Θέμα:Στείρωση

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Βασικά πισεύω οτι έχει έρθει η ώρα να στειρώσω τον 8 μηνών Πάνα μου.Αλλα είμαι πολύ μπερδεμένος.Απο την μία θέλω να τον στειρώσω για να γλιτώσω μελλοντικές ασθένειες,γιατι στις περιόδους οίστρου είναι πάρα πολύ ανήσυχος και 1-2 φορές εχει επιχειρήσει να το σκάσει απο εμενα επειδη είδε θηλυκα σκυλιά και επειδή τώρα θα πάμε διακοπές θέλω να είμαι σίγουρος.Απο την αλλη ομως φοβάμαι το χειρουργείο και μήπως χάσει ολη αυτήν την ενέργεια και την χαρά που έχει τώρα.Φοβάμαι μηπως εχει μειωμένη διαθεση για παιχνίδι και γενικα ειναι 'στενοχωρημένος'.Έχω ακούσει περιπτώσεις σκυλιών που δεν ετρωγαν σχεδόν καθόλου και κοιμόντουσταν για μια εβδομάδα.Επίσης μηπως δεν πρέπει τώρα που έχει ζέστη?Ξέρω πρωτα πρέπει να μιλήσω με τον γιατρό του αλλα θα ήθελα τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ειμαι η μονη βρε παιδες που εχω ακουσει απο την αλλη για σκυλια που την δευτερη μερα της στειρωσης ηταν τσιριμπιμ τσιριμπομ σα να μην τρεχει μια;;;;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δηλαδή οι λόγοι που θέλεις να στειρώσεις τον σκύλο είναι:

Ότι είναι ανήσυχος όταν μυρίζει σκύλες σε οίστρο
Ότι φοβάσαι μην υπάρξουν προβλήματα αν δεν τον στειρώσεις αργότερα
Ότι επιχειρεί να το σκάσει όταν μυρίζεται θηλυκές

...και τώρα οι λύσεις...

Άστον, λίγες μέρες είναι και θα περάσουν, μην ανησυχείς δεν θα πάθει τίποτα!
Δεν θα υπάρξουν καθόλου προβλήματα οργανικά ούτε υγείας αν δεν τον στειρώσεις εκτός αν υπάρξουν συμπεριφοράς και αφού έχεις προσπαθήσει να τον εκπαιδεύσεις και βλέπεις ότι δεν πάει, μόνο τότε στειρώνουμε.Δηλαδή σε περιπτώσεις που έχεις κάνει οοοολα τα υπόλοιπα και σαν τελευταία λύση είναι η στείρωση!
Αν επιχειρεί να το σκάσει προφανώς δεν τον επιβλέπεις γιατί αν τον επιβλέπεις δεν θα επιχειρήσει να το σκάσει.

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Δηλαδή οι λόγοι που θέλεις να στειρώσεις τον σκύλο είναι:

Ότι είναι ανήσυχος όταν μυρίζει σκύλες σε οίστρο
Ότι φοβάσαι μην υπάρξουν προβλήματα αν δεν τον στειρώσεις αργότερα
Ότι επιχειρεί να το σκάσει όταν μυρίζεται θηλυκές

...και τώρα οι λύσεις...

Άστον, λίγες μέρες είναι και θα περάσουν, μην ανησυχείς δεν θα πάθει τίποτα!
Δεν θα υπάρξουν καθόλου προβλήματα οργανικά ούτε υγείας αν δεν τον στειρώσεις εκτός αν υπάρξουν συμπεριφοράς και αφού έχεις προσπαθήσει να τον εκπαιδεύσεις και βλέπεις ότι δεν πάει, μόνο τότε στειρώνουμε.Δηλαδή σε περιπτώσεις που έχεις κάνει οοοολα τα υπόλοιπα και σαν τελευταία λύση είναι η στείρωση!
Αν επιχειρεί να το σκάσει προφανώς δεν τον επιβλέπεις γιατί αν τον επιβλέπεις δεν θα επιχειρήσει να το σκάσει.
Σε περίπτωση που σπάσει ενα λουρί και ο σκύλος τρέχει πίσω απο μία θηλυκία επι 10 λεπτά σε όλη την γειτονιά το λές 'πρόβλημα επίβλεψης'?:p..Δεν είναι απλά ανήσυχος.Έχεις καμμιά μέθοδο εκπαίδευσης ωστε να μην ειναι το μυαλό του συνεχώς στο ζευγάρωμα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να πάρεις ένα πιο ανθεκτικό περιλαίμιο και ένα γερό δερμάτινο οδηγό/λουρί!

8 μηνών και έχει το μυαλουδάκι του στο ζευγάρωμα?

Συνταγή εκπαίδευσης δεν έχω αλλά κάτι μπορείς να κάνεις από άποψη εκπαίδευσης μέχρι να φτάσεις στο τελικό στάδιο που είναι η στείρωση!

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Να πάρεις ένα πιο ανθεκτικό περιλαίμιο και ένα γερό δερμάτινο οδηγό/λουρί!

8 μηνών και έχει το μυαλουδάκι του στο ζευγάρωμα?

Συνταγή εκπαίδευσης δεν έχω αλλά κάτι μπορείς να κάνεις από άποψη εκπαίδευσης μέχρι να φτάσεις στο τελικό στάδιο που είναι η στείρωση!

Σε ευχαριστώ.Αν και δεν το βλέπω αλλα μακάρι να τα καταφέρουμε χωρίς αυτό.
Οχι απλά έχει το μυαλουδάκι του.Να φανταστείς παίζουμε με μια θυληκη ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ και απο την λαχτάρα του παει και εκδηλώνει την ΄πράξη' απο μπροστα!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το θέμα "στείρωση ή όχι" δεν είναι ασπρο-μαύρο. Εχουν γραφτεί πολλά ποστ σχετικά με το θέμα. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ, αλλά και στο διαδίκτυο. Συζήτα με κτηνιάτρους. Ψαξ'το το θέμα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στειρώσαμε τον μικρό μας πρίν από περίπου ενάμισι μήνα. Φόρεσε κολάρο-λαμπατέρ αλλά μόνο γιατί γύρναγε να πειράξει την πληγή. Τις πρώτες δύο μέρες ήταν κάπως "πεσμένος" αλλά η διάθεσή του έφτιαξε γρήγορα. Την όρεξή του για φαγητό δεν την έχασε ούτε για μία μέρα, κάτι που μας έκανε εντύπωση γιατί γενικά δεν είναι λαίμαργο σκυλί... Από την ενέργεια και τη χαρά που είχε δεν έχει χάσει απολύτως τίποτα, ειδικά εκτός σπιτιού, εντός σπιτιού είναι πολύ ήρεμος έτσι κι αλλιώς εδώ και αρκετό καιρό.

Διάθεση για παιχνίδι έχει ανά πάσα στιγμή, φτάνει να πιάσουμε κάποιο από τα παιχνίδια του, να μπεί καμιά μύγα στην περιοχή του, να..., να...
Στενοχωρημένος δεν μου έχει φανεί σε καμία περίπτωση...

Η αντιπάθειά του πρός τα άλλα αρσενικά σκυλιά ΔΕΝ επιρρεάστηκε επίσης...

Η αλήθεια είναι ότι ενώ είχαμε αποφασίσει από όταν ήταν κουτάβι ότι κάποια στιγμή θα στειρωθεί, όσο πλησίαζαν οι μέρες της εγχείρησης άρχισα να έχω όλο και πιό αντικρουόμενα συναισθήματα... Εν τέλει την έκανε την εγχείρηση κι όλα πήγαν καλά.

Επίσης μηπως δεν πρέπει τώρα που έχει ζέστη
Πραγματικά δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό, ο κτηνίατρος θα σου πεί στα σίγουρα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστό και λάθος στο θέμα της στείρωσης άλλοι είναι υπέρ (για τους λόγους τους) και άλλοι είναι κατά (επίσης για τους λόγους τους). Και οι δύο πλευρές έχουν "δυνατά" επιχειρήματα κι εν τέλει νομίζω ότι είναι θέμα προσωπικής επιλογής.. Κρίμα που δεν μπορούμε να το συζητήσουμε και με το σκύλο μας...

Σημείωση: Να τονίσω ότι τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και παρατήρήσεις που έχω κάνει πάνω στο σκύλο μου. Δεν είμαι ειδικός και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να γενικεύσω.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Δεν ειναι λογοι αυτοι για να στειρωσεις τον σκυλο σου.Εγω λεω να μην το κανεις.
Ακομα δεν εχεις "δει" τον πραγματικο χαρακτηρα του σκυλου σου και βγαζεις τοσο ευκολα συμπερασματα και καταληγεις σε τοσο ακραιες λυσεις.Περιορισε τον.

Δηλαδη επειδη καποιος εχει χουσουρι να ξυνει την μυτη του, να του κοψουμε το χερι;

Χαρα

Member
9 Ιουλίου 2011
5
0
η δικη μου γνωμη ειναι να προσπαθησετε να το εκπαιδευσετε πανω σε αυτο το θεμα.μπορει να μην εχω ακομη σκυλο ....παρολα αυτα ασχολουμαι με σκυλακια και γνωριζω οτι ειναι δυσκολη(η εκπαιδευση) πανω σε αυτο ,απλα θα ηταν καλο να προσπαθησετε ......!!!

Rinkhals21

Well-Known Member
17 Μαϊου 2011
76
0
Δεν ειναι λογοι αυτοι για να στειρωσεις τον σκυλο σου.Εγω λεω να μην το κανεις.
Ακομα δεν εχεις "δει" τον πραγματικο χαρακτηρα του σκυλου σου και βγαζεις τοσο ευκολα συμπερασματα και καταληγεις σε τοσο ακραιες λυσεις.Περιορισε τον.

Δηλαδη επειδη καποιος εχει χουσουρι να ξυνει την μυτη του, να του κοψουμε το χερι;
Βεβαια το να εχει συνεχεια το μυαλο του να φυγει για να παει σε μια θυληκη δεν ειναι τοσο απλο με το να ξυνει την μυτη του αλλα καταλαβα τι εννοεις.Σε ευχαριστω.Και δεν κατεληξα σε τιποτα.Συζητηση κανω και ζητας συμβουλες

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
γιατι έχω δει στειρωμένα αρσενικά και μη στειρωμένα για εμένα η διαφορά είναι τεράστια ... προσωπική άποψη !! και ξέρω δεν θα συμφωνήσετε μαζι μου

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
γιατι έχω δει στειρωμένα αρσενικά και μη στειρωμένα για εμένα η διαφορά είναι τεράστια ... προσωπική άποψη !! και ξέρω δεν θα συμφωνήσετε μαζι μου
Μπα δεν έχω σκοπό να διαφωνήσω μαζί σου, νομίζω ότι το θέμα εξαρτάται από την συμπεριφορά του κάθε σκύλου.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εγώ πάλι θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί είναι πολύ απόλυτο σαν σκέψη... και διαβάζουν και άλλοι.
Δεν μπαίνουν όλα σε ίδιο τσουβάλι όταν έχεις να κάνεις με ζωντανούς οργανισμούς και σίγουρα διαφορετικούς χαρακτήρες σκύλων.

Από προσωπική πάλι άποψη έχω δει σκύλους μη στειρωμένους αρνάκια και κατόπιν σωστής εκπαίδευσης υπάκουα ακόμα και κοντά σε θηλυκιά με οίστρο και στειρωμένο αρσενικό να καβαλάει θηλυκιά και να "προσπαθεί" χωρίς φυσικά να καταφέρνει τίποτα... άρα μη γενικεύουμε βάσει των προσωπικών μας εμπειριών, γιατί ακόμα κι αυτές από άτομο σε άτομο διαφέρουν... ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Για αυτό μίλησα για εξατομίκευση. Φίλη μου είχε αρσενικό golden που πηδούσε το φράχτη του κήπου της και έφευγε για να ζευγαρώσει. Ε τον στείρωσε γιατί θα τον έχανε. Το θεωρώ λογικό. Οπότε είναι καθαρά θέμα συμπεριφοράς, στις ορμές δεν ξέρω κατά πόσον η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
δεν είναι μονο αυτος ο λόγος είναι και άλλοι αλλα δεν θέλω να τους αναλύσω γιατι τους έχω ξανα γράψει