Θάλασσα και δέρμα..

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Καλησπέρα
Κάθε μέρα τον πηγαίνω στην θάλασσα και τσαλαβουταει (περίπου ένα μήνα τώρα)...

Ήθελα να ρωτήσω αν το αλάτι της θάλασσας μπορει να του δημιουργήσει κάποιο δερματολογικο προβλημα?
Ρωτάω έπειδη δεν τον "ξεπλενω" αφού γυρίσουμε και έτσι μένει με το αλάτι.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ρωτάω έπειδη δεν τον "ξεπλενω" αφού γυρίσουμε και έτσι μένει με το αλάτι.
Κακώς δεν τον ξεπλένεις... δεν κάνει να μένει το αλάτι επάνω του. Καλό ξέβγαλμα με σκέτο νερό, χωρίς σαμπουάν, και θα είναι μια χαρά.
Κατά τα άλλα η θάλασσα μόνο καλό μπορεί να του κάνει.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Ετσι
το αλατι κακο δεν κανει πανω του σε οτι αφορα το θεμα υγεια
ομως ισως σου κανει μια ποιο εντονη τριχοπτωση? ποτε δεν ξερεις
οποτε οταν γυρνατε παρε το λαστιχο και βαρα να παιξετε λιγο ακομα :p

βαρα πιτσιλωντας ε? οχι βαρα - βαρα κανονικα :D

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Πλακα - πλακα το θαλασσινο νερο μπορει να κανει οντως καλο, ο δικος μου ειχε παρουσιασει κατι στο τριχωμα του, επεφτε στην ραχη και στην ριζα της τριχας εκανε κατι σαν κακαδι...
τον πιανω, τον παω στην θαλασσα, τον τριβω στην πλατη με το θαλλασινο νερο... σπα του εκανα! του κανω και ενα καλο λουσιμο και απο την επομενη μερα γυαλισε! εξαφανιστηκαν ολα! ;)

stamys

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2010
144
0
ωραιο θεμα γτ ειχα απορια......εμενα βεβαια που ειναι ντογκο δεν μπορω να την βγαλω με τον ηλιο οποτε θα την βαλω απογευματακι μεσα....

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Mαλακώνει και το τρίχωμα με το νερο της θάλασσας. Αυτο με την πιο εντονη τριχώπτωση ισχυει. Μετα ομως θελει ξεβγαλμα με ποσιμο νερο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
μπορεις να την βγαλεις στον ηλιο ,απλα να μην το παρακανεις!κ κανα αντιηλιακο δεν ειναι κακο για τα ντογκακια σας.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Πλακα - πλακα το θαλασσινο νερο μπορει να κανει οντως καλο, ο δικος μου ειχε παρουσιασει κατι στο τριχωμα του, επεφτε στην ραχη και στην ριζα της τριχας εκανε κατι σαν κακαδι...
τον πιανω, τον παω στην θαλασσα, τον τριβω στην πλατη με το θαλλασινο νερο... σπα του εκανα! του κανω και ενα καλο λουσιμο και απο την επομενη μερα γυαλισε! εξαφανιστηκαν ολα! ;)
Ηot Spot λεγεται αυτο!!! το εχουμε παθει κι εμεις! ωστε το θαλασσινο νερο του κανει καλο ε? χμμμμ.....

poliklitos-maria

Active Member
29 Ιουνίου 2011
27
0
ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ!!!
ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΩ ΤΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ(JACK RUSSELL) ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!!ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΔΕΛΕΑΣΩ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ??
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ!!
ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ.ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ ΑΠΟ ΣΗΤΕΙΑ-ΚΡΗΤΗ

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ουτε εμενα τους αρεσει η μπανιερα... αλλα η θαλασσα ειναι η πιο αγαπημενη τους.. μεχρι και jetski βαζουν στο κυνηγι :)
μην την ζορισεις, μη την τρομαξεις, μη την βαλεις με το ζορι... (αν και τον σαγκα αγκαλια τον εβαλα πρωτη φορα κοτζαμ μοσχαρι)
γιατι αν τρομαξει μπορει και να της μεινει.. εγω πεταγα τα αγαπημενα παιχνιδια μεσα και καλα "φερτο" και μια που κολυμπησαν μονα τους και μετα ερωτας με την θαλασσα!!!

Εχει κανει ολα της τα εμβολια? αν οχι μηπως δεν κανει ?

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ!!!
ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΩ ΤΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ(JACK RUSSELL) ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!!ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΔΕΛΕΑΣΩ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ??
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗ ΜΠΑΝΙΕΡΑ!!
ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ.ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ ΑΠΟ ΣΗΤΕΙΑ-ΚΡΗΤΗ
Πριν απο όλα μια πολυ ριχη λεκάνη με νερό ειναι οτι πρέπει αλλα πολύ ρηχή ομως μήπως και παιξει
αν την πας στην παραλία βρες αν μπορείς παραλία οπου εχει λιγα βραχάκια και να νερα λιμνάζουν καπως
ωστε να μην το τρομάξει το κυμα
και αρχισε να περπατάς και εσυ εκει ισα ισα βρέχοντας τα πόδια σου και άστο να κάνει οτι θέλει.. αν μπει σιγα σιγα μερα τη μέρα να πηγαίνεις όλο και ποιο μέσα αλλα μην το ζορίσεις τώρα που ειναι μικρο... αρκει να μαθει να μπαίνει άφοβα

ακόμα και αν δεν μπει απο την πρωτη μερα μην το πιεσεις
απλα ξανα δοκίμασε χωρίς βιασύνες... γιατί αν κάνεις λάθος τώρα μετά δύσκολα θα το διορθώσεις

:)

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Απο ότι καταλαβαίνω θα λιγοστεψουν τα μπανανία..
Εγω τον πηγαίνω το βραδάκι κατα τις 8-9 οπότε γυρίζουμε κατα τις 10+ σπίτι... Φοβαμε αν τον κάνω και στο σπίτι ένα γρήγορο ξεβγαλμα μήπως μου πάθει τπτ. Δεν το για λέω μια φορά αλλα ειδικά τώρα τελευταία το είχαμε καθιερώσει το μπανακι στη θάλασσα. Οπότε ή θα τον πηγαίνω άλλη ώρα (πιο νωρίς) ή θα τον πηγαίνω κάθε 2-3 μέρες.

Poliklitos-maria εμένα μπήκε πρώτη φορά παίζοντας με ένα άλλο σκυλί.. Τώρα μόλις δει παραλία τρέχει.
Όπως σου είπαν και τα παιδιά πάρε κανένα παιχνίδι μαζί και μην την πιέσεις καθόλου.

ΥΓ
Καλα η Σητεια πανέμορφη! Σε καμία εβδομάδα θα σας έρθω.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Θεωρώ οτι ο πιο απλός τρόπος να βάλεις στην θάλασσα ενα jack russell είναι μα φυσικά το μπαλάκι του. Το πετάς αρχικά έξω λίγο κοντά στο νερό. Βρέχει πόδια..μετά λίγο πιο μέσα ...κοκ. Μην την αφήσεις και πολύ ώρα στη θάλασσα είναι μικρή ακόμη, ούτε να το ξεθεώσεις δεν θέλει και πολύ. Και να μην μπει με την πρώτη δεν τρέχει και τίποτα, αρκεί να βρέξει πόδια, παίξτε κοντά στο νερό. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω δει jack russell που να μην λατρεύει την θάλασσα.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εγω τον ειχα παει περυσι οταν ηταν κουταβι και μπηκε μονος του.Κολυμπησε για λιγα μετρα και γυρισε πισω.Δεν το περιμενα,κολυμπουσε καμαρωτος με το κεφαλι ψηλα.Ηταν ο αδερφος μου πιο μεσα για καλο και για κακο.Δηλαδη εδειχνε να του αρεσει η θαλασσα αλλα ταυτοχρονα και 1 ανασφαλεια.Μετα κυλιοταν στα βοτσαλα και πλατσουριζε στα ρηχα.Τον παροτρυναμε κανα 2 φορες με μπαλακι στην θαλασσα και λεγοντας του ελα και τετοια και ξανακολυμπησε παλι μεχρι καποιο σημειο.Το ιδιο καλοκαιρι που τον ειχα παει στην Ψαθα,ειχε αρκετο κυμα και δεν βουτηξαμε ουτε εμεις.Του πεταγαμε το μπαλακι μεχρι εκει που σκαει το κυμα και σε καποια φαση το μπαλακι πηγε λιγο πιο μεσα,μπηκε να το πιασει και του εσκασε το κυμα σαν τσουναμι,καταπιε και λιγο νερο.Αν η θαλασσα δεν ειναι ηρεμη,δεν λεει.Παντως τα jack λατρευουν το νερο και τα μπαλακια,αν εχεις χωρο για πισινα ειναι οτι καλυτερο...

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Εγω τις ξεπλενω με νερο σκετο οταν γυρναμε σπιτι για να φυγει κ η αμμος αλλιως με σκοτωσε η μανα μου :p Η Φοιβουλα μονο βουταει κ της αρεσει (βασικα δε ξερω αν της αρεσει η θαλασσα ή να ειναι μαζι μου,γιατι μπαινει οταν μπαινω κ γω) η Ζαιρα μονο στην ακροθαλασσια δροσιζεται,αλλα θελει κ αυτη καθαρισμα οταν γυρναμε. Παντως οπως κ να εχει μετα ειναι ψοφιες ριχνουν κατι υπνους...ηρεμια στο σπιτι.
3 μηνων ειναι μικρακι ακομη να το προσεχεις,πιστευω θα του αρεσει το νερο,να το ενθαρυνεις .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ηot Spot λεγεται αυτο!!! το εχουμε παθει κι εμεις! ωστε το θαλασσινο νερο του κανει καλο ε? χμμμμ.....
Μάλλον δεν έχεις δει hot spot να φρίξεις...:(
Γιατρός σας το διέγνωσε;

stamys

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2010
144
0
μπορεις να την βγαλεις στον ηλιο ,απλα να μην το παρακανεις!κ κανα αντιηλιακο δεν ειναι κακο για τα ντογκακια σας.
αντιλιακο στο ντογκακι???δεντο χω ξανακουσει.....με τι δεικτη προστασιας???Χιχιχιχι.......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Με υψηλότατο δείκτη. Μην γελάς καθόλου αγαπητέ stamys. Σε όλα τα λευκά κοντότριχα, επιβάλλεται η χρήση αντιηλιακού.
Αλλιώς, θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολλά δερματικά προβλήματα.