Θεμα στα περιττωματα

Tzuvi

Member
6 Ιουνίου 2014
8
0
30
Τα περιττωματα του σκυλου μου ειναι ανοιχτοχρωμα και σχετικα μαλακά.Ειναι 9 μηνων τον μαζεψα απο αδεσποτο πριν 7 ημερς και απο τοτε τον ταιζω Josera (και λιγο κρεας αν εχουμε σπιτι).ΕΙπα τη μανα μου να του βρασει λιγο ρυζι για το βραδυ.ΑΝ καποιος μπορει να ξερει τι ευθυνεται ας απαντησει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καλώς ήρθες και να τον χαίρεσαι τον μικρό!
Και πολλά μπράβο για την πράξη σου.
Πολύ πιθανό να ευθύνεται η απότομη αλλαγή διατροφής εφόσον στο δρόμο δεν θα έτρωγε κάτι σταθερό. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να κάνεις μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για να τον εξετάσει.
Μπορείς να του δώσεις λίγο ρυζάκι και το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται και αποπαρασίτωση.

Tzuvi

Member
6 Ιουνίου 2014
8
0
30
δε παρατηρησα σκουληκια η κατι παριεργο στα περιττωματα, αλλα θα παρω το χαπακι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μετά το χάπι θα δεις τα σκουληκάκια . Πρέπει όμως να προσέξεις την δοσολογία.

• Like
Reactions: ioanna a

Tzuvi

Member
6 Ιουνίου 2014
8
0
30
οτι μου πει ο κτηνιατρος.ξερεις πανω κατω μετα τ χαπι σε ποσο καιρο αναρωνει?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εξαρτάται αν με μία αποπαρασίτωση είναι οκευ ή έχει σοβαρό θέμα και πρέπει να επαναληφθεί. Όπως λες κι εσύ ότι σου πει ο κτηνίατρος. Δεν είναι απαραίτητο καν να έχει παράσιτα, αν και είναι πιθανό. Εγώ π.χ. αδέσποτο σκύλο από τον δρόμο που μάζεψα δεν είχε σκουλήκια.

Η διάρροια πάντως μπορεί να οφείλεται σε πολλά θέματα, ακόμα και σε άγχος που προκαλεί η αλλαγή του περιβάλλοντος, στο φαγητό όπως σου είπα έως και σε πιο σοβαρά θέματα όπως κάποια ασθένεια.
Μπορεί βέβαια να είναι απλώς και ένα υγιέστατος σκύλος με κανένα πρόβλημα που είναι αρκετά πιθανό. Να σου ζήσει, και πες μας νέα από τον κτηνίατρο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει,
Επειδή δεν κάνω αποπαρασίτωση στους σκύλους μου και τους δίνω λίγο κιμά ωμό αρκετά συχνά μπορώ να κάνω εξέταση κοπράνων και πώς λέγεται η εξέταση αυτή;

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Είχαμε κάνει εξέταση κοπράνων (έτσι λέγεται) σε χάσκι με κωλίτιδα, την είχε προτείνει ο γιατρός με αυτήν την ονομασία (την περισυλλογή την είχε κάνει ο ίδιος, αλλά μάλλον αυτό δεν γίνεται συνήθως).

• Like
Reactions: l.Kyveli

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει,
Επειδή δεν κάνω αποπαρασίτωση στους σκύλους μου και τους δίνω λίγο κιμά ωμό αρκετά συχνά μπορώ να κάνω εξέταση κοπράνων και πώς λέγεται η εξέταση αυτή;
Γενικη εξεταση κοπρανων λεγεται, ετσι την παραγγελνεις.

Η θα πας εσυ με το δειγμα στο χερι (ο ευκολος τροπος ειναι να τα μαζεψεις με χειρουργικο γαντι κ να τα βαλεις σε ποτηρακι σαν αυτο που παιρνεις απο τα φαρμακεια για εξεταση ουρων- δεν ειναι αναγκη να τα μαζεψεις ολα ετσι?!) καλο θα ειναι να τα πας αμεσα (νομιζω σε λιγοτερο απο 4-5 ωρες για να εχει "καλυτερο" αποτελεσμα, αλλιως πας στον κτηνιατρο κ πειθεις το σκυλος σου να "τα κανει" επι τοπου κ να τα μαζεψετε μαζι, αλλιως θα τα παρει "βεβιασμενα" επι τοπου (οχι ευχαριστη διαδικασια για το σκυλο, αλλα βγαζει καλυτερο αποτελεσμα, γιατι ειναι απ ευθειας δειγμα που δεν εχει ερθει σε επαφη με το περιβαλλον).

Οσες φορες χρειαστηκε εγω ακολουθησα την πρωτη διαδικασια.......
Αν σε ενδιαφερει το κοστος παιζει απο 15-30 ευρω.

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ευχαριστώ πολύ East, την πρώτη διαδικασία θα ακολουθήσω κι εγώ.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Tzuvi το ίδιο και στο Μπόμπυ που τον μαζεψα από το δρόμο, τα κακάκια του το πρώτο καιρό ήταν όπως τα περιγράφεις κι εσύ, εμένα είχε ερλιχείωση και αφυδάτωση, πήρε θεραπεία και χαπάκια για σκουλήκια και μετά από 2 μήνες είδα ουσιαστική βελτίωση στα κόπρανα. Καταλαβαίνω ότι έχεις αποφασίσει να το κρατήσεις οπότε επίσκεψη στο κτηνίατρο όσο πιο σύντομα μπορείς.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Νομιζω μπορεις να πας και το "δειγμα" μονη σου για αναλυση στο παστερ αλλα καλυτερα ρωτα την @FrenchieFan που νομιζω ακολουθει αυτη την διαδικασια

• Like

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Νομιζω μπορεις να πας και το "δειγμα" μονη σου για αναλυση στο παστερ αλλα καλυτερα ρωτα την @FrenchieFan που νομιζω ακολουθει αυτη την διαδικασια
Oxi, δεν το στελνω Παστερ!
Τα δικα μου πανε γερμανια- σε μια φιλη μου που δουλευει σε κλινικη και κανει και της εξετασεις εκει.
Μαζευεις απο διαφορες εκκενοσεις- 2-3 μερες και μετα το στελνεις!