Θεραπείες για καρκίνο του εγκεφάλου

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έφτασε μόλις το Whole Dog Journal του οποίου έχω συνδρομή και που περιέχει εκτός των άλλων τα τελευταία κτηνιατρικά νέα από Αμερική. Η κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Μινεσσότα λοιπόν ότι ανακάλυψε ρηξικέλευθη πειραματική θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου στους σκύλους, η οποία περιλαμβάνει χειρουργείο, γονιδιακή θεραπεία και εμβόλιο! Οι κλινικές δοκιμές μόλις προκηρύχτηκαν τον Ιούνιο που μας πέρασε και το πρόγραμμα θα καλύψει όλα τα έξοδα των σκύλων που επιλέχθηκαν για τις δοκιμές.

Το άρθρο περιγράφει τη θεραπεία ενός δεκάχρονου ημίαιμου Γερμανικού Ποιμενικού ονόματι Μπάτμαν, που είχε καλπάζοντα όγκο στον εγκέφαλο και στον οποίον δόθηκε μόνο ένας μήνας ζωής. Η θεραπεία του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2008 και με την ολοκλήρωσή της διαπιστώθηκε ότι ο Μπάτμαν δεν έχει πλέον καρκίνο! Εδώ και ένα χρόνο δε δεν έχει υποτροπιάσει. Η θεραπεία του ήταν τόσο εντυπωσιακή που το αμερικανικό Εθνικό Καρκινολογικό Ινστιτούτο έδωσε λεφτά για τη θεραπεία 50 ακόμα σκύλων και επιπλέον έχει ξεκινήσει προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και από ιδιωτικές πηγές για τη θεραπεία άλλων 50 σκύλων. Χωρίς αυτά τα λεφτά η θεραπεία κοστίζει 10.000 με 20.000 δολλάρια για τον κάθε σκύλο9.

Η νέα θεραπεία γίνεται σε τρεις φάσεις. Καταρχήν αφαιρούν χειρουργικά όσο περισσότερο μέρος του όγκου μπορούν. Στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ο όγκος κάνουν ένα είδος γονιδιακής θραπείας που στόχο της έχει να ενισχύσει και να οδηγήσει ενεργά το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου να καταστρέψει τα υπόλοιπα καρκινικά κύτταρα. Τέλος στο σκύλο κάνουν εμβόλιο που έχουν φτιάξει από τα δικά του καρκινικά κύτταρα που αφαιρέθηκαν ώστε να μην επανεμφανιστεί ο καρκίνος. Όπως ίσως ξέρετε, οι μεταστατικοί καρκίνοι, όπου και να βρίσκονται εξακολουθούν να είναι καρκίνοι του αρχικού οργάνου όπου αναπτύχθηκαν.

Για την ώρα έχουν υποβάλει άλλους οκτώ σκύλους σε θεραπεία και τα αποτελέσματα ήταν ότι οι όγκοι είτε εξαφανίστηκαν τελείως, είτε συρρικνώθηκαν σημαντικά. Το άρθρο δε διευκρινίζει εάν όλοι οι καρκίνοι ήταν καλπάζοντες ή σε ποιο στάδιο βρίσκονταν. Επίσης δεν ξέρω εάν οι μεταστάσεις είναι δυνατόν να θεραπευτούν μ' αυτό τον τρόπο.

Φυσικά η νέα αυτή θεραπεία είναι σημαντικότατη διότι έχει εφαρμογές και για σκύλους και για ανθρώπους. Έτσι στην ομάδα του πανεπιστημίου της Μινεσσότα ανήκουν και δυο συγκριτικοί ογκολόγοι, ένας από τους οποίους είναι κτηνίατρος-χειρουργός, ενώ ο άλλος είναι ο διευθυντής του πανεπιστημιακού προγράμματος νευροχειρουργικής γονιδιακής θεραπείας. Υπάρχουν λοιπόν σημαντικές ελπίδες ότι η θεραπεία αυτή θα οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές θεραπείας για ανθρώπους ασθενείς με αυτό το είδος καρκίνου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στη σελίδα του πανεπιστημίου:

http://www.cvm.umn.edu/newsandevents/BrainTumorClinicalTrials/home.html
http://www.cvm.umn.edu/newsandevents/braintumortrials/

Θα βρείτε πάρα πολλές συνδέσεις με το αρχείο της μελέτης και των κλινικών δοκιμών, καθώς και για τον Μπάτμαν του οποίου φωτογραφία επισυνάπτω.

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Αλλο ενα σημαντικοτατο βημα της επιστημης προς οφελος του ανθρωπου,των ζωων και συγκεκριμενα του σκυλου.Να ειναι καλα καποιοι ανθρωποι που αφιερωνουν την ζωη τους για την καλυτερευση και διευκολυνση της δικης μας και των μικρων μας φιλων,ζωης!

πολυ καλο post Σαρα,μπραβο:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aς έχετε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις στο μυαλο σας λοιπον κάποιοι απο σας πριν δηλώσετε γενικώς και αδιακρίτως οτι είστε κατά της χρήσης πειραματοζώων για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.:)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
Aς έχετε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις στο μυαλο σας λοιπον κάποιοι απο σας πριν δηλώσετε γενικώς και αδιακρίτως οτι είστε κατά της χρήσης πειραματοζώων για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.:)
όταν όλα με μαθηματικη ακρίβεια οδηγούν στον θάνατο ακόμα και ο ίδιος ο άνθρωπος (σε ανάλογη θέση)θα επέλεγε να γίνει "πειραματοζωο"

όταν λοιπόν δεν υπάρχει άλλη επιλογή σαφώς και θα δοκιμαστουν νέα φάρμακα,όταν όμως παίρνεις ένα υγιή πίθηκο και τον βομβαρδίζεις με
καινούρια "προιόντα" προκειμένου να δεις τις παρενέργεις αυτό είναι άλλο θέμα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όντως. Ένας συνάδελφος έγινε πειραματόζωο πέρσυ την άνοιξη διότι έχει λευχαιμία. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι η καινούρια θεραπεία του έφερε αποτέλεσμα και σε κανα μήνα θα ξέρουμε αν έχει γίνει τελείως καλά (αμήν!).

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει πάντα ζήτηση ανθρώπων (υγιειών και μη) στην Αμερική για πειράματα. Μπορούν π.χ. να κάνουν καινούριες θεραπείες για πίεση. Το προηγούμενο πανεπιστήμιό μου που έχει μια από τις καλύτερες ιατρικές σχολές στον κόσμο, ζήτησε πριν από κάτι χρόνια πειραματόζωα (καθηγητές ή φοιτητές) με πίεση για μια νέα θεραπεία. Επίσης από καιρό σε καιρό ζητάνε και άτομα για ψυχολογικά τεστ, οπότε μερικοί κακόμοιροι φοιτητές μπατίρηδες πάνε διότι πληρώνουν! Ένα άλλο που κάνουν οι μπατίρηδες φοιτητές είναι να πουλάνε σπέρμα και ωάρια! Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια στην Αμερική ένα ωάριο το πουλούσαν προς 2.000 δολλάρια, ενώ το σπέρμα ήταν πολύ πιο εύκολο πράμα και πωλούνταν προς 300 δολλάρια τη μαλακία! Επιτρεπόταν όμως για κάποιο λόγο μόνο τέσσερεις μαλακίες το χρόνο να τραβήξει κανείς επι πληρωμή, δηλαδή μια το τρίμηνο!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Συνήθως τα χρησιμοποιούσαν για κλινικές σπέρματος και τεχνητή γονιμοποίηση διότι οι φοιτητές θεωρούνται έξυνοι, οπότε έχουν ζήτηση ως γονείς-δότες.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Για ότι χάπι παίρνετε εσείς, οι συγγενείς σας, τα παιδιά σας τα κατοικίδιά σας κάτι ζωντανό έχει πεθάνει...

Τι λέμε λοιπόν??? "Τέλος στα πειραματόζωα"

ΣΥΝ εμπάργκο σε όλα τα φάρμακα από ασπιρίνη μέχρι Norocin (Έτσι για να ξεκινήσει πάλι να παιθαίνει κόσμος από μια γρίπη ή μια ουρολοίμωξη)
Να κόψουν και οι ασθενείς τα χάπια για το θυρεοειδή και να πεθάνουν λόγω σταματημού του μεταβολισμού τους!!!

Ας είμαστε ρεαλιστές και να λέμε "Ευχαριστώ!", στα ινδικά χοιρίδια, τα γουρούνια, τα μαϊμούδια, τα σκυλιά, τις δροσόφιλες και τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βεβαίως! Μάλιστα παρείχαν και πορνοπεριοδικά και πορνοβίντεο για την κατά μόνας δραστηριότητα! :D:D Δεν ξέρω όμως αν είχαν βάλει και συναγερμό μην τους νοικοκυρέψει κανείς και πάρει μαζί του κανένα στο τέλος, ή αν ζητούσαν security deposit για την περίπτωση που λεκιαζόταν κάποιο.:p:p:p:p:p:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλα, τοσο χαντούμηδες είναι οι αμερικανοι φοιτητες που θελουν και περιοδικα για το κατά μόνας?
Τους ελληνες φοιτητες τους σηκωνεται με τον άνεμο!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι οι φοιτητές μόνο. Γενικά όποιος πάει σε κλινική να δώσει σπέρμα για ο,τιδήποτε. Δεν ξέρω τι γίνεται άμα η αστυνομία τους πιάσει κανέναν για έγκλημα, βιασμό, κλπ. και ζητήσει δείγμα σπέρματος, αλλά αμφιβάλλω αν τους παρέχουν περιοδικά!:D:D Ένας φίλος μου είναι όμως Αμερικάνος μπάτσος και μάλιστα υποδιοικητής της αστυνομίας και πρόσφατα έπιασε ή κυνηγούσε ή δεν ξέρω τι έκανε, έναν κατ' εξακολούθησιν βιαστή. Φοβάμαι όμως να τον ρωτήσω αν πιάσανε κανέναν ύποπτο και αν του παρείχαν πορνοπεριοδικά διότι μπορεί να μου μπήξει πάλι τις φωνές!:p:p:D:D:D Πριν από καιρό μου έβαλε τις φωνές και ούτε λίγο ούτε πολύ με είπε σχεδόν ανεύθυνη διότι αστειεύτηκα που κυνηγάει νέους που μπεκροπίνουν και είναι κάτω από 21 (έχει ποτοαπαγόρευση στην Αμερική), τη στιγμή που ξέρω ότι όταν ήταν αυτός 18 έκανε ακριβώς το ίδιο!:p:p:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87