Θέλω τη βοήθεια σας(Θάνατος από αναφυλακτικό σοκ?)

in my memory

New Member
10 Αυγούστου 2011
3
0
Καλημέρα. Είμαι καινούργια στο forum και θέλω τη βοήθεια σας.
Είχα ένα γαλλικό bulldog μόλις 1,5 ετών. Τον πήγα στο κτηνίατρο να του κάνει το εμβόλιο του χρόνου που έπρεπε και του είπα ότι πρίν από δύο μήνες περίπου είχε κολλήσει 2 τσιμπούρια που φυσικά του τα έβγαλα με προσοχή, μου απάντησε ότι πρέπει να του κάνουμε εξετάσεις pcr για να δούμε αν έχει μολυνθεί το αίμα του και ότι δε μπορούμε να του κάνουμε το εμβόλιο. Η εξέταση ήταν θετική και μου είπε ότι πρέπει να ακολουθήσει μία αγωγή, είτε με χάπια είτε ενέσιμη που κατά τα λεγόμενα του ήταν πιο αποτελεσματική. Το σκυλάκι δεν είχε κανένα σύμπτωμα αυτούς τους 2 μήνες, έτρωγε κανονικά, δεν είχε μύξες και ήταν κεφάτος συνέχεια. Όταν τον πήγα μου είπε ότι η ένεση που θα του έκανε προκαλεί εμετό γι'αυτό το λόγο θα του έκανε πρώτα μία ένεση προληπτικά για να μην κάνει εμετό και μετά την άλλη. Φεύγωντας τον ρώτησα σε περίπτωση που κάνει εμετό τι να κάνω και μου είπε να μην ανησυχήσω. Δεν πρόλαβα να φτάσω σπίτι και το σκυλάκι είχε κάνει ήδη 4 εμετούς, του είχαν φύγει τα κακά του, έβγαζε αίμα, είχε γίνει μπλε η γλώσσα του και τον έχασα. Έτρεξα αμέσως στο γιατρό αλλά δυστυχώς τον έχασα μέσα στα χέρια μου και όλα αυτά μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που του έκανε την ένεση. Η απάντηση που πήρα από το γιατρό ήταν ότι δε του έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και εκεί έχασα το μυαλό μου τελείως. Από εκείνη τη μέρα δεν ξέρω τι να κάνω...αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει. Σας ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Τι βοήθεια θα ήθελες από εμάς;
Ο γιατρός τι σου είπε; Για ποιόν λόγο κατέληξε το σκυλάκι σου;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Okey από τα λεγόμενα κατάλαβαμε ότι είχε ερλίχια, και αντί για την αντιβίωση σε χάπι που δίνουμε έναν μήνα για την ερλίχια του έδωσε αντιβίωση σε ενέσιμη μορφή; Πριν πόσο καιρό έγινε; Εγώ θα έκανα νεκροψία κατευθείαν και αναλόγως με το αποτέλεσμα θα έπραττα.
Λυπάμαι πάρα πολύ καταλαβαίνω ότι πρέπει να είσαι τρομερά σοκαρισμένη.

in my memory

New Member
10 Αυγούστου 2011
3
0
Έγινε στις 23/7 και ακόμα δε το έχω πιστέψει...μέσα σε μία ώρα έφυγε χωρίς λόγο απλά γιατί έκανε λάθος ο γιατρός. Η απάντηση του όταν τον πήγα ήταν ότι δε του έχει ξανασυμβεί και ότι μπορεί να ήταν αλλεργικός αλλά για'μένα αυτό θα έπρεπε να το είχε κοιτάξει πρίν του κάνει την ένεση. Όταν του τον πήγα απλά τον ακροαστικέ και μου είπε ότι έχει φύγει. Θέλω να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι (κάποια καταγγελία και πού) γιατί δε θέλω να συμβεί και σε άλλα σκυλάκια. Ήταν καθαρά θέμα απροσεξίας και αμέλειας!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Κατά την γνώμη μου δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Εκτός αν μπορείς -που δεν μπορείς- να αποδείξεις, ότι χορηγήθηκε ας πούμε λανθασμένη δοσολογία.
Οι κινήσεις του, όπως τις περιέγραψες, ακούγονται σωστές. Ολα τα φάρμακα δυστυχώς, μπορεί να παρουσιάσουν ακόμη και τόσο σοβαρές παρενέργειες. Αδικο και τραγικό, αλλά μπορεί να συμβεί.

in my memory

New Member
10 Αυγούστου 2011
3
0
Απ'ότι έχω διαβάσει σε διάφορα site για την ερλιχίωση δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα και οι αγωγές που δίνονται όχι τόσο επικίνδυνες! Δε το περίμενα ποτέ ότι θα τον χάσω τόσο άδικα. Εσείς έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στο γιατρό σας?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Οση εμπιστοσύνη και να έχεις στον γιατρό σου, υπάρχει πάντα η περίπτωση του "κάτι να πάει στραβά" ή της "κακιάς στιγμής".
Δεν μπορείς να το προβλέψεις και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Από την στιγμή που πλέον, δεν μπορείς με σιγουριά να ξέρεις τι έχει γίνει, θα σου έλεγα, να βιώσεις τον πόνο και την θλίψη σου και να αφήσεις στην άκρη τον θυμό. Δεν είναι καλός σύμβουλος. Μην του επιρρίπτεις άδικες ίσως ευθύνες. Μπορεί το σκυλάκι σου να ήταν αλλεργικό σε κάποια από τις νέες αυτές ουσίες που δέχτηκε ο οργανισμός του και προφανώς δεν το ξέρατε. Μπορεί και κάτι να πήγε λάθος με την δοσολογία. Μπορεί και όχι όμως. Να έγιναν όλα όπως έπρεπε. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. Οπότε, μην περνάς τις μέρες σου θυμωμένη. Να θυμάσαι το φιλαράκι σου με αγάπη και να αφήσεις τον εαυτό σου να προετοιμαστεί, για το επόμενο βήμα.

Trevor

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
59
0
Καλημερα!

Λυπαμαι παρα πολυ για την απωλεια σου,ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο αυτο που περασες και περνας ακομα..

Διαβασα το ποστ σου,απο εκει και περα θα πω οτι σου ειπαν τα παιδια πιο πανω...
Δεν μπορεις να αποδειξεις πλεον αν ηταν λαθος του γιατρου η καπιο αλλεργικο σοκ που υπεστη το σκυλακι σου κλπ κλπ..
Εφοσον σε αφορουσε να μαθεις πιανου λαθους ηταν επρεπε να το ψαξεις το θεμα απο μονη σου περισσοτερο και να μην το αφησεις ετσι,επρεπε να το εκανες νεκροψια για να φανει η αληθεια και να σου εφευγαν οι αποριες που σε φασανιζουν τοσο καιρο...
Αυτα δεν τα αφηνουμε να συμβουν και μετα να αναρωτιομαστε ποιος και γιατι εφταιγε....

Μην κατηγορεις λοιπον τον γιατρο για το θανατο του φιλου σου,ειναι αβασιμες κατηγοριες που πιστευω δεν ειναι σωστο να μιλαμε ετσι αν δεν ξερουμε πρωτα εμεις ποιος εφταιγε για το λαθος....

Λυπαμαι και παλι πολυ,και ελπιζω συντομα να εισαι καλυτερα!

All the best from me !

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Mπορεί πράγμτι να είναι ευθύνη του γιατρού, εγώ δεν το αμφισβητώ καθόλου. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς ούτε καν εσύ να είσαι σίγουρη για αυτό, για αυτό μίλησα για νεκροψία. Τώτα είναι όντως αργά οπότε καλό θα ήταν να το αποδεχτείς και να ηρεμήσεις γιατί αλλιώς θα βασανίζεσαι άδικα. Αν μπεις στην διαδικασία μιας καταγγελίας χωρίς αποδείξεις δεν θα κερδίσεις τίποτα, μόνο ταλαιπωρία.