Θέτις, Ελληνικός Ποιμενικός

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
@foibos
αν συναντούσε κάποιος τον Σαντάμ σε μία βόλτα στο βουνό, θα έπρεπε να υποχωρήσει συντεταγμένα ή άτακτα:D:D
Άτακτα κι ο θεός βοηθός!!!!!

Για τους λάτρεις της φυλής των ΜτΗ ο σκύλος αυτός, μαζί με έναν δυο ακόμα αγγίζουν τα όρια των θρύλων....
Δυστυχώς δεν είχα ποτέ την τύχη να τον δω από κοντά, αλλά όσοι τον γνώρισαν μιλάνε για έναν ικανότατο στην δουλειά του, αλλά απίστευτα γλυκό σκύλο, τον χαρακτήρα του τον μεταβίβασε μάλιστα σε αρκετούς απογόνους του....

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
μπορουμε να μαθουμε ποιοι ειναι οι θρυλοι που συνοδευουν το σανταμ?
αν οχι εδω σε ενα ξεχωριστο τοπικ.
ευχαριστω

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω πως ο foibos πρέπει (κάποτε) να κάνει ένα αφιέρωμα σε Σαντάμ, Μούργκο, Κλίντον, Μπίλλυ, Μπέκιο , Γκαντάρα, Λέοντα κλπ κλπ...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
underdog, εννοούσα ότι είναι σκυλιά σταθμοί της φυλής....υπάρχουν βέβαια και ιστορίες που τα ακολουθούν, κάποιες τις έχω γράψει κατά καιρούς, χωρίς όμως να αναφερθώ σε συγκεκριμένο σκύλο....

Ίσως, οπως λέει και ο ptf να πρέπει να καθήσουμε κάποια στιγμή να γράψουμε λίγα λόγια για κάποια σκυλιά που άφησαν το στίγμα τους....
Έτσι, σαν φόρο τιμής στους ήρωες των κοπαδιών!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Θα ανυπομονουσα να τις διαβασω και εγω αλλα και πολλοι αλλοι πιστευω.=D>
Αντε εσει οι ορεινοι ,τι περιμενετε?

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Παντως προσωπικα,συμβιωνοντας με ενα ΕΠ,και βλεποντας τη γλωσσα του,την συμπεριφορα του,εχω απαλλαγει απο το αγχος που ειχα πριν σχετικα με τα ΕΠ στα βουνα και την συμπεριφορα τους...Πλεον μου ειναι πολυ πιο ευκολο να διαβασω τι θελουν και σωστα θελουν οταν βρεθω αναμεσα σε καποιο απο αυτα...ο Φοιβος εχει κανει δουλεια πανω σε αυτο...
Παναγιωτη να σου ζησει η Θετις...ψυχαρα!!!στα εχω πει και παλι αλλά η επαναληψη ειναι μητηρ μαθησεως.

Σε σχεση με τα παιδια και τους φιλους τους,πώς συπεριφερεται;Το εχεις τσεκαρει;Μιας και λες για υπερπροστασια και φυσικα σε πιστευω γιατι ζω μια απο τα ιδια...αλλά ο δικος μου ισως ειναι και μικρος ακομα για να δειξει "δοντια" σε περιπτωσεις οικογενειας και τριτων...

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Εφόσον συστηθούν σωστά, όλα καλά. Σημαντικό βέβαια να μή φοβούνται.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Και μερικά στοιχεία για μια γεννιά πίσω

genealogio2.jpg
Ελπίζω στη Ναύπακτο να συγκεντρώσω περισσότερα στοιχεία.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Υπάρχει άραγε λόγος, που υπάρχουν στοιχεία για τα θηλυκά και όχι για τα αρσενικά;

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Τυχαίο γεγονός φαντάζομαι. Ούτως ή άλλως και στους Ε.Π. οι περισσότεροι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους επιβήτορες παρά στα θυληκά.
Εκείνο που επίσης δυσκολεύει την έρευνά μου είναι πως κάποια από αυτά τα σκυλιά ήταν ιδιοκτησίας κτηνοτρόφων και είναι δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους.
Το πιο δύσκολο δε κομάτι της έρευνας είναι η αναζήτηση των υπολοίπων σκυλιών (11) της τοκετοομάδας.
Μέχρι στιγμής έχω δει live μόνο ένα αρσενικό.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Παναγιωτη επειδη δεν εχω δει άλλο Τοπικ.Κατι για Ναυπακτο ειπες...Αν θελεις πες μου τι γινεται εκει και πότε;Μπας και σας δουμε κι απο κοντα... :)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Τυχαίο γεγονός φαντάζομαι. Ούτως ή άλλως και στους Ε.Π. οι περισσότεροι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους επιβήτορες παρά στα θυληκά.

Εδώ πιστευω είναι ένα λαθος που κανουμε γενικά και δεν εκτιμάμε τα θυληκά σκυλια ενω καλά σκυλια βγαινουν από καλους επιβητορες καλυτερα όμως βγαινουν όταν έχουμε ανταξιο θυληκό (σε κυνηγόσκυλα που ξέρω καποια πραγματα )

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στην Ναύπακτο την Κυριακή 8 έχει ο ΟΦΕΠ έκθεση αξιολόγησης ΕΠ....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάρα πολύ ωραία είναι, να σου ζήσει. :) Παρατήρησα ότι όλοι στην οικογένειά της έχουν αρχαία ονόματα, κάτι που παρατήρησα και στις επίσημες γέννες που δηλώνονται στον ΟΦΕΠ. Είναι παράδοση αυτό;

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Τα επίσημα ονόματα στις γέννες του ομίλου είναι ελληνικά. Οι κτηνοτρόφοι συνήθιζαν να δίνουν ονόματα που περιέγραφαν κάποιο χαρακτηριστικό του σκυλου.
Για παράδειγμα η Θέτις θα μπορούσε να λέγεται
Παρδάλω (χρώμα)
Μιρμπίλω (κρεμάσματα)
Σουλτάνα ή Γκόλφω (ομορφιά)
Τούρκα (για ευννόητους λόγους)

Το μειονέκτημα βέβαια αυτών των τρόπων οναματολογίας είναι η ύπαρξη πολλων σκύλων με το ίδιο όνομα, και αντίθετα η αποφυγή ονομάτων που προσωπικά προτιμώ, όπως Φόβος, Δείμος, Χάρων κλπ.