στα τζακ ράσσελλ μου αρέσι που είναι όμορφα,άτακτα,έξυπνα,δραστήρια
.
Επειδή παρατήρησα ότι έχεις σχεδόν απαντήσει σε όλα τα ποστς ....εκτός από το δικό μου που στο κάτω -κάτω μπορώ να μιλήσω και λίγο παραπάνω γιατί ζω με ένα τζακ, θα επανέλθω.
Τα τζακ ναι είναι όμορφα και "έξυπνα" αλλά είναι ξεροκέφαλα, επίμονα πολλές φορές κυριαρχικά, απαιτούν εκπαίδευση, απαιτούν γρήγορη και πολύ κοινωνικοποίηση, δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά με άλλα μικρά ζωάκια ...πόσο μάλλον με τα κουνέλια...(χελόουυυυ είναι κυνηγόσκυλο), δεν θα διστάσει να δαγκώσει, απαιτούν ...απαιτούν....απαιτούν.
Δεν είναι τυχαίο που δεν συστήνονται ως πρώτος σκύλος για κάποιον που δεν έχει εμπειρία και φυσικά δεν συστήνονται για οικογένειες με παιδιά κάτω των 6 ετών. Όταν πάνω στην έξαψη του παιχνιδιού αντί για το μπαλάκι θα σου αρπάξει το χέρι μην παραξενευτείς. Η ένταση της διεκδίκησης είναι πολύ πάνω από τα συνήθη.
Προσωπικά είμαι σίγουρη με τους χαρακτηρισμούς που τους δίνεις, ότι δεν έχεις διαβάσει καθόλου την συγκεκριμένη φυλή και το είδος των απαιτήσεων που έχει.
Μπορεί στην εκτόνωση να τα καταφέρεις .....αλλά στην εκπαίδευση και στην επιβολή σου ως αρχηγός θα έχεις προβλήματα.