Θέλει να κάνει κακά αλλά δεν μπορεί και κλαίει

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Παιδιά καλησπέρα,

Έχω ένα ημίαιμο κοριτσάκι 4 μηνών 4,6 κιλά. Πριν ενα μήνα είχε παρουσιάσει κολίτιδα, την οποία αντιμετωπίσαμε χωρίς αντιβίωση, μόνο με πρόβειο γιαουρτάκι 2 φορές την εβδομάδα (μια μεγαλη κουταλιά της σούπας) και με αλλαγή της κροκέτας. Τα συμπτωματα της ήταν στην πορεια της ημερας ολο και πιο μαλακα κακα,μεχρι που γινοταν διαρροια, και απο μια φαση και μετα εβγαζε βλεννα που απο την 2η μερα και μετα ειχε και αιμα μεσα της.

Όλα ηταν καλά, μέχρι σήμερα, που την βλέπω να προσπαθεί να κάνει κακά αλλά αρχιζει και κλαψουρίζει, δεν βγαινει τιποτα και τελικα γαβγιζει κλαψιαρικα και ξαπλωνει πανω στην πανα της..
Ειχαμε κανει εξεταση για giardia και ηταν καθαρη.
Εχουμε παρει το millbemax μας στις 25/5 και δεν εχει βγαλει καθολου σκουληκακια.
Δεν τρωμε τπτ αλλο περαν της κροκετας.
Εχει κανεις παρομοια εμπειρια??
Δεν μπορω να βρω τον κτηνιατρο και αρχιζω και φρικαρω γιατι δεν την εχω ξαναδει ετσι! Ποναει και δεν μπορω να την βοηθησω!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μηπως να δοκιμασεις λιγο λαδακι καλης ποιοτητας στην τροφη?

.. εμεις στα νεογεννητα (γατοσκυλα) που βρισκουμε και δεν μπορουν να ενεργηθουν δινουμε λιγο παραφινελαιο και φυσικα παντα πιανει.. με προσοχη γιατι μπορει να το παρακανει.. και παντα ρωτας κτηνατρο πρωτα...
αν δεν βρισκεις τον κυηνιατρο σου, πες μου να σου στειλω με πμ το τηλ του δικου μου να ρωτησεις

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η κολλίτιδα είναι πολύ άτιμο πράγμα και τις περισσότερες φορές δεν περνάει ποτέ...απλά φεύγει και επανέρχεται...Λίγο λάδι και εγώ θα πρότεινα...Και δεν κάνει να της δίνετε καθόλου κόκαλα...είναι ότι χειρότερο για τη κολλίτιδα...

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ξερω περιπτωση που το επαθε απο κοκαλα και ειχε πεσει το σκυλι και σφαδαζε ,νομιζαν οτι πεθαινε.το βοηθησαν οι ιδιοι με οσο και αν ακουγεται σιχαμερο με τα δαχτυλα.

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Μηπως να δοκιμασεις λιγο λαδακι καλης ποιοτητας στην τροφη?

.. εμεις στα νεογεννητα (γατοσκυλα) που βρισκουμε και δεν μπορουν να ενεργηθουν δινουμε λιγο παραφινελαιο και φυσικα παντα πιανει.. με προσοχη γιατι μπορει να το παρακανει.. και παντα ρωτας κτηνατρο πρωτα...
αν δεν βρισκεις τον κυηνιατρο σου, πες μου να σου στειλω με πμ το τηλ του δικου μου να ρωτησεις
kasi σ ευχαριστω για την απαντηση σου! Της εδωσα γιαουρτι και αν μεχρι το βραδυ δεν εχει ενεργηθει, θα της δωσω λιγη τροφη με ελαιολαδο, μηπως και τη βοηθησει. Θα κανουμε και μια μεγαλη βολτα μηπως και ξεμπλοκαρει.
Η μικρη μου κοιμαται ηρεμη, θα δοκιμασω να τον παρω μετα τις 5, αν δεν καταφερω να τον βρω και τοτε θα ψαξω για αλλο εφημερευον κτηνιατρειο στη Θεσσαλονικη, μην ξεσηκωνω τον δικο σου στην Αθηνα!

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Η κολλίτιδα είναι πολύ άτιμο πράγμα και τις περισσότερες φορές δεν περνάει ποτέ...απλά φεύγει και επανέρχεται...Λίγο λάδι και εγώ θα πρότεινα...Και δεν κάνει να της δίνετε καθόλου κόκαλα...είναι ότι χειρότερο για τη κολλίτιδα...
katerina k. αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τωρα ειμαι στο αλλο ακρο! Στην κολλιτιδα δεν μπορουσαμε να την κανουμε να σταματησει, τωρα... δεν αρχιζει καν!!
Κοκκαλα περαν τον γκοφτετοκοκκαλων που μασουλαει με μανια γιατι την τρωνε τα ουλα της, δεν της δινουμε.

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
ξερω περιπτωση που το επαθε απο κοκαλα και ειχε πεσει το σκυλι και σφαδαζε ,νομιζαν οτι πεθαινε.το βοηθησαν οι ιδιοι με οσο και αν ακουγεται σιχαμερο με τα δαχτυλα.
Δεν παιζει θεμα αηδιας, ο,τι έχει βοηθησει παρομοια κατασταση πρεπει να ακουστει.
Κοκκαλο δεν δινω καθολου.

Η μικρη τις κροκετες τις κατεβαζει σχεδον αμασητες. Μηπως να αρχισω να τις μουσκευω σε νερακι κανενα 2λεπτο πριν τις φαει?

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
θα προτεινα πρωκτικο υποθετο γλυκερινης.σωτηριο ενοειτε μεγαντι μιας χρησης το σπρωχνεις να μπει λιγο μεσα μετα θα ειστε ολοι ξαλαφρωμενοι

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Για την ασφάλεια του ζώου , σκόπιμο θα ήταν να ακολουθήσεις την συμβουλή του Κτηνιάτρου και όχι κάτι που διάβασες τυχαία στο internet .

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Για την ασφάλεια του ζώου , σκόπιμο θα ήταν να ακολουθήσεις την συμβουλή του Κτηνιάτρου και όχι κάτι που διάβασες τυχαία στο internet .
Αν διαβασες το αρχικο ποστ μου, ημουν στη φαση "παιρνω τον κτηνιατρο και δεν τον βρισκω".
Ειναι η πρωτη φορα που εχω σκυλο και ως γνωστον σαν αρχαρια ακομα και κατι απλο για εμενα φανταζει βουνο.
Τελικα τον βρηκα, ειδε τη μικρη και ολα καλα. Πηρε το υποθετο της και ηρεμησε.

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Σημερα παλι ειχαμε τα ιδια.
Την πηγα αμεσως στον κτηνιατρο, και στην κλινικη εξεταση διαπιστωσε αποφραξη περιπρωκτικων αδενων.
Εκανε σχαση και παροχετευση του υγρου, και περιμενω να δω πως θα κυλησει το υπολοιπο της μερας.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
πω ρε το καυμενο...θα πρεπει μαλλον να το βοηθας να αδειαζει αυτους τους αδενες οταν το κανεις μπανιο ,θα σου πει ο γιατρος. και βρωμαει αστα να πανε .το εκανα στον δικο μου τον μεγαλο. προσωπικα μπρος την υγεια του ορφεα μου δε τα υπολογιζω αυτα.

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Με εχει αγχωσει πολυ η μικρουλα, 4 μηνων πλασματακι και εχει κανει ΗΔΗ αγωγη για εμετους (ενεσεις και αντιεμετικο), αγωγη για διαρροια,για κολιτιδα, τωρα ειχαμε κι αυτο..
Προσεχω παρα πολυ δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος και τα τραβαει ολα αυτα..
Ο κτηνιατρος επιμενει οτι ειναι γενετικης προδιαθεσης το θεμα, αλλα απ ολα τ αδερφακια μονο αυτη τα τραβαει αυτα :(