ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΝΑΡΚΩΣΗ

Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
Καλημέρα παιδια

Δυστηχώς πριν λίγες μέρες χάσαμε την Hρα, το σκυλάκι τησ φίλης μου, ροτβαιλερ με ντόπερμαν, 2.5 ετών. Την πήγε στο γιατρό για στείρωση και την ειδοποίησαν ότι πέθανε στη προναρκωση, (δεν είχαν βάλει νυστέρι ακομα) και οτι αύτό οφείλεται μαλλον σε πρόβλημα στην καρδια. Προεγχειριτικός ελεγχος δεν έγινε , ουτε το είχε προτείνει ο γιατρος, ( αργοτερα αφου μιλησαμε με 2 ακομα γιατρούς μασ είπαν ότι συνηθως δεν κάνουν αν φαινεται υγιεσ το σκυλί κυρίως για το κόστοσ -γιατί κοστίζει περισσότερο από την επέμβαση)Το θέμα είναι αν πάει ο καθένασ το σκυλί του για μια μικρή επέμβαση και απαιτείται νάρκωση, ή ακόμα και μερικοι κομμωτες χρησιμοποιούνε νάρκωση, κινδυνεύει να χάσει το σκυλί του???
Μήπωσ πρέπει να κανουμε καρδιογραφημα και όλες τισ εξετασεις (δεν ξερω ποιες ακριβώσ) έτσι και αλλίως ακομα και αν το σκυλί φαιινεται υγιεστατο???Και τέλος άσχετο μα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε, που μπορεί κάποιος να θάψει το σκυλάκι του?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στην προνάρκωση δεν ξέρεις αν έγινε. Είναι πολύ σπάνιο.

Γενικά σε κάθε νάρκωση έχεις ποσοστό θνησιμότητας.

Κανονικά πρέπει να κάνεις όλες τις εξετάσεις, εννοείται. Πουθενά δεν γίνεται, το κοστος είναι πολύ μεγάλο, και κανείς δεν θα έκανε επεμβάσεις, οι μισοί δεν κάνουν΄έτσι κι αλλιώς, παρά αμολάνε το σκυλί σε κανένα χωράφι ... οι γιατροί κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να το προτεινουνε και να αναλύουν τα ρίσκα, με όποιο κόστος για την πελατεία τους ...

Το θάβεις σε ένα βουνό μόνος σου.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Amelie said:
Και τέλος άσχετο μα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε, που μπορεί κάποιος να θάψει το σκυλάκι του?
Ρίξε μια ματιά εδώ Amelie: κηδεία
Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Denis.

Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
και πόσο περίπου κοστίζει ένας τέτοιος έλεγχος?Μήπως πρέπει να κάνω στο δικό μου έτσι και αλλιώς αν και δεν έχει κανένα συμπτωμα?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορείς να του κάνεις ένα καρδιογράφημα μία φορά τον χρόνο, αυτό δεν κοστίζει πολύ ... και ΑΝ χρειαστεί να του κάνεις κάποια επέμβαση, του κάνεις και άλλα, τα οποια θα σου πεί ο γιατρός αν τον ρωτήσεις, και το κόστος παίζει πολύ. Καλύτερα (ειδικά σε καρδιά) να μην περιμένουμε τα συμπτώματα, είναι σαν των ανθρώπων, απροβλευτη ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
του κανεις μια ακτινογραφια η αν προκιψει ενα υπεριχο.
σε κομωτηρια ποτε δεν αφηνεις μονο του το σκυλι..γιατι μπορει να το ναρκωσουν,μπορει να φυγει κανα ψαλιδι,μπορει να το βαρεσουν...και πολλα αλλα..
ποτε ποτε ποτε. δεν το αφηνεις μονο του.αν δεν σε αφησουν απλα πας αλλου...την εχω πατησει με το μαλτεζακι μου σε πολυ γνωστο κομωτηριο σκυλιων..

το που τα θαβουμε .. :cry: ηρθα και εγω προσφατα αντιμετωπει με αυτο..εχει ανοιχτει και σχετικο τοπικ στα γενικα..
η σε νεκροταφειο σκυλιων ..που ενα ειναι και εχουν ακουστει πολλα..
υπαρχουν ανθρωποι που σε "βοηθανε"αν δεν εισαι σε ψυχολογικη κατασταση να το κανεις εσυ με το αζημιοτο.. ,η παιρνεις μονος σου τα βουνα κανεις μια βαθια γουβα και το βαζεις μεσα..
:cry:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161