Μου φαίνεται πολύ λογική προσέγγιση, από τη στιγμή που το περιστατικό δεν έχει επαναληφθεί, και η πρώτη εξέταση δε δείχνει κάτι ανησυχητικό. Όσο για το έλκος… άβυσσος το στομάχι του σκύλου! Μπορεί να προκλήθηκε από διατροφή, μπορεί και να έφαγε κάτι άλλο χωρίς να το πάρετε είδηση. Για λιχουδιές δίνω λαχανικά, φρούτα και βραστό κοτόπουλο (φρούτα/λαχανικά μέσα στο σπίτι, το κοτόπουλο μετά το βράσιμο μπαίνει και στο φούρνο λίγο για να στεγνώσει λίγο και να μπει σε σακουλάκι στην τσέπη μου). Υποθέτω ότι το κοτόπουλο θα μπορούσες να το δοκιμάσεις, τα φρούτα και λαχανικά (και αμυλώδη) ξέρω ότι δίνονται με περιορισμούς σε ανθρώπους που υποφέρουν από έλκος στομάχου, οπότε στη θέση σου θα ρωτούσα τον κτηνίατρο πρώτα.
Υποθέσεις είναι κι αυτά βέβαια, αφού και το έλκος πιθανολογείται, ίσως το πλέον απλό είναι να τρώει την τροφή του και να προσθέτεις σταδιακά κάτι νέο, προσέχοντας και παρατηρώντας. Απλώς έχεις το νου σου λίγο παραπάνω (και στα κόπρανα), με την έννοια ότι ο σκύλος έχει ενδεχομένως μια ευαισθησία.