίγης έτσι έγιναν όλα...Που να φανταζόμουνα ότι μετά από 4 μήνες ότι θα είχε κομμάτια μέσα της και ότι παρ'όλο αυτό θα ήταν υγιέστατη,μέχρι να γίνει το κακό....