Θέμα Υγείας & Τροφή

Buddy0512

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
61
16
Μην ανησυχείς άδικα, κάντε πρώτα τις εξετάσεις και βλέπεις! Έχει σοβαρές πιθανότητες το αίμα να είναι τυχαίο περιστατικό, ιδίως αφού παρουσιάστηκε μόνο δυο φορές. Αποκλείστε τα παθολογικά αίτια με το καλό, και ψάχνεις και για την καλύτερη διατροφή που μπορείς να του παρέχεις.

Καλά αποτελέσματα!
Σε ευχαριστώ πολύ!

κωστασ123

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2015
105
66
35
kpao(ισως λιγο ακιρα πεταγωμε)το ειχε παθει το χασκι της ξαδερφης μου,κληρονομικο λεει ο γιατρος,ενχηριση την αλλη μερα,2 μηνες,ακομη ταλεπορητε το καιμενο.buddy ευχομαι να ειναι περαστικα στο σκυλακι σου :)

Buddy0512

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
61
16
kpao(ισως λιγο ακιρα πεταγωμε)το ειχε παθει το χασκι της ξαδερφης μου,κληρονομικο λεει ο γιατρος,ενχηριση την αλλη μερα,2 μηνες,ακομη ταλεπορητε το καιμενο.buddy ευχομαι να ειναι περαστικα στο σκυλακι σου :)
Ευχαριστώ πολύ Κώστα!

Buddy0512

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
61
16
Εμείς κάναμε την εξέταση. Ο υπέρηχος έδειξε φυσιολογικά τοιχώματα, φαίνεται ότι κάτι πέρασε αλλά δεν είχε φλεγμωνή. Το ιδιο και το πάγκρεας. Ευτυχώς...εύχομαι να γίνει καλά το μικρούλι μου. KPAO τι έγινε με το μικρό?

• Like
Reactions: Estranged and sis

Buddy0512

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
61
16
Ωραία, πολύ ευχάριστα νέα! Έχει καμιά ιδέα ο κτηνίατρος τι μπορεί να πέρασε;
Κοιτάξτε, μάλλον για ελκάκι πρόκειται ή από διατροφή που ίσως δεν μπορούσε να την υποστηρίξει το στομαχάκι του. Βέβαια, μου είπε ότι εαν ξαναγίνει και θελω να το ψάξω πιο λεπτομερώς, θα πρεπει να κανω γαστροσκοπηση αλλά σε αυτή τη φάση μου ειπε οτι δε χρειάζεται παρα μονο εάν δούμε αίμα στα κόπρανα ή αρκετή ποσότητα αίματος στον εμετό. Εγώ γενικα του έδινα διάφορα χαζοπράγματα για να τρώει, μετά όμως από την πρώτη φορά που του συνέβη σταμάτησα να το κάνω και του έδινα μόνο ξηρά τροφή και λίγο τυράκι. Ε, αυτό το τυράκι προφανώς του δημιουργεί θέμα. Μου είπαν 2 γιατροί οτι τα γαλακτοκομικά είναι σχεδόν απαγορευτικά...τι να πω!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Μου φαίνεται πολύ λογική προσέγγιση, από τη στιγμή που το περιστατικό δεν έχει επαναληφθεί, και η πρώτη εξέταση δε δείχνει κάτι ανησυχητικό. Όσο για το έλκος… άβυσσος το στομάχι του σκύλου! Μπορεί να προκλήθηκε από διατροφή, μπορεί και να έφαγε κάτι άλλο χωρίς να το πάρετε είδηση. Για λιχουδιές δίνω λαχανικά, φρούτα και βραστό κοτόπουλο (φρούτα/λαχανικά μέσα στο σπίτι, το κοτόπουλο μετά το βράσιμο μπαίνει και στο φούρνο λίγο για να στεγνώσει λίγο και να μπει σε σακουλάκι στην τσέπη μου). Υποθέτω ότι το κοτόπουλο θα μπορούσες να το δοκιμάσεις, τα φρούτα και λαχανικά (και αμυλώδη) ξέρω ότι δίνονται με περιορισμούς σε ανθρώπους που υποφέρουν από έλκος στομάχου, οπότε στη θέση σου θα ρωτούσα τον κτηνίατρο πρώτα.

Υποθέσεις είναι κι αυτά βέβαια, αφού και το έλκος πιθανολογείται, ίσως το πλέον απλό είναι να τρώει την τροφή του και να προσθέτεις σταδιακά κάτι νέο, προσέχοντας και παρατηρώντας. Απλώς έχεις το νου σου λίγο παραπάνω (και στα κόπρανα), με την έννοια ότι ο σκύλος έχει ενδεχομένως μια ευαισθησία.

Buddy0512

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
61
16
Μου φαίνεται πολύ λογική προσέγγιση, από τη στιγμή που το περιστατικό δεν έχει επαναληφθεί, και η πρώτη εξέταση δε δείχνει κάτι ανησυχητικό. Όσο για το έλκος… άβυσσος το στομάχι του σκύλου! Μπορεί να προκλήθηκε από διατροφή, μπορεί και να έφαγε κάτι άλλο χωρίς να το πάρετε είδηση. Για λιχουδιές δίνω λαχανικά, φρούτα και βραστό κοτόπουλο (φρούτα/λαχανικά μέσα στο σπίτι, το κοτόπουλο μετά το βράσιμο μπαίνει και στο φούρνο λίγο για να στεγνώσει λίγο και να μπει σε σακουλάκι στην τσέπη μου). Υποθέτω ότι το κοτόπουλο θα μπορούσες να το δοκιμάσεις, τα φρούτα και λαχανικά (και αμυλώδη) ξέρω ότι δίνονται με περιορισμούς σε ανθρώπους που υποφέρουν από έλκος στομάχου, οπότε στη θέση σου θα ρωτούσα τον κτηνίατρο πρώτα.

Υποθέσεις είναι κι αυτά βέβαια, αφού και το έλκος πιθανολογείται, ίσως το πλέον απλό είναι να τρώει την τροφή του και να προσθέτεις σταδιακά κάτι νέο, προσέχοντας και παρατηρώντας. Απλώς έχεις το νου σου λίγο παραπάνω (και στα κόπρανα), με την έννοια ότι ο σκύλος έχει ενδεχομένως μια ευαισθησία.
Ρώτησα την κτηνίατρο για τροφή και μου είπε αποκλειστικά ξηρά τροφή....θα πέσει σε κατάθλιψη ο μπαντάκος μου. Τι να πω! Αν είναι να μη του δημιουργώ πρόβλημα όμως, θα το ακολουθήσω..

• Like
Reactions: sis

Buddy0512

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2014
61
16

Αφήστε που κάθε γιατρός λέει το μακρύ του και το κοντό του για τις τροφές. Δεν ξέρω ποια να του πάρω. Αυτή που του δίνω είναι καλή ή πάμε σε καμία άλλη ?