Θα μπορουσε να'ταν Ελλάδα...




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θάλαμοι αερίων, φόλες, πυροβολισμοί…
και το τελευταίο…
ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ!
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και τα Puppy Mills στην αρχη?

Ποσοι αγοραστες των κουταβιων στα πετ σοπ γνωριζουν οτι τα χαριτομενα σκυλακια που καθονται εκει στις γιαλες γεννηθηκαν μαλλον κατω απο τις ιδιες συνθηκες με αυτα στο Βιντεο?

Εγω και η κορη μου κλαιγαμε, οταν το προτοειδαμε!
 




boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
περα απο το οτι το βιντεο αυτο ηταν διαστροφικο
να πω ορισμενα πραγματα

1)οποιος πιστευει οτι αυτα γινονται στην Ελλαδα ας μας πει πού να ξερουμε και μεις.. για τους θαλαμους αεριων και για τα αλλα "ωραια" που δειχνει...........

2)γιατι αραγε αυτοι που θελουν να λεγονται κυνοφιλοι, ζωοφιλοι κλπ. καθονται και δημιουργουν τετοια βιντεο, ή τα βλεπουν? ετσι ευαισθητοποιειται ο κοσμος υποτιθεται? λυπαμαι αλλα εγω δε νομιζω οτι το να βλεπουμε τετοια τερατουργηματα και να τα σχολιαζουμε κ να βαζουμε κ αλλους να τα βλεπουν, οτι ετσι ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ κατι... τι προσφερουμε ακριβως????????????
και φυσικα γιατι αραγε αφου ο "ζωοφιλος" σεβεται και αγαπα τα ζωα και δεν τα θεωρει κατωτερα των ανθρωπων, τοτε γιατι δε θα καθοταν να δει βιντεο με αντιστοιχες ανθρωπινες καταστασεις????????????????
εχει διαφορα να βλεπουμε μια ταινια για το βασανισμο των Εβραιων απο τους Γερμανους(παραδειγμα) απο το να τα βλεπαμε τραβηγμενα σε βιντεο τη στιγμη που γινονταν πραγματικα!!!!!!!!!!


επεσα στην παγιδα κ το ειδα επειδη με ενδιεφερε το θεμα "puppy mills" και θα ηταν χρησιμο το βιντεο αυτο ως ενημερωση, αλλα τελικα ηταν φρικη, με ΟΛΗ τη σημασια της λεξης
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι ενεργοποιούνται μόνο εάν νιώσουν αισθήματα τρόμου, φρίκης και αποτροπιασμού.
Η λύση δεν είναι να καθόμαστε στο σαλόνι μας, παρέα με τον αγαπημένο μας σκύλο, κλείνοντας τα μάτια και γυρίζοντας το κεφάλι στην κακοποίηση των υπόλοιπων ζώων.
Το να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αυτά δεν συμβαίνουν, δεν σημαίνει όντως ότι δεν γίνονται!

Για να γίνω ποιο σαφής παραθέτω ένα παραπλήσιο παράδειγμα.

Οι Ιάπωνες ψαράδες ανέκαθεν έσφαζαν δελφίνια και φάλαινες.
Οι οικολογικές οργανώσεις και ειδικότερα οι ακτιβιστές της Greenpeace προσπαθούσαν μάταια εδώ και χρόνια να τους σταματήσουν. Κανένα μέσω δεν κάλυπτε τις ενέργειες και τους αγώνες τους… Μέχρι που κυκλοφόρησε ένα παρόμοιο βιντεάκι, που αφορούσε την σφαγή αυτών των υπέροχων θηλαστικών, στο διαδίκτυο…
Μετά τον σάλο και τον παγκόσμιο αποτροπιασμό που προκάλεσε, προβλήθηκε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι εικόνες που περιείχε το εν λόγω βίντεο ήταν πιο σκληρές και φρικαλέες από ότι θα μπορούσε και επινοήσει ο πιο άρρωστος και διεστραμμένος ανθρώπινος νους.
Ήταν όμως πραγματικότητα. Φρικτή σκληρή, απάνθρωπη, αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, που ο περισσότερος κόσμος αγνοούσε ή έκανε ότι αγνοούσε!
Από τότε τα ΜΜΕ προβάλουν τις επιχειρήσεις την Greenpeace μέσα στα πρώτα θέματα των εξωτερικών ειδήσεων (θυμίζω την προσπάθεια εμβολισμού του Ιαπωνικού φαλαινοθηρικού στον νότιο Ειρηνικό).
Ο αγώνας συνεχίζεται βέβαια, αλλά με την συμμετοχή όλου του κόσμου. Μαζεύτηκαν εκατομμύρια υπογραφές και στάλθηκαν επιστολές διαμαρτυρίας, οι οποίες ήταν καταπέλτης, στον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας.
Το ίδιο ισχύει και με την σφαγή της φώκιας ή με την κακοποίηση των ζώων.
Όλοι υποψιάζονται πάνω - κάτω τι συμβαίνει... Το θέμα είναι όμως, ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ εάν δεν τους «κολλήσεις» στη μούρη τις ζωντανές εικόνες της φρίκης, κανείς δεν ενεργοποιείται!
Εάν λοιπόν αυτό το βιντεάκι δώσει την έστω και την παραμικρή αφορμή να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες, ΘΑ ΤΟ ΔΩ! Θα το δω και ας ξαναρρωστήσω!
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Εσυ δηλαδη αν σου πουν «θαλαμος αεριων» ή «ευθανασια» δε θα καταλαβεις τι εννοουν? Θελεις να το δεις και σε βιντεο? Αν ηταν με ανθρωπους θα το εβλεπες???
Και αφου σκοπος είναι η ευαισθητοποιηση, εσυ ευαισθητοποιηθηκες με αυτό και μετα εκανες κατι? Και αν ναι, τι?
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οκ, θαλαμος αεριων ισος να μην εχει στην Ελλαδα!

Αλλα ισος το βιντεο αυτο να αποτρεψει μερικους ανθροπους που βγαζουν τα σκυλια τους στο δρομο με τιν ελπιδα οτι " καπιος θα τα μαζεψει".

Ευθανασιες γινονται , και φολες μοιραζονται κατα καιρους σε ολους τους δημους (και μετα δεν ηταν κανεις υπευθηνος).

Και τα Πιτ μπουλ που καταληγουν σε ασυλα πολουνται για κυνομαχιες! Εδω στην Ελλαδα!!!


Και αφου σκοπος είναι η ευαισθητοποιηση, εσυ ευαισθητοποιηθηκες με αυτό και μετα εκανες κατι? Και αν ναι, τι?
Κοιτα, εγω- και μαλλον οι περισσοτεροι εδω περα- επειδη δεν θα μου ερχοταν ΠΟΤΕ στο μυαλο να παρατησο το σκυλακι μου στο δρομο, δεν χρειαζεται και να ευαισθητιποιηθω.
Αλλα ισως να αλλαξουν σκεπτικο ολοι οι αλλοι (που δεν ειναι και λιγοι, αλλιος δεν θα ειχαμε πηξει στα αδεσποτα), που τα παρατανε- οταν δουν τι περιπου απογινουν?
Και ακριβος, επειδη δεν ηξεραν πρωτα?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητή Boxer,
Εγώ ή εσύ μπορεί να γνωρίζουμε περί puppy mills, δηλητηριάσεων, ευθανασίας αδέσποτων και θαλάμους αερίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν όλοι οι άλλοι ιδέα για του τι πρόκειται!
Εάν ρωτήσουμε κάμποσους υποψήφιους ιδιοκτήτες που απευθύνονται στα μεγάλα pet shop για να ψωνίσουν σκύλο, τι είναι τα puppy mills, μάλλον θα θεωρήσουν ότι τους μιλάμε σουαχίλι!

Ρωτάς αν θα παρακολουθούσαμε αντίστοιχα βίντεο με βασανισμούς ανθρώπων.
Σου απαντώ: ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Όταν διέρρευσαν βίντεο που έδειχναν φρικτές εικόνες βασανισμών πολιτικών κρατουμένων στην ναυτική αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο, ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη και αύξησαν την πίεση στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. να κλείσει της φυλακές της φρίκης.

http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,126322,00.html

Τι μπορεί να προσφέρει κατ’ επέκταση αυτό ή άλλα παρόμοια βίντεο?
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.
Αν ο κόσμος δεν γνωρίσει την ανείπωτη βία και τη φρίκη δεν πρόκειται να προβεί σε ενέργειες.
Μην θεωρείς ότι η παρακολούθηση αυτών των βίντεο συμβάλουν στην ικανοποίηση των σαδιστικών τάσεων των ανθρώπων (εκτός και αν μιλάμε για σχιζοφρενείς). Συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των ευαισθητοποιημένων (και όχι των ευσυγκίνητων), για δράση.
Θεώρησέ τα σαν ένα «οίστρο» που τσιμπώντας μας θα μας ανοίξει τα μάτια να δούμε μακρύτερα από την μύτη μας...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Η τακτική του να δείξεις σοκαριστικές σκηνές - είτε αυτές είναι για το θέμα των αδεσπότων, είτε για βασανιστήρια, είτε για πείνα και αρρώστειες στον 3ο κόσμο - έχει μεγαλύτερες πιθανότητες του να είναι αποδοτικό ως προς την ευαισθητοποίηση, από το να περιγράφεις τέτοιες καταστάσεις με λεκτικό τρόπο. Εξάλλου, όπως όλοι ξέρουμε μία εικόνα = χίλιες λέξεις.

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς ακόμη και από τις δαφημίσεις που κατά καιρούς βγαίνουν για κοινωνικά θέματα (αδέσποτα, κακοποίηση γυναικών κλπ.). Ο αντίκτυπος που έχει μια "σοκαριστική" διαφήμιση είναι σαφώς μεγαλύτερος από το να μας κάνει κάποιος μια διάλεξη για αυτά τα θέματα.

Τώρα, εάν εγώ ευαισθητοποιήθηκα και τι μου προκάλεσε αυτό το video?

1. Μου θύμισε για άλλη μια φορά ότι δεν πρέπει να ψωνίζω από petshops που εκθέτουν/πουλάνε σκύλους (γιατί καμιά φορά ξεχνιέμαι και πετάγομαι στο πιο κοντινό που τυχαίνει να πουλάει και σκύλους)
2. Μου τόνωσε ακόμη περισσότερο την άποψη, ότι την επόμενη φορά που θα πάρω σκύλο, αυτός θα είναι αδέσποτος.
3. Και με έκανε να κάνω "κήρυγμα" στο συνάδελφό μου που "θέλει να βάλει το σκύλο του να ζυγαρώσει γιατί έτσι πρέπει να κάνουν τα αρσενικα!". Δεν ξέρω αν το "κήρυγμα έπιασε" αλλά τουλάχιστο προσπάθησα.

Σίγουρα δεν είναι video για γερά νεύρα - και δεν λέω ότι θα ευαισθητοποιήσει όλο τον κόσμο. Οι πιθανότητες όμως να το κάνει είναι μεγαλύτερες από το να πεις σε κάποιον ότι τα "puppie mills δεν είναι καλό πράγμα".
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Το είδα και μετά πάτησα post reply αλλά δεν ξέρω τι να πω... Νοιώθω απέραντο πόνο και θλίψη και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...
 


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Να προσθέσω κάτι εγώ. Τα Πιτ μπουλ που καταληγουν σε ασυλα ή σε κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις αν δεν βρεθεί σπίτι μετά από 15 μέρες γίνονται ευθανασία. Το έχω ακούσει από υπεύθυνο τις φιλοζωικής δράσης στο Ηράκλειο να το λέει.