Θα αποκτούσες...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θα αποκτούσεςε ποτέ ένα δεύτερο σκύλο το οποίο έχει διαφορετικές φυσικές απαιτήσεις απο αυτόν που ήδη έχεις?
Για παράδειγμα αν είχες ένα Γερμανικό ποιμενικό, θα σκεφτόσουν να φέρεις στο σπίτι ένα Αγγλικό μπουλντόγκ?

Μια δυσκολία που σκέφτομαι είναι το θέμα βόλτας. Απο την μία θέλει μεγάλη βόλτα το ποιμενικό, αλλα τα μπουλντόγκ όσο να'ναι δυσκολεύεται. Απο την άλλη αν η βόλτα διαρκέσει όσο αντέξει το μπουλντόγκ το Γερμανικό θα τρελαθεί απο την βαρεμάρα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ το θέμα είναι να μάθει κανείς να τα βγάζει και τα δυο μαζί βόλτα. Εγώ π.χ. δεν έχω καιρό ούτε να φάω (ναι, ξέρω, γράφω στο φόρουμ!:p:D) και επομένως δεν μπορώ να πηγαίνω τετρακόσιες βόλτες τη μέρα διότι το Μουφ θέλει αρκετές καθότι Μουφ και μετά έχω κι άλλο σκύλο. Είναι όμως δύσκολο να μάθει κανείς να βγάζει δυο σκύλους μαζί, έχω προσπαθήσει μερικές φορές και κόντεψα να τρελλαθώ!!:eek::eek::eek::eek::shock::shock::shock::shock::D:D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Θα αποκτούσεςε ποτέ ένα δεύτερο σκύλο το οποίο έχει διαφορετικές φυσικές απαιτήσεις απο αυτόν που ήδη έχεις?
Για παράδειγμα αν είχες ένα Γερμανικό ποιμενικό, θα σκεφτόσουν να φέρεις στο σπίτι ένα Αγγλικό μπουλντόγκ?

Μια δυσκολία που σκέφτομαι είναι το θέμα βόλτας. Απο την μία θέλει μεγάλη βόλτα το ποιμενικό, αλλα τα μπουλντόγκ όσο να'ναι δυσκολεύεται. Απο την άλλη αν η βόλτα διαρκέσει όσο αντέξει το μπουλντόγκ το Γερμανικό θα τρελαθεί απο την βαρεμάρα.
Κοιτα , η βολτα δυο σκυλων μαζι σε αστικο περιβαλλον ειναι κουραστικη οπως και να εχει ...και για τον κατοχο και για τα σκυλια , ανεξαρτητα απο φυλη.

Εγω που εχω bulldog και ενα ημιαιμο αρκετα ενεργητικο , τα παω μια βολτα 45 λεπτα μαζι και το βραδυ παω την κοπριτισα μονη της.Αν ειχα δυο ενεργητικα σκυλια , θα επρεπε να ημουν ολη μερα στους δρομους.

Στο παιχνιδι παλι , με το bulldog παιζουμε πιο ''στατικα'' με την μπαλα του ενω ταυτοχρονα ξεθεωνω την κοπριτισα πετωντας της το μπαλακι σε καθε ακρη του κηπου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
Εμένα μου είναι πολύ εύκολο να βολτάρω και τα δύο συγχρόνως. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα στην βόλτα. Βοηθάει το ότι έχουν πάνω-κάτω το ίδιο μπόι. Και όταν μετά το περπάτημα αράξουμε στο πάρκο μας, ο καθένας κάνει τα δικά του. Ο Σωτήρης τρέχει ασταμάτητα όση ώρα είμαστε έξω. Ευτυχώς έχουμε πολλούς καλούς φίλους που ασχολούνται μαζί του :D Η Δάφνη ή τον κυνηγάει ή κάθεται στα πόδια μου κι εγώ βεβαίως αραχτή στο παγκάκι. Ολα αρμονικά φτιαγμένα :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Βόλτα με 2 σκύλους στην πόλη: Το έκανα στην αρχή όταν η μικρή ήταν ελαφριά και μπορούσα να την ζαλωθώ αγκαλιά στα δύσκολα αν χρειαστεί και ταυτόχρονα να κουμαντάρω την άλλη. Πλέον είναι πρόβλημα γιατί κυκλοφορεί εδώ αγέλη συμπεριλαμβανομένης και λεχώνας σκύλας η οποία έρχεται προς το μέρος μας όχι με καλές διαθέσεις. Οπότε το πρωί τις βγάζω από μια μικρή βόλτα μία-μία και το βράδυ τις βγάζουμε μαζί με τον καλό μου κρατώντας ο καθένας από μία.
Τα χιλιόμετρα έχουν μειωθεί στην Κάρλα - παλιά περπατούσε περισσότερο, αλλά από την άλλη παίζουν πολύ μεταξύ τους και νομίζω ότι αντσταθμίζεται η κατάσταση. Σαφώς είναι καλύτερα δύο από ένα - στην Κάρλα είδα μεγάλη διαφορά στην "ψυχολογία" της, άσε που αναδείχθηκε και σε αρχηγό και το φχαριστιέται.
Όσον αφορά την αντοχή, για να τα βγάζεις μαζί βόλτα πρέπει να ναι "όμοια". Παρότι σε μένα και τα δύο είναι γαλλικά, η μικρή φαίνεται μέχρι τώρα να έχει πολύ μεγαλύτερες αντοχές, γεγονός που φάνηκε κυρίως στις καλοκαιρινές βόλτες. Κάποιες φορές χρειαζόταν να κάνουμε διαλείμματα για την Κάρλα ενώ η μικρή "δεν μασούσε". Επίσης η αντοχή θα πρέπει να είναι αντίστοιχη και στο παιχνίδι - π.χ. στην αρχή η Pepper εξαντλούσε την Κάρλα. Τώρα περνάμε οίστρο και η μικρή έχει καλμάρει, δεν ξέρω αν θα ξαναδιαολιστεί μόλις της περάσει...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Για παράδειγμα αν είχες ένα Γερμανικό ποιμενικό, θα σκεφτόσουν να φέρεις στο σπίτι ένα Αγγλικό μπουλντόγκ?
Αν είχες Γερμανικό Ποιμενικό ήδη, το αγγλικό bulldog θα ήταν εντάξει, όταν ερχόταν. Θα ήσουν σαν ...έτοιμος από καιρό!:cool:

Για φαντάσου, όμως, να είχες συνηθίσει ένα αγγλικό bulldog για κάποια χρόνια και ερχόταν το Γερμανικό Ποιμενικό...:shock:

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Mε δύο σκυλιά στο σπίτι (αν και δεν είχα ποτέ δυο μαζί) έχεις και το πλεονέκτημα ότι το ένα εκτονώνει το άλλο παίζοντας.
Απαραίτητη προϋπόθεση να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εμένα μου είναι πολύ εύκολο να βολτάρω και τα δύο συγχρόνως. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα στην βόλτα. Βοηθάει το ότι έχουν πάνω-κάτω το ίδιο μπόι.
Βοηθαει το μποι αλλα παιζει ρολο και τι σκυλια εχεις ...ο αστειρωτος Boogie κοιταζει που θα πρωτομαρκαρει ενω η Tiny (το κοπροκυνηγοσκυλοντομπερμαν) κανει οχταρια με την μυτογκα της στο εδαφος :) .Πανω που παει να ανοιξει βημα η Τiny , ο Boogie σταματαει για μαρκαρισμα κ.ο.κ Αν παλι περπατας σε στενα πεζοδρομια με πολλες ταμπελες , το διχαλο λουρι ειναι επισης προβληματικο...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Με ανυσηχούν αυτά που λέτε.... (για οταν με το καλό αποκτήσω το δεύτερο κοπρίτη/ιτισα). Πάντα πάντως ήμουν της άποψης (ασχετα με το πόσα σκυλιά βγάζεις βολτα ταυτόχρονα) οτι το θέμα λύνετα αν οταν τα σκυλιά είναι στο λουρί, είναι πάντα στο δίπλα (δηλαδή δεν επιτρέπεται να μαρκάρουν ούτε να σνιφάρουν σε οχτάρια) ενώ η εκτόνωση γίνεται με τα σκυλιά ελεύθερα (προφανώς σε κατάλληλο χώρο, όχι με την εθνική δίπλα....), οπότε το καθένα κινείται ανάλογα με τις απαιτήσεις του.... πχ είναι κάποια που απλά περπατάνε χαλαρά δίπλα μας ή κάθονται κάτω από υο παγκάκι μας, ενώ άλλα πιο ενεργητικά έχουν κάνει 100μέτρα γύρω μας για κάθε βήμα δικό μας (εχω τέτοιο, γι'αυτό το λέω).

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κοίτα, κι εγώ δύο έχω αλλα την βραδυνή βόλτα την κάνω μόνο με την κοπελιά γιατί ο άλλος δεν μπορεί. Έχει μια ιδιαιτερότητα και γενικά δεν είναι της άσκησεις οπότε προτιμώ να τον αφήσω σπίτι. Οσο να'ναι δεν μ'αρέσει αυτό αλλα τι άλλο να κάνω? Θέλει το περπάτημα και το τρέξιμο της η μικρή...

Ένας απο τους λόγους που μπορεί να με αποτρέψει να πάρω τρίτο σκυλί είναι αυτό, το θέμα εκτόνωσης. Η φυλή που με ενδιαφέρει θεωρείται αρκετά ήσυχη και καλό είναι να αποφεύγεις τα πολλά πολλά για λόγους υγείας. Επειδί ήδη νιώθω άσχημα με τον Μόκκο δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσα να φέρω ένα σκύλο στην οικογένεια που δεν θα περνάει καλά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
Δεν με βολεύει το δίχαλο. Ο καθένας το δικό του. Μωρέ ξέρεις τι; Δεν τους αφήνω σε όλη την διάρκεια της βόλτας να κάνει ο καθένας τα δικά του. Εντάξει, συχνά τραβάει ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά για κατούρημα και περπατάω σαν τον Εσταυρωμένο... Συνήθως μετά από κάποια ώρα περπάτημα, έχουν πλάκα, γιατί για κάποιο λόγο κολλάνε ο ένας πάνω στον άλλο και περπατάνε σαν σιαμαία. Ενα σαίνι ένα βράδυ, σταυροκοπιόταν, γιατί έβλεπε λέει από μακριά να πλησιάζει κάποιου είδους ζώο, με δύο κεφάλια και περίμενε να τον πλησιάσω για να δει περί τίνος πρόκειται :paja1::paja1::paja1:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Επειδί ήδη νιώθω άσχημα με τον Μόκκο δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσα να φέρω ένα σκύλο στην οικογένεια που δεν θα περνάει καλά.
Συγγνώμη, για μία ερώτηση off-topic: Ο Μόκκο είναι το αρσενικό όνομα της Μόκας?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Με ανυσηχούν αυτά που λέτε.... (για οταν με το καλό αποκτήσω το δεύτερο κοπρίτη/ιτισα). Πάντα πάντως ήμουν της άποψης (ασχετα με το πόσα σκυλιά βγάζεις βολτα ταυτόχρονα) οτι το θέμα λύνετα αν οταν τα σκυλιά είναι στο λουρί, είναι πάντα στο δίπλα (δηλαδή δεν επιτρέπεται να μαρκάρουν ούτε να σνιφάρουν σε οχτάρια) ενώ η εκτόνωση γίνεται με τα σκυλιά ελεύθερα (προφανώς σε κατάλληλο χώρο, όχι με την εθνική δίπλα....), οπότε το καθένα κινείται ανάλογα με τις απαιτήσεις του.... πχ είναι κάποια που απλά περπατάνε χαλαρά δίπλα μας ή κάθονται κάτω από υο παγκάκι μας, ενώ άλλα πιο ενεργητικά έχουν κάνει 100μέτρα γύρω μας για κάθε βήμα δικό μας (εχω τέτοιο, γι'αυτό το λέω).
Μην κολώνεις διότι εγώ:
- Είμαι γνωστή ψυχωτική που κοιτάζω στη γωνία πριν ακόμη ξεμυτήσει ο σκύλος εκεί. Ίσως να υπερβάλλω - πάντως έχω πέσει στην περίπτωση με την "κακιά σκύλα" τώρα και γι αυτό "κολώνω".
- Με την μικρή δεν "το χω". Οταν την βγάζω μόνη της περπατάμε μια χαρά - όταν είναι και η Κάρλα μαζί ή βγαίνουμε οικογενειακώς γενικά η μικρή έχει τελείως άλλη συμπεριφορά, τραβάει, και θέλει πάντα να είναι μπροστά από την Κάρλα. Επίσης αν δει άλλο σκύλο θέλει να ξεχυθεί πάνω του για να παίξει. Ολα αυτά ξαναλέω δεν τα κάνε όταν είμαστε μόνες μας - και αυτό είναι το πρόβλημά μου.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
(δηλαδή δεν επιτρέπεται να μαρκάρουν ούτε να σνιφάρουν σε οχτάρια)
E , αμα δεν το κανουν και αυτο γιατι να βγουν βολτα ? για να ξεπιαστουν ?

Τεσπα , δεν ξερω αν ολοι εχουν παρκα διπλα τους οπου μπορουν να εκτονωσουν τα σκυλια τους μετα τη βολτα (προσωπικα εχω βολευτει με τον κηπο).

Αλλο προβλημα της κοινης βολτας ειναι οι συναντησεις με σκυλια που ενω τα πανε καλα με το ενα δικο σου , δεν τα πανε καλα με το αλλο (πχ αντιθετου φυλου) ...ενας ημιαιμος ερωτας του Boogie που μενει στη γειτονια μεταμορφωνεται σε διαολο οταν δει θηλυκο σκυλο ...Ο Βoogie τραβαει να παει κοντα της , η Tiny τραβαει απο την αλλη να γλυτωσει :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ωραίο θέμα..
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές,
όταν φτάσει η στιγμή να πάρω δεύτερο σκύλο, πως θα τα εκτονώνω μαζί.
Η αλήθεια είναι πως έχω μια αδυναμία στα μεγαλόσωμα ενεργητικά σκυλιά, αλλά από την άλλη φαντάζομαι πως θα τα συνδιάσω δύσκολα με το σκυλί που έχω τωρα που δεν το λες και ιδιαίτερα ενεργητικό.
Οπότε τείνω στο να πάρω ένα στα ίδια κυβικά, έτσι ώστε να μην αναγκάζομαι να κάνω χωριστές βόλτες (ελπίζω) και να παίζουν παρέα χωρίς να κουράζει το ένα το άλλο.

Έχω όμως χρόνο μέχρι τότε :)

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Κι εγω το έχω σκεφτει αυτο που προτιθεμαι να πάρω ένα δεύτερο Ακιτα αρσενικό, και η Ηρα μου είναι καλόβολη στη βόλτα, πάντα ήταν, τραβάει λίγο στην αρχη της βόλτας αλλά αντιμετωπίζεται, το αρσενικό όμως που το ονειρεύομαι ότι θα τραβάει μια ζωή; Μάλλον θα εκτονώνεται λίγο παράπανω με εξτρα βόλτα, αλλά επειδή και της Ήρας της αρέσουν οι βόλτες θα αισθάνομαι ότι την αδικώ, μάλλον θα αγγαρέψω τα "παιδιά για τα θελήματα", να με βοηθάνε στην βόλτα :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.362
Lindaki, γιατί το αρσενικό που ονειρεύεσαι θα τραβάει μια ζωή; Δεν θα το εκπαιδεύσεις να μην τραβάει;
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα αρσενικά τραβάνε περισσότερο από τα θηλυκά;
Η ότι δεν μπορεί ένα αρσενικό να είναι βούτυρο και ακόμη πιο καλόβολο από το θηλυκό σου;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Mε δύο σκυλιά στο σπίτι (αν και δεν είχα ποτέ δυο μαζί) έχεις και το πλεονέκτημα ότι το ένα εκτονώνει το άλλο παίζοντας.
Απαραίτητη προϋπόθεση να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους.
Aυτο ειναι πολυ σημαντικο... Εαν τα σκυλιά "εχουν δέσει" και δεν καθεται ο καθενας σε διαφορετική γωνία μεσα στο σπιτι, εχεις λυσει σχεδον το ημιση του προβλήματος σου. Εγω εδενα την Ιρινα πανω στον Ντιεγκο στη βολτα, βολευει πολυ.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μέσα στην επόμενη χρονιά, και αφού ξεπεράστηκε μετα κόπων και βασάνων ο σκόπελος που ονομάζεται "σύζυγος", θα έρθει το δεύτερο σκυλί στο σπίτι. Ένα αρσενικό κουτάβι Malinois :)

Καμία σχέση το ένα σκυλί με το άλλο. Ο γερμαναράς είναι "φέεεεεεεετα" ενώ το άλλο ελπίζω να είναι "τσίτα".

Απλά δεν πιστεύω να έχω προβλήματα γιατί τα σκυλιά δε θα έρθουν ποτέ σε επαφή μεταξύ τους!